Sidan innehåller annonser

Lån via Enklare: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Enklare ger inte ut några egna lån. De förmedlar olika långivares SMS lån och privatlån till privatpersoner. Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare, såsom Enklare, är att du kostnadsfritt, med endast en låneansökan och en UC-förfrågan kan jämföra flera olika lån.

Enklare samarbetar idag med 35 stycken långivare. 29 stycken av deras partners ger ut privatlån och 6 stycken ger ut SMS lån. Lån som jämförs via Enklare är på belopp på 5 000600 000 kr, har en ränta på 5,07–29,95 % och en maximal återbetalningstid på 20 år. Vad som utmärker Enklare är att de har en högre beviljandegrad än de flesta andra låneförmedlare. Det är en fördel för dig som till exempel har låg kreditvärdighet och vill jämföra lån.

Även om Enklare samarbetar med flera partners vars lån passar de flesta låntagare, samarbetar de med färre antal partners än många andra låneförmedlare. Om du vill jämföra så många olika lån som möjligt bör du vända dig till en annan låneförmedlare än Enklare.

Läs hela recensionen

Enklare
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 5,07 - 29,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Enklare.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Enklare: Bra, 4.4/5

Lånea anser att låneförmedling via Enklare sammantaget är bra och de ges betyget 4,4 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är ett genomsnittligt betyg av de låneförmedlare Lånea recenserat.

Vårt omdöme av Enklare är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.8/5. Lån som jämförs via Enklare har genomgående en låg ränta och några av lånen de förmedlar saknar avgifter utöver räntan.
 • Förmedling av privatlån: betyg 4.5/5. Enklare samarbetar med många partners som erbjuder privatlån. Flera av lånen som förmedlas har fått höga betyg av Lånea i våra recensioner av privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 4.8/5. Enklare samarbetar med flera partners som erbjuder SMS lån (snabblån). Flera av lånen som förmedlas har fått höga betyg av Lånea i våra recensioner av SMS lån.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Det är i många fall lättare att bli beviljad lån via Enklare än via en annan låneförmedlare. Du kan till exempel bli beviljad även om du har låg inkomst, betalningsanmärkningar eller saknar en fast anställning.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.7/5. Enklare har ovanligt många nöjda kunder; de har fått höga betyg på både Trustpilot och Google reviews.
 • Kundservice: betyg 1.5/5. Enklare nås via telefon eller mejl under vardagar 9.30-17.00. Vi har testat att kontakta dem och tycker att de har längre svarstid via både mejl och telefon än andra låneförmedlare.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Enklare.se

Omdöme av Enklare: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.4/5
Lånekostnad4.8/5
Förmedling av privatlån4.5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)4.8/5
Beviljandegrad5/5
Kundnöjdhet4.7/5
Kundservice1.5/5

Lånekostnad: Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att lånekostnaden hos Enklare är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har alla låneförmedlare Lånea recenserat ett lånekostnadsbetyg på 3,5. Lån via Enklare har ett räntespann på 5,07–29,95 %.

Vad som är positivt med lånekostnaden för lån via Enklare är att flera av lånen de jämför har en låg ränta. Av Enklares partners har 22 stycken fått ett betyg på minst 3,5 i kategorin lånekostnad (i Låneas recensioner). Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på minst 3,5. Lån som recenserats med ett högt lånekostnadsbetyg har i regel en låg ränta eller låga avgifter utöver räntan.

Den främsta nackdelen med lånekostnaden hos Enklare är att vissa av de SMS lån de förmedlar har en hög ränta och flera tillkommande avgifter. Om du har en låg kreditvärdighet och ansöker om SMS lån via Enklare finns det en risk att du blir beviljad ett dyrt SMS lån. Vill du specifikt jämföra billiga SMS lån finns det andra låneförmedlare som förmedlar SMS-lån till en lägre lånekostnad än Enklare.

Förmedling av privatlån: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att förmedlingen av privatlån via Enklare är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Enklare samarbetar med 29 stycken partners som ger ut privatlån. Det är något högre än genomsnittet; genomsnittet för låneförmedlare Lånea har recenserat är 23 stycken.

