Sidan innehåller annonser

Ferratum kontokredit: Recension 2024

Ferratum Credit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg till medelgod kreditvärdighet. Krediten är utmärkt för dig som har svårt att få lån eller behöver låna pengar snabbt eftersom Ferratum ger svar omedelbart på låneansökningar, erbjuder direkt utbetalning och har hög beviljandegrad.

Läs hela recensionen

Ferratum
 • Lånebelopp: 1 000 - 40 000 krFördel
 • Ränta: 43,5 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Ferratum.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Ferratum: Enastående, 4.8/5

Vi har givit Ferratums kredit betyget 4,8/5. Det är mycket högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat. Ferratum erbjuder ett av de SMS lån med högst betyg på Lånea.se,

Vårt omdöme av Ferratums kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. Ferratum har en hög nominell ränta men saknar dolda avgifter – de är långt från dyrast i branschen.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Ferratum har hög beviljandegrad, hos dem har du större chans att bli godkänd ett SMS lån än hos de flesta andra långivare.
 • Utbetalning: betyg 5/5. Ferratum är en av de fem långivare som betalar ut lån snabbast i Sverige.
 • Kundservice: betyg 5/5. Ferratum har en professionell och flexibel kundtjänst.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Ferratum.se

Omdöme av Ferratum: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.8/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Ferratums kontokredit är ganska bra och ges i denna kategori betyget 4 av 5. Ferratums kredit är förhållandevis billig för att vara ett SMS lån. Något som påverkar betyget positivt är att de inte har några avgifter (till exempel uppläggningsavgift, uttagsavgift eller aviavgift) utöver ränta. Dessa avgifter är vanliga hos många konkurrerande lån och krediter. Ferratums kontokredit är därför särskilt billigt i jämförelse med andra SMS lån på små lånebelopp.

Det enda negativa med lånekostnaden för Ferratums kontokredit är att krediten har en ränta på 43,5 %. Det är en högre ränta än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat på 38,4 %. Ferratums kredit kan således bli dyrare än andra SMS lån på stora lånebelopp som återbetalas över lång tid.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Ferratums kredit och återbetalas över 12 månader har Ferratums kredit en effektiv ränta på 53,31 %. Det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar), vilket är bra.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Ferratums kontokredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Ferratums kontokredit är förhållandevis enkel att bli beviljad, även för låntagare med låg kreditvärdighet. Enligt Låneas data har Ferratum en högre beviljandegrad än de flesta konkurrerande SMS lån.

Ytterligare anledningar till att Ferratum har högt betyg i beviljandegrad är att de ej gör en UC, de godkänner betalningsanmärkningar, kan bevilja lån till personer utan arbete och har låga inkomstkrav.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att utbetalningen av Ferratums kredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Ferratum har fått ett högt betyg eftersom de är en av få långivare som både svarar på låneansökningar direkt, och handlägger utbetalning direkt för signerade låneavtal (dygnet runt). Låneas data visar att Ferratum, under rätt förutsättningar, kan bevilja låneansökningar på några minuter.

Processen från låneansökan till svar och pengar på kontot går således mycket snabbt hos Ferratum. De har en av de snabbaste och enklaste utbetalningsprocesserna av svenska långivare.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Ferratums kundservice är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Ferratum har en exemplarisk kundservice som har öppet totalt 40 timmar per vecka. Det går att kontakta Ferratum på flera olika sätt, bland annat via livechatt, telefon och Facebook. I Låneas test av Ferratums kundtjänst fick vi bra svar på våra frågor och svarstiden var snabb. Därför bedömer vi att Ferratum är en av de bästa på långivarna på kundservice idag.

Ferratum har inte de mest frikostiga öppettiderna av svenska långivare. Men eftersom Ferratum automatiserat sin kreditprövningsprocess och gör utbetalning direkt 24/7 finns det inget behov av långa öppettider.

Vem är Ferratum Credit bäst för?

Ferratum Credit är bäst för dig med låg kreditvärdighet som till exempel har betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Eftersom Ferratum kan acceptera upp till 6 betalningsanmärkningar och så lite som 24 000 kronor i årsinkomst har även du stor chans att bli beviljad ett SMS lån hos Ferratum.

Omständigheter när Ferratum Credit passar bra

Några omständigheter när Ferratum Credit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. När du ansöker om Ferratum får du besked direkt oavsett tid på dygnet. Dessutom sker utbetalning direkt till alla storbanker oavsett dag och tid på dygnet. Ferratum Credit är således perfekt när man vill låna snabbt.
 • Du vill ta ett lån på ett litet belopp. Eftersom Ferratum Credit saknar avgifter utöver ränta blir lån på små belopp ofta relativt billiga. Det beror på att totalkostnaden för lån på små belopp och kort återbetalningstid till stor del brukar bestå av andra kostnader än ränta.
 • Du vill låna trots många UC-förfrågningar. Ferratum tar en kreditupplysning via Creditsafe vid ansökningar om deras kredit. Om du har många kreditupplysningar hos UC kommer det inte påverka dina chanser att bli beviljad. Se: låna med många UC.
 • Du har svårt att få lån. Ferratum har relativt låga krav för att beviljas deras kredit. Det gör att krediten är enklare att få än de flesta andra SMS lån i Sverige. Därför är det ett bra alternativ för dig som tidigare har haft svårt att få låna.
Läs mer på Ferratum.se

Vem är Ferratums kredit dålig för?

För den som är ute efter ett SMS lån är Ferratum Credit aldrig ett dåligt val. Det finns däremot något bättre alternativt för dig som har medelgod eller hög kreditvärdighet och vill ha ett så billigt SMS lån som möjligt. För dig med hög kreditvärdighet som inte behöver ett SMS lån snabbt finns flera privatlån med bättre lånevillkor.

Förslag på andra SMS lån om Ferratum Credit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Ferratum inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmill kontokredit: kredit med lägre ränta än Ferratum Credit. Ränta 7,9–25,9 %, låna mellan 1 00050 000 kr i upp till 5 år.
 • Loanstep snabblån: erbjuder till skillnad från Ferratum gratis SMS lån i 14 dagar. Låna 10 00025 000 kr. Betalas lånet tillbaka inom 14 dagar är det helt kostnadsfritt.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån erbjuder i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Ferratum Credit). Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de har högre krav på låntagarens kreditvärdighet.
Om du inte behöver pengar snabbt och har god kreditvärdighet är det möjligt att ett privatlån passar bättre för dig än Ferratums SMS lån.

Fördelar med Ferratums kredit

De viktigaste fördelarna med Ferratum Credit är:

 • Hög beviljandegrad. Låneas data visar att Ferratum lånar ut med hög beviljandegrad jämfört med andra SMS lån och snabblån. De är alltså en av de enklaste långivarna att bli beviljad att låna hos i Sverige.
 • Besked direkt på skärmen: när du skickar in en ansökan får du i regel svar direkt på skärmen. Hos andra långivare som erbjuder SMS lån kan du behöva vänta flera arbetsdagar innan du får svar. Se: låna och få besked direkt på skärmen.
 • Direkt utbetalning: begär du ett uttag från Ferratum Credit betalas pengarna ut direkt till konton hos Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken. Du behöver alltså inte vänta på att få tillgång till pengarna, oavsett tid på dygnet. Se: lån med direkt utbetalning.
 • Betalningsanmärkningar är OK. Ferratum kan bevilja upp till 6 betalningsanmärkningar, så länge du inte fått någon anmärkning de senaste 6 månaderna. Det är en stark fördel för dig som vill ta SMS lån trots anmärkning.
 • Låga inkomstkrav. Du kan beviljas lån hos Ferratum med så lite som 2 000 kr i månadsinkomst så länge de bedömer att du har en tillräckligt bra återbetalningsförmåga. Se: låna med låg inkomst.
 • De erbjuder lån utan UC. Eftersom Ferratum använder Creditsafe för sina kreditprövningar slipper du belasta din kreditvärdighet hos UC. Något som sticker ut att är Ferratum inte heller tar någon ny kreditupplysning vid uttag från deras kredit. Därmed riskerar du inte avslag när du vill nyttja kreditutrymmet på din redan beviljade kredit. Läs & ansök: lån utan UC.
 • Utbetalning kväll & helg. En stor del av Ferratums låneansökningar prövas av deras automatiserade scoringmodell. Scoringmodellen är öppen dygnet runt, vilket innebär att du både kan få svar och pengar utbetalda 24/7, oavsett dag. En minoritet av Ferratums låneansökningar måste dock prövas manuellt, vilket innebär att du i vissa fall likt hos andra långivare får vänta till kontorstid för utbetalning. Läs & ansök: helglån.
 • Flexibla uttag med en kontokredit. Eftersom du lånar i formatet kontokredit betalar du endast ränta på lånebeloppet du nyttjat – precis som för ett kreditkort. Det innebär att du kan betala av Ferratums kontokredit och nyttja den igen när det behövs. Du kan alltså använda kontokrediten som en buffert i din privatekonomi.
 • Inga avgifter utöver ränta. Du slipper alla lånerelaterade avgifter utöver ränta (såsom uppläggningsavgift, uttagsavgift, avi-avgift) när du lånar hos Ferratum. Det gör det billigare att låna små belopp (till exempel 1 000–10 000 kronor) hos Ferratum än via många andra SMS lån.

Nackdelar med Ferratums lån

De viktigaste nackdelarna med Ferratum Credit är:

 • Hög nominell ränta. Ferratums nominella ränta på 43,5 % är nära den maximala gränsen för vad som är tillåtet i Sverige på %. Det innebär däremot inte att Ferratum erbjuder det dyraste SMS lånet i Sverige. För små lånebelopp är det minst lika viktigt att säkerställa en låg uppläggnings-, uttags- och aviseringsavgift. Generellt sett innebär dock en låg nominell ränta en låg kostnad för att låna pengar.
 • Rapportering av lån till UCs skuldregister. Även fast Ferratum inte gör kreditupplysning med UC rapporterar de beviljade krediter och nyttjat kreditutrymme till UC. Om du inte vill göra långivare som använder UC (t.ex. storbanker) varse om ditt lån bör du därför undvika Ferratum Credit.

Jämför Ferratum Credit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Ferratums lånevillkor i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Fairlo Fairlo 10 000-70 000 kr 20-29 %
4,4/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Hur särskiljer sig Ferratum från andra SMS lån?

Det som huvudsakligen särskiljer Ferratums kredit från andra SMS lån är framförallt att de har ovanligt snabb utbetalningshastighet och hög beviljandegrad. Endast en handfull andra SMS lån kan betala ut lån 24/7 som Ferratum Credit. Dessutom har Ferratum högre beviljandegrad för sin kontokredit än de flesta andra SMS lån.

Ferratum vs Saldo

Saldo erbjuder precis som Ferratum en kontokredit utan UC med direkt utbetalning. Deras kredit har en lägre kreditgräns än Ferratum på 20 000 kr. Till skillnad från Ferratum Credit har Saldos kontokredit en variabel ränta på 19,5–39,5 %. Utöver räntan tillkommer dock både en uppläggningsavgift på 395 kr kronor och en avi-avgift på 0 kr kronor per månad. Se: recension av Saldo kontokredit.

Ferratum vs Fairlo

Fairlo erbjuder precis som Ferratum en kontokredit utan dolda avgifter med direkt utbetalning. Deras kredit har en högre kreditgräns än Ferratum på upp till 70 000 kr och en lägre ränta på mellan 20–29 %. Fairlo kontokredit har dock väsentligt lägre beviljandegrad än Ferratum, och passar bäst för personer med hög kreditvärdighet. Se: recension av Fairlo kontokredit.

Ansök om Ferratum via låneförmedlare

Ansöker du om Ferratum Credit via en låneförmedlare kan du jämföra deras kredit med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Ferratum Credit hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC, vilket en låneansökan direkt hos Ferratum inte gör.

Se mer: jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Ferratum online

Ferratum erbjuder ett populärt SMS lån som funnits länge, och deras kontokredit många recensioner online. På Trustpilot har Ferratum betyget 2 av 5. Att betyget är så pass lågt beror sannolikt på att de ej bjuder in alla kunder till att lämna ett omdöme. Det gör att huvudsakligen missnöjda kunder lämnar recensioner.

