Sidan innehåller annonser

Advisa recension: Recension 2024

Advisa är en låneförmedlare som förmedlar privatlån och SMS lån utan krav på säkerhet till privatpersoner. De ger således inte ut några egna lån. När du ansöker om lån via Advisa kan du kostnadsfritt jämföra lån från flera långivare med endast en låneansökan och en kreditupplysning hos UC.

I dagsläget samarbetar Advisa med 42 stycken långivare som genomgående ger ut lån med låg ränta. Lånen som förmedlas är på beloppen 5 000600 000 kr, har en ränta på 2,95–25,95 % och en maximal löptid på 20 år.

I Låneas jämförelse av låneförmedlare är Advisa en av få låneförmedlare som presterar riktigt bra i nästan samtliga kategorier. De lån de förmedlar har ofta en låg ränta och en hög beviljandegrad.

Även om Advisa i mångt och mycket är en utmärkt låneförmedlare för alla, vänder sig flera av deras partners till låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet kan du därför ha möjlighet att jämföra fler privatlån eller SMS lån hos en annan låneförmedlare än Advisa.

Läs hela recensionen

Advisa
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 25,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Advisa.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Advisa: Enastående, 4.6/5

Lånea anser att Advisa är en enastående låneförmedlare och ges betyget 4,6 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är ett genomsnittligt betyg av de låneförmedlare Lånea recenserat.

Vårt omdöme av Advisas lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Advisa samarbetar med 42 stycken långivare, av vilka 28 har ett betyg på över 3,5 i lånekostnad (i Låneas bedömning).
 • Förmedling av privatlån: betyg 5/5. Advisa jämför fler privatlån än vad nästan alla andra låneförmedlare gör. Flera av lånen de förmedlar har dessutom fått ett högt betyg av Lånea i vår jämförelse av privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 5/5. Advisa förmedlar fler SMS lån (snabblån) än de flesta andra låneförmedlare. Flera av lånen har en låg ränta och en snabb låneprocess.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Advisa har flera partners som det är enkelt att bli beviljad lån hos. Du kan bli beviljad lån även om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar eller en låg inkomst.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.9/5. Advisa har en hög kundnöjdhet; deras betyg på både Trustpilot och Google reviews är höga.
 • Kundservice: betyg 4/5. Advisa ha en bra kundservice. De nås via mejl, chatt eller telefon mån–tors 09.00–20.30, fre 09.00–17.00 samt helger 12.00–16.00. Om du vill ha en snabb kontakt rekommenderar vi deras chatt.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Advisa.se

Omdöme av Advisa: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.6/5
Lånekostnad5/5
Förmedling av privatlån5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)5/5
Beviljandegrad4/5
Kundnöjdhet4.9/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Advisa är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det genomsnittliga lånekostnadsbetyget för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 3,5. Via Advisa har du möjlighet att bli erbjuden ett billigt privatlån eller SMS lån. Räntan på lånen är mellan 2,95 och 25,95 %.

Vad som är positivt med lånekostnaden för Advisa är att många av deras partners erbjuder privatlån eller SMS lån med en låg ränta. Av de långivare Advisa samarbetar med har 28 stycken fått ett betyg på 3,5 eller högre i kategorin lånekostnad (i Låneas bedömning). Det är fler än genomsnittet för de låneförmedlare Lånea recenserat. I genomsnitt har de låneförmedlare Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på 3,5 eller högre.

Förmedling av privatlån: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Advisas förmedlingen av privatlån är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Advisa har en ovanligt bra förmedling av privatlån. De samarbetar med 33 stycken långivare som erbjuder privatlån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för låneförmedlare Lånea har recenserat är 23 stycken.

Vad som är positivt med privatlånen Advisa förmedlar är att flera av lånen har fått höga betyg när de har recenserats av Lånea. 17 stycken har ett betyg på 3,5 – eller högre – av 5 möjliga. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare 12 stycken privatlån som Lånea recenserat med ett betyg på 3,5 eller mer.

Fördelen med att Advisa förmedlar många privatlån är att du får flera lån att välja mellan. Det ökar sannolikheten att hitta ett lån som du kan bli erbjuden till så låg ränta som möjligt och med bra villkor.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Advisas förmedlingen av SMS lån (snabblån) är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Advisa har en utomordentlig förmedling av SMS lån jämfört med många andra låneförmedlare. De förmedlar 9 stycken SMS lån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är 4 stycken.

Vad som är positivt med SMS lånen (snabblånen) Advisa förmedlar är att 4 stycken av dem har recenserats med ett högt betyg på minst 3,5 av Lånea. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har de låneförmedlare Lånea recenserat 3 stycken SMS lån som recenserats med ett betyg på minst 3,5.

Fördelen med att Advisa förmedlar många SMS lån är att du får flera lån att välja mellan. Det ökar sannolikheten att hitta ett lån som du kan bli erbjuden till så låg ränta som möjligt och med så bra villkor som möjligt.

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Advisas beviljandegrad är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har Lånea gett låneförmedlare ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad.

Vad som är positivt med beviljandegraden för Advisas förmedling är att flera av deras partners har en hög beviljandegrad. 28 stycken av SMS lånen och privatlånen Advisa jämför har fått ett betyg på minst 3,5 i Låneas recensioner av beviljandegraden för SMS lån och privatlån. Det är högre än genomsnittet för andra låneförmedlare Lånea recenserat som är 17 stycken.

Det kan således vara enklare att bli beviljad lån via Advisa än hos andra låneförmedlare. Du kan till exempel bli beviljad även om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar eller en låg inkomst.

Vad som är negativt med beviljlandegraden för Advisas lån är att flera av deras partners främst vänder sig till låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet. Den som har låg kreditvärdighet och ansöker om lån via Advisa kan få färre lån att jämföra med. Det jämfört med att gå till en annan låneförmedlare.

Kundnöjdhet: Enastående, 4.9/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Advisas kundnöjdhet är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,9 av 5. Advisa har ovanligt många nöjda kunder, jämfört med flera andra låneförmedlare.

På både Trustpilot och Google reviews har Advisa fått mycket positiva omdömen. På Trustpilot har Advisa fått betyget 4,8 av 5 möjliga. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är betyget 4,2. På Google reviews har Advisa fått betyget 4,6. Även det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 3,5.

Att Advisa givits höga betyg på Trustpilot och Google reviews indikerar flera nöjda kunder och att Advisa förmodligen aktivt jobbat för att bli recenserad.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Advisas kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Advisas kundservice är enkel att nå. De nås via chatt, mejl eller telefon mån–tors 09.00–20.30, fre 09.00–17.00 samt helger 12.00–16.00.

Vad som är en stor fördel med kundservicen hos Advisa är att de har långa öppettider samt öppet på helger. De flesta låneförmedlare har inte öppet på helger.

Vad som är negativt med Advisas kundservice är att du själv måste kontakta dem för att få en personlig rådgivning angående ditt val av låneförmedlare. En del låneförmedlare lägger stor vikt vid personlig service och ringer alltid upp personer som ansöker om lån via dem.

Vem är Advisa bäst för?

Advisas låneförmedling är bra för alla låntagare oavsett vilken kreditvärdighet dessa låntagare har (låg-, medel- eller hög kreditvärdighet). Det beror på att Advisa kan förmedla flest antal privatlån och SMS lån av alla låneförmedlare (jämte Sambla). Deras lån kan beviljas till både små och stora belopp, har generellt låg ränta, hög beviljandegrad och en lång löptid.

Omständigheter när Advisa passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Advisa:

 • Om du vill samla dina lån. Lån via Advisa kan ges ut på belopp upp till 600 000 kr, med lösenkrav och till en låg ränta. Om du vill samla dina lån med hög ränta i ett nytt lån med låg ränta via Advisa, har du en god chans att sänka din månadskostnad.
 • Om du vill jämföra många lån. Advisa samarbetar med 42 stycken olika långivare. Det är mer än genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea recenserat som är på 27 Genom att ansöka om privatlån eller SMS lån via Advisa har du möjlighet att jämföra många lån och hitta lånet med bäst villkor. Nästan ingen annan låneförmedlare kan erbjuda ett lika omfattande samarbete.
 • Om du vill ansöka om ett SMS lån. Advisa samarbetar med 9 stycken långivare som erbjuder SMS lån. Det är mer än genomsnittet på för alla låneförmedlare Lånea recenserat på 4. När du ansöker om SMS lån via Advisa kan du får svar direkt på din låneansökan och bli beviljad belopp upp till 50 000 kr.
 • Om du vill ta ett privatlån. Advisa förmedlar 33 stycken privatlån. Det är fler än genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat som är på 23 stycken. Genom att ta privatlån via Advisa kan du jämföra många privatlån och ha stor chans att bli beviljad lån till bra villkor.
 • Om du vill låna 5 000 kr. Advisa har partners som gör det möjligt att låna 5 000. Det är ett lägre minsta lånebelopp än vad många andra låneförmedlare har.
 • Om du vill ta ett billigt lån. I kategorin lånekostnad har 28 stycken av Advisas partners recenserats med ett betyg på minst 3,5 av Lånea. Det är fler än fler än vad många andra låneförmedlare har. Om du specifikt söker ett lån med låg lånekostnad har du stor chans att bli beviljad ett billigt lån via Advisa.
 • Om du vill jämföra lån med belopp på 600 000 kr. Advisa samarbetar med flera långivare som erbjuder lån med belopp på 600 000 kr. Det är också det högsta beloppet som privatlån beviljas till idag.
Läs mer på Advisa.se

Vem är Advisa sämst för?

Advisa är sämst för låntagare med låg eller mycket låg kreditvärdighet. Även om Advisa har flera partners med hög beviljandegrad vänder sig majoriteten av deras partners till låntagare med medelhög eller hög kreditvärdighet.

Om du har låg eller mycket låg kreditvärdighet finns det andra låneförmedlare som specifikt samarbetar med partners som erbjuder lån till låntagare med låg kreditvärdighet. Det ökar din möjlighet att kunna jämföra flera lån och lånevillkor med varandra.

Exempel på alternativa lån om Advisa inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Advisa inte passar dig:

 • Sambla: förmedlar och jämför 42 stycken lån, varav 33 stycken är privatlån och 9 stycken är SMS lån (snabblån). Samblas lån ges ut till belopp på 5 000600 000 kr, med ett räntespann på 2,95–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Lån via Sambla passar bra för de flesta låntagare som vill jämföra flera lån.
 • Lendo: förmedlar och jämför 40 stycken lån, varav 32 stycken är privatlån och 8 stycken är SMS lån (snabblån). Lendos lån ges ut till belopp på 10 000600 000 kr, med ett räntespann på 2,95–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Lån via Lendo passar bra för de flesta låntagare.

Fördelar med Advisa

De främsta fördelarna med lån från Advisa är att:

 • Deras lån har en låg frånränta. Via Advisa kan du bli erbjuden lån till ett räntespann på 2,95–25,95 %. En låg frånränta är främst en fördel för dig som har hög kreditvärdighet och har möjlighet att bli erbjuden lån till en låg ränta.
 • Du kan bli beviljad lån trots betalningsanmärkningar. Du får inte ett automatiskt avslag hos Advisa bara för att du har anmärkningar. Det är en fördel för dig som vill ta lån trots betalningsanmärkningar.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID. Detta är dock inget som på något sätt särskiljer Advisa från andra låneförmedlare. De flesta låneförmedlare tillåter att du ansöker om lån utan BankID.
 • Deras lån har hög beviljandegrad. Det är en fördel för dig som till exempel har en låg inkomst, saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar. Flera av de långivare Advisa samarbetar med erbjuder lån med en högre beviljandegrad än andra långivare.
 • Du kan ansöka om deras lån och få lånet utbetalt samma dag. Det är en fördel för dig som är i behov av att snabbt få låna pengar. Via Advisa kan du ansöka om både privatlån eller SMS lån och få lånet utbetalt samma dag.
 • Du kan bli beviljad lån utan fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är timanställd, projektanställd eller har ett vikariat. Advisa samarbetar med flera långivare som kan bevilja lån till dig som är utan fast anställning.
 • Du kan jämföra flera SMS lån. Advisa (liksom Sambla) förmedlar flest antal SMS lån jämfört med alla andra låneförmedlare (9 stycken). Det är en fördel för dig som vill kunna jämföra flera SMS lån på en och samma gång. Genomsnittet för hur många SMS lån låneförmedlare jämför är på 4 stycken.

Nackdelar med Advisa

Den främsta nackdelen med Advisa är att:

 • Flera av deras partners vänder sig till låntagare med hög kreditvärdighet. Det är en nackdel för dig som har låg kreditvärdighet. Om du har svag kreditvärdighet och ansöker om lån via Advisa minskar din möjlighet att bli beviljad och få jämföra flera lån. Det omvända gäller för dig som har hög kreditvärdighet.
 • Deras lån är inte utan en UC-förfrågan. Det är en nackdel för dig som redan har flera förfrågningar hos UC och inte vill belasta din kreditvärdighet negativt genom en ytterligare förfrågan. Om du vill undvika en UC-förfrågan kan du istället vända dig direkt till en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Se: ta lån utan UC.
 • De kontaktar dig inte innan du väljer en långivare. Det är en nackdel för dig som har en låg kunskap av olika lånevillkor och vill ha en personlig rådgivare som hjälper dig i valet av långivare. Du kan givetvis själv kontakta Advisa. Det finns däremot en handfull andra låneförmedlare som gör detta som en del av sin kundservice.

Jämför Advisa med andra låneförmedlare

Tabell 2:  Advisa i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Advisa Advisa 5 000-600 000 kr 2,95-25,95 %
4,6/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Lendo Lendo 10 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Zmarta Zmarta 5 000-600 000 kr 2,95-26,05 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr

Vad särskiljer Advisa från andra låneförmedlare?

Det som särskiljer Advisa från andra låneförmedlare är att Advisa jämför – jämte Sambla – högst antal privatlån och SMS lån (42 stycken). Advisas samarbetspartners har även genomgående fått ett högt betyg i Låneas recensioner av SMS lån och privatlån. Om du blir beviljad lån via Advisa har du stor möjlighet att kunna jämföra olika långivares lån och därigenom välja den med bäst villkor.

Advisa vs Lendo

Både Advisa och Lendo förmedlar privatlån och SMS lån utan krav på säkerhet. Lendo samarbetar med 40 stycken långivare varav 32 stycken erbjuder privatlån och 8 stycken erbjuder SMS lån. Advisa samarbetar med fler långivare än Lendo. Advisa har 42 stycken långivare varav 33 stycken erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder SMS lån. Ju fler lån du har möjlighet att jämföra, desto större chans har du att bli beviljad bäst villkor.

De båda låneförmedlarna har nästan samma från- och maxränta. Lendo har en frånränta på 2,95 % och en maxränta på 29,95 %. Advisa har en frånränta på 2,95 % och en maxränta på 25,95 %. Lendo har en lägre representativ ränta (den ränta en stor del av låntagare via dem har) på 5,55 %. Advisas representativa ränta är på 7,95 %.

Om du vill återbetala ditt lån med en lång löptid har både Advisa och Lendo en lång löptid. Advisa har en löptid på 20 år och lån via Lendo har en maximal löptid på 20 år. Hos båda låneförmedlarna har du möjlighet att ta ett relativt billigt privat- eller SMS lån.

Advisa vs Zmarta

Precis som Advisa förmedlar Zmarta privatlån och SMS lån utan krav på säkerhet. Zmarta har färre partners än Advisa, vilket är negativt om du vill kunna jämföra så många lån som möjligt med en ansökan. Zmarta har 35 stycken samarbetspartners, varav 29 stycken erbjuder privatlån och 5 stycken erbjuder SMS lån. Advisa har 42 stycken långivare varav 33 stycken erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder SMS lån.

