Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Låna pengar med låg ränta

Att få en låg ränta är ofta det viktigaste när man lånar pengar. Hos oss på Lånea hittar du lån med låg ränta utan säkerhet.

  • Ränta från 2,95 %
  • Lån med låg ränta upp till 600 000 kr
  • Säker och snabb ansökningsprocess
  • Pengarna på kontot samma dag
  • Jämför 50 långivare och 6 låneförmedlare
Sambla

Det bästa lånet med låg ränta

Sambla erbjuder det bästa lånet med låg ränta 2021.

Hos dem kan du låna från 2,95 % i ränta och tack vare att de jämför fler än 40 st långivare när du ansöker kan du försäkra dig om att du alltid får den lägsta möjliga räntan.

Ansök nu!

Jämför alla lån med låg ränta

Nedan hittar du ett urval av lån med låg ränta utan säkerhet. I listan hittar du jämföra alla de största låneförmedlarna och långivarna 2021.

För att läsa mer om ett visst erbjudande hittar du detaljerad information under “Visa mer”, eller i vår recension av långivaren. Knappen “Gå till ansökan” tar dig till ansökningsformuläret.

Frågor & svar

Kan jag få låg ränta på lån trots betalningsanmärkning?

Ja, det går att få så lite som 3,9 % i ränta trots tidigare anmärkning. Det är däremot väldigt sällsynt att räntan bli så låg. Har du en väldigt stabil ekonomi och anmärkningen är gammal kan du ofta få under 10 % i ränta.

Vilken långivare ger lån med lägst ränta?

Det går inte att på förhand säga vilken bank som kommer ge dig den lägsta räntan. Alla långivare bedömer den som ansöker på olika sätt, och därför är den bästa långivaren sällan samma aktör för olika personer.

För att se till att du får den lägsta möjliga räntan bör du därför använda en låneförmedlare.

Vad är egentligen ett lån med bra ränta?

Vad som är en bra ränta beror på kreditvärdigheten hos den som ansöker. För en person med en hög kreditvärdighet är en ränta på 2,95 – 6 % i regel en bra ränta.

Kan räntan höjas i efterhand?

I princip alla privatlån har rörlig ränta, vilket innebär att den kan ändras efter att man tagit lånet. Däremot är det olagligt för banken att höja räntan utan en legitim anledning. Två exempel på legitima anledningar är:

  • Om reporäntan (styrräntan) höjs
  • Om du inte betalar dina räkningar

Finns det lån helt utan ränta?

Ja, men nästan alla lån utan ränta har någon typ av hållhake. Ofta betalar man administrativa avgifter för lånet, eller så tillkommer det ränta om lånet inte betalas tillbaka efter 30 dagar.