Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Låna pengar utan UC

Hos oss på Lånea hittar du alla de bästa snabb- och smslånen utan UC. Med ett lån utan UC upplysning påverkas inte din kreditvärdighet.

 • 16 st SMS- och snabblån utan UC
 • 9 lån utan UC som godkänner anmärkningar
 • 11 lån utan UC med direkt utbetalning
 • 1 st lån helt utan kreditprövning
Ferratum

Det bästa snabblånet utan UC 2021

Ferratum är det bästa lånet utan UC 2021. Efter en smidig ansökan får du svar inom 10 minuter via SMS. De flesta ansökningar beviljas och utbetalning sker samma dag (även på kväll- och helgdagar).

Ansök nu!

Utvalda SMS lån utan UC

Nedan hittar du en lista med snabblån utan UC. I listan hittar du även information om de villkor och krav som gäller för respektive lån.

Vill du läsa mer detaljerad information om ett visst lån trycker du på knappen “Mer info”. Vill du sedan gå vidare med ett låneerbjudande använder du knappen ‘Gå till ansökan’ för att se mer information och visa deras ansökningsformulär.

Tips - kolla hur många förfrågningar du har via UC

För den med många förfrågningar och låg kreditvärdighet kan ett lån utan kreditupplysning vara det enda möjliga alternativet. Men innan du bestämmer sig att låna pengar utan upplysning via UC kan du alltid dubbelkolla ditt riskbetyg och hur många förfrågningar som finns registrerade.

Det finns två sätt att kolla vilken information UC har sammanställt i sitt register om dig:

 1. Titta i ditt senaste utdrag från UC: Varje gång det görs en kreditupplysning på dig får du antingen ett fysiskt eller ett digitalt brev från kreditupplysningsföretaget. I brevet är din riskprofil angiven. Är det från UC står det även vilka upplysningar som gjorts de senaste 12 månaderna.
 2. Beställ en egen upplysning för 29 kr: Via UC:s hemsida minUC.se kan du för 29 kronor beställa kreditupplysning på dig själv. Upplysningen kommer inte att registreras, och påverkar således inte din kreditvärdighet. Tjänsten gör det möjligt att på förhand veta hur många upplysningar som finns i ditt namn, och i vilken riskgrupp du är klassificerad.

Skulle du märka att du för tillfället har många kreditupplysningar (fler än 12 – 15 st) kommer chansen att bli beviljad ett lån via en kreditgivare som använder UC vara mycket låg. Eftersom att varje förfrågan försvinner efter 12 månader kan du genom utdraget enkelt se när majoriteten av dina förfrågningar försvinner.

Väntar du tills du har färre än 10 st kreditförfrågningar sparade i ditt register kommer chansen att bli beviljad ett lån vara mycket högre och du får dessutom bättre villkor vid en beviljad kredit.

Olika typer av lån utan UC

 1. Det finns flera olika lånetyper och anledningar till att låna pengar utan UC förfrågan. Vi har därför valt att sammanställa några av de vanligaste typerna nedan och när de passar bra.

  Snabblån utan UC

  För den som vill låna snabba pengar utan UC är ett snabblån ofta ett bra alternativ. Nästan alla snabblångivare erbjuder snabblån utan UC med pengar direkt på kontot inom ett par timmar.

  SMS kredit utan UC

  SMS kredit utan UC (även kallat smslån utan UC koll), är samma sak som ett snabblån. Precis som för snabblånen erbjuder i princip alla smslån utan UC snabb utbetalning på kontot vid godkänd låneansökan.

  Billån utan UC

  För den som har låg kreditvärdighet och inte blir beviljad ett billån hos sin vanliga bank kan ett billån utan UC vara ett alternativ. Till skillnad från ett traditionellt billån blir bilen inte en säkerhet för lånet, vilket leder till att en högre ränta och ett lägre lånebelopp.

  Mobillån utan UC

  För den som vill låna pengar snabbt och enkelt utan UC via sin mobil passar ett telefonlån utan kreditupplysning perfekt. Fördelen med att använda mobilen när man lånar pengar är att du smidigt kan låna med BankID utan UC.

  Idag erbjuder nästan alla långivare möjligheten att ansöka vi telefonen, vilket gör att man inte behöver en dator.

  Minilån utan UC

  Ett minilån är ett mindre lån, oftast mellan 1 000 – 5 000 kronor. Till skillnad från vanliga snabblån har dessa i regel en återbetalningstid på bara några månader. Minilån utan UC är i regel väldigt dyra och är inget vi rekommenderar till den som vill låna pengar utan UC kontroll.