Både Zmarta har Advisa har en låg fråränta. Zmarta har en frånränta på 2,95 %, likväl som Advisa har en frånränta på 2,95 %. De båda låneförmedlarna har vissa villkor som är desamma. Advisa har en maximal löptid på 20 år och maximalt lånebelopp på 600 000 kr. Zmartas lån har en längsta återbetalningstid på 20 år och 600 000 kr i högsta lånebelopp.

Innan du jämför lån hos Advisa

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Advisa bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Advisas krav. Uppfyller du inte Advisas grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Advisa erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Advisa och istället ansöka direkt hos en enskild långivare. Se mer: Små sms lån.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Advisa tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett lika stort betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Advisas anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar som till exempel lönespecifikationer; arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Vet du med dig att din nuvarande inkomst är högre än din deklarerade inkomst bör du vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Advisa

Så här gör du för att ansöka om lån via Advisa online:

 1. Ange hur mycket du önskar att låna och återbetalningstid för lånet.

 2. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 3. Din ansökan skickas till samtliga av Advisas partners.

 4. Inom några minuter (eller upp till ett dygn) får du svar (avslag eller beviljande) från Advisas partners.

 5. Jämför de olika långivarnas villkor och välj den som passar dig bäst.

 6. När du valt långivare signerar du skuldebrevet genom att identifiera dig med BankID.

 7. Invänta utbetalning av lånet som sker inom 1–3 bankdagar.

Det är snabbt och enkelt att ansöka om lån via Advisa. Om du behöver personlig rådgivning kan de enkelt nås via chatt eller telefon.

Så har vi betygsatt Advisa

Advisa tillhör kategorin låneförmedlare. Vi på Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Advisa enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Advisa som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vid betygsättningen har vi på Lånea även tagit hänsyn till hur många långivare och banker Advisa samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare och bank erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Advisas antingen dokumenterade eller uppskattade beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat Advisas öppettider och möjligheterna att kontakta Advisa för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Advisa?

Ja, det är säkert att låna pengar via Advisa. Advisa är registrerad försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och står under tillsyn av Finansinspektionen. Advisa krypterar dessutom all inkommande och utgående data.

Har Advisa en trygghetsförsäkring?

Ja, Advisa erbjuder en trygghetsförsäkring. Försäkringen ersätter dig för dina fasta månadskostnader (såsom lånekostnad, bostadsrättsavgift och elkostnader) om du råkar ut för sjukdom, skada, ofrivillig arbetslöshet eller behöver ge vård till en nära anhörig.

Ersättningen täcker upp till 12 månader och har en kostnad som bland annat beräknas utifrån försäkringsbeloppet du önskar få utbetalt.

Erbjuder Advisa SMS lån?

Ja, Advisa erbjuder SMS lån (snabblån). I dagsläget förmedlar Advisa 9 stycken olika SMS lån. Flera av lånen har en låg ränta, en hög beviljandegrad och en snabb låneprocess.

Vilken ränta har lån via Advisa?

De lån som Advisa förmedlar har ett räntespann på 2,95–25,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av låntagarna har) på 7,95 %. Räntan är individuell och baseras på varje enskild låntagares kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Erbjuder Advisa privatlån?

Ja, du kan ansöka om privatlån via Advisa. I dagsläget samarbetar Advisa med 33 stycken långivare som ger ut privatlån. Det är mer än vad nästan alla andra låneförmedlare kan erbjuda. Flera av privatlånen erbjuds till en låg ränta och med en hög beviljandegrad.

Tillhör Sambla och Advisa samma bolag?

Ja, de båda varumärkena Sambla och Advisa är en del av Sambla Group AB. Advisa grundades år 2011 och köptes upp av Sambla Group år 2021. Idag förmedlar Sambla och Advisa lån via sina olika varumärken. De samarbetar dock med samma långivare och har samma villkor.

Detaljerad information om Advisa

Information om Advisa
Anslutna långivare
42 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(3956 omdömen)
Krav hos Advisa
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Advisa godkänner betalningsanmärkningar, men det är inte vad de är bäst på.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Advisa
Ränta
2,95 - 25,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Advisa
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.