De positiva kundomdömen om Ferratum som finns online lovordar deras snabba svarsfrekvens och utbetalning, deras kundtjänst och möjligheten att bli beviljad kredit trots låg kreditvärdighet.

Den negativa feedbacken Ferratum fått kretsar främst kring deras höga ränta. Vissa kunder upplever även frustration med den robot som de använder för att inledningsvis svara på kunders frågor i deras chatt.

Ferratums krav

Även om Ferratum generellt sett är lätta att låna ifrån har de vissa grundkrav alla låntagare måste uppfylla.

För att ansöka och beviljas hos Ferratum måste du:

 • Vara 21 – 75 år gammal. Är du äldre eller yngre får du direkt avslag på din låneansökan.
 • Ha en taxerad årsinkomst på minst 24 000 kr. Ferratum utvärderar alla låneansökningar så länge du har en inkomst på minst 2 000 kr per månad. Det spelar mindre roll vad källan är till din inkomst. Till exempel tillåts timanställda, sjukskrivna, arbetslösa, studenter och pensionärer att låna av Ferratum.
 • Ha maximalt 6 betalningsanmärkningar, och ingen är nyare än 6 månader. Om anmärkningarna är från E-mål (det vill säga skulder till privata företag) minskar dina chanser att bli beviljad Ferratums kredit.
 • Inte haft skulder hos Kronofogden de senaste 3 åren.
 • Ha email och mobiltelefonnummer.
 • Ha ett svenskt bankkonto samt BankID eller internetbank.

Om du inte uppfyller Ferratums krav kommer du automatiskt få avslag på låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Ferratum.

Se mer: krav för att få låna.

Innan du ansöker hos Ferratum

Innan du ansöker hos Ferratum bör du beakta detta:

 • Ferratums grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Ferratums grundkrav.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Ferratum. Tyvärr finns inget objektivt mått såsom en definitiv siffra som visar om du har hög eller låg kreditvärdighet. Det närmsta du kommer är använda UCs tjänst ”Min Upplysning” och ta reda på din kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Ferratum. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker hos Ferratum

Så här gör du för att ansöka om att låna från Ferratum:

 1. Gå till Ferratums ansökningsformulär. Du påbörjar din låneansökan genom att navigera till Ferratums ansökningsformulär.

 2. Ange dina uppgifter. Ange ditt namn, dina kontaktuppgifter och godkänn Ferratums villkor. Klicka därefter ”Fortsätt”. Ingen kreditupplysning görs i detta steg.

 3. Slutför låneansökan. Ange önskat lånebelopp och vilket konto du vill få lånet utbetalt till. När du går vidare i detta steg kommer en kreditupplysning hos Creditsafe göras, vilket inte påverkar din kreditvärdighet. Skicka in din låneansökan.

 4. Invänta lånebesked. De flesta låntagare får besked direkt på skärmen. Möjliga lånebesked är att krediten beviljas, delvis beviljas, kräver manuell handläggning eller får avslag. Beskedet meddelas till dig via SMS, är slutgiltigt och kan inte överklagas.
  I fall beslut om manuell handläggning meddelas kommer en lånehandläggare personligen utvärdera din låneansökan. I dessa fall ringer en handläggare dig och ställer några kontrollfrågor, något som sker under kontorstid (vardagar 09:00 – 17:00). Du får alltså vänta tills dess om du ansökt på en kväll eller helg.

 5. Signera skuldebrevet. Enklast är att signera skuldebrevet, det vill säga låneavtalet, med BankID. Värt att nämna är att processen för utbetalning inte påbörjas förens du godkänt lånevillkoren.

 6. Invänta utbetalning. Hos Ferratum betalas pengar ut på 10–15 minuter till dygnet runt till SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken. Har du en annan bank såsom exempelvis ICA Banken eller Skandia anländer pengarna nästkommande bankdag om du signerar efter klockan 09:00. Exakt bryttid skiljer sig dock beroende på bank. Behöver du höja krediten kan detta göras som tidigast 6 månader efter du beviljats.

