Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Hitta det bästa lånet 2021

Det kan vara en knepig uppgift att välja rätt i jakten på landets bästa lån. Därför har vi på Lånea samlat alla de bästa privatlånen för att ge dig en bra överblick.

  • Topplista med de 10 bästa lånen
  • Ingen pant eller säkerhet krävs
  • Låna upp till 600 000 kronor
  • Ränta från 2,95 %
  • Tips för att hitta det bästa lånet
Sambla

Vem har det bästa lånet?

Det bästa privatlånet hittar du genom Sambla. Det är en låneförmedlare där du jämför 47 långivare – fler än någon annan förmedlare – med endast en kreditupplysning.

Sambla är också den låneförmedlare som har flest nöjda kunder på Trustpilot: Betyg 4,8 av 5 möjliga.

Ansök nu!

Frågor & svar

Vilken ränta har det bästa lånet?

Den absolut bästa räntan som går att få på ett privatlån är idag 2,95 %. Det är dock oerhört ovanligt att beviljas denna ränta och kräver mycket god kreditvärdighet hos den som ansöker. Långivare som erbjuder en ränta på mellan 4-6 % anses dock höra till dem med bäst privatlån.

Varför ska jag söka via förmedlare för att hitta det bästa lånet?

För att få så bra villkor som möjligt är det nödvändigt att jämföra flera långivare. Om du ansöker själv hos var och en av dem får du snabbt många UC-förfrågningar och därmed sämre kreditvärdighet. Risken är då att ingen beviljar dig ett lån, på grund av att du har för många kreditupplysningar. Hos en låneförmedlare delar alla låneaktörer på samma kreditupplysning.

Kan jag få ett privatlån utan UC?

Det finns ett fåtal långivare med privatlån utan UC men de är lätt räknade. Det är nästan enbart när du lånar lägre belopp som det är aktuellt, därav är det bättre att kika på snabblån om du vill slippa UC.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 10 januari, 2022