Sidan innehåller annonser

Flexkontot kontokredit: Recension 2024

Flexkontot är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Krediten är enkel att bli beviljad, är utan UC och kan betalas ut direkt via Swish till bankkonton i nästan alla svenska banker.

Flexkontots kredit är inte optimal för dig som söker ett billigt SMS lån. Krediten har nämligen både hög ränta och höga avgifter.

Läs hela recensionen

Flexkontot
 • Lånebelopp: 3 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 43,98 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Flexkontot.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Flexkontot: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Flexkontot kontokredit allt sammantaget är ganska bra och ges betyget 3,7 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Flexkontot är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Flexkontots kredit har hög ränta och flera avgifter vilket gör krediten dyrare än många andra SMS lån.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Flexkontot har hög beviljandegrad och du kan beviljas krediten även om du saknar fast anställning, är arbetslös med a-kassa eller har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 3.5/5. Flexkontots kredit kan betalas ut direkt via Swish, under Flexkontots öppettider på vardagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Flexkontot finns tillgängliga för frågor om deras kredit via telefon vardagar mellan 09:00–12:00, samt via mejl under sina öppettider.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Flexkontot.se

Omdöme av Flexkontot: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning3.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Flexkontots kredit är ganska dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Flexkontots kredit har en ränta på 43,98 %, vilket gör krediten dyr jämfört med många andra SMS lån. Den genomsnittliga räntan för de SMS lån Lånea har recenserat är 38,4 %. Om du söker ett billigt SMS lån finns det bättre alternativ än Flexkontots kredit.

Utöver en hög ränta har Flexkontots kredit även avgifter såsom uppläggningsavgift på 475 kronor, uttagsavgift på 50 kronor (förutom första uttaget) samt en administrativ avgift på 25 kr per månad. Sammantaget gör det krediten till ett dyrt SMS lån.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Flexkontots kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 43,98 %, en uppläggningsavgift på 475 kr samt en administrativ avgift på 25 kr per månad har Flexkontots kredit en effektiv ränta på 77,15 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Flexkontot kontokredit är enastående och krediten ges i denna kategori betyget 5 av 5. Flexkontots kredit är enkel att bli beviljad, även om du har låg kreditvärdighet. Flexkontot är en av de långivare Lånea har recenserat som beviljar mest SMS lån (baserat på andelen beviljade kreditansökningar av totalt antal kreditansökningar).

Flexkontot kan till exempel bevilja kredit till dig med endast inkomst från en a-kassa, Försäkringskassan eller CSN. De tar inte UC, accepterar betalningsanmärkningar och har inget krav på en deklarerad inkomst. Du ska dock kunna styrka att du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor före skatt.

Utbetalning: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att utbetalningen av Flexkontots kontokredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Vad som är positivt med Flexkontot är att de kan betala ut sin kredit till samtliga banker som är anslutna till Swish. Andra kreditgivare med direktutbetalningar betalar endast ut krediter direkt till konton i storbankerna och i vissa fall Danske Bank.

Vad som är negativt med Flexkontots utbetalning är att de gör all handläggning av kreditansökningar manuellt under sina öppettider. Du kan således inte få ett begärt uttag utbetalt direkt till ditt konto utanför Flexkontots öppettider. Hos kreditgivare med automatiska låneprocessen får du svar direkt på din låneansökan och beviljade krediter betalas ut direkt dygnet runt, oberoende av långivarens öppettider.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Flexkontots kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Flexkontot har en förhållandevis tillgänglig kundservice. De kan nås via telefon vardagar mellan 09:00–17:00, samt via mejl under öppettider. Flexkontots kontaktuppgifter finns även tydligt angivna på hemsidan.

Vad som är negativt med Flexkontots kundservice är att de inte finns tillgängliga på sociala medier eller i en livechatt på sin hemsida. Jämfört med många långivare som till exempel erbjuder en livechatt, är det svårt att komma i kontakt med dem.

Vem är Flexkontots kredit bäst för?

Flexkontots kredit är bäst för dig som har en låg kreditvärdighet och en årsinkomst på minst 120 000 kronor. Du behöver inte ha en fast inkomst från förvärvsarbete eller pension, utan kan ansöka om kredit trots att du har inkomst från en a-kassa, Försäkringskassan eller bidrag från till exempel CSN. Flexkontots kredit kan även passa bra för dig som vill låna pengar snabbt, genom direktutbetalning via Swish under Flexkontots öppettider.

