Sidan innehåller annonser

Nstart samlingslån: Recension 2024

Nstart erbjuder ett privatlån (samlingslån) utan krav på säkerhet som till 100 % behöver användas som samlingslån. Lånet passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet och som nekats lån hos andra långivare. Om du vill samla dyra befintliga skulder och söker ett privatlån som är ovanligt enkelt att bli beviljad, då kan Nstarts lån vara ett utmärkt alternativ.

Nstart har en hög beviljandegrad för sitt lån, men samtidigt är deras lån dyrt. Om du har medelhög till hög kreditvärdighet och vill samla dina befintliga skulder i ett samlingslån, finns det andra privatlån du kan använda som samlingslån med lägre lånekostnad än Nstarts lån.

Läs hela recensionen

Nstart Samlingslån
 • Lånebelopp: 30 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 17,8 - 27,95 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Nstart.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Nstart Samlingslån: Mediokert, 3/5

Lånea anser att Nstarts lån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Nstart är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1.5/5. Nstarts lån är ett dyrt privatlån. Deras lån har en hög ränta, hög uppläggningsavgift samt en månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Det är enkelt att bli beviljad Nstarts lån. Du kan bli beviljad om du har en eller flera betalningsanmärkningar, saknar fast anställning eller om du har skulder hos Kronofogden (om du ansöker tillsammans med en medsökande).
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Nstart har en relativt smidig låneprocess för sitt lån. När du ansöker om lånet får du en personlig lånehandläggare som går igenom din ansökan. Om du blir beviljad kontaktas du av denne och ni går igenom din ekonomiska situation.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Nstart har en bra kundservice. Den kan nås via mejl eller telefon mån–tors 09.00–18.00, samt fredagar 09.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Nstart.se

Omdöme av Nstart Samlingslån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad1.5/5
Beviljandegrad5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Nstarts lån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Nstarts lån är ett dyrt privatlån. Vad som är positivt med lånekostnaden är att lånet har ett förhållandevis billigt låneskydd (låneförsäkring) på 6,95 % av beloppet du lånar.

Något som är negativt med lånekostnaden för Nstarts lån är att lånet har en hög ränta på 17,8–27,95 %. Lånet har också en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 22,9 %, en ovanligt hög uppläggningsavgift på 995 kr samt en månatlig administrativ avgift på 29 kr. Om du söker ett billigt samlingslån är inte Nstarts lån ett bra alternativ.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Nstart och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 22,9 %, med en uppläggningsavgift på 995 kr och en administrativ avgift på 29 kr har Nstarts lån en effektiv ränta på 26,36 %. Det är dåligt. Det är betydligt högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Nstarts lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är enklare att bli beviljad Nstarts lån än nästan alla andra privatlån eller renodlade samlingslån som erbjuds på lånemarknaden. Du kan bli beviljad deras lån när du har fyllt 18 år, om du har betalningsanmärkningar (oavsett ålder eller typ) eller om du saknar en fast anställning.

Du kan dessutom bli beviljad Nstarts lån om du har skulder hos Kronofogden, så länge du inkluderar en medsökande (som uppfyller grundkraven) i din låneansökan. Om du nekats samlingslån hos andra långivare och söker ett lån som är enkelt att bli beviljad kan Nstarts lån vara ett mycket bra alternativ för dig.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Nstart är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Nstart har varken en ovanligt snabb eller långsam låneprocess. När du ansöker om deras lån får du en personlig handläggare som går igenom ditt ärende. Om du blir beviljad går ni tillsammans igenom – muntligt – vilka befintliga skulder som ska lösas och samlas i ett nytt lån hos Nstart. Dina befintliga skulder blir därefter lösta och samlade i ett nytt lån inom 2–3 dagar.

Nackdelen med Nstarts låneprocess är att den kan ta tid. Ofta behöver du komplettera din låneansökan med dokument såsom lönespecifikation och/eller arbetsgivarintyg. Om du har skulder hos Kronofogden kan du inte heller ansöka om deras samlingslån på egen hand. Det är alltså inte ett lån som går att få utbetalt snabbt och smidigt.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Nstarts kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Nstarts kundservice kan nås via mejl eller telefon mån–tors 09.00–18.00 samt fredagar 09.00–16.00.

