blogpost heroimage

Om Lånea

Lånea hjälper låntagare ta mer välgrundade ekonomiska beslut att objektivt jämföra lån och krediter för privatpersoner och företag. Oavsett om det gäller privatlån, SMSån, billån, samlingslån eller företagslån har vi verktygen och informationen för att hjälpa dig göra ett klokt val.

Vad är Lånea.se?

Lånea.se är en svensk jämförelsetjänst som jämför lånevillkor och recenserar lån och krediter från över 100 st långivare och banker. Hos Lånea kan både privatpersoner och företagare hitta objektiv information och handfasta tips för att ta enklare och sundare ekonomiska beslut.

Sedan lanseringen i januari år 2021 har över 300 000 personer hittat till Lånea.se på egen hand och idag besöks sajten av över 2 000 personer dagligen. Idag har vi hjälpt svenskar pressa villkoren och hitta rätt långivare för över 350 000 000 utlånade kronor.

Hur vi tjänar pengar

Vi på Lånea får i vissa fall en ersättning av våra samarbetspartners om en besökare ansöker om (och blir beviljad) en bankprodukt via någon av de sponsrade länkar (så kallade affiliate-länkar) som syns på sajten.

Även om vi får en provisionersättning vid marknadsföring av bankprodukter påverkar det inte vilka villkor slutkunden erbjuds.

Ett urval av de långivare vi jämför

Nedan är exempel på långivare för de lån som vi opartiskt recenserar och betygsätter. I skrivande stund har vi utvärderat cirka 100 svenska långivare och recenserat cirka 50 av dem.

Sambla
Qred
Cashbuddy logotyp
Fellow finance logo
Lendify logo
Tando logo
GF money
Brocc logo
Nätlån
Spargo Finans logo
Wästgöta finans logotyp
Smspengar logo
Monetti logo
Julalånet logo
Blipp logo
Kontant finans logotyp
Frogtail logotyp
Advisa logo
Profilkredit
Loanstep logo
Fedelta företagslån logo
CrediNord
Fakturino
Krea
Froda
Capcito
hypoteket logo
Mynt
OPR Företagslån
Zmarta logotyp
Ponture
Kompar
CapitalBox
Creddo
Approva
Svea
Paymark Finans
Merax
Flexkontot
Brixo
Monara
Nstart
Viiga Lån
Marginalen Bank
Toborrow
Klara Lån
Tryggkredit logotyp

Så använder du Låneas tjänst

1. Välj finansieringsslag

Genom menyn högst upp på sidan kan du enkelt hitta några av de vanligaste typerna av lån i Sverige. Du kan även använda sajtens sökfunktion.

2. Gör din research och välj rätt långivare

I varje artikel finns djupgående information om exempelvis för- och nackdelar, tips på hur du får bästa möjliga lånevillkor (såsom ränta, avgifter och lånebelopp) för både populära långivare och lånetyper.

Genom våra topplistor kan du sedan få hjälp att välja det lån som passar dina ändamål bäst.

3. Gå till våra partners hemsidor

Genom att sedan klicka dig vidare till våra partners hemsidor kan du ansöka om lån. Hur lång tid det tar innan du får pengar på kontot skiljer sig från långivare till långivare.

Låneas redaktionella team

Våra medarbetare har gedigen kunskap, erfarenhet och expertis inom lån- och finansmarknaden samt inom marknadsföring. Samtliga medarbetare i Låneas redaktionella team har en universitetsutbildning inom (eller angränsande till) ekonomi.

Här nedan kan du läsa mer om Låneas nuvarande redaktionella team.

Oskar Sjögren: Skribent

Oskar Sjögren är skribent på Lånea sedan starten 2021 och ansvarar för att producera artiklar på hemsidan relaterat till lån och privatekonomi. Oskar har en bred bakgrund inom bank- och finans, senast som privatrådgivare hos Nordea (år 2014 till år 2019) inom lån, finansiering, sparande och försäkringar.

författare Oskar Sjögren

Nina Appelgren: Skribent

Nina Appelgren är skribent på Lånea sedan starten 2021 och har skrivit många artiklar relaterat till olika typer av lån (privatlån, snabblån, samlingslån, billån mfl.). Nina har studerat ekonomi på Stockholms Universitet och bland annat arbetat som redovisningsekonomi på Ernst & Young. Över tid har Nina blivit expert på allt som har med lån- och kreditgivning att göra.

Nina Appelgren författare

Sara Kihlman: Skribent

Sara Kihlman har arbetat med Lånea.se sedan slutet av 2022 och har fokuserat på att objektivt recensera svenska långivare och låneförmedlare för privatlån och snabblån. Sara har en bakgrund som skribent och mediesäljare för Enterprise Magazine där hon skrivit om och intervjuat företagare inom sektorn ekonomi och juridik.

Sara Kihlman författare

Okay Robert Karan: Skribent

Okay Robert Karan har sedan 2022 arbetat med att producera och förädla recensioner av långivare och låneförmedlare på Lånea.se. Okay har bakgrund inom finans, senast med kundservice hos Nordea där han blivit van att lösa privatekonomiska problem och hjälpa svenskar med sin ekonomi. Okays kompetens sträcker sig från lån till sparande och försäkringar.

Okay Robert Karan författare

Elias Bülow: Faktagranskare

Elias Bülow är faktagranskare på Lånea sedan 2022 och ser till att artiklarna på hemsidan är korrekta och uppdaterade. Elias är specialist på lån och har arbetat som lånerådgivare hos företaget Advisa (år 2014 till år 2015) och hos Sambla (år 2015 till år 2017) som rådgivningschef för privatlån, försäkringar och konsumentkrediter.

Elias Bülow faktagranskare

William Bergmark: Redaktör

William Bergmark är redaktör på Lånea sedan början av år 2022. Hans roll är att planera, beställa och redigera innehåll på Lånea.se. William har tidigare arbetat som team leader och senior lånerådgivare på låneförmedlaren Sambla. Han har genom det hjälpt tusentals personer med handläggning och rådgivning av låneansökningar för privatlån.

William Bergmark redaktör

Kontakta oss

Om du har några frågor kan du kontakta oss på nedan uppgifter. Vi är tillgängliga vardagar 09:00 – 18:00 över telefon, email, Facebook chat och på LinkedIn. Tyvärr kan vi inte bistå med personlig rådgivning relaterat till lån.

E-post: hej@lånea.se

Telefon: 08-122 054 10

Facebook: Lånea Facebook

LinkedIn: Lånea LinkedIn

Företagsuppgifter

Namn: Lånea

Ägs av: HemSol Group AB, org. nummer 559196-6675

Address: Drottninggatan 33, 111 51 Stockholm

Vanliga frågor

Vem äger Lånea?

Lånea ägs, grundades och drivs av HemSol Group AB (559196-6675) som grundades 2019 och är verksamt på kontor i Stockholm. Utöver Lånea driver bolaget även andra jämförelsetjänster för exempelvis solcellsanläggningar och kreditkort.

Kan långivare påverka ert omdöme av dem?

Nej, de kan inte direkt påverka deras betyg hos oss. Däremot har långivare alla möjligheter att förbättra sin egen tjänst och produkt. Väljer en långivare att förbättra sin produkt kan de således få ett bättre betyg.

För att läsa mer om hur vi betygsätt varje lån kan du gå till stycket ”Metod för betygsättning” längst ner i varje recension.

Vad innefattar ert betyg av varje långivare?

En långivares betyg baseras på en mängd datapunkter där betyget utgår från en jämförelse mot andra liknande lån. Exempelvis jämförs snabblån med andra snabblån och större privatlån med andra privatlån. Vårt betyg delas upp i dessa kategorier:

  • Lånekostnad: Hur mycket det kostar att låna från långivaren.
  • Beviljandegrad: Hur sannolikt det är att låntagare beviljas ett lån.
  • Utbetalning: Hur snabb och enkel processen från ansökan till pengar på kontot är.
  • Kundservice: Vilken tillgänglighet av kundservice långivaren har.

Hur väljs era topplistor ut?

Våra topplistor för varje lånetyp väljs ut av vår redaktion. Redaktionen väljer ut de lån som de anser passar bäst för ändamålet.

Om syftet med lånetypen (så som är fallet för exempelvis snabblån) sannolikt är att täcka en akut och oförutsedd utgift rekommenderar vi lån som har hög beviljandegrad och betalas ut snabbt. Ränta och avgifter är i detta fall sekundärt.

Om syftet med lånetypen istället är låga lånekostnader kommer vi istället rekommendera aktörer (exempelvis låneförmedlare) där sannolikheten är som störst att få ett lån med låg ränta och avgift. Utbetalningshastighet och beviljandegrad är i detta fall sekundärt.

Är det säkert att använda Lånea?

Ja, din trygghet är av högsta vikt för oss. I dagsläget hanterar vi inte dina personuppgifter och ditt eventuella engagemang via oss är helt anonymiserat.

Trafiken till och från vår hemsida är SSL-krypterad och ansökan hos långivare via vår sajt sker företrädesvis med BankID. Samtliga av våra partners står under tillsyn och Finansinspektionen, vilket du även kan kontrollera själv i FI.se företagsregister.

Våra recensioner är även opartiska och så objektiva som möjligt. Därav kan du lita på informationen vi skriver ut på sajten.