Sidan innehåller annonser
människor tar lån

Blancolån – Jämför långivare med låg ränta

Letar du efter det bästa och billigaste blancolånet? Låneas samarbeten med långivare låter dig jämföra flera långivare så att du kan hitta den lägsta möjliga räntan.

  • Jämför 23 blancolån med låg ränta
  • Ställ 50 långivare mot varandra
  • Billiga blancolån med låg ränta från 2,95 %
  • Ingen säkerhet krävs
Sambla

Bästa blancolånet 2021

Sambla erbjuder det bästa blancolånet 2021. Jämför över 40 långivare med endast en ansökan, samtidigt som bara en kreditupplysning registreras.

På så sätt kan du vara säker om att du hittar just den bank som erbjuder dig det bästa blancolånet.

Ansök nu!

Jämför blancolån från flera långivare aktörer

Listan nedan hjälper dig att jämföra blancolån från de bästa långivarna i vårt avlånga land. I vår lista tillhandahåller vi även information om vilka villkor och krav som gäller hos de olika långivarna.

Läs mer om ett lån genom att klicka på “Mer info” eller välj “Gå till ansökan” för att komma direkt till ansökningsformuläret.

Frågor & svar

Varför heter det blancolån?

Anledningen till att det heter blancolån är att någonting är utelämnat, i det här fallet säkerheten. Ordet kommer från spanskans blanco som betyder blank (eller vit).

När du tar ett blancolån lånar du pengar utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver pantsätta någon tillgång, såsom en bil eller en bostad. Långivaren beviljar dig istället lånet tack vare att din kreditvärdighet anses vara tillräckligt god.

Vilken är skillnaden mellan privatlån och blancolån?

Det finns ingen skillnad utan ett blancolån är ett privatlån som saknar krav på säkerhet.

Vad kostar ett blancolån?

Kostnaden för ett blancolån varierar beroende på lånebelopp, amorteringstid samt ränta och andra avgifter. Med en ränta på 7 % och en löptid på 2 år blir detta månadskostnaden för lånet:

  • För 100 000 kr: 4 750 kr
  • För 150 000 kr: 7 125 kr
  • För 200 000 kr: 9 500 kr

Vilka långivare har billigast blancolån?

Det finns flera långivare som har billiga blancolån. Ett smidigt sätt att jämföra erbjudanden är dock att gå via en låneförmedlare som Sambla. Hos Sambla kan du ansöka om lån från 2,95 % ränta. Du kan enkelt se vilket blancolån som är billigast bland dina erbjudanden och gå vidare med detta.

Hur får jag lägst ränta på blancolånet?

Lägst ränta på blancolån får du genom att jämföra långivare och helt enkelt välja det erbjudande som har den lägsta räntan. För att du ska kunna erbjudas riktigt låg ränta behöver du dessutom ha en god kreditvärdighet samt sakna betalningsanmärkningar och andra försvårande omständigheter.

Är blancolån bra?

Ja, ett blancolån kan vara ett bra alternativ för dig som har god kreditvärdighet och behöver låna pengar. Dessa lån har dock i regel en lite högre ränta än säkrade lån. Så om du har möjlighet att låna med säkerhet bör du överväga att göra det.

Vilket blancolån är bäst?

Vi anser att Samblas blancolån är bäst. Sambla låter dig låna upp till 600 000 kr i 20 års tid. Deras ränta är låg, från 2,95 procent, och de låter dig dessutom samla dina lån.

Är billån ett blancolån?

Nej, ett billån är inte ett blancolån utan ett saklån där bilen ifråga används som säkerhet. Men du kan även ta ett blancolån och på så sätt låna pengar för att köpa en bil.

Hur mycket får jag låna?

Du kan potentiellt sett låna upp till 600 000 kr. Exakt hur stort belopp du tillåts låna beror dock på din kreditvärdighet.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Du kan snabbt ansöka om lån och fort få tillgång till pengarna. Mindre blancolån på under 20 000 kr betalas vanligtvis ut samma dag. Ansöker du på en helgdag kan det dröja till nästkommande bankdag. Om du lånar ett större belopp sker utbetalningen av lånet i regel inom 3–5 bankdagar.

Går det att ta ett blancolån trots betalningsanmärkning?

Ja, men det kan vara svårare att beviljas ett lån med betalningsanmärkning. Flera långivare gör en individuell bedömning och kan komma att bevilja ett blancolån trots din anmärkning. Det är dock fördelaktigt om dina betalningsanmärkningar ligger ett halvår eller längre bakåt i tiden.

Kan jag använda ett blancolån som kontantinsats?

Ja, du kan använda ett blancolån som kontantinsats. Värt att notera är dock att det kan vara en relativt dyr lösning. Bottenlånet har nämligen lägre ränta och det bästa är om du kan spara ihop till kontantinsatsen med egna pengar. Med det sagt är det alltså dock fullt möjligt att låna till den.

Vad händer med ett blancolån vid dödsfall?

Om man är två låntagare på lånet kommer de/den efterlevande ta över hela betalningsansvaret. Rör det sig istället om en ensam låntagare kommer skulden istället att ingå i dödsboet. Väl där löses lånet mot tillgångarna, och om detta inte är möjligt att göra skrivs den av.