De nackdelar som finns med Nstarts kundservice är att de varken har öppet på helger, har en livechatt du kan nå dem i, eller finns tillgängliga via sociala medier.

Vem är Nstarts privatlån bäst för?

Nstarts lån är bäst för låntagare med låg kreditvärdighet som har svårt att få lån och har nekats samlingslån hos andra långivare. Du kan bli beviljad Nstarts lån även om du betalningsanmärkningar, saknar fast anställning eller om du har skulder hos Kronofogden.

Om du ansöker med skulder hos Kronofogden behöver du ansöka med en medsökande som haft en anställning sedan minst 12 månader tillbaka. I princip ingen långivare som erbjuder privatlån tillåter att den sökande har skulder hos Kronofogden.

Omständigheter när Nstarts lån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Nstart:

 • Om du vill samla alla dina lån och krediter. Nstarts lån ges på ett högt maxbelopp på 500 000 kr, har hög beviljandegrad och du kan ansöka om lånet tillsammans med en medsökande. Om du har låg kreditvärdighet och söker ett lån som du kan bli beviljad som samlingslån för att samla alla dina lån och krediter, då kan Nstarts lån passa dig.
 • Du vill ansöka om lån trots en eller flera betalningsanmärkningar. De flesta andra långivare som erbjuder lån nekar samlingslån till låntagare med betalningsanmärkningar. Hos Nstart kan du bli beviljad lån trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.
 • Du vill samla dina skulder men har en låg kreditvärdighet. Nstart har en högre beviljandegrad för sitt lån än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du har låg kreditvärdighet till följd av timanställning, en betalningsanmärkning eller skulder hos Kronofogden (om du ansöker tillsammans med en medsökande).
Läs mer på Nstart.se

Vem är Nstarts lån dåligt för?

Nstarts lån är dåligt för låntagare med hög kreditvärdighet och som vill ta ett billigt samlingslån. Deras lån är även dåligt för låntagare som vill låna pengar till något annat än att betala av sina skulder. Nstarts lån har en hög ränta (17,8–27,95 %), en hög uppläggningsavgift (995 kr) och en månadsvis administrativ avgift (29 kr). Nstart beviljar dessutom bara lån för att betala av andra skulder (inga nylån).

Alternativ om Nstarts lån inte passar dig

Förslag på alternativ om Nstarts lån inte är rätt för dig:

 • Remembers privatlån: lån utan krav på säkerhet som är enkelt att bli beviljad och ges ut på både låga och höga lånebelopp. Remember erbjuder ett privatlån med ett lånebelopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 4,95–20,85 %. Remembers privatlån passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet som vill ta ett litet eller stort privatlån.
 • Konsumentkredits privatlån: lån utan krav på säkerhet med låg ränta. Konsumentkredit erbjuder ett privatlån som erbjuds på lånebelopp på 20 000500 000 kr med en ränta på 4,9–12,9 %. Konsumentkredits privatlån passar bra för låntagare med medelhög kreditvärdighet, som söker ett billigt privatlån.

Fördelar med lån från Nstart

De främsta fördelarna med lån från Nstart är:

 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det är en fördel för dig som har en låg kreditvärdighet och till exempel nekats lån hos andra långivare. Du kan bli beviljad Nstarts lån även om du saknar tillsvidaretjänst, har betalningsanmärkningar eller har skulder hos Kronofogden. Hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån kan du inte bli beviljad lån till en lika hög beviljandegrad som hos Nstart.
 • Du kan ansöka om deras privatlån med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte har tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand. Det är även en fördel för dig som vill ansöka om lån trots att du har skulder hos Kronofogden. Så länge du ansöker om deras privatlån med en medsökande kan du bli beviljad trots aktiva skulder hos Kronofogden.
 • Du kan ansöka om deras lån om du är 18 år gammal. Det är en fördel för dig som samlat på dig dyra lån och skulder som ung och vill ha möjlighet att sänka månadskostnaden för dina lån (utan att öka din skuldbörda). Många andra långivare som erbjuder privatlån erbjuder inte lån till dig som är 18 år gammal.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Det är en fördel för dig som vill återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. Lån som återbetalas med lång återbetalningstid får däremot en högre totalkostnad jämfört med lån som återbetalas med en kort löptid (allt annat lika).
 • Deras lån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. När du förlänger lånets löptid ökar dock totalkostnaden för lånet, jämfört med om du återbetalar det med en kort löptid.
 • Du kan bli beviljad deras lån utan fast anställning. Det är en fördel för dig som saknar en tillsvidaretjänst och istället har till exempel en timanställning, ett vikariat eller är provanställd. De flesta andra långivare som erbjuder privatlån beviljar inte lån till dig som är utan fast anställning.

