Sidan innehåller annonser

Fairlo kontokredit: Recension 2024

Fairlos kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med medelhög- till hög kreditvärdighet. Du ska vara minst 20 år, ha en deklarerad årsinkomst på 120 000 kr och max en (1) betalningsanmärkning för att kunna beviljas. Är du ute efter ett SMS lån med låg ränta och utan dolda avgifter är Fairlos kredit ett perfekt val.

Läs hela recensionen

Fairlo
 • Lånebelopp: 10 000 - 70 000 krFördel
 • Ränta: 20 - 29 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Fairlo.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Fairlo: Bra, 4.4/5

Lånea anser att Fairlos kontokredit allt sammantaget är utmärkt och ges betyget 4,4 av 5. Det är mycket högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Fairlos kredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Fairlos kredit har en låg ränta för att vara ett SMS lån och saknar avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Fairlos kredit har enligt Låneas data en medelhög beviljandegrad.
 • Utbetalning: betyg 5/5. Fairlo har direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos alla storbanker dygnet runt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Fairlo finns tillgängliga för frågor via livechatten på hemsidan, i telefon vardagar mellan 09.00–17.00 (bokad telefontid) samt via mailen under öppettider.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Fairlo.se

Omdöme av Fairlo: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.4/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad3.5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Fairlos kredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Fairlos kredