Sidan innehåller annonser

Creditstars lån: Recension 2024

Creditstars lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med medelhög kreditvärdighet som vill ta ett SMSlån på ett högt lånebelopp till en förhållandevis låg ränta. Creditstars lån är även lämpligt för dig som söker ett SMS lån med snabb utbetalning. Om du har tillräckligt god kreditvärdighet för att beviljas lån hos Creditstar, är deras lån ett utmärkt val för dig som vill ha ett SMS lån.

Trots att Creditstars lån har en förhållandevis låg lånekostnad och en snabb utbetalning, har lånet inte lägst lånekostnad eller snabbast utbetalning. Det finns andra SMS lån med lägre lånekostnad än Creditstars lån och som har direktutbetalning dygnet runt.

Läs hela recensionen

Creditstar
 • Lånebelopp: 5 000 - 90 000 krFördel
 • Ränta: 20 %Fördel
 • Löptid: 6 mån - 2 år Fördel
Läs mer eller ansök på Creditstar.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Creditstar: Ganska bra, 3.2/5

Lånea anser att Creditstars lån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,2 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Creditstars lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3/5. Credistars lån har en låg ränta för att vara ett SMS lån, däremot har lånet både en uppläggningsavgift och en administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 2.5/5. För att beviljas Creditstars lån ska du ha någon form anställning och sakna betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 4/5. Creditstar kan erbjuda direktutbetalning av deras lån till bankkonton hos storbanker under deras öppettider.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Creditstar är tillgängliga via mejl och telefon under deras öppettider på vardagar mellan 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Creditstar: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.2/5
Lånekostnad3/5
Beviljandegrad2.5/5
Utbetalning4/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Creditstars lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Det som är positivt med Creditstars lån är att det har en ränta på 20 %, vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea har recenserat på 38,4 %.

Det som är negativt med Creditstars lån är att lånet har en uppläggningsavgift på 450 kronor och en månatlig administrativ avgift på 45 kronor. Jämfört med andra SMS lån är Creditstars lån trots dessa avgifter relativt billigt.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Creditstars lån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 20 %, en uppläggningsavgift på 450 kr och en administrativ avgift på 45 kr har Creditstars lån en effektiv ränta på 45,65 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Creditstars lån är medioker och SMS lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Creditstar tar inte UC och har ingen specifik inkomstgräns, utan gör en individuell helhetsbedömning av varje person som ansöker om lån. Med det sagt är Creditstars lån inte det enklaste SMS lånet att bli beviljad.

Du kan inte beviljas lån hos Creditstar om du är arbetslös eller om du har betalningsanmärkningar. Det finns andra långivare som har högre beviljandegrad än vad Creditstar har. Om du har svårt för att beviljas SMS lån är deras lån således inte ett bra alternativ för dig.

Utbetalning: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att utbetalningen av Creditstars lån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. SMS lånet utbetalas direkt till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank under Creditstars öppettider. Om du är ute efter ett SMS lån med snabb utbetalning är Creditstars lån ett bra alternativ för dig.

Vad som är negativt med Creditstars lån är att de inte har direktutbetalning utanför deras öppettider. Idag finns det flera långivare som erbjuder direktutbetalning både dygnet- och året runt.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Creditstars kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Creditstar har generösa öppettider vardagar mellan 09.00–17.00, då de finns tillgängliga via mejl och telefon.

Vad vi på Lånea anser är negativt med Creditstars kundservice är att de inte kan nås via sociala medier eller i en livechatt på deras hemsida. Vi har dock testat mejla dem vid ett antal tillfällen och via mejlen har vi fått en snabb och professionell hjälp.

Vem är Creditstars lån bäst för?

Creditstars lån är bäst för dig som vill ta ett SMS lån på ett högt lånebelopp (uppemot 90 000 kr) har en medelhög kreditvärdighet, någon form av anställning och saknar betalningsanmärkningar. SMS lånet är även bra för dig som söker ett SMS lån med låg ränta och som kan utbetalas snabbt.

Omständigheter när Creditstars lån passar bra

Några omständigheter när Creditstars lån passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. När du ansöker om lån hos Creditstar får du besked direkt på skärmen. Du får också direktutbetalning av lånet till bankkonton hos samtliga storbanker under deras öppettider. Om du vill låna pengar snabbt och enkelt kan Creditstars lån således vara ett utmärkt alternativ för dig.
 • Du vill låna pengar trots att du har många UC-förfrågningar. Creditstar använder Bisnode som kreditupplysningsföretag, och inte UC. Det innebär att dina möjligheter att beviljas lån hos Creditstar inte påverkas av att du har många UC-förfrågningar du har. Se: lån trots många UC-förfrågningar.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Credistars lån har en ovanligt låg ränta (20 %) för att vara ett SMS lån. Däremot har lånet både en uppläggningsavgift på 450 kr och en administrativ på 45 kr. Trots det är Credistars lån ett billigt smslån och passar bra för dig som söker ett lån med låg lånekostnad.

