Sidan innehåller annonser

Lån via Lendo: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Lendo är inte en långivare som själv ger ut lån, utan de jämför och förmedlar andra långivares privatlån och SMS lån. Idag samarbetar Lendo med 40 stycken långivare, som erbjuder lån i ett räntespann på 2,95–29,95 % och har en löptid på upp till 20 år.

Fördelen med att ansöka om lån via en låneförmedlare såsom Lendo är att du kan jämföra flera olika långivare på en och samma gång. Det är kostnadsfritt, du gör bara en låneansökan och det görs endast en UC-förfrågan.

Fördelen med att låna via Lendo är att de har ett högt antal partners som erbjuder både SMS lån och privatlån. Lendo är en av de låneförmedlare som har flest samarbetspartners. När du har möjlighet att jämföra mellan ett stort antal lån ökar sannolikheten att du hittar ett lån med bra villkor. Flera av lånen Lendo förmedlat har också en låg ränta, en hög beviljandegrad och har fått bra betyg i Låneas recensioner av dem.

Även om Lendo har fått ett högt betyg i flera kategorier, är det inte bäst för alla att låna via Lendo. Om du till exempel saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar begränsas beloppet du kan bli beviljad via Lendo. Har du betalningsanmärkningar får du låna maximalt 150 000 kr, och saknar du tillsvidaretjänst får du låna maximalt 30 000 kr. I dessa fall bör du ansöka om lån via en annan låneförmedlare än Lendo.

Läs hela recensionen

Lendo
 • Lånebelopp: 10 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 29,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Lendo.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Lendo: Enastående, 4.7/5

Lånea anser att Lendos låneförmedling är enastående och de ges betyget 4,7 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är ett genomsnittsbetyg av de låneförmedlare Lånea har recenserat.

Vårt omdöme av Lendo är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Lån via Lendo har genomgående en låg ränta och låga avgifter utöver räntan.
 • Förmedling av privatlån: betyg 5/5. Lendo är en av de låneförmedlare som har flest antal partners som ger ut privatlån. Flera av lånen de förmedlar har fått ett högt betyg av Lånea i vår jämförelse av privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 5/5. Lendo är en av de låneförmedlare som har flest antal partners som ger ut SMS lån (snabblån). Flera av lånen de förmedlar har fått ett högt betyg av Lånea i vår jämförelse av SMS lån (snabblån).
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Det är förhållandevis enkelt att bli beviljad lån via Lendo. Du kan bli beviljad deras lån även om du har en låg månadsinkomst eller betalningsanmärkningar.
 • Kundnöjdhet: betyg 4.7/5. Lendo har många nöjda kunder och har fått höga betyg på både Trustpilot och Google reviews.
 • Kundservice: betyg 4/5. Lendos kundservice är enkel att nå via mejl eller telefon mån-tors 08.00–20.00, fredagar 09.00–17.00 samt under helger 10.00–14.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Lendo.se

Omdöme av Lendo: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.7/5
Lånekostnad5/5
Förmedling av privatlån5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)5/5
Beviljandegrad4.5/5
Kundnöjdhet4.7/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Lendo är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är högre än genomsnittet i lånekostnadsbetyg för alla låneförmedlare Lånea har recenserat, som är på 3,5. Lendos lån har ett räntespann på 2,95–29,95 %.

Vad som är positivt med lånekostnaden för lån via Lendo är att flera av SMS lånen och privatlånen som jämförs har en låg ränta. Av de långivare Lendo samarbetar med har 27 stycken fått ett betyg på 3,5 eller högre i kategorin lånekostnad (i Låneas bedömning). Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på 3,5 eller högre.

Om du söker ett billigt privatlån eller SMS lån, då kan lån via Lendo vara ett utmärkt alternativ.

Förmedling av privatlån: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Lendos förmedlingen av privatlån är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Lendo jämför 32 stycken privatlån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för låneförmedlare Lånea har recenserat är 23 stycken.

Vad som är positivt med de privatlån Lendo förmedlar är att en stor del av lånen har fått höga betyg i Låneas recensioner. 17 stycken av dem har fått ett betyg på minst 3,5 av 5 möjliga. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 12 stycken privatlån med ett betyg på 3,5 eller mer i Lånea recensioner.

Fördelen med att Lendo förmedlar ett högt antal privatlån är att du får fler lån att jämföra mellan. Om du kan jämföra mellan flera olika lån ökar sannolikheten att du hittar ett lån med bra villkor och ränta.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Lendos förmedlingen av SMS lån (snabblån) är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Lendo förmedlar fler SMS lån än vad många andra låneförmedlare göra. I dag förmedlar Lendo 8 stycken SMS lån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 4 stycken.

Något som är positivt med de SMS lån Lendo förmedlar är att flera av lånen har fått höga betyg i Låneas recensioner. 5 stycken av lånen har fått ett betyg på minst 3,5 av 5. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlarna som Lånea recenserat 3 stycken SMS lån med ett betyg på minst 3,5 i Låneas recension av dem. Lån som recenserats med ett högt betyg av Lånea har ofta en låg lånekostnad, en medelhög eller hög beviljandegrad och en snabb låneprocess.

Fördelen med att Lendo förmedlar många SMS lån (snabblån) är att du som låntagare får flera lån att jämföra. Därigenom maximerar du din chans att bli beviljad ett snabblån. Beviljas du flera lån väljer du det lån som passar dig bäst. Det kan till exempel vara SMSlånet med lägsta ränta eller snabbast utbetalning.

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden hos Lendo är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är högre än genomsnittet; det genomsnittliga betyget i beviljandegrad för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 3,5.

Vad som är positivt med beviljandegraden hos Lendo är att de har flera olika partners med hög beviljandegrad. Av de partners Lendo samarbetar med har 23 stycken recenserats med ett högt betyg på minst 3,5 i kategorin beviljandegrad. Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlare Lånea recenserat 17 stycken partners med ett betyg på 3,5 eller mer i beviljandegrad.

Något som är negativt med beviljandegraden hos Lendo är att du maximalt kan låna 150 000 kr via dem om du har betalningsanmärkningar. För att ta lån på ett belopp över 30 000 kr behöver du dessutom ha en fast anställning.

Kundnöjdhet: Enastående, 4.7/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-three-quarters

Lånea anser att Lendos kundnöjdhet är enastående och de ges i denna kategori betyget 4,7 av 5. Lendo har många nöjda kunder, sett omdömen och betyg de fått online.

På både Trustpilot och Google reviews har Lendo fått höga betyg. På Trustpilot har Lendo fått betyget 4,6 av 5. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 4,2. Även på Google reviews har Lendo fått ett högt betyg på 4,6 av 5. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är ett betyg på 3,5.

Att Lendo har fått höga betyg på Trustpilot och Google reviews indikerar att de har flera nöjda kunder. Baserat på deras omdömen verkar Lendo ha fler nöjda kunder än sina konkurrenter.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Lendos kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Lendos kundservice är enkel att nå via mejl eller telefon mån-tors 08.00–20.00, fredagar 09.00–17.00 samt under helger 10.00–14.00.

En fördel med Lendos kundservice är att de har långa öppettider på vardagar och dessutom öppet på helger. Flera andra låneförmedlare har inte öppet på lördagar eller söndagar.

Vad som är negativt med Lendos kundservice är att de inte ringer upp dig för personlig service innan du väljer långivare och lån. Vissa låneförmedlare har som praxis att alltid ringa upp sina kunder för att hjälpa dem. Om du är osäker på vad olika lånevillkor betyder rekommenderar vi att du kontaktar Lendo innan du väljer långivare.

Vem är Lendo bäst för?

Lendo är bra för många olika typer av låntagare, oavsett kreditvärdighet. Allra bäst är Lendo för låntagare som har en fast anställning eller pension och som saknar betalningsanmärkning. Låntagare med fast anställning eller pension och som saknar en betalningsanmärkning har chans att bli beviljad lån upp till deras maxbelopp på 600 000 kr.

Omständigheter när Lendo passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Lendo:

 • Om du vill samla alla dina lån och krediter. Lendo erbjuder lån till ett maxbelopp på 600 000 kr, med lösenkrav, låg frånränta, lång längsta löptid och möjligheten att inkludera en medsökande. Det är alla egenskaper som är bra för samlingslån. Genom att samla alla dina lån och krediter hos Lendo kan du ofta sänka din månadskostnad.
 • Om du vill jämföra flera lån. Lendo har 40 stycken partners som erbjuder SMS lån eller privatlån. Det är fler än genomsnittet. Låneförmedlare har i genomsnitt 27 stycken partners enligt Lånas jämförelse av låneförmedlare. Om du vill jämföra flera lån kan det således vara bra att ta lån via Lendo.
 • Om du vill ansöka om flera SMS lån. Lendo samarbetar med 8 stycken partners som ger ut SMS lån. Det är fler än genomsnittet på 4 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Om du vill ansöka om flera SMS lån kan således Lendos låneförmedling vara ett bra alternativ för dig.
 • Om du vill ansöka om flera privatlån. Lendo samarbetar med 32 stycken långivare som ger ut privatlån. Det är fler än genomsnittet på 23 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Om du vill ansöka om flera privatlån kan således Lendo vara ett bra alternativ för dig.
 • Om du vill ta ett lån på ett belopp på 5 000 Via Lendo kan ta lån på ett belopp på 10 000 kr som minst. Det passar bra för dig som vill ta ett litet lån.
 • Om du vill ta billån utan en kontantinsats. Privatlånen Lendo jämför och förmedlar kan användas till att finansiera en bil. Det passar bra för dig som vill ta billån utan en kontantinsats.
 • Om du vill ta ett billigt lån. Flera av Lendos partners erbjuder lån till en låg ränta. I Låneas bedömning och kategorisering av lånekostnaden för lån har 27 stycken av Lendos partners recenserats med ett betyg på minst 3,5. Genom att ansöka om lån via Lendo har du således en god chans att bli beviljad ett billigt lån.
 • Om du vill ta lån trots en låg kreditvärdighet. Flera av Lendos partners har en hög beviljandegrad. Du kan till exempel bli beviljad lån via Lendo om du har en låg månadsinkomst på minst cirka 9 200 kr och saknar en fast anställning (så länge du ansöker om ett belopp på maximalt 30 000 kr.) Se: Ta lån med låg kreditvärdighet.
 • Om du vill ta ett privatlån på 600 000 kr kr. Lendo har flera partners som erbjuder privatlån med belopp på 600 000 kr. Det är det högsta beloppet som ett privatlån beviljas till idag.
Läs mer på Lendo.se

Vem är Lendo sämst för?

Lendo är sämst för låntagare som har en eller flera betalningsanmärkningar och vill ansöka om ett stort lån via Lendo. Om du har betalningsanmärkningar i samband med din låneansökan kan du som mest låna 150 000 kr via Lendo. Hos flera andra låneförmedlare kan du bli beviljad ett större lånebelopp även om du har betalningsanmärkningar.

Exempel på alternativa lån om Lendo inte passar dig

Förslag på andra låneförmedlare om Lendo inte passar dig:

 • Advisa: förmedlar 33 stycken privatlån och 9 stycken snabblån. Advisas lån är på belopp på 5 000600 000 kr, med ett räntespann på 2,95–25,95 % och en maximal löptid på 20 år. Advisas lån passar bra för låntagare med medelhög kreditvärdighet som vill jämföra flera billiga lån. Lån via Advisa passar även bra för låntagare med betalningsanmärkningar som vill ta lån på ett belopp över 150 000 kr.
 • Enklare: förmedlar 35 stycken lån, varav 29 stycken ger ut privatlån och 6 stycken SMS lån (snabblån). Enklares lån ges ut till belopp på 5 000600 000 kr, med ett räntespann på 5,07–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Lån via Enklare passar bra för låntagare som främst vill jämföra privatlån med låg ränta.

Fördelar med Lendo

De främsta fördelarna med lån från Lendo är:

 • Flera av deras partners erbjuder lån med låg ränta. Det är en fördel för dig som vill ta ett billigt lån. Om du har medelhög till hög kreditvärdighet har du stor möjlighet att bli beviljad ett lån med låg ränta via Lendo.
 • Du kan bli beviljad deras lån med betalningsanmärkningar. Det är en fördel för dig som har betalningsanmärkningar. Hos Lendo kan du som mest bli beviljad ett belopp på 150 000 kr om du ansöker om deras lån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID. Detta är dock inget som särskiljer Lendo från andra låneförmedlare, då de flesta tillåter att du ansöker om lån utan BankID.
 • Du kan ansöka och få ett lån utbetalt redan samma dag. Det är en fördel för dig som vill låna pengar och snabbt få tillgång till pengarna. Via Lendo kan du ansöka om både SMS lån eller privatlån och få lånet utbetalt redan samma dag.
 • Om du vill jämföra flera SMS lån. Lendo samarbetar med 8 stycken partners som ger ut SMS lån (snabblån). Det är en fördel för dig som vill kunna jämföra flera SMS lån. Genomsnittet för hur många SMS lån låneförmedlare förmedlar är på 4 stycken.
 • Du kan ansöka om deras lån och få ett lån utbetalt direkt. Det är en fördel för dig som vill ha en snabb låneprocess. Det är främst om du ansöker om ett SMS lån som du kan få lånet utbetalt direkt.

Nackdelar med Lendo

De främsta nackdelarna med Lendo är:

 • Du kan inte bli beviljad ett stort lån om du har betalningsanmärkningar. Det är en nackdel för dig som har anmärkningar och vill ta ett större lån. Du kan endast bli beviljad Lendos lån om du har betalningsanmärkningar och ansöker om ett lån på maximalt 150 000 kr.
 • Du kan inte bli beviljad ett större lån utan en fast anställning. För lån på ett belopp över 30 000 kr kräver Lendo att du har en tillsvidaretjänst eller pension för att bli beviljad lånet. Det är en nackdel för dig som vill ta ett större lån och är utan en fast anställning.
 • Deras lån är inte utan en UC. Det är en nackdel för dig som redan har flera UC-förfrågningar och inte vill påverka din kreditvärdighet negativt hos UC med ytterligare en förfrågan. Om du vill undvika en UC-förfrågan kan du istället vända dig direkt till en långivare som inte använder UC som kreditupplysningsföretag.
 • Du kan inte låna med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som har kronofogdeskulder och vill samla ihop dessa. Om du vill låna med skulder hos Kronofogden behöver du vända dig direkt till en långivare som accepterar kronofogdeskulder. Fyra exempel på långivare som kan lösa skulder hos kronofogden är Nstart, Reloan, Marginalen Bank och Bluestep Bank.

Jämför Lendo med andra låneförmedlare

Tabell 2: Lendo i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Lendo Lendo 10 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Sambla Sambla 5 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,9/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Zmarta Zmarta 5 000-600 000 kr 2,95-26,05 %
4/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr

Vad särskiljer Lendo från andra låneförmedlare?

Det som främst särskiljer Lendo från flera andra låneförmedlare är att Lendo jämför och förmedlar ett stort antal av både privatlån och SMS lån (snabblån). De flesta andra låneförmedlare erbjuder färre privatlån än Lendo och i vissa fall inga SMS lån alls.

Lendo vs Sambla

Både Lendo och Sambla förmedlar privatlån och SMS lån (snabblån) utan krav på säkerhet. Sambla har fler partners än vad Lendo har, totalt 42 stycken partners. 33 stycken av dem ger ut privatlån och 9 stycken ger ut SMS lån. Lendo har 40 stycken partners totalt. 32 stycken av dem ger ut privatlån och 8 stycken ger ut SMS lån.

Lendo och Sambla har ungefär samma från- och tillränta. Samblas lån har en frånränta på 2,95 % och en tillränta på 29,95 %. Lendos lån har en frånränta på 2,95 % och en tillränta på 29,95 %. Samblas lån har en lika lång maximal löptid som Lendos lån, på 20 år. Lån via Lendo har således också en maximal löptid på 20 år.

Lendo vs Zmarta

Låneförmedlarna Lendo och Zmarta erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån) utan krav på säkerhet. Zmarta har färre partners än vad Lendo har, totalt 35 stycken. 29 stycken av dem erbjuder privatlån och 5 stycken erbjuder SMS lån. Lendo har 40 stycken partners totalt. 32 stycken av dem erbjuder privatlån och 8 stycken erbjuder SMS lån (snabblån).

Båda låneförmedlarna har lån med låg frånränta och lång löptid. Zmartas lån har en frånränta på 2,95 % och en längsta löptid på 20 år. Lendos lån har en frånränta på 2,95 % och en längsta löptid på 20 år.

Lendo har fler nöjda kunder än Zmarta, baserat på det antal recensioner de båda låneförmedlarna fått online. På Trustpilot har lån via Zmarta fått betyget 4,6 av 5 och på Google reviews har Zmarta fått betyget 2,6 av 5. På Trustpilot har lån via Lendo fått betyget 4,6 av 5 och på Google reviews har Lendo fått betyget 4,6 av 5.

Innan du jämför lån hos Lendo

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Lendo bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Lendos krav. Uppfyller du inte Lendos grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Lendo erbjuder lånebelopp från 10 000 till 600 000 kronor. Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Lendo och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Lendo tillåter att du ansöker om lån hos dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett lika stort betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Lendos anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Vet du med dig att din nuvarande inkomst är högre än din deklarerade inkomst bör du vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Lendo

Så här gör du för att ansöka om lån via Lendo:

 1. Ange hur mycket du vill låna och löptid för lånet.

 2. Ange om du vill ansöka med en medsökande.

 3. Fyll i dina personuppgifter.

 4. Signera med BankID (om du inte vill ansöka med BankID kan du istället ringa Lendo).

 5. Lendo förmedlar din ansökan till sina partners.

 6. Invänta lånebesked som inkommer successivt (i upp till ett dygn).

 7. Välj den långivare som du får bäst villkor hos och skriv under skuldebrevet.

Det går snabbt att ansöka om lån via Lendo. Det tar endast några minuter att fylla i deras låneansökan.

Så har vi betygsatt Lendo

Lendo tillhör kategorin låneförmedlare. Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Lendo enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Lendo som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Lånea har vid betygsättningen också tagit hänsyn till hur många långivare Lendo samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Lendos antingen dokumenterade eller uppskattade beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat låneförmedlarens öppettider och möjligheterna att kontakta Lendo för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Lendo?

Ja, det är säkert att låna pengar av Lendo. Lendo står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd av Finansinspektionen att få förmedla krediter.

Erbjuder Lendo privatlån?

Ja, Lendo är en av de låneförmedlare som har flest partners som ger ut privatlån. I dagsläget förmedlar Lendo 32 stycken olika privatlån, varav flera av lånen har en låg frånränta och en lång löptid. Endast Sambla och Advisa förmedlar fler privatlån än vad Lendo gör (33 stycken).

Erbjuder Lendo SMS lån?

Ja, Lendo samarbetar med flera långivare som erbjuder SMS lån (snabblån). I dagsläget förmedlar 8 stycken olika SMS lån. Det är fler SMS lån än vad de flesta andra låneförmedlare har (Sambla och Advisa förmedlar 9 stycken olika). Flera av SMS lånen har en låg frånränta (för att vara SMS lån) och en snabb utbetalning.

Har Lendo en trygghetsförsäkring?

Ja, Lendo har en trygghetsförsäkring. Lendos försäkring fungerar som ett extra skydd för dig vid sjukskrivning, ofrivilliga arbetslöshet, ID-kapning eller vid vård av anhörig. Försäkringen lämnar ersättning under högst 12 månader och beräknas utifrån det försäkringsbelopp du valt.

Vilken ränta har Lendos lån?

De lån som förmedlas via Lendo har ett räntespann på 2,95–29,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras låntagare får) på 5,55 %. Den individuella ränta du blir erbjuden baseras på din kreditvärdighet, sökt lånebelopp, betalningsförmåga och kredithistorik.

Detaljerad information om Lendo

Information om Lendo
Anslutna långivare
40 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(2981 omdömen)
Krav hos Lendo
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Betalningsanmärkningar godkännes. Däremot rekommenderar vi annan aktör i dessa fall.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
9 167 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Lendo
Ränta
2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Lendo
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.