Omständigheter när Flexkontots kredit passar bra

Några omständigheter när Flexkontots kredit passar bra är om:

 • Du har svårt att beviljas kredit. Flexkontot har hög beviljandegrad och det är enklare att bli beviljad deras kredit än många andra SMS lån. Får du inga lån hos en annan kreditgivare kan Flexkontots kredit vara ett bra alternativ för dig.
 • Du vill låna pengar som betalas ut snabbt. När du ansöker om kredit hos Flexkontot får du svar på din låneansökan inom senast 24 h. Ansöker du under öppettider får du i regel svar redan inom 3 timmar. Beviljas du kredit och väljer utbetalning med Swish får du pengarna utbetalda direkt till ditt bankkonto, om din bank är ansluten till Swish. Utbetalningen görs manuellt under Flexkontots öppettider på vardagar mellan 09.00 och 17.00. Vill du låna pengar som betalas ut snabbt via Swish kan Flexkontots kredit passa bra för dig.
 • Du har många UC-förfrågningar. Eftersom Flexkontot inte använder UC (eller rapporterar lån till UC:skuldregister) kan du låna pengar hos Flexkontot även om du har många UC-förfrågningar. Det kommer inte påverka dina möjligheter att få krediten. Se: låna pengar trots många förfrågningar.
 • Du har dålig kreditvärdighet. Flexkontot använder inte UC (utan Bisnode) som kreditupplysningsföretag. Det är bra om du har svag kreditvärdighet hos UC. De har inte heller krav på fast inkomst från förvärvsarbete eller pension, samt kan godkänna betalningsanmärkningar. Se: lån trots dålig kreditvärdighet.
Läs mer på Flexkontot.se

Vem är Flexkontots kredit dåligt för?

Flexkontots kredit är ett dåligt val för dig som söker ett billigt SMS lån. Krediten har en ränta på 43,98 %, flera avgifter och klassificeras alltid som en högkostnadskredit. Krediten är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt via Swish. I sådant fall bör du överväga att ansöka om ett privatlån istället, som ofta har bättre lånevillkor än ett SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Flexkontots kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Flexkontots kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmill kredit: kredit med UC och lägre ränta än Flexkontots kredit. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns mellan 1 00050 000 kronor och en ränta på mellan 7,9–25,9 %.
 • Brixo kredit: kredit utan UC med lägre ränta än Flexkontots kredit. Brixo har en kreditgräns på 50 000 kronor och en ränta på 28,95 %. Brixo har dock ett något högre inkomstkrav än Flexkontot på 12 500 kr/mån. I övrigt har båda krediterna liknande krav.

Privatlån är ett alternativ till Flexkontots kredit om du vill låna billigt

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Flexkontots kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt, och har tillräckligt hög kreditvärdighet för att beviljas ett privatlån, passar det sannolikt bättre för dig än Flexkontots kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Flexkontots kreditgräns som är 3 000 kronor och har ett lägsta uttagsbelopp på 500 kronor. Se även: jämföra privatlån.

Fördelar med Flexkontots kredit

De viktigaste fördelarna med Flexkontots kredit är:

 • Det är en kontokredit. Eftersom Flexkontot erbjuder en kontokredit betalar du bara ränta för krediten du använder. När krediten är återbetald kan du använda den på nytt upp till din kreditgräns (på mellan 3 00030 000 kr). På så sätt kan Flexkontots kontokredit användas som en form av buffert.
 • Den erbjuds med direkt utbetalning. När du ansöker om Flexkontots kredit kan du få pengarna utbetalda direkt till ditt bankkonto via Swish. För att det ska vara möjligt behöver din bank vara ansluten till Swish och du behöver ansöka under Flexkontots öppettider på vardagar. Se: ta lån med direkt utbetalning.
 • Krediten godkänner betalningsanmärkningar. Flexkontot kan godkänna att du har betalningsanmärkningar när du ansöker om deras kredit. De har inga specifika krav för vilka typer av betalningsanmärkningar det gäller (A-mål eller E-mål), antal eller hur gamla anmärkningarna får vara. Se: SMSlån med betalningsanmärkningar.
 • Du kan beviljas kredit med en låg inkomst. Du kan beviljas kredit hos Flexkontot med en låg årsinkomst på bara 120 000 kronor. Det finns inget krav på att inkomsten ska vara deklarerad och synas i en kreditupplysning. De kan även godkänna inkomst från till exempel CSN, Försäkringskassan eller en a-kassa. Se mer: SMS lån med låg inkomst.
 • Krediten är utan UC. Flexkontot tar inte UC utan använder Bisnode som kreditupplysningsföretag vid en ansökan om kredit. Det betyder att du inte påverkar din kreditvärdighet hos UC, när du tar lån hos Flexkontot. Se: kredit utan UC.
 • Hög beviljandegrad. Eftersom Flexkontot har hög beviljandegrad kan du beviljas deras kredit trots att du har till exempel betalningsanmärkningar eller inkomst i form av a-kassa. Läs mer: lån som alla kan få.
 • Krediten har betalningsfria månader. Flexkontots kredit har till skillnad mot många andra kontokrediter två betalningsfria månader. Deras krav för att beviljas en betalningsfri månad är att minst tre fakturor ska ha betalats sedan krediten började nyttjas och sedan den senaste betalningsfria månaden.
 • Den erbjuder en valfri kreditskyddsförsäkring. Flexkontots kreditskydd ersätter dig en del av din skuld om du blir sjuk eller drabbas av olycka. Vid till exempel 100 % sjukskrivning från en anställning om minst 17 h/v kan ersättningen motsvara 10 % av ditt utestående skuldsaldo vid skadedagen per månad (max 10 000 kr/mån under 1 år). Försäkringen löser även kreditens utestående skuld om du avlider (max 300 000 kr). Enligt Flexkontot krävs det att du är tillsvidareanställd eller egenföretagare för att kunna teckna försäkringen.

Nackdelar med Flexkontots kredit

De viktigaste nackdelarna med Flexkontots kredit är:

 • Krediten är förhållandevis dyr. Krediten hos Flexkontot har en ränta på 43,98 % och dessutom fler andra avgifter. Deras kredit definieras alltid som en högkostnadskredit. Flexkontots kontokredit är dyrare än de flesta andra SMS lån.
 • Krediten betalas inte ut på kvällar och helger. Till skillnad från många andra SMS lån betalas inte Flexkontots kredit ut på kvällar och helger. Det beror på att Flexkontot har en manuell handläggningsprocess och har stängt efter 17:00 på vardagar samt under helger. Se: smslån med utbetalning helger.

Jämför Flexkontots kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Flexkontots kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Flexkontot Flexkontot 3 000-30 000 kr 43,98-43,98 %
3,4/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 475 kr 25 kr
Viaconto Viaconto 1 000-30 000 kr 43,44-43,44 %
3,7/5
Ja, under öppettider Ja, via Creditsafe 380 kr 45 kr
Fairlo Fairlo 10 000-70 000 kr 20-29 %
4,4/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Flexkontots kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Flexkontots kredit från andra SMS lån är framför allt att krediten är enkel att bli beviljad. Du har möjlighet att beviljas krediten även om du har inkomst i form av a-kassa, sjukersättning eller studiemedel. Flexkontot tar inte en kreditupplysning hos UC vid kreditansökningar och kan även godkänna att du har betalningsanmärkningar.

Flexkontots kredit särskiljer sig även från andra krediter på så sätt att den kan betalas ut direkt via Swish till samtliga bankkonton som är anslutna till Swish. Få andra långivare erbjuder direktbetalningar via Swish.

Med det sagt är det klokt att jämföra Flexkontots kredit med flera andra SMS lån innan du väljer vilket lån som är bäst för dig.

Flexkontots kredit vs Viacontos kredit

Viaconto erbjuder precis som Flexkontot en kontokredit utan UC och med ungefär samma ränta på 43,44 %. Viacontos kredit har däremot en lägre kreditgräns 1 00030 000 kr än vad Flexkontot har, samt tar en ny kreditupplysning varje gång krediten nyttjas. Till skillnad mot Flexkontots kredit har Viacontos kredit ingen uppläggningsavgift, däremot tillkommer en månadsavgift på 380 kronor.

Flexkontots kredit vs Fairlos kredit

Fairlo erbjuder precis som Flexkontot en flexibel kontokredit, men med en högre kreditgräns än Flexkontot på 10 00070 000 kronor. Till skillnad mot Flexkontots kredit har Fairlos kredit inga avgifter utöver ränta. Fairlo erbjuder också en betydligt lägre ränta än vad Flexkontot gör (på 20–29 %). Flexkontot erbjuder till skillnad mot Fairlo två betalningsfria månader per år, samt ett kreditskydd för sin kredit.

Kundomdömen av Flexkontots kredit online

Flexkontot är ett dotterbolag till Brixo AB som har funnits sedan år 2014. Krediten är populär och har recenserats flitigt online av över 1 200 personer på Trustpilot. På Trustpilot har låntagare sammantaget gett Flexkontots kredit betyget 4,7 av 5, där 5 är synonymt med utmärkt.

Vad flera recensenter på Trustpilot anser är positivt med Flexkontot är deras bemötande och snabba handläggning. Ett antal recensenter menar att Flexkontot har varit till en stor hjälp en tid då de befunnit sig i en svår situation, till följd av bland annat sjukdom.

De negativa omdömen Flexkontot fått på Trustpilot handlar om att Flexkontot inte beviljat tillräckligt omfattande krediter och att utbetalningen av krediten varit för långsam.

Flexkontots krav

Flexkontots krav är:

 • Du ska vara minst 18 år.
 • Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor.
 • Du ska ha ett svenskt personnummer.
 • Du ska ha ett svenskt bankkontonummer.
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Flexkontots krav kommer du få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Flexkontot.

Se mer: krav för att långa pengar.

Innan du ansöker om Flexkontots kredit

Innan du ansöker hos Flexkontots kredit bör du beakta detta:

 • Flexkontots grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Flexkontots grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och har därmed ansökt i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Flexkontot. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: ta reda på kreditvärdighet.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas och Låneas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Flexkontots kredit

Så här gör du för att ansöka om Flexkontots kredit:

 1. Fyll i formuläret och signera med BankID.

 2. Välj kreditgräns och hur stor del av krediten som ska betalas ut direkt.

 3. Din kreditscore kontrolleras med hjälp av en kreditupplysning från Bisnode.

 4. Du får svar på om krediten godkänns inom senast 24 timmar.

 5. Om ansökningen godkänns kan uttag från krediten betalas ut direkt via Swish eller senare under dagen med banköverföring.

Det går snabbt att ansöka om kredit hos Flexkontot. Efter att krediten beviljats, går det enkelt att ansöka om framtida uttag via Mina sidor.

Så har vi betygsatt Flexkontots kredit

Eftersom Flexkontots kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Flexkontots kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Flexkontots kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Flexkontots process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Flexkontot för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Flexkontot?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Flexkontot. Bolaget har funnits sedan 2014 och är en del av moderbolaget Brixo AB. De innehar licens hos Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige och har en SSL-krypterad internetanslutning i sin hantering av låneansökningar.

Vad kostar det att låna Flexkontots kredit?

Flexkontot har en rörlig ränta på 43,98 %. Därutöver har de en uppläggningsavgift på 475 kronor, en administrativ avgift på 25 kronor per månad (vid utestående skuld) och en uttagsavgift på 50 kronor (förutom första uttaget).

Kostar det något om jag löser Flexkontots kredit i förtid?

Nej, Flexkontot har en rörlig ränta vilket innebär att du inte behöver betala någon kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du betalar av din kredit hos Flexkontot i förtid. Om du inte kan lösa hela krediten direkt kan du även göra extrabetalningar utöver månadens minsta betalning.

Avslutas min kredit hos Flexkontot när krediten är avbetald?

Nej, även om du betalar av din kredit hos Flexkontot kan du återanvända krediten upp till din maximala kreditgräns igen (max 30 000 kronor). Du kan givetvis avsluta din kredit om den är återbetald och du inte längre behöver den, genom att kontakta Flexkontots kundtjänst.

Vilka krediter liknar Flexkontots kredit?

Tre andra krediter som liknar Flexkontots kredit är Merax kontokredit och Kontantfinans kontokredit. Dessa två kontokrediter har identiska eller liknande villkor som Flexkontots kredit. Samtliga kreditgivare tillhör även samma moderbolag, Brixo AB.

Detaljerad information om Flexkontot

Information om Flexkontot
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 3 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under kontorstid
Till: Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank & övriga bankkonton som har Swish
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(1349 omdömen)
Krav hos Flexkontot
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Är en generösa med att bevilja sin kontokredit, även till dig med flera anmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Så länge du uppfyller inkomstkravet kan du låna utan anställning, exempelvis med A-kassa eller bidrag som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Flexkontot
Ränta
43,98 %
Effektiv ränta
77,15 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
475 kr
Aviavgift
25 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Flexkontot
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 43,98 % nominell ränta, 475 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 25 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 070 kr och effektiv ränta på 77,15 %. Totalt att betala blir 13 314 kr.