Sidan innehåller annonser

Omdöme av Enklare lån: Läs Vår Recension (2023)

Enklare utgör tillsammans med Sambla de bästa låneförmedlarna i Sverige. Genom att jämföra många kreditgivare (cirka 38 maximerar du chanserna till att hitta bästa möjliga lån. Dessutom har du goda chanser att få flera valmöjligheter på lån presenterade.

Deras låneprocess är smidig och gör att du under vissa omständigheter kan få pengar på kontot även på helger.

Läs hela recensionen

Enklare
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 29,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Enklare.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Enklare: Ganska bra, 4/5

 • Lånekostnad: betyg 5/5.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5.
 • Utbetalning: betyg 5/5.
 • Kundservice: betyg 5/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Enklare.se

Omdöme av Enklare: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Ett brett urval av långivare för dig med god ekonomi gör det möjligt att hitta ett riktigt billigt lån.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Enklares process är smidig och ger dig goda chanser att få flera lån beviljade.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

För att vara en låneförmedlare är utbetalningen genom Enklare snabb. Du kan välja ett låneförslag i stort sett omgående efter ansökan om du har bråttom.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Flera kontaktvägar till rutinerade lånerådgivare gör att ett toppbetyg för Enklares kundtjänst är givet.

Om Enklare

Enklare Ekonomi Sverige AB grundades 2014 under namnet Reciva AB och är en av Sveriges största låneförmedlare. Enklare är specialister på att hjälpa privatpersoner jämföra privatlån såväl som att samla alla lån på ett ställe.

Enklare i korthet

 • Är en av de största och populäraste låneaktörerna i Sverige
 • Jämför 30+ banker på ett väldigt enkelt sätt
 • Är ett utmärkt val för dig som hög kreditvärdighet som vill låna pengar till en bra ränta

Enklare Ekonomi har idag kontor i Stockholm och Göteborg där merparten av de anställda är telefonförsäljare. I likhet med sina konkurrent etablerade Enklare sin verksamhet helt och hållet med hjälp av telefonförsäljning. Något som varit lönsamt, men har av naturliga skäl även medfört viss kritik.

 • Ansök på en minut – få flera lånebesked direkt på skärmen
 • Har över 450 000 nöjda användare av tjänsten sedan start
 • Endast en kreditupplysning (via UC)

 

Läs mer på Enklare.se

Hur fungerar ett lån från Enklare?

Hos Enklare kan du ansöka om lån (och även ett fåtal kontokrediter) i spannet 5 000600 000 kr. Lånets löptid går att välja från 1 till 20 år, i slutändan beror det däremot på vad de enskilda långivarna kan erbjuda.

Vad kostar det att låna via Enklare?

Ränta och avgifter skiljer sig mycket beroende på vilken långivare du väljer. Däremot är det inget tvivel om att du får lägst ränta på privatlån om du jämför flera lån samtidigt genom en låneförmedlare såsom Enklare.

Med det sagt kommer du få en ränta i spannet 2,9529,95 %. Effektiv ränta skiljer sig sedan mycket beroende på lånebelopp och vilka andra avgifter långivaren har.

Kostnadsexempel

Tabell 1: Så här mycket kan det kosta att låna pengar via Enklare.
LångivareCollectorBroccIkano Bank
Lånebelopp50 000 kr100 000 kr250 000 kr
Återbetalningstid5 år8 år10 år
Ränta8,2 %6,74 %4,15 %
Uppläggningsavgift0 kr500 kr0 kr
Avi-avgift0 kr29 kr0 kr
Månadsbetalning1 019 kr / mån1 269 kr / mån2 519 kr / mån
LånetypAnnuitetslånAnnuitetslånRak amortering
Totalt att betala61 140 kr132 929 kr302 307 kr

Liknande låneförmedlare i Sverige

Enklares krav

Dessa är Enklares krav för att få låna:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste tjäna minst 8 400 kr/mån
 • Du får inte haft en skuld hos Kronofogden senaste 6 månaderna

Notera att detta är de lägsta grundkraven för att i teorin kunna beviljas något lån via Enklare. Även om de samarbetar med fler än 30 långivare fokuserar majoriteten av dessa på “låg-risk kunder”.

Om du har flera betalningsanmärkningar, låg och oregelbunden inkomst eller många UC-förfrågningar senaste tiden rekommenderar vi istället låneförmedlaren Klara Lån eller långivare såsom Lumify eller Loanstep.

 

Läs mer på Enklare.se

Kreditbedömning

Enklare är ingen kreditgivare och gör därmed ingen kreditprövning i samband med ansökan. Det stämmer att Enklare gör en kreditupplysning i samband med ansökan (som alla långivare delar på). Upplysningen tas för att kontrollera huruvida du uppfyller respektive banks grundkrav. Beroende på hur UCn ser ut filtreras vissa banker bort från just din lånejämförelse.

Få en låg ränta via Enklare

För att få ett lån med låg ränta är den enskilt viktigaste faktorn din egen kreditvärdighet. Den går såklart inte att påverka på kort sikt. Vad du däremot kan göra direkt är att alltid inkluderade en medlåntagare i ansökan.

Inkludera en medsökande och få lägre ränta

En medsökande har ofta en betydande påverkan på dina chanser till att erbjudas flera billiga lån. Vilken ränta du får presenteras löpande online eller av Enklares lånerådgivare över telefon när de samlat in alla låneförslag.

