Lånea cover
Sidan innehåller annonser

Låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden: Alla Alternativ!

Det är svårt att få lån med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden, men inte omöjligt. På Lånea.se hittar du alla de långivare som beviljar lån trots skulder hos Kronofogden.

 • 3 st långivare som godkänner lån med skuldsaldo hos Kronofogden
 • 1 st lån helt utan kreditupplysning
 • 2 st lån utan krav att betala av andra skulder
Nstart Samlingslån
review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star
 • Fördel Lån trots kronofogden möjligt
 • Fördel Kan bevilja stora samlingslån
 • Fördel Många UC inget problem
Lånebelopp
30 000 - 500 000 kr
Låneperiod
2 - 15 år
Ränta
17,8 - 27,95 %
Ålderskrav
18 år
Information om Nstart Samlingslån
Utan UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(2268 omdömen)
 
 
Krav och avgifter hos Nstart Samlingslån
Betalningsanmärkningar
×
Nstart är förlåtande och tillåter flera betalningsanmärkningar.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 65 år
Inkomstkrav
22 000 kr/mån
Lån som arbetslös
×
För att låna hos Nstart behöver minst en sökande vara fast anställd.
Nej
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
26,36 %
Uppläggningsavgift
995 kr
Aviavgift
29 kr

Kan jag låna pengar trots skulder hos Kronofogden?

Ja, det går att låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden-skulder. Däremot är betydligt svårare att bli beviljad lån när du har anmärkningar och skulder. För att låna med kronofogdeskulder behöver du någon typ av säkerhet för lånet såsom en medsökande eller värdesak att pantsätta.

Har du anmärkningar men ingen aktiv skuld hos Kronofogden har du fler alternativ

Har du ingen aktiv skuld hos kronofogden utan endast en eller flera betalningsanmärkningar har du betydligt fler långivare att välja mellan än om du har aktiva skulder. För en lista med långivare och mer information – besök vår sida om lån för personer med betalningsanmärkningar.

Finns det SMSlån med kronofogdeskulder?

Nej, det är tyvärr inte möjligt att ta ett smslån eller snabblån trots skuldsaldo hos Kronofogden. För att bli beviljad ett sms-lån krävs det i regel att du inte haft någon skuld hos Kronofogdemyndigheten på minst 6 månader. Däremot går det bra att ta smslån med flera anmärkningar så länge du saknar aktivt skuldsaldo.

Bästa lånet för de med skulder hos Kronofogden 2024

Nstart nystartslån

Nstart

Nstart är det bästa alternativet om du behöver låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden. Hos dem kan du ansöka om ett nystartslån för att betala av andra lån och kronofogdeskulder. Nstart erbjuder lån mellan 30 000500 000 kronor med 17,827,95 % i ränta.

Krav hos Nstart

 • Medsökande krävs vid skuld hos Kronofogden
 • Båda sökande är 18 – 65 år gamla
 • Minst en person har en fast anställning
 • Personen med fast anställning tjänar minst 22 000 kr/mån
 • Nstart måste lösa alla dina lån åt dig

Fler långivare som beviljar lån med skuldsaldo hos Kronofogden

Marginalen bank omstartslån

Marginalen Bank

Marginalen Bank erbjuder ett omstartslån500 000 kronor och uppåt med kravet att du använder en bostad som säkerhet. Lånet kan sedan användas både till att betala av andra lån och för att göra nya investeringar såsom att köpa en bil. Räntan varierar månadsvis men är ca 4,95 % år 2022.

Krav för Marginalens omstartslån

 • Samtliga sökande är minst 20 år gamla och bokförda i Sverige
 • Vid en sökande är inkomstgränsen 200 000 kr per år
 • Vid två sökande är den total inkomstgränsen 400 000 kr per år
 • Inkasso- och KFM-skulder måste betalas av först innan nya köp görs

Observera: Vi på Lånea har noterat att inga sökande blir beviljad lån från Marginalen och har därför tagit bort möjligheten att ansöka 22-09-14.

Sefina pantlån (ingen kreditupplysning)

Sefina logo

Sefina Pantbank är en anrik pantbutik som funnits i över 100 år och beviljar sedan 2017 även lån online. Sefina erbjuder så kallade pantlån med säkerhet. Av den anledningen kan du låna utan kreditupplysning, även om du har skuldsaldo hos fogden.

