Sidan innehåller annonser

Northmill kontokredit: Recension 2024

Northmills kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar låntagare med medelhög eller hög kreditvärdighet. Krediten är flexibel, har låga avgifter för att vara ett SMS lån och har hög beviljandegrad. Om du söker ett SMS lån med låg ränta och som dessutom betalas ut snabbt är Northmills kredit ett utmärkt alternativ.

Läs hela recensionen

Northmill
 • Lånebelopp: 1 000 - 50 000 krFördel
 • Ränta: 7,9 - 25,9 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Northmill.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Northmill: Enastående, 4.8/5

Lånea anser att Northmills kontokredit allt sammantaget är enastående och ges betyget 4,8 av 5. Det är mycket högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Northmills kredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Northmills kredit saknar uppläggningsavgift och har en låg ränta jämfört med andra SMS lån.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Northmill har en hög beviljandegrad, eftersom de beviljar fler krediter än de flesta andra jämförbara långivare.
 • Utbetalning: betyg 5/5. Uttag från Northmills kontokredit direktutbetalas snabbt dygnet runt till bankerna SEB, Nordea, Handelsbanken och Swedbank.
 • Kundservice: betyg 5/5. Northmill har en mycket tillgänglig chattfunktion och finns tillgängliga över telefon mellan 8–19 varje dag.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Northmill.com

Omdöme av Northmill: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.8/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad4.5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Northmills kredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. För att vara ett snabblån är Northmills kredit billigt. De har en ränta på mellan 7,9–25,9 %, vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %. Vad som är positivt är att de även saknar uppläggningsavgift.

Vad som är negativt med lånekostnaden för Northmills kredit, är att de har en uttagsavgift på 195 kronor och en administrativ avgift på 19 kronor. Det betyder att du som vill göra små uttag ofta, kan få en dyr uttagskostnad sammantaget. Idag finns det flera andra kreditgivare på marknaden som varken tar en uttags- eller aviavgift.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Northmills kredit, återbetalas över 12 månader och till en ränta på 25,9 %, har Northmills kredit en effektiv ränta på 27,62 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Northmills kontokredit är bra och ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det betyder att krediten har en högre beviljandegrad är de flesta andra SMS lån vi har resencerat. Northmill godkänner betalningsanmärkningar och kräver inte att du har en deklarerad inkomst. Det är bra om du hade en lägre inkomst under deklarationsåret (eller till exempel var arbetslös).

Vad som är negativt angående Northmills beviljandegrad är att de inte godkänner dig med A-kassa som inkomstkälla och att de använder UC som kreditupplysningsföretag utöver Creditsafe. Om du lånar hos Northill kommer det således påverka din kreditvärdighet hos UC.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att utbetalningen av Northmills kontokredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Uttag från krediten utbetalas ofta direkt automatiskt oavsett dag eller tid om du har SEB, Nordea Handelsbanken eller Swedbank. När du ansöker om Northmills kredit syns det i normala fall direkt på skärmen om du får avslag eller beviljats.

Vad som är negativt med Northmills kontokredit är att du som har Danske Bank inte kan få direkt utbetalning av krediten. Om din låneansökan kräver manuell hantering kan utbetalningen även dröja mer än ett dygn. Det är negativt om du vill ha snabb tillgång till krediten.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Northmills kundservice är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Du får en effektiv handläggning av din låneansökan och de har en livechatt på hemsidan som är professionell och snabb. Northmills telefontider är vardagar mellan 8–19 och de kan även nås via Facebook samt Instagram.

Tyvärr är Northmill inte speciellt snabba med att svara på mejl. Om du har frågor och vill ha svar snabbt rekommenderar vi deras livechat.

Vem är Northmillls kontokredit bäst för?

Northmills kontokredit är bäst för dig med medelhög till hög kreditvärdighet, som har en årsinkomst på minst 120 000 kronor och är anställd. Det beror på att Northmill tar UC innan en kredit beviljas, de rapporterar beviljade krediter till UC och de beviljar inte dig som är arbetslös.

Omständigheter när Northmills kontokredit passar bra

Några omständigheter när Northmills kontokredit passar bra är om:

 • Du har svårt att få lån. Northmill har förhållandevis låga krav för att bevilja deras kredit. Du behöver inte ha en deklarerad inkomst, vilket är bra om du till exempel var sjukskriven, föräldraledig eller arbetslös under deklarationsåret. Du som har svårt att få lån på grund av betalningsanmärkningar kan även (under rätt förutsättningar) beviljas kredit hos Northmill.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Eftersom Northmills kontokredit har en låg ränta och saknar uppläggningsavgift är krediten billig jämfört med många andra snabblån. Om det är viktigt för dig att få en så låg lånekostnad som möjligt är Northmills kontokredit således ett av de billigaste smslånen på lånemarknaden.
Läs mer på Northmill.com

Vem är Northmills kontokredit dåligt för?