Vem är Creditstars lån dåligt för?

Creditstars lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad. Du kan till exempel inte bli beviljad lån hos Creditstar om du har betalningsanmärkningar eller om du saknar någon form av anställning. Är så fallet finns det andra långivare som passar bättre för dig än Creditstar.

Creditstars lån och är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Creditstars lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Creditstars lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmills kredit: kredit med låg ränta och automatisk direktutbetalning. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr och en ränta på mellan 7,9–25,9 %, De erbjuder direktutbetalning dygnet runt, även utanför deras öppettider. Northmills kredit passar dig som söker ett billigt SMS lån som kan utbetalas snabbt.
 • Fairlos kredit: kredit med låg ränta och utan andra avgifter än räntan. Fairlo erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 10 00070 000 kr och en ränta på 20–29 %. Krediten passar dig som vill ta ett SMS lån på ett högt lånebelopp till en förhållandevis låg lånekostnad.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Creditstars lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Creditstars lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Creditstars lån som är på 5 000 kronor.

Se: låna ett privatlån.

Fördelar med Creditstars lån

De viktigaste fördelarna med Creditstars lån är:

 • Det är ett SMS lån utan UC. Creditstar använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Du belastar därigenom inte din kreditvärdighet hos UC om du ansöker om lån hos Creditstar, oavsett om du blir beviljad eller inte. Se: sms lån utan UC.
 • Det har direktutbetalning. Creditstar kan utbetala deras lån direkt till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank under deras öppettider. Om du är i behov av ett smslån med utbetalning direkt är Creditstars lån ett utmärkt val.
 • Utan krav på fast anställning. Creditstar kan bevilja dig lån även om du saknar fast anställning. Du behöver däremot ha en inkomst från någon annan form av anställning, till exempel ett vikariat eller en provanställning. Se: lån utan fast anställning.
 • Lånet har låg ränta. Credistars lån har en ränta på 20 %, vilket är lägre än vad de flesta andra SMS lån har. Söker du ett snabblån med låg ränta är Credistars lån ett mycket bra val.
 • Du får direkt besked på skärmen. När du ansöker om lån hos Creditstar får du besked för om du beviljas lån eller nekas lån direkt på skärmen. Det kan få andra långivare erbjuda. Se: lån med svar direkt på skärmen.

Nackdelar med Creditstars lån

De viktigaste nackdelarna med Creditstars lån är:

 • Det är ett snabblån som ej beviljar betalningsanmärkningar. Creditstar beviljar inte lån till dig som har betalningsanmärkningar. Det spelar ingen roll hur gamla de är eller av vilken typ, har du anmärkningar kan du inte beviljas lån hos Creditstar. Se: snabblån med betalningsanmärkning.
 • Det är inte ett SMS lån med helgutbetalning. Creditstar betalar endast ut lån under deras öppettider. Eftersom de inte har öppet på helger, erbjuder de inte heller smslån med helgutbetalning.

Jämför Creditstars lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Creditstars lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Creditstar Creditstar 5 000-90 000 kr 20-20 %
3,2/5
Nej Ja, via Bisnode 450 kr 45 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Creditstars lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Creditstars lån från andra SMS lån är att lånet har en ovanligt låg ränta för att vara ett SMS lån (20 %), och kan beviljas på högre lånebelopp än nästan alla andra SMS lån (uppemot 90 000 kr). De flesta andra SMS lånen har en ränta på uppemot 40 % och maximalt lånebelopp på mellan 30 000–50 000 kr.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Creditstar vs Saldos kredit

Till skillnad mot Creditstar erbjuder Saldo en kontokredit och inte ett lån. Saldos kredit har en högre ränta på mellan 19,5–39,5 %, medan Creditstars lån har en ränta på 20 %. Saldos kredit kan beviljas till dig som är arbetslös eller har betalningsanmärkning, vilket Creditstars lån inte kan. Creditstars lån har däremot högre maximalt lånebelopp på 90 000 kr, medan Saldos kredit har en kreditgräns på max 20 000 kr.

En stor fördel med Saldos kredit jämfört med Creditstars lån är att Saldo har automatisk direktutbetalning av deras kredit under kvällar och helger. Creditstars lån utbetalas endast under deras öppettider.