Det går smidigt och fort att ansöka om Ferratum Credit i jämförelse med konkurrerande lån och krediter. Processen bör ta ungefär 2 minuter att genomföra.

Metod för betygsättning

Eftersom Ferratums kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Ferratum Credit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Ferratums kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat hur Ferratums process för kreditbedömning och hur snabbt de svarar på låneansökan och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat öppettider och möjligheterna att kontakta Ferratum för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Ferratum?

Ja, det är säkert att låna hos Ferratum och det är låg eller ingen risk för bedrägeri. Ferratum grundades 2005 och har sedan dess lånat ut pengar till över 2 000 000 kunder. Ansökningar hos Ferratum görs via en SSL-krypterad anslutning och de har en licens utfärdad av Finansinspektionen för kreditgivning i Sverige.

Tyvärr är Ferratum en aktör som ibland används av bedragare som genomför ID-kapningar för att låna pengar i andra personers namn. Ferratum tar krafttag mot detta och försöker i största möjliga mån hindra detta. Är du drabbad bör du omgående kontakta Ferratum på 020 12 30 30.

Vad kan Ferratums kredit användas till?

Ferratum ställer inga krav på vad du använder pengar du lånat av dem till. Pengar du begär från Ferratums kreditlina lånas utan säkerhet. Pengarna kan således användas till exempel att betala räkningar, reparera en bil eller köpa en ny frys.

Vad kostar det att låna med Ferratum Credit?

Ferratum Credit har en rörlig nominell årsränta på 43,5 % och en effektiv ränta på 53,31 %. Utöver ränta saknar Ferratum kredit ytterligare avgifter.

Vad är minsta betalningen hos Ferratum Credit?

Den minsta betalningen per månad för Ferratum Credit är det högsta beloppet av 4,66 % av utstående skuld eller 300 kr. Det innebär att om du är skyldig Ferratum 20 000 kr ska du betala minst 932 kr till dem i månaden (20 000 x 0,0466 = 932). Av detta kommer endast 257 kr amorteras på skulden och 675 kr betalas i ränta.

Vilket belopp du ska betala visas på en faktura som postas ut den 16:e varje månad tillsammans med ett kontoutdrag. Därefter har du 12 dagar på dig att betala fakturan.

Kostar det något att lösa hela Ferratums kredit i förtid?

Nej, det kostar inget extra att lösa Ferratums kredit i förtid. I och med att krediten har rörlig ränta är det enligt lag helt kostnadsfritt att lösa av hela skulden. Du kan självklart göra extrainbetalningar utöver månadens minsta betalning. På så vis slipper du betala lika mycket ränta nästkommande månader.

Avslutas min kredit hos Ferratum när den är avbetald?

Nej, även om du betalar av krediten hos Ferratum kan den återanvändas upp till dess maximala kreditgräns. Däremot går det självklart bra att avsluta en kredit som är avbetald och inte längre används.

Kan jag låna mer än 40 000 kronor med Ferratum Credit?

Nej, tyvärr kan du inte låna mer av Ferratum Credit än deras maximala lånebelopp på 40 000. Du kan inte heller ansöka om flera separata krediter för hos Ferratum för att överskrida denna gräns.

Detaljerad information om Ferratum

Information om Ferratum
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken
Utbet. helger & kvällar
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken
Betyg hos Trustpilot
4.3 / 5 Trust pilot score 4.3 / 5
(866 omdömen)
Krav hos Ferratum
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Endast anmärkningar äldre än 6 månader och max 6 st totalt.
Ålderskrav
21 - 80 år
Inkomstkrav
2 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Ferratum kan bevilja lån även till de utan anställning, deras system gör en individuell bedömning i samtliga fall. Vad som är viktigt är att din privatekonomi har ett överskott som gör att du kan återbetala lånet.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Ferratum
Ränta
43,5 %
Effektiv ränta
53,31 %
×
Effektiv ränta för en kontokredit hos Ferratum är alltid 51,84 %.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Ferratum
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 43,5 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1042 kr och effektiv ränta 53,31 %. Totalt att betala blir 12 510 kr.