Nackdelar med lån från Nstart

De främsta nackdelarna med lån från Nstart är:

 • Deras lån är inte ett billigt privatlån. Nstart har både en hög ränta på 17,8–27,95 % och en hög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 22,9 %. Lånet har dessutom en hög uppläggningsavgift på 995 kr samt en månatlig administrativ avgift på 29 kr. Om du söker ett billigt privatlån är inte Nstarts lån ett bra alternativ.
 • Du kan inte ansöka om lån och få svar direkt på om du blir beviljad. Nstart handlägger alla låneansökningar manuellt under sina öppettider. Om du blir beviljad kontaktas du av en lånehandläggare som går igenom dina befintliga skulder. Om du blir nekad meddelas du om det via sms. Många andra långivare kan erbjuda privatlån och lämna ett preliminärt svar direkt på om du blir beviljad.
 • Du kan inte ansöka om deras lån som äldre. Nstart har en maxålder på 60 år för deras lån. Om du är över 60 år och vill ansöka om lån som äldre behöver du vända dig till en annan långivare än Nstart.

Jämför Nstarts lån med andra privatlån

Tabell 2: Nstart i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Nstart Samlingslån Nstart Samlingslån 30 000-500 000 kr 17,8-27,95 % 2 år-15 år
3/5
Komplett Bank Flexibelt Lån Komplett Bank Flexibelt Lån 10 000-500 000 kr 6,5-15,5 % 1 år-15 år
2.5/5
Moank Privatlån Moank Privatlån 25 000-600 000 kr 3,9-14,95 % 1 år-15 år
4.3/5

Vad särskiljer Nstarts lån från andra privatlån?

Något som särskiljer Nstarts lån från andra privatlån är att lånet är ovanligt dyrt (det har en hög ränta och en hög uppläggningsavgift) och har en ovanligt hög beviljandegrad. Lånet kan dessutom bara användas till att samla andra lån och krediter (de erbjuder inte nylån).

Nstarts lån vs Komplett Banks privaltån

Både Nstart och Komplett Bank erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. Komplett Banks privatlån erbjuds med lånebelopp på 10 000500 000 kr. Nstarts privatlån ges ut på ungefär samma lånebelopp, på 30 000500 000 kr. Komplett Banks lån har en lägre ränta från- och tillränta än Nstarts lån, på 6,5–15,5 %. Nstarts lån har en ränta på 17,8–27,95 %.

Du kan inte bli beviljad Komplett Banks lån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Du kan däremot bli beviljad Nstarts lån om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden (så länge du ansöker med en medsökande). Till skillnad mot Komplett Banks privatlån kan Nstarts lån endast användas till att lösa andra lån och krediter.

Nstarts lån vs Moanks privaltån

Moanks privatlån är utan krav på säkerhet, precis som Nstarts privatlån. Moank erbjuder privatlån med lånebelopp på 25 000600 000 kr. Nstart erbjuder privatlån med lånebelopp på 30 000500 000 kr. Moanks privatlån har en lägre frånränta och maxränta än Nstarts lån, på 3,9–14,95 %. Räntan på Nstarts lån är 17,8–27,95 %.

Precis som Nstart har Moank en hög beviljandegrad för sitt privatlån. Du kan bli beviljad deras lån även om du saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning. Du kan däremot inte bli beviljad Moansk privatlån om du har skulder hos Kronofogden, vilket du kan hos Nstart (om du ansöker med en medsökande). Nstarts lån kan endast användas som samlingslån, medan Moanks privatlån kan användas till vad som helst.

Ansök om Nstarts lån via låneförmedlare

Ansöker du om Nstarts samlingslån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lånevillkor med flera andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en lägre ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Nstarts samlingslån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Nstart kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och det lån du söker.