Vad som är positivt med privatlånen du kan jämföra via Enklare är att flera av lånen har fått ett högt betyg i Låneas recensioner. 13 stycken av privatlånen har Lånea recenserat med ett betyg på minst 3,5 av 5. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 12 stycken privatlån med ett betyg på 3,5 eller mer. Det är vanligt att lån som recenserats med ett högt betyg har en låg lånekostnad eller en ovanligt hög beviljandegrad.

Fördelen med att Enklare har många privatlån är att det är större sannolikhet att du får fler lån att jämföra mellan. Då lånen genomgående fått höga betyg av Lånea ökar också sannolikheten att du blir erbjuden ett lån till bra villkor. Det gäller främst om du har en god kreditvärdighet, eftersom lån med bra villkor huvudsakligen erbjuds låntagare med god kreditvärdighet.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Enastående, 4.8/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att förmedlingen av SMS lån (snabblån) via Enklare är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,8 av 5. Enklare samarbetar med 6 stycken partners som ger ut SMS lån. Det är fler än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea recenserat är 4 stycken.

Det som är positivt med SMS lånen som Enklare förmedlar är att 5 stycken av lånen har recenserats med ett högt betyg av Lånea på minst 3,5. Det är något högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 3 stycken SMS lån med ett betyg på minst 3,5.

SMS lån som Lånea gett ett högt betyg har ofta en förhållandevis bra lånekostnad, en smidig låneprocess och en bra beviljandegrad.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden hos Enklare är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat fått ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad.

En stor fördel med beviljandegraden hos Enklare är att flera av deras partners har en hög beviljandegrad. Enklare har 22 stycken partners som ger ut SMS lån eller privatlån som recenserats med ett högt betyg på minst 3,5 i kategorin beviljandegrad (av Lånea). Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlarna som Lånea recenserat 17 stycken partners med ett beviljandegradsbetyg på 3,5 eller mer.

Några fördelar med beviljandegraden hos Enklare är att du till exempel kan bli beviljad även om du har en låg inkomst, saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Kundnöjdhet: Enastående, 4.7/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att kundnöjdhet hos Enklare är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,7 av 5. Enklare har fått över 5 000 stycken positiva omdömen på både Google reviews och Trustpilot.

På Google reviews har Enklare fått betyget 4,6 av 5. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 3,5. På Trustpilot har Enklare givits betyget 4,7 av 5 möjliga. Även det är högre än genomsnittet; genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 4,2.

Att Enklare fått höga betyg på både Trustpilot och Google reviews tyder på att de har många nöjda kunder. Det kan även vara ett resultat av att Enklare jobbar aktivt med att samla in recensioner från sina kunder.

Kundservice: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att kundservicen hos Enklare är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Det är betydligt sämre än det genomsnittliga betyget hos låneförmedlare. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat fått ett betyg på 3,2 i kategorin kundservice. Med kundservice avser vi främst i vilken grad Enklare är tillgänglig för sina kunder.

Enklares kundservice nås via telefon eller mejl under vardagar 9.30-17.00. Det är dåligt, eftersom det är betydligt sämre öppettider än hos många andra låneförmedlare. När vi har testat att kontakta dem har de dessutom inte gått att nå via telefon.

Ytterligare nackdelar med Enklares kundservice är att de inte har en chatt på sin hemsida. Det går inte heller att nå Enklare via sociala medier, och de har stängt på helger. De flesta andra låneförmedlarna har en mer tillgänglig kundservice än vad Enklare har.

Vem är Enklare bäst för?

Enklare passar bra för många olika låntagare oavsett kreditvärdighet. Låntagare med hög kreditvärdighet kan beviljas lån upp till 600 000 kronor med låg ränta hos Enklare. De låntagare som har låg kreditvärdighet kan beviljas lån trots betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning.

Omständigheter när Enklare passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Enklare:

 • Om du vill samla alla dina skulder. Via Enklare kan du samla alla dina skulder till ett högsta belopp på 600 000 kr, med lösenkrav och till en låg ränta. Det passar bra för dig som vill sänka din månadskostnad.
 • Om du vill jämföra flera lån. Enklare har 35 stycken partners som ger ut privatlån eller SMS lån. Genom att ansöka om privatlån eller SMS lån via Enklare har du möjlighet att jämföra flera lån och välja det lån som passar dig bäst.
 • Om du vill ta lån med en låg kreditvärdighet. Flera av Enklares partners har en hög beviljandegrad. 22 stycken av de SMS lån och privatlån Enklare förmedlar har recenserats av Lånea med ett betyg på minst 3,5 av 5 i kategorin beviljandegrad. Om du vill ta lån med en låg kreditvärdighet, då kan lån via Enklare passa dig bra.
 • Om du vill ansöka om ett SMS lån (snabblån). Enklare har 6 stycken partners som ger ut SMS lån. Det är ungefär lika många som genomsnittet på 4 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Det finns flera låneförmedlare som har färre partners som ger ut SMS lån eller inga alls.
 • Om du vill ta lån på 5 000 kr. Via Enklare kan du ansöka om lån på 5 000. Det är ett lägre minsta lånebelopp än vad många andra låneförmedlare och långivare har.
 • Om du vill ansöka om ett privatlån. Enklare har 29 stycken partners som ger ut privatlån. Det är mer än genomsnittet på 23 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Genom att ansöka om ett privatlån via Enklare kan du jämföra flera lån och ha en god chans att hitta ett du blir beviljad till bra villkor.
 • Om du vill ta lån 600 000 k Flera av Enklares partners erbjuder lån på 600 000 kr. Det är också det högsta beloppet som ett privatlån beviljas till idag. Vill du ta ett så stort lån som möjligt, då kan Enklare vara ett bra alternativ.
 • Om du vill ansöka om ett billigt lån. 22 stycken av Enklares partners har fått ett betyg på minst 3,5 i kategorin lånekostnad (i Låneas recensioner). Det är högre än genomsnittet som är 18 stycken. Om du vill ansöka om ett billigt lån kan Enklare passa dig bra.
Läs mer på Enklare.se

Vem är Enklare sämst för?

Enklare är sämst för låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet som vill jämföra så många SMS lån och privatlån som möjligt. Både Advisa och Sambla samarbetar med fler partners än vad Enklare gör (42 stycken partners jämfört med Enklare som har 35 stycken partners).

Enklare är även dåligt för låntagare som inte vill belasta sin kreditvärdighet negativt med en UC-förfrågan. När du ansöker om lån via Enklare (samt alla andra låneförmedlare) görs en kreditupplysning hos UC. Om du vill undvika en kreditupplysning hos UC kan du istället vända dig till en enskild långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC.

Exempel på alternativa lån om Enklare inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Enklare inte passar dig:

 • Wästgöta Finans privatlån: privatlån utan krav på säkerhet och utan en UC-förfrågan. Wästgöta Finans privatlån ges ut till belopp på 30 000300 000 kr, med en ränta på 6,5–17,95 % och en längsta återbetalningstid på 10 år. Wästgöta Finans privatlån passar bra för låntagare som vill ta ett större lån utan att påverka sin kreditvärdighet negativt hos UC.
 • Sambla: förmedlar 42 stycken partners, varav 33 stycken ger ut privatlån och 9 stycken SMS lån (snabblån). Lån via Sambla ges ut till belopp på 5 000600 000 kr, med en ränta på 2,95–29,95 % och en längst löptid på 20 år. Sambla är särskilt bra för låntagare med medelhög eller hög kreditvärdighet som vill jämföra flera billiga lån.

Fördelar med Enklare

De främsta fördelarna med lån från Enklare är:

 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Enklare har högst beviljandegrad av alla låneförmedlare som Lånea har jämfört. Det är en fördel för dig som har låg kreditvärdighet och vill ta lån med en hög beviljandegrad.
 • Du kan bli beviljad lån med låg ränta. Enklare samarbetar med partners som erbjuder lån till en låg frånränta på 5,07 %. Det är en fördel för dig som har hög kreditvärdighet och kan bli beviljad deras lån till en låg ränta.
 • Du kan bli beviljad lån utan en tillsvidareanställning. Det är en fördel för dig som till exempel har en timanställning, är projektanställd eller har ett vikariat. Flera av Enklares partners kan bevilja dig lån även om du är utan en tillsvidareanställning.
 • Du kan bli beviljad lån med betalningsanmärkningar. Du får inte automatiskt avslag hos Enklare även om du har anmärkningar i samband med din låneansökan. Det är en fördel för dig som vill ta lån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan ansöka om deras lån och få lånet utbetalt samma dag. Det är en fördel för dig som vill ta ett lån med snabb låneprocess. Se: Ta lån och få lånet utbetalt samma dag.
 • Du kan jämföra flera SMS lån (snabblån). Enklare samarbetar med 6 stycken partners som ger ut SMS lån (snabblån). Det är en fördel för dig som vill jämföra flera SMS lån med endast en låneansökan.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån. Du kan dock ansöka om lån utan BankID hos de flesta låneförmedlare.

Nackdelar med Enklare

De främsta nackdelarna med Enklare är:

 • De har inte en särskilt bra kundservice. Enklare har kortare öppettider på vardagar än vad många andra låneförmedlare har. De har inte heller en chattfunktion på sin hemsida och de har dessutom stängt på helger. Det är en nackdel för dig som vill ta lån via en låneförmedlare som är enkel att nå.
 • De tar alltid en UC när du ansöker om lån. Det är särskilt en nackdel för dig som redan har en låg kreditvärdighet och inte vill påverka den mer negativt genom en ytterligare UC-förfrågan. Om du vill undvika kreditupplysning hos UC kan du vända dig direkt till en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag än UC (såsom Bisnode eller Creditsafe).
 • Du kan inte ta lån om du har skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som har kronofogdeskulder du vill samla ihop. Om du vill ta lån med skulder hos Kronofogden måste du vända direkt till en långivare som accepterar kronofogdeskulder. Hos dessa långivare krävs antingen en borgensman eller medsökande utan kronofogdeskulder, alternativt en säkerhet i en bostad.

Jämför Enklare med andra låneförmedlare

Tabell 2: Enklare i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Enklare Enklare 5 000-600 000 kr 5,07-29,95 %
4,2/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Compricer Compricer 10 000-600 000 kr 3,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 495 kr 0 kr
Zmarta Zmarta 5 000-600 000 kr 2,95-26,05 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr

Vad särskiljer Enklare från andra låneförmedlare?

Det som särskiljer Enklare från andra låneförmedlare är att de har högre beviljandegrad än nästan alla andra låneförmedlare som Lånea har recenserat. Du kan bli beviljad lån via Enklare om du saknar fast anställning, har låg inkomst eller om du har betalningsanmärkningar.

Enklare vs Compricer

Både Enklare och Compricer förmedlar privatlån och SMS lån (snabblån) utan krav på säkerhet. Compricer har fler partners än Enklare, nämligen 40 stycken varav 32 stycken ger ut privatlån och 8 stycken ger ut SMS lån. Enklare har 35 stycken partners, varav 29 stycken erbjuder privatlån och 6 stycken erbjuder SMS lån.

Båda låneförmedlarna har en låg frånränta. Enklare har en frånränta på 5,07 % och Compricer har en frånränta på 3,95 %. Enklares maxränta på 29,95, är något lägre än Compricers maxränta på 29,95 %. De båda låneförmedlare har lika lång längsta återbetalningstid. Enklare har en maximal löptid på 20 år och Compricer har också en maximal löptid på 20 år.

De båda låneförmedlarna har ungefär lika hög beviljandegrad. Compricer, liksom Enklare, förmedlar lån till den som har låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Hos Enklare kan du även bli beviljad lån om du saknar en fast anställning, vilket du inte kan om du ansöker om lån via Compricer.

Enklare vs Zmarta

Låneförmedlarna Enklare och Zmarta erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån) utan krav på säkerhet. Zmarta har fler partners än vad Enklare har, totalt 35 stycken. 29 stycken av dem erbjuder privatlån och 5 stycken erbjuder SMS lån. Enklare har totalt 35 stycken partners. Av Enklares partners erbjuder 29 stycken av dem privatlån och 6 stycken SMS lån (snabblån).