Creditstar vs Brixos kredit

Brixo erbjuder inte ett lån såsom Creditstar, utan en flexibel kontokredit (som likväl som Creditstars lån erbjuds utan UC). Brixos kredit har en ränta på 28,95 %, vilket är högre än Creditstars ränta på 20 %. Till skillnad mot Creditstars lån som har både en uppläggningsavgift på 450 kr och en månadsvis administrativ avgift på 45 kr, har Brixos kredit inga avgifter utöver räntan.

En stor fördel med Creditstars lån jämfört med Brixos kredit är att deras lån kan direktutbetalas till bankkonton hos alla storbanker. Brixo erbjuder inte direktutbetalning av deras kredit.

Kundomdömen av Creditstars lån online

Creditstar ägs av Creditstar Group som har funnits sedan år 2006. Sammantaget har Creditstar Group över 1 miljon registrerade kunder. Trots att lånet är populärt och har funnits under många år har Creditstars lån endast recenserats av ett fåtal personer online. På Trustpilot har Creditstars lån givits betyget 3 av 5.

Med anledning av att Creditstar recenserats av så pass få låntagare anser vi på Lånea att det inte går att med säkerhet veta vad Creditstars kunder tycker om deras lån.

Creditstars krav

Creditstars krav är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt personnummer
 • ha ett giltigt BankID
 • ha någon form av anställning eller pension
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Creditstars krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Creditstar.

Se mer: krav för att låna pengar.

Innan du ansöker om Creditstars lån

Innan du ansöker hos Creditstars lån bör du beakta detta:

 • Creditstars grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Creditstars grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Creditstars lån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: ta reda på kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Creditstars. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Creditstars lån

Så här gör du för att ansöka om Creditstars lån:

 1. Gå till Creditstars ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar låna.

 3. Ange en återbetalningsperiod på mellan 6–24 månader.

 4. Ange dina personuppgifter och ansök genom att signera med BankID.

 5. Invänta besked som kommer direkt på skärmen.

 6. Om du beviljas lån signerar du din låneansökan med BankID.

 7. Invänta utbetalningen av lånet som sker direkt om du har konto hos en storbank.

Det är mycket enkelt och smidigt att ansöka om lån online hos Creditstar. Det tar endast några minuter att fylla i deras låneansökan och du signerar med BankID.

Så har vi betygsatt Creditstars lån

Eftersom Creditstars lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Creditstars lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Crediutstars lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Creditstars process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Creditstar för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att låna pengar hos Creditstar?

Creditstar har en nominell fast ränta på 20 % och en återbetalningstid på mellan 6–24 månader. Lånet har en uppläggningsavgift på 450 kronor och en månatlig administrativ avgift på 45 kronor, Creditstars lån är billigare än många andra SMS lån på kreditmarknaden.

Kostar det något att lösa Creditstars lån i förtid?

Nej, även om Creditstar erbjuder ett lån med fast ränta, behöver du inte betala en kostnad i form av ränteskillnadsersättning när du löser deras lån i förtid. Du behöver inte heller betala ränteskillnadsersättning om du väljer att betala tillbaka lite extra då och då, utöver månadsbetalningen du är skyldig att betala.

Går det att förlänga mitt lån hos Creditstar?

Ja, du kan förlänga ditt lån hos Creditstar. För att förlänga ditt lån kontaktar du deras kundtjänst på kundtjanst@creditstar.se eller 08-446 858 54 och meddelar att du vill förlänga ditt lån. Beroende på vilket lånebelopp du ansöker om att förlänga och för hur länge, varierar kostnaden du betalar i samband med förlängningen.

Vad kan Creditstars lån användas till?

Eftersom Creditstars lån saknar säkerhet, kräver inte Creditstar att deras lån ska användas till ett specifikt ändamål. Du kan således själv välja vad du vill använda ditt lån till. Vanliga ändamål är resor, renovering eller för betalning av plötsliga och oförutsedda utgifter.

När kommer pengarna från Creditstar?

Creditstar erbjuder direktutbetalning av deras lån till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank under deras öppettider. Om du ansöker om lån på en vardag mellan 09.00–17.00 kan du således få lånet utbetalt på ditt konto strax därefter (så länge du har konto hos en storbank eller Danske Bank och ansöker i god tid innan de stänger).

Detaljerad information om Creditstar

Information om Creditstar
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
 
Krav hos Creditstar
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Creditstar behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Creditstar
Ränta
20 %
Effektiv ränta
45,65 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
450 kr
Aviavgift
45 kr
Betalningsfria månader
0
Ansökan hos Creditstar
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 20 % nominell ränta, 450 kr i uppläggningsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 971 kr och effektiv ränta 45,65 %. Totalt att betala blir 12 106 kr.