De största upplysningsföretagen i Sverige

 • UC AB (tidigare Upplysningscentralen) är Sveriges vanligaste upplysningsföretag för lån till privatpersoner och företag. För bostadslån används exempelvis endast kreditupplysningar via UC.
 • Creditsafe är det vanligaste upplysningsföretaget för de låneföretag som lånar ut pengar utan UC. Även om bolaget inte är störst i Sverige har de väldigt stor internationell spridning. De har kontor i 13 länder över hela världen.
 • Bisnode Sverige AB är sett till omsättningen det största kreditupplysningsföretaget i Sverige. Företaget erbjuder marknadsinformation, analyser och upplysningstjänster (både till privatpersoner och företag). Lån med Bisnode är idag det näst populäraste alternativet för smslån utan UC.
 • Safenode är ett av de nyare kreditupplysningsföretagen i Sverige. Bolaget grundades år 2002 och idag är det en handfull långivare som använder dem för deras upplysningar

Information som visas i en kreditupplysning

Även fast det finns flera olika kreditupplysningsföretag visar de i mångt och mycket samma information. Anledningen är att en stor del av den data som upplysningsföretagen använder hämtas in från statliga källor med publika uppgifter.

Nedan hittar du några exempel på vilken data upplysningsföretagen har, samt varifrån de hämtar in den.

 • Personnummer, adress- och civilståndsuppgifter (från statens personadressregister, SPAR)
 • Information om deklarerad inkomst och underskott av kapital (från Skatteverket)
 • Information om betalningsanmärkningar och/eller skuldsaldo (från Kronofogden)
 • Eventuell studieskuld (från CSN)
 • Information om andra lån/krediter (från upplysningsföretagens interna register)

Eftersom att majoriteten av informationen är baserad på publik information är det inte möjligt att bli struken från något att upplysningsföretagens register.

Frågor & svar

Kan man låna pengar utan kreditprövning?

Ja, men endast om du lämnar något i pant som säkerhet för lånet. På det viset blir det din pant som är säkerhet för lånet och inte din kreditvärdighet. Om du inte kan lämna någon säkerhet för lånet är det lagstadgat att man måste göra en kreditupplysning och då går det inte att låna utan kreditprövning.

Kan man låna utan UC med betalningsanmärkningar?

Ja, det finns flera lån utan UC som godkänner anmärkningar. På vår sida listar vi 15+ smslån som godkänner betalningsanmärkningar. En anmärkning minskar dock sannolikheten att man blir beviljad.

Vad är skillnaden mellan UC och andra upplysningsföretag?

UC, Bisnode, Creditsafe och Safenode är alla exempel på olika företag som specialiserar sig på kreditupplysningar för privatpersoner och företag. Den väsentliga skillnaden är att UC sparar varje upplysning man gör i 12 månader och ju fler förfrågningar man har desto svårare blir det att få lån.

Dessutom brukar långivare som använder sig av Creditsafe, Safenode och Bisnode ge ut mindre krediter med en högre ränta, samtidigt som de ställer lägre krav på låntagarens kreditvärdighet.

Är det enklare att få en kredit utan UC än ett vanligt lån?

Ja, i regel är det enklare att bli beviljad ett lån utan UC än ett lån som använder det. Nackdelen är att räntan vanligtvis är högre på smslån utan kreditupplysning via UC.

Hur mycket får jag låna utan UC?

Hur mycket du får låna bestäms från fall till fall utifrån dina individuella förutsättningar. De flesta lånen är mellan 1 000 – 50 000 kronor. Däremot finns det möjlighet att låna så mycket som 300 000 kronor utan UC.

Hur snabbt betalas pengarna ut?

Beroende på vilken långivare man väljer tar det olika lång tid att få in pengar på kontot. Är det viktigt att låna pengar snabbt utan UC finns det långivare som sköter både ansökan och utbetalning av lånet inom en timme (under arbetstid).

Finns det lån utan UC med låg ränta?

Ja, det går att ta ett låna utan UC med låg ränta. Till exempel erbjuder Wästgöta Finans lån utan UC med en effektiv mellan på 3,9 – 20,67 % och Northmill bank erbjuder 6,7 – 25,6 %. Däremot har lån utan UC kontroll överlag en högre ränta än lån som använder det.

Kan man ta en avbetalning utan kreditupplysning?

Nej, för att kunna delbetala en vara eller en tjänst behöver kreditgivaren göra någon typ av kreditupplysning. Däremot är det inte tvång på att den görs med hjälp av UC.

Vilken ränta får jag?

Vissa långivare gör en individuell bedömning av dig som kund och sätter räntan utifrån din kreditvärdighet, medan andra har en fast ränta som gäller för andra kunder. Räntan för SMS lån varierar mellan 3,9 – 40 % och de flesta lånen ligger i det högre spannet.

Beroende på vilka andra avgifter som tillkommer för lånet kan den effektiva räntan bli över 100 %.

Kan man låna utan UC trots skuld hos kronofogden?

Ja om du vill låna pengar trots skuld hos Kronofogden men inte vill ta en UC har du ett alternativ:

 • Sefina Pantbank: Erbjuder lån utan någon kreditprövning med pant som säkerhet utan någon övre gräns