Båda låneförmedlarna har lån med låg frånränta och lång löptid. Zmartas lån har en frånränta på 2,95 % och en längsta löptid på 20 år. Enklares lån har en frånränta på 5,07 % och en längsta löptid på 20 år.

De båda låneförmedlarna har lån med ungefär lika hög beviljandegrad. Vad som särskiljer  lån via Zmarta från de flesta andra låneförmedlare är att de även kan bevilja lån till låntagare som är arbetslösa (och som har ersättning från en a-kassa). De flesta låneförmedlare beviljar inte en person som saknar någon form av anställning.

Innan du jämför lån hos Enklare

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Enklare bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Enklares krav. Uppfyller du inte Enklares grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Enklare erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Enklare och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Enklare tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett lika stort betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Enklares anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal för att verifiera din inkomst. Vet du med dig att din nuvarande inkomst är högre än din deklarerade inkomst bör du vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Enklare

Så här gör du för att ansöka om lån via Enklare online:

 1. Fyll i hur mycket du önskar att låna samt löptid för lånet.

 2. Ange syftet med ditt lån.

 3. Fyll i dina personuppgifter och lämna in din ansökan genom att signera med BankID.

 4. Invänta lånebesked från de långivare Enklare samarbetar med (samtliga ger i regel svar inom ett dygn).

 5. Välj den långivare som erbjudit dig bäst villkor.

Det är smidigt att ansöka om lån via Enklare. Om du vill ha rådgivning innan du väljer långivare rekommenderar vi att du kontaktar Enklares kundservice på nummer 0770-33 07 77.

Så har vi betygsatt Enklare

Enklare tillhör kategorin låneförmedlare. Vi på Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Enklare enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Enklare som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygssättningen också tagit hänsyn till hur många långivare Enklare samarbetar med, samt vilka lånevillkor varje enskild långivare erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Enklares antingen dokumenterade eller uppskattade beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Enklare för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar via Enklare?

Ja, det är säkert att låna pengar via Enklare. Precis som alla andra låneförmedlare Lånea har recenserat står Enklare under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd från Finansinspektionen avseende låneförmedling.

Erbjuder Enklare SMS lån (snabblån)?

Ja, Enklare samarbetar med partners som erbjuder SMS lån (snabblån). I dagsläget kan du jämföra 6 stycken SMS lån via Enklare. Om du önskar jämföra fler SMS lån behöver du vända dig till en annan låneförmedlare än Enklare, förslagsvis Sambla, Advisa eller Lendo.

Erbjuder Enklare privatlån?

Ja, Enklare samarbetar med 29 långivare som erbjuder privatlån. Om du vill jämföra ännu fler privatlån kan du vända till andra låneförmedlare som till exempel Advisa eller Sambla.

Erbjuder Enklare en trygghetsförsäkring?

Ja, Enklare erbjuder en trygghetsförsäkring. Försäkringen ersätter utgifter upp till 10 000 kr vid sjukdom, ID-kapning eller arbetslöshet. Pengarna betalas ut skattefritt och kan användas till månadsutgifter såsom hyra eller el. Kostnaden för försäkringen baseras på det valda försäkringsbeloppet.

Utöver att erbjuda en trygghetsförsäkring erbjuder Enklare även en sjukvårdsförsäkring och en olycksfallsförsäkring.

Vilken ränta har lån via Enklare?

De partners Enklare samarbetar med har ett räntespann på 5,07–29,95 %. Enklares representativa ränta (den ränta flera av deras kunder erbjuds) är på 5,95 %. När du ansöker om lån via Enklare blir erbjuden en individuell ränta som baseras på din kreditvärdighet, det sökta lånebeloppet och din betalningsförmåga.

Detaljerad information om Enklare

Information om Enklare
Anslutna långivare
35 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(7325 omdömen)
Krav hos Enklare
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Betalningsanmärkningar godkännes. Däremot rekommenderar vi annan aktör i dessa fall.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Enklare
Ränta
5,07 - 29,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Enklare
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.