Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Låna pengar med låg inkomst

De senaste åren har nya långivare gjort det allt lättare att låna pengar med låg inkomst. Hos oss på Lånea hittar du alla SMSlån & privatlån du kan få trots låg årsinkomst.

  • Flera lån utan formellt inkomstkrav
  • Inget krav på fast anställning för att låna
  • 18 st lån utan UC och 15 lån trots betalningsanmärkning
  • Snabb & smidig ansökan med pengar på kontot samma dag
Klara Lån

Bästa lånet 2021 för dig med låg inkomst

Av alla alternativ är Klara Lån det bästa valet för dig med låg inkomst. De samarbetar med 10+ långivare som ofta beviljar lån – även till de med som normalt har svårt att få lån.

Ansökningar på belopp under 30 000 kr kräver ingen UC hos Klara Lån.

Ansök nu!

Hitta lån med låg inkomst utan UC

Nedan hittar du långivare som kan bevilja lån till dig med låg inkomst utan att göra en kreditupplysning via UC. Många av aktörerna i listan nedan är så kallade snabblån.

Vanliga frågor

Vad är det lägsta inkomstkravet för att låna?

Den lägsta angivna inkomsten du måste ha för att bli beviljad ett lån i Sverige är 2 000 kr per månad. Däremot brukar de flesta långivare kräva ca 8 000 kr i månadsinkomst.

Inkomsten behöver inte vara från fast anställning, utan kan exempelvis vara från bidrag om du vill låna pengar som arbetssökande.

Det finns däremot många kreditgivare med automatiska handläggningsprocesser där deras system endast tar hänsyn till föregående års deklarerade inkomst. Andra långivare har inget angivet krav, så där kan man i teorin låna med 0 kr i inkomst, även om det i praktiken sällan går.

Går det att få lån med betalningsanmärkning och låg inkomst?

Ja, du kan låna med låg inkomst och betalningsanmärkning om:

  • Du har färre än 6 st betalningsanmärkningar
  • Dina anmärkningar är äldre än 6 månader gamla
  • Du har någon typ av återkommande inkomst

Vilka typer av inkomster räknas?

Alla inkomster som inte är från andra lån och som är beskattningsbara räknas. Till exempel är det möjligt att ta lån med a kassa. Är du däremot ute efter att ta lån som student är det bäst om du har någon typ av anställning vid sidan av studierna.

Vilket lån är enklast att få med låg inkomst?

Vi bedömer att det lättaste smslånet är för närvarande från Klara Lån eftersom de jämför flera långivare samtidigt. De är den enda förmedlare som jämför flera långivare samtidigt som fokuserar på “SMSlån” eller andra typer av lån som passar dig med lite lägre kreditvärdighet.