Se mer: Välj bland de bästa låneförmedlarna.

Kundomdömen av Nstarts lån online

Nstarts privatlån ägs av bolaget Nystart Finans Sverige AB, som funnits sedan år 2014. Lånet är populärt och har recenserats av ett stort antal recensenter på Trustpilot, där de givits betyget 4,5 av 5 möjliga.

Vad många recensenter lyfter fram som positivt med Nstart är att de har en hjälpsam och tålmodig kundservice, bra villkor och en smidig låneprocess.

Vad vissa recensenter lyfter fram som negativt med Nstart är att det tagit lång tid att få svar på en låneansökan och att de haft otydlig information gällande sitt lån på deras hemsida.

Krav för Nstarts lån

Nstarts grundkrav för lån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha en regelbunden månadsinkomst på 22 000 kr
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ansöka tillsammans med en medsökande om du har skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Nstarts krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Nstarts.

Innan du ansöker om Nstarts lån

Innan du ansöker om samlingslån hos Nstart bör du beakta detta:

 • Nstarts grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Nstarts grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Nstart tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Om du ansöker med en medsökande hos Nstart kan du även bli beviljad samlingslån trots att du har skulder hos kronofogden. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än vad Nstart gör. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Nstarts lån

Så gör du för att ansöka om Nstarts lån:

 1. Ange ett belopp (en uppskattning går bra) som du önskar att låna.

 2. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 3. Invänta handläggning av din ansökan.

 4. Om du blir beviljad kontaktas du av din tilldelade lånehandläggare.

 5. Skriv under ditt skuldebrev med BankID.

 6. Nstart löser dina befintliga lån och samlar dem i ett nytt lån (sker 2–3 dagar efter att du blivit beviljad).

Nstart har en smidig handläggningsprocess som görs manuellt. Om du blir nekad deras lån kommer du att bli meddelad via sms.

Så har vi betygsatt Nstarts lån

För vår recension av Nstarts lån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Nstarts samlingslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Nstarts. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Nstarts process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Nstarts låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Nstarts för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vad kan Nstarts lån användas till?

Nstarts lån är ett privatlån utan säkerhet som endast kan användas till att lösa andra lån och krediter. Nstart erbjuder med andra ord inga nylån. Om du blir beviljad Nstarts samlingslån används hela det beviljade beloppet till att lösa dina befintliga skulder.

Kostar det något att lösa Nstarts lån i förtid?

Nej, det du betalar ingen avgift om du vill lösa ditt lån hos Nstart i förtid. Du betalar inte heller en kostnad (såsom ränteskillnadsersättning) om du vill göra en extra inbetalning under lånets återstående löptid.

Påverkar en ansökan hos Nstart min kreditvärdighet?

Ja, du påverkar din kreditvärdighet hos UC negativt när du ansöker om samlingslån hos Nstart (eftersom de använder UC som kreditupplysningsföretag). Om du blir beviljad deras lån och samlar flera befintliga lån (som syns hos UC) i ett lån kan din kreditvärdighet hos UC istället påverkas positivt.

Det beror på att du fått ett enda stort lån – med i regel lägre ränta – istället för att ha flera mindre och dyra lån hos olika långivare.

Har Nstart en mobilapp jag kan hantera mitt lån i?

Nej, Nstart har inte en mobilapp du kan hantera ditt lån i. Om du blir kund hos Nstart kan du ha överblick över ditt lån genom att logga på ditt konto via deras hemsida. Behöver du ha personlig kontakt med en lånehandläggare hos Nstart kan de nås via telefon eller mejl.

Detaljerad information om Nstart Samlingslån

Information om Nstart Samlingslån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(2268 omdömen)
Krav hos Nstart Samlingslån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Nstart är förlåtande och tillåter flera betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 65 år
Inkomstkrav
22 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Nstart behöver minst en sökande vara fast anställd.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Är OK - borgenär krävs
Detaljer om Nstart Samlingslån
Ränta
17,8 - 27,95 %
Effektiv ränta
26,36 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
995 kr
Aviavgift
29 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Nstart Samlingslån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 22,9 % nominell ränta, 995 kr i uppläggningsavgift och 29 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 2 158 kr och effektiv ränta på 26,36 %. Totalt att betala blir 259 906 kr.