Lånea cover
Sidan innehåller annonser

Bästa Lånet: Topplista med de 10 Bästa Privatlånen (2024)

Det kan vara en knepig uppgift att välja rätt i jakten på landets bästa lån. Därför har vi på Lånea samlat alla de bästa privatlånen för att ge dig en bra överblick.

Visa översikt

Vilket är det bästa lånet?

Det bästa privatlånet hittar du genom Sambla. Det är en låneförmedlare där du jämför ca 42  långivare av väldigt hög kvalité med endast en kreditupplysning.

Sambla är en av de äldsta och mest använda låneförmedlaren i Sverige. Genom deras tjänst har du störst chanser att tryggt och säkert hitta bästa möjliga lån.

Ansök nu!
Bäst låneförmedlare
Lendo
review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters
 • Fördel Populärast låneförmedlare i Sverige
 • Fördel Svar från upp till 40 långivare
 • Fördel Pressa räntan från bankerna
Lånebelopp
10 000 - 600 000 kr
Låneperiod
1 - 20 år
Ränta
2,95 - 29,95 %
Ålderskrav
18 år
Information om Lendo
Anslutna långivare
40 st
Utan UC
Nej
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(2910 omdömen)
 
Krav och avgifter hos Lendo
Betalningsanmärkningar
×
Betalningsanmärkningar godkännes. Däremot rekommenderar vi annan aktör i dessa fall.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
9 167 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Nej
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
2,99 - 30+ %
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr

Vilket är det bästa privatlånet?

Det går aldrig att i förväg veta vilket det bästa blancolånet är för just dig. Oavsett vad som står i listorna måste man ansöka för att få fram den exakta räntesatsen. Därför avråder vi från att endast ansöka om lån direkt hos en långivare man tycker är intressant.

Sök istället via en låneförmedlare som samarbetar med långivaren. På så sätt kan du jämföra cirka 40 ytterligare banker och få ett bra beslutsunderlag lån innan du bestämmer dig.

Topplista: De 10 bästa lånen just nu

Notera att du med 1 ansökan kan kan jämföra samtliga långivare i topplistan nedan via låneförmedlaren Sambla (sponsrad länk).

1. Lendo

Hos Lendo får du sammantaget det bästa lånet. Det beror på att du genom deras välrenommerade tjänst kan jämföra cirka 40 privatlån och snabblån med endast 1 ansökan och UC. Vid ansökan får du ögonblickligen svar från flera långgivare direkt på skärmen där du i lugn och ro kan välja det lån som passar dig bäst.

 • Ränta: 2,9529,95 %
 • Lånebelopp: 10 000600 000 kr
 • Första stora låneförmedlaren i Sverige
Ansök hos Lendo.se

2. Enklare

Enklare är det bästa alternativet för att hitta det bästa banklånet. Hos dem kan du snabbt och smidigt jämföra flera banker med endast 1 UC-förfrågan.

Betyget

4,2/5
på Trustpilot visar också att de har en mycket hög andel nöjda kunder.

 • Ränta: 5,0729,95 %
 • Lånebelopp: 5 000600 000 kr
 • Jämför 35 banker med en enda UC
Ansök på Enklare.se

3. Lunar

Hos Lunar hittar du ett av de bästa privatlånen sett till den nominella räntan. Personer med hög kreditvärdighet kan få mycket bra villkor här.

Lunar är just nu den enskilda långivare som har bäst kundbetyg på Trustpilot,

3,4/5
.

 • Ränta: 7,0821 %
 • Lånebelopp: 20 000300 000 kr
 • Sänk räntan med Lunar Rewards
Ansök hos Lunar via Lendo

4. Ikano Bank

Hos Ikano Bank hittar du privatlån med låg ränta och alltid utan uppläggningsavgifter. Ikano erbjuder också lån för att samla dyra krediter till ett enda lån. Ikano accepterar tyvärr inte betalningsanmärkningar.

Kundbetyget hos Trustpilot är bra,

3,7/5
.

 • Ränta: 6,1517,94 %
 • Lånebelopp: 10 000 350 000 kr
 • Besked direkt
Ansök hos Ikano via Lendo

5. Collector Bank

Collector bank erbjuder privatlån upp til 500 000 kronor med en ränta mellan 4,9 17,9 %. Hos dem kan man framförallt få hjälp att lösa dyra krediter och lån när andra banker säger nej.

Betyg hos Trustpilot:

3,6/5
.

 • Ränta: 4,917,9 %
 • Lånebelopp: 20 000500 000 kr
 • Ränterabatt
Ansök hos Collector via Sambla

6. Bank Norwegian

Hos Bank Norwegian kan du låna upp till 600 000 kr med en individuell ränta från 5,99 %. Bank Norwegian kan ofta bevilja stora belopp till personer med låg kreditvärdighet för att samla lån och krediter till ett nytt lån med lägre kostnader.

Betyg hos Trustpilot:

3/5
.

 • Ränta: 5,9923,99 %
 • Lånebelopp: 5 000600 000 kr
 • Samla lån och krediter
Ansök hos Bank Norwegian via Lendo

7. SevenDay

SevenDay är en väletablerad långivare som fokuserar på privatlån till kunder med hög kreditvärdighet. Tack vare deras prisgaranti kan du få den bästa räntan på privatlån i landet. SevenDay erbjuder både blancolån och billån med ränta från 3,45 % och har ofta det bästa budet hos låneförmedlare.

Betyg på Trustpilot:

3,8/5
.

 • Ränta: 3,4513,95 %
 • Lånebelopp: 10 000500 000 kr
 • Räntegaranti
Ansök hos SevenDay via Lendo

8. Marginalen Bank

Marginalen Bank är en mångsidig långivare som erbjuder privatlån med bra villkor, men också omstartslån, sparkonto, kreditkort och försäkringar. De har öppet alla dagar i veckan och betalar ut lånet direkt efter att det beviljas. Det tar dock 1-3 dagar innan pengarna syns på kontot.

Betyg på Trustpilot:

3,6/5
.

 • Ränta: 4,9519,32 %
 • Lånebelopp: 25 000500 000 kr
 • Lån trots skuld hos KFM
Ansök hos Marginalen via Lendo

9. Nordnet Bank

Hos Nordnet kan du ta lån utan säkerhet med bästa möjliga ränta till personer med bra kreditvärdighet. Nordnet accepterar tyvärr ej betalningsanmärkningar.

Betyg på Trustpilot:

3,7/5
.

 • Ränta: 3,910,9 %
 • Lånebelopp: 20 000500 000 kr
 • Du kan välja amorteringsfritt första året
Ansök hos Nordnet via Lendo

10. ICA Banken

ICA-banken erbjuder såväl privatlån som bolån till låga räntor, och dessutom helt utan uppläggningsavgift. De erbjuder även fondsparande, betalkort och försäkringar. ICA-kunder som har fler produkter hos ICA-banken får dubbel bonus på sitt ICA-kort.

Betyg hos Trustpilot:

3,7/5
.

 • Ränta: 5,2414,95 %
 • Lånebelopp: 20 000500 000 kr
 • Dubbel bonus
Ansök hos ICA Banken via Sambla

Hur vi utsett den bästa banken för privatlån

Det finns flera olika faktorer som gör att en bank har bäst lån. Det handlar inte enbart om att de kan erbjuda fördelaktiga lån med låg ränta utan det är fler saker som bör finnas på plats.

 • Konkurrenskraftiga villkor. Räntor, uppläggningsavgifter, avi- och förmedlingsavgifter är saker som är viktiga att hålla ögonen på när man ska låna. De är alla faktorer som påverkar kostnaden för lånet. Ett lågt räntespann är bra och helst ska man slippa uppläggningsavgiften för att en bank ska vara riktigt bra.

 • Bra kundservice. När man kontaktar en långivare är ett bra bemötande Viktigast är Såklart att man får den hjälp man behöver. Öppettiderna är också en viktig faktor.

 • Hög beviljandegrad. Anpassar långivaren villkoren efter personen för att bevilja lån istället för att säga blankt nej? Att ha låga räntor gör inte en bank bra om man nekar 9 av 10 sökande.

 • Accepterar anmärkningar. Många som vill samla lån och göra sig av med dyra krediter har också en eller flera betalningsanmärkningar. Långivare som inte accepterar anmärkningar stänger därmed ute dessa personer.

 • Rimliga krav för att låna. Finns det en reell chans att uppfylla de krav som långivaren ställer?

 • Snabba utbetalningar. Inte alla som lånar behöver ha snabba utbetalningar men för de som söker lån i en akut situation är det viktigt att handläggning och utbetalning går fort.

Lägst ränta är inte samma sak som bästa privatlån

Det privatlån med lägst ränta är inte automatiskt det bästa lånet för alla. Till att börja med är det få personer som faktiskt kan få så låg ränta som 2,95 %. Det är inte alla som har hög lön och är helt fria från lån sedan tidigare och som har tillgång till medsökande.

För en person med lägre kreditvärdighet och massa smålån med 20 – 40 % i ränta kan ett samlingslån med 15 % vara det bästa alternativet.

En långivarens lägstaränta säger heller inte allt. Anta att du ansöker hos bank 1 som har räntesatserna 2,95 % – 10% och samtidigt hos bank 2 som har 5 % – 19,9 %. Det kan mycket väl bli så att du får 8% hos bank 1 medan bank 2 erbjuder dig 5,5 %.

Tips för att hitta det bästa lånet just nu

 1. Jämför så många långivare som möjligt innan du bestämmer dig för vilken bank du ska ansöka hos. Villkoren skiljer sig betydligt mellan olika långivare.
 2. Undvik att dra på dig för många UC-förfrågningar när du jämför lån. Det bästa sättet att göra det på är att ansöka via en låneförmedlare. Då tas det bara en kreditupplysning som sedan alla långivare får ta del av. Den bästa låneförmedlaren just nu är Lendo som jämför cirka 40 olika kreditgivare.
 3. Räkna in dina gamla lån och krediter och höj upp beloppet i låneansökan för att lösa dem och avsluta krediter du har. Chansen är stor att du kommer att spara mycket pengar genom att få bättre villkor.
 4. Ansök om lån med medsökande. Då får man i regel bättre ränta och större chans att få ansökan beviljad. Banken är helt enkelt säkrare på att du kommer att kunna betala tillbaka lånet om ni är två som står för lånet.

Privatlån är det bästa lånet i flera sammanhang

Ett privatlån kan användas till många syften. Du behöver aldrig redovisa vad du gör med pengarna utan kan använda dem till vad du vill. Res utomlands, renovera badrummet eller byt ut dina vitvaror.

Ett privatlån kan också vara det billigaste billånet som går att få. De finansieringslösningar som bilhandlarna erbjuder har ofta låg ränta men en nackdel kan vara att du måste lägga 20 % av bilens värde som kontantinsats.

Väljer du däremot ett blancolån kan du låna hela beloppet och mer därtill. Du kan också få längre återbetalningstid och därmed lägre månadskostnad. Dessutom kan du köpa precis vilken bil du vill hos antingen en bilhandlare eller av en privatperson.

Frågor & svar

Vilken ränta har det bästa lånet?

Den absolut bästa räntan som går att få på ett privatlån är idag 2,95 %. Det är dock oerhört ovanligt att beviljas denna ränta och kräver mycket god kreditvärdighet hos den som ansöker. Långivare som erbjuder en ränta på mellan 4-6 % anses dock höra till dem med bäst privatlån.

Varför ska jag söka via förmedlare för att hitta det bästa lånet?

För att få så bra villkor som möjligt är det nödvändigt att jämföra flera långivare. Om du ansöker själv hos var och en av dem får du snabbt många UC-förfrågningar och därmed sämre kreditvärdighet. Risken är då att ingen beviljar dig ett lån, på grund av att du har för många kreditupplysningar. Hos en låneförmedlare delar alla låneaktörer på samma kreditupplysning.

Kan jag få ett privatlån utan UC?

Det finns ett fåtal långivare med privatlån utan UC men de är lätt räknade. Det är nästan enbart när du lånar lägre belopp som det är aktuellt, därav är det bättre att kika på snabblån om du vill slippa UC.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2024-04-11