Northmills kontokredit är dåligt för dig som söker ett SMS lån och är arbetslös eller har låg kreditvärdighet hos UC. Northmills SMS lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Northmills kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Northmills kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Saldo kredit: är utan UC men med högre ränta än Northmills kredit. Saldo erbjuder en kontokredit utan UC (via Bisnode) med en kreditgräns mellan 1 00020 000 kronor och en ränta på mellan 19,5–39,5 %.
 • Fairlo kredit: har till skillnad mot Northmills kredit inga avgifter utöver ränta. Fairlo erbjuder en kontokredit utan UC (via Bisnode) med en kreditgräns mellan 10 00070 000 kronor och en ränta på mellan 20–29 %.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Northmills kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Northmills kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet hos Northmills kredit som är 1 000 kronor.

Se: jämför privatlån.

Fördelar med Northmills lån

De viktigaste fördelarna med Northmills lån är:

 • Låg ränta. Northmills lån har en ränta på mellan 7,9–25,9 %, vilket är lågt jämfört med andra snabblån. Det är en fördel för dig som vill ta ett snabblån på till exempel 10 000 kronor eller mer, och samtidigt ha en låg lånekostnad. Se: snabblån med låg ränta.
 • Ej krav på deklarerad inkomst. Northmill har inget krav på att den som ansöker om lån ska har en deklarerad inkomst. Det är en fördel för dig som har en bättre inkomst idag än under inkomståret som syns i deklarationen.
 • Betalningsanmärkning är OK. Du kan beviljas ett SMS lån hos Northmill även om du har betalningsanmärkningar. De har inget krav gällande maxantal eller hur gamla anmärkningarna behöver vara, utan gör en helhetsbedömning av din betalningsförmåga. Se: SMSlån med betalningsanmärkning.
 • Hög beviljandegrad. Låneas data visar att Northmill erbjuder en kredit med hög beviljandegrad jämfört med många andra snabblån. Krediten är särskilt fördelaktigt för dig som har fått en högre inkomst under året jämfört med året innan (deklarationsåret) eller om du har betalningsanmärkningar.
 • Tillgänglig kundservice. Northmill har generösa telefontider (omän stängt helger) och finns tillgängliga via sin livechatt. Livechatten är utmärkt för dig som har frågor som du snabbt vill ha svar på.
 • Northmill erbjuder en kontokredit. Northmill erbjuder en kontokredit, vilket innebär att krediten är revolverande. Det betyder att du kan nyttja din kredit på nytt, efter att kontokrediten återbetalats. Lösningen är mer flexibel än ett traditionellt lån och passar dig som vill använda en kontokredit som en form av buffert.
 • För det mesta direktutbetalning. Begär du uttag från Northmills kredit betalas pengarna ut direkt till konton som finns hos Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken. Har du en av dessa banker kan du låna pengar direkt på kontot oavsett dag eller tid.

Nackdelar med Northmills kredit

De viktigaste nackdelarna med Northmills kontokredit är:

 • De använder UC. När du ansöker om kredit hos Northmill tas först en kreditupplysning hos Creditsafe. Om du klarar kreditbedömningen där tas en ytterligare kreditupplysning hos UC. Det påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC. Har du tidigare fått avslag för snabblån med UC kan du istället välja ett snabblån utan UC. Se: alla snabblån som finns utan UC.
 • Åldersgräns på 20- och 70 år. Northmill har en minimum åldersgräns på 20 år och en maxålder på 70 år. Det är en nackdel för dig som är yngre eller äldre än så. Många andra krediter har en 18-årsgräns och saknar maxålder för när krediter beviljas.
 • Krav på fast inkomst. Northmill erbjuder inte kontokredit till dig som saknar fast inkomst från pension eller arbete. Om du saknar en fast anställning är det därmed bättre att söka ett annat snabblån. Se: lån utan fast anställning.

Jämför Northmills snabblån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Northmills kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr
Lumify Lumify 2 000-70 000 kr 43,5-43,5 %
3,9/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 515 – 5 405 kr 60 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Northmills kredit från andra SMS lån?

Det som huvudsakligen särskiljer Northmills kredit från andra SMS lån är att de har lägre ränta än de flesta andra SMS lån. Northmills ränta på mellan 7,9–25,9 % i kombination med avsaknad av uppläggningsavgift gör att de erbjuder ett förhållandevis billigt SMS lån.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Northmills kredit vs Lumifys lån

Lumify erbjuder ett lånebelopp på 70 000 konor i form av ett lån, medan Northmill har en kreditgräns på 50 000 kronor och är en kontokredit. Med en ränta på 43,5 % har Lumify en betydligt högre ränta än Northmill som har en ränta på mellan 7,9–25,9 %. Northmill saknar uppläggningsavgift, medan Lumify har en uppläggningsavgift på 515 – 5 405 kronor.

Northmills kredit vs Ferratums kredit

Precis som Northmill erbjuder Ferratum ett maximalt lånebelopp på 50 000 kronor och är en kontokredit. Vad som särskilt skiljer dem åt är att Ferratum inte använder UC (utan Creditsafe), vilket Northmill gör. Ferratums kredit har en ränta på 43,5 % medan Northmill erbjuder kredit med ränta på mellan 7,9–25,9 %. Till skillnad mot Ferratum har Northmill en uttagsavgift på 195 kr kronor.

