Elias Bülow: Faktagranskare på Lånea

Elias Bülow faktagranskare

Elias Bülow, född 12 september 1990, är entreprenör och medgrundare av HemSol Group AB. Elias har hög kompetens inom privatekonomi och har bland annat en kandidatexamen i ekonomi från UU.

På Lånea.se är Elias faktagranskare, vilket innebär att han säkerställer att all information på hemsidan är korrekt och dagsaktuell. I och med Elias bakgrund inom låneförmedling och lånerådgivning är han expert på lån utan säkerhet och svenska långivare.

Han har varit både affärsutvecklare, rådgivare och rådgivningschef på lånejämförelsetjänsten Sambla. Det innebär att Elias har förstahandserfarenhet av hur kreditgivning för privatpersoner fungerar i praktiken och hur kreditprövningar hos svenska kreditgivare görs idag.

Expertis

Elias har en lång erfarenhet inom lånebranschen, huvudsakligen relaterat till förmedling av privatlån och försäkringar. Elias är licensierad av Finansinspektionen och har tillstånd att förmedla vissa konsumentförsäkringar, till exempel olycksfall- och sjukdomsförsäkringar. Han har även ansvarat för och hållit i utbildningar för att licensiera nya medarbetare och skaffa tillstånd för försäkringsdistribution.

Utbildning

Elias har en kandidatexamen i ekonomi med inriktning företagsfinansiering (corporate finance) från Uppsala Universitet (UU ekonomi 180 HP, år 2011 till år 2014).

Kuriosa

  • Har arbetat med rådgivning och marknadsföring av lån i 7 år.
  • Har varit chef över ett team av lånerådgivare.
  • Har givit råd till tusentals svenska privatpersoner över telefon kring lån.
  • Är medgrundare av bolaget Hemsol AB som driver bland annat Lånea.se, Hemsol.se och Kreditkortguiden.se.
  • Är expert på kreditkort och övriga korttyper i och med sitt arbete som författare på Kreditkortguiden.se

Kontakta Elias

LinkedIn

Mail