Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Ta lån – jämför privatlån med ränta från 2,95 %

Ta ett lån utan säkerhet och gör vad du vill med pengarna! Här kan du jämföra de bästa långivarna och ta ett lån ända upp till 600 000 kronor.

  • 26 långivare och 5 låneförmedlare
  • Låna mellan 1 000 och 600 000 kr
  • 16 lån utan UC-kontroll
  • Utbetalning samma dag från 13 långivare
  • 12 långivare som accepterar betalningsanmärkning
Sambla

Hos vem är det bäst att ta lån?

Bästa vägen att gå för att ta ett lån utan säkerhet är att gå via en låneförmedlare såsom Sambla. Då tar låneförmedlaren en UC-upplysning som alla långivare får ta del av.

Din kreditvärdighet förblir intakt och du får erbjudanden från flera banker med en enda ansökan.

Ansök nu!

Jämför alla långivare och ta lån utan säkerhet

Här nedan har vi listat de långivare och låneförmedlare där du kan ta ett privatlån. Du kan också se vilka villkor de olika långivarna erbjuder.

Om du vill veta mer om en viss långivare klickar du på ”Mer info”. När du har bestämt dig kan du klicka dig vidare till ansökningsformuläret via knappen ”Gå till ansökan”.

Frågor & svar

Kan jag ta lån om jag har betalningsanmärkningar?

Det går för det mesta alldeles utmärkt att låna pengar med betalningsanmärkningar. Dagens långivare är i regel mer intresserade av din nuvarande betalningsförmåga än din historik. Det viktiga är att de inte är nyare än 6 månader och att du inte har en aktiv skuld hos kronofogden.

Kan jag få bättre villkor om jag tar lån som gift?

Om du är gift eller sambo eller singel har inte i sig någon större betydelse. Men om du är gift kan din äkta hälft gå in som medsökande till lånet och då finns det en stor chans att ni får bättre ränta på lånet.

Kan jag ta lån hos Klarna?

Klarna är ett kreditföretag som låter dig ”handla nu och betala sen”. Du kan dock inte låna pengar på Klarna, endast handla på faktura eller avbetalning.

Kan jag ta lån via facket?

Det finns många fackförbund som erbjuder sina medlemmar så kallade medlemslån. Ofta kan ett sådant lån göra att du får bättre villkor eller underlätta för dig att få ett lån om du har sämre kreditvärdighet.

Kan jag ta lån utan kreditupplysning?

Det är ett mycket vanligt missförstånd att man tror att ”utan UC” betyder att man inte tar en kreditupplysning. Så är inte fallet, UC står helt enkelt för Upplysningscentralen. När man pratar om lån utan UC menar man att långivaren gör kreditbedömningen hos andra företag som exempelvis Safenode, Creditsafe eller Bisnode.