Ansök om en lång återbetalningstid

Ett annat tips är att ansöka om en längre återbetalningstid än du initialt tänkt. Det beror på att i stort sett alla Enklares partners (banker) göra en så kallad KALP-analys när du ansöker. Analysen visar hur mycket du har kvar att leva på efter dina fasta utgifter betalats av varje månad.

En lång återbetalningstid innebär en lägre månadskostnad för lånet. Således får du mer pengar kvar att leva på varje månad. Detta ökar i sin tur dina chanser att beviljas ett lån med bra villkor.

Utbetalning från Enklare

Om du vill låna snabbt och enkelt är det av största vikt att du väljer rätt långivare i Enklare lånejämförelse . Eftersom du får tillgång till de första buden direkt efter du skickat in ansökan kan du hålla utkik efter låneaktörer som har en snabb utbetalningsprocess.

För att avgöra vilka aktörer som är snabbast rekommenderar vi att du sök efter respektive recension på vår hemsida. Där hittar du den senaste informationen om vilka betalningsrutiner respektive aktör har.

Snabba på utbetalningen genom Enklare

Det finns ett par generella riktlinjer för hur du kan säkerställa snabbast och enklast möjliga utbetalning genom Enklare. Dessa tips gäller i stort sett oavsett vilken aktör du väljer när du jämför lån genom Enklare.

Ange korrekt information i ansökan

Se till att alltid ange sanningsenlig information i låneansökan. Om det t ex finns skillnader i vad du tidigare har deklarerat för inkomst gentemot vad du angivit blir långivare osäkra. Vissa av dem kan ge avslag rakt av på grund av detta, medan andra åtminstone kommer begära in kompletteringar i form av t ex lönespecifikationer eller arbetsgivarintyg.

Svara deras rådgivare som ringer

Du tilldelas alltid en personlig rådgivare som har full koll på ditt ärende. Denna utbildade lånespecialist kommer hjälpa dig att välja det låneförslag som är bäst lämpat utifrån dina förutsättning.

Agera snabbt

Det är viktigt att du återkommer så fort som möjligt med eventuella kompletteringar eller intyg som den valda långivaren efterfrågar. Ditt lån kommer inte betalas ut förrän banken har all nödvändig dokumentation tillhanda.

Så ansöker du om ett lån från Enklare

Att låna pengar via Enklare är en enkel process och kräver inte BankID. Efter du skickat in ansökan dröjer det ofta inte mer än ett par sekunder innan de första låneförslagen anländer. Många långivare har däremot en manuell kreditgivningsprocess, så ansöker du utanför kontorstid kan det dröja innan du får alla låneförslag.

För att ansöka om ett privatlån via Enklare gör du följande:

 1. Välj önskat lånebelopp och lånetid

 2. Välj om du vill samla lån eller ta ett nytt lån

 3. Ange personlig information såsom civilstånd, boendeform, anställningsform, kontaktuppgifter och personnummer

 4. Lägg till medsökande om möjligt

 5. Tryck på “Jämför nu – Gratis” för att skicka in din ansökan

Till skillnad från låneförmedlare såsom Sambla ger Enklare dig tillgång till låneförslagen direkt efter ansökan. Du landar alltså på Enklares Mina Sidor där alla inkomna låneerbjudanden kommer presenteras i takt med att de kommer in.

Har du inte bråttom bör du vänta med att välja banklån tills alla låneförslag har inkommit, något som ofta dröjer upp till 24 timmar på helgfri vardag.

Frågor och svar

Bör jag inkluderade en medsökande i ansökan hos Enklare?

Ja, erfarenhet från branschen säger att det är väldigt stor skillnad i beviljandegrad för ansökningar där en medsökande inkluderas. Därför är det av stor vikt att du inkluderar en eventuell partner när du ska låna pengar via en låneförmedlare.

Är det bra att ansöka hos flera låneförmedlare samtidigt?

Nej, vi avråder starkt från att göra flera parallella ansökningar. Bankerna ser nämligen att flera ansökningar görs och kommer sannolikt ge avslag allihop på grund av detta. Det är alltså en mycket dålig idé att “jämföra lån” på egen hand hos flera olika låneaktörer.

Vilka typer av lån erbjuder Enklare?

Hos Enklare kan du samla lån, ta ett nytt privatlån (även kallat blancolån), ta snabblån och billån. I grund och botten är det samma sak, ett lån utan säkerhet, men det kallas bara olika saker beroende på vad det ska användas till.

Vilka långivare samarbetar Enklare med?

Enklare samarbetar idag med 38 långivare, varav dessa 30 är officiella:

 • ICA Banken
 • Remember
 • Marginalen Bank
 • Nordax Bank
 • Ikano Bank
 • Collector Bank
 • SevenDay Bank
 • Lendify
 • Coop
 • Resurs Bank
 • Wasa Kredit
 • OKQ8
 • Brocc
 • BigBank
 • Avida
 • SVEA Ekonomi
 • Nystart Finans
 • Northmill
 • TryggKredit
 • MoneyGo
 • Thorn
 • GoodCash
 • Risicum
 • Lån & Spar Bank
 • Moank
 • Komplett Bank
 • Euroloan
 • Credento (TF Bank)
 • Santander
 • EveryDay+

Detaljerad information om Enklare

Information om Enklare
Anslutna långivare
38 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(6066 omdömen)
Krav hos Enklare
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Betalningsanmärkningar godkännes. Däremot rekommenderar vi annan aktör i dessa fall.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Enklare
Ränta
2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Enklare
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.