Ansök om Northmills kontokredit via låneförmedlare

Ansöker du om Northmills kontokredit via en låneförmedlare kan du jämföra Northmills kredit med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du ansöka om Northmills kontokredit hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC. En låneansökan som ansöks om direkt hos Northmill och som nekas i första steget hos Creditsafe, medför inte en UC-förfrågan.

Se mer: jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Northmills lån online

Northmill erbjuder en omtyckt kontokredit som har funnits länge och som flera låntagare har recenserat online. På Trustpilot har Northmill 4,7 av 5 och betyget 5 står för utmärkt. Att betyget är så pass högt har till stor del att göra med deras låga lånekostnad.

Flera av de kunder som lämnat ett omdöme, lyfter Northmills hjälpsamhet och bemötande som extra positivt. Även om det så klart finns negativa kommentarer även kring Northmills kundservice, håller vi på Lånea med om att de ger ett positivt bemötande.

Den negativa feedback Northmill fått behandlar främst kommentarer som vill motsäga den positiva feedbacken i Trustpilots tråd. Dessa omdömeslämnare menar att Northmill inte har en bra kundservice.

Northmills krav

Northmills krav är:

 • Du ska vara över 20 år.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du ska ha ett giltigt BankID.
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Du kan vara max 70 år för att ansöka om en ny kredit.
 • Du ska ha inkomst från arbete eller pension (ej A-kassa, CSN eller bidrag).
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Northmills krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Northmill.

Se mer: krav för att ta lån.

Innan du ansöker om Northmills kredit

Innan du ansöker hos Northmill bör du beakta detta:

 • Northmills grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Northmills grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Northmill. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: se min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Northmill. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Northmills kredit

Så här gör du för att ansöka om kredit från Northmill:

 1. Fyll i ditt personnummer, din mejladress och telefonnummer.

 2. Ange levnadssituation, levnadskostnad, inkomst, totala skuldnivå och syfte med lånet.

 3. Slutför låneansökan. Ange önskat lånebelopp och vilket konto du vill få krediten utbetalt till. När du sen skickar in din låneansökan görs en första kreditupplysning hos Creditsafe. Om du klarar kreditupplysningen via Creditsafe görs en ytterligare kreditupplysning hos UC.

 4. Invänta lånebesked. Ofta syns beskedet direkt på skärmen. Om beskedet kräver en manuell hantering kan det ta upp till en dag innan du får besked för om du beviljas eller nekas kredit.

 5. Signera skuldebrevet med BankID.

 6. Invänta utbetalning. Om du har SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Nordea betalas pengarna ut direkt. Om du har en annan bank kan utbetalningen dröja till nästkommande bankdag beroende på när i tid ansökningen har gjorts och när banken har bryttid.

Det är både smidigt och går snabbt att fylla i en ansökan om kontokredit hos Northmill. Hela processen görs digitalt och tar några minuter.

Så har vi betygsatt Northmills kredit

Eftersom Northmills kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Northmill enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Northmill såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Northmills process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Northmill för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kan Northmills kredit användas till?

Northmills kredit är utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda en beviljad kredit till valfritt ändamål. I och med att lånet är en kontokredit är den revolverande. Det gör att du kan använda din kredit på nytt efter att den återbetalats.

Går det att höja Northmills kontokredit?

Ja, du kan höja eller förlänga din kontokredit hos Northmill utan att det kostar något. För att ansöka om att höja din kredit går du antingen in på Mina sidor eller Northmills app. När din låneansökan är inskickad får du svar direkt på skärmen.

Behöver Northmill kompletterande information ifrån dig för att göra en bedömning, meddelar de dig per SMS eller mejl. Kompletterande information kan vara till exempel en lönespecifikation.

Är det säkert att låna pengar av Northmill?

Ja, det är säkert att låna pengar av Northmill. Bolaget har funnits sedan år 2006 och är licensierade av Finansinspektionen att få låna ut pengar i Sverige. Låneansökningar via Northmill genomförs via en SSL-krypterad internetanslutning. Alla kontaktuppgifter hanteras även i enlighet med dataskyddsförordningen.

Avslutas krediten hos Northmill när den är återbetald?

Nej, efter att din kredit hos Northmill har betalats av kan den återanvändas upp till dess maximala kreditgräns igen (eftersom krediten är revolverande). Det går däremot bra att avsluta krediten om den är avbetald och inte längre används.

Detaljerad information om Northmill

Information om Northmill
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Nordea, SEB, och Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Nordea, SEB, och Handelsbanken
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(1282 omdömen)
Krav hos Northmill
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Finns inga specifika krav på antal och ålder, de gör en individuell helhetsbedömning.
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Northmill godkänner inte A-kassa, bidrag eller CSN som inkomst. Du behöver en anställning
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Northmill
Ränta
7,9 - 25,9 %
Effektiv ränta
27,62 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr, låneperiod 12 månader och 16,9 % ränta.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Northmill
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 16,9 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 195 kr i uttagsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 931 kr och effektiv ränta på 27,62 %. Totalt att betala blir 11 362 kr.