Krav & info om Sefina

 • Du får låna upp till värdet på det du pantsätter
 • Det du pantsätter kan vara värt hundralappar till flera miljoner kronor
 • Årsräntan skiljer sig per butik men varierar mellan 27 – 59 %
 • Du behöver vara minst 18 år gammal för att låna

Observera: Vi på Lånea har noterat att inga sökande slutför låneprocessen hos Sefina Pantbank och har därför tagit bort möjligheten att ansöka 22-09-14.

Är det vettigt att låna pengar med skuldsaldo hos Kronofogden?

Att låna pengar med skulder hos Kronofogden kan både vara en bra och dålig idé. Nedan går vi igenom när det kan passa bra – och mindre bra.

Att låna för att samla ihop lån och krediter är ofta en bra idé

För många personer med hög skuldsättning och skulder hos Kronofogden är det största problemet att månadskostnaden för lånen blivit alldeles för hög. I det fallet är det vanligtvis en bra idé att ta ett lån för att samla ihop sina lån och krediter.

Att samla ihop de skulder man har hos kronofogden och sänka månadskostnaden kan ofta vara räddningen i en ekonomiskt dyster situation. Även om räntan ofta är hög (runt 20 %) blir det i regel betydligt lägre än räntekostnaden för småkrediter och skulder till inkasso eller KFM.

Dessutom är en stor fördel att man i regel får en lägre total månadskostnad om lånen samlas på ett ställe med en längre återbetalningstid.

När man väl samlat de lån och skulder man har hos kronofogden genom ett Nystarts- eller Omstartslån kan man sedan vänta tills alla betalningsanmärkningar försvunnit och sedan ut lånet mot ett vanligt samlingslån med 5 – 10 % i ränta.

Att låna för konsumtion är väldigt sällan en bra idé

Något vi inte rekommenderar är att låna med betalningsanmärkning och aktiva kronofogdeskulder för att finansiera konsumtion eller nya köp. Till att börja med är det sannolikt något som är fel i ekonomin om man har aktiva skulder, vilket indikerar på att man inte bör ta fler lån.

Dessutom har långivare som beviljar sökanden med Kronofogdeskulder oftast väldigt dyra avgifter, vilket ofta redan är ett problem för de som har sådana skulder.

Vi rekommenderar istället att man antingen refinansierar sina skulder eller väntar tills att ens skulder och anmärkningar försvunnit.

Det finns två olika typer av lån med kronofogdeskulder

För den som vill låna med skulder hos kronofogden finns det i huvudsak två typer av lån att välja emellan:

 1. Pantlån: ett lån som kräver att du pantsätter ett föremål som säkerhet.
 2. Lån med borgensman: ett lån som kräver att någon går i borgen för dig.
 • Pantlån

  Ett pantlån är ett lån som kräver någon typ av säkerhet som pant för lånet. Till exempel kan man pantsätta en bostad eller en bil. Om man senare misslyckas med att betala tillbaka lånet har långivaren rätt att sälja säkerheten för att få tillbaka pengarna.

  Två exempel långivare som erbjuder pantlån är Sefina Pantbank och Marginalen Bank.

 • Lån med medsökande eller borgensman

  Ett lån med borgensman kräver att en utomstående person, i regel en partner eller vän, står på lånet tillsammans med personen som har skuldsaldot. I praktiken innebär det att båda personerna blir betalningsansvariga för lånet.

  Ett exempel på aktör som ger ut lån med borgensman är Nstart.

Övriga alternativ till lån trots aktiv skuld hos Kronofogden

Nedan finner du tre alternativ till att ansöka om ett traditionellt lån för att lösa dina KFM-skulder:

 1. Ta hjälp av en budget- och skuldrådgivare och börja betala av dina skulder.
 2. Låna pengar av en bekant eller en familjemedlem.
 3. Ansök om skuldsanering.

Använd en skuldrådgivare

Har man svårt att betala tillbaka sina skulder kan man alltid få kostnadsfri rådgivning av kommunens skuld- och budgetrådgivare. Bland annat kan man få hjälp med att skapa sig en överblick av sin ekonomi och praktiska råd kring vilka skulder man bör prioritera.

Låna pengar av en bekant

Ett alternativ är därför att låna pengar av en familjemedlem eller bekant. När man lånar av en bekant kan det antingen vara sparpengar, eller att den personen tar ett lån i sitt namn för att betala av dina skulder.

Fördelen med att låna av en familjemedlem eller vän är att lånet i regel blir betydligt billigare än om du går via en långivare. Nackdelen är att det kan bli bråk och osämja när man lånar pengar av sina vänner.

Skuldsanering

För den som inte klarar av att betala tillbaka sina skulder är skuldsanering ibland en sista utväg. Skuldsanering innebär att Kronofogden skapar en återbetalningsplan för dina skulder.

Rent praktiskt innebär skuldsanering en pågående löneutmätning under 5 år där man får man leva på existensminimum. Fördelen med skuldsanering är att alla ens skulder stryks efter perioden.

För att bli beviljad skuldsanering krävs det dels annat att man inte anses kunna betala skulderna inom överskådlig tid. Dessutom måste de se att man ansträngt sig för att betala tillbaka skulderna och misslyckats.

Relaterade artiklar för dig som vill låna trots KFM-skulder

Frågor & svar

Kan man ta P2P-lån om man har skulder hos Kronofogden?

Nej, det går inte att bli beviljad ett P2P-lån med aktiva skulder hos Kronofogden. Det är ett vanligt missförstånd att peer-to-peer-långivare har låga eller nästintill inga krav på grund av att man indirekt lånar av privatpersoner. I verkligheten har de mer eller mindre samma krav som traditionella banklån.

Har man endast en betalningsanmärkning, och om den är äldre än tolv månader gammal går det däremot att låna hos P2P-långivaren Loanstep. Mer om det och hur Peer-to-Peer fungerar i vår artikel om P2P-lån.

Vilken ränta har lån trots skuld hos Kronofogden?

Räntan bestäms individuellt och skiljer sig mellan olika långivare. Nedan hittar du exempel på de räntan för de långivare vi samarbetar med.

 • Marginalens Omstartslån (bostad som säkerhet): ca 4,95 % i genomsnitt
 • Nstart: individuell ränta på 17,827,95 %
 • Sefina Pantlån: skiljer sig från butik till butik, men ca 27 – 59 % i årsränta

Kan jag låna för att köpa bil trots skuld hos Kronofogden?

Ja, det går att låna till bilköp trots skuld hos Kronofogden. För att bli beviljad behöver du antingen pantsätta något såsom din bostad eller ett värdefullt föremål, alternativt använda en medsökande på lånet som blir betalningsskyldig om du inte återbetalar billånet.

Går det att låna pengar snabbt med skuld hos Kronofogden?

Ja och nej. Det går inte att ta ett sms lån med skuldsaldo hos Kronofogden som betalas ut samma dag du ansöker om det. Om du använder Sefina Pantbank och pantsätter något kan du däremot få lånet utbetalt inom 15 minuter från att du lämnat in det.

Går det att ta lån med skuld hos Kronofogden utan säkerhet?

Nej, du kan inte låna pengar med skuld hos Kronofogden utan säkerhet av någon form. För att låna pengar trots skuld hos Kronofogden krävs det någon typ av säkerhet. I praktiken kan det vara att du pantsätter en värdesak eller inkluderar en medlåntagare som borgenär för lånet.

Kan man ta något på avbetalning trots skuld hos Kronofogden?

Nej, du kan inte ta något du köper på avbetalning om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Hur mycket kan man låna med skulder hos Kronofogden?

Ska du låna utan säkerhet är maxbeloppet 500 000 kr. Har du säkerhet i form av bostad eller pant finns det inte någon övre beloppsgräns. Nedan hittar du vilka maxgränser de långivare vi samarbetar med som kan bevilja lån till personer med kronofogdeskulder har:

 • Marginalen Bank: med bostaden som säkerhet från 150 000 kr
 • Nstart: med en medsökande på belopp mellan 30 – 500 tkr
 • Sefina Pantbank: låna upp till värdet på det du pantsätter hos dem

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2023-02-09