Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Lån utan ränta

Vi på Lånea har samlat alla räntefria lån. Här kan du låna utan ränta och avgifter i upp till 14 dagar, oavsett om du är en ny eller gammal kund.

  • 2 st lån som är helt räntefria
  • Upp till 300 000 kr räntefritt i 14 dagar
  • Låna utan UC & trots betalningsanmärkning
  • Möjlighet att få pengar på kontot samma dag

Vanliga frågor

Var kan jag låna pengar snabbt utan ränta?

Loanstep är ett bra alternativ när du behöver låna låna pengar snabbt, räntefritt och avgiftsfritt (max 5 000 kr) i 14 dagar. Skickar du in en låneansökan innan klockan 12:00 en vardag har du i regel pengarna på kontot innan klockan 17:00 om du blir godkänd.

Kan jag ta ett räntefritt lån på 24 månader?

Nej, idag finns det inga långivare som erbjuder räntefria skulder med så lång återbetalningstid. Det kan vara möjligt att få det avtalet i samband med att du köper något i butik, men oftast tillkommer det höga aviserings- och uppläggningskostnader.

Finns det lån utan ränta och avgift?

Ja, du kan låna utan ränta och avgift hos både Bynk och Loanstep om du betalar tillbaka hela lånebeloppet inom 14 dagar.

Är det för bra för att vara sant att man kan ta snabblån kostnadsfritt?

Ja, i regel är det så. Inga långivare ger ut kostnadsfria snabblån eftersom att det alltid finns en risk att de inte får tillbaka sina pengar. För lån utan kostnad är det alltid en hake såsom att man behöver återbetala lånet väldigt snabbt, eller att det ges ut i samband med köpet av en produkt.

Finns det billån utan ränta?

Ja, du kan ta ett räntefritt billån hos Bynk, men endast i 14 dagar. Efter den perioden tillkommer vanliga avgifter och räntor.

Vad är skillnaden på ett betalningsfritt-, räntefritt- och kostnadsfritt lån?

Ett betalningsfritt lån innebär i folkmun ett lån som tillåter att man skjuter upp månadens fakturabetalning till nästkommande månad. Till exempel erbjuder långivaren Kontantfinans upp till två betalningsfria månader per år.

Ett räntefritt lån innebär att långivaren inte vill ha någon ränta under delar eller hela låneperioden. Ofta tillkommer dock andra avgifter.

Kostnadsfritt innebär som namnet föreslår att långivaren varken kräver någon räntebetalning för det utlånade beloppet. Lånet ska heller inte medföra några andra kostnader för att få kallas kostnadsfritt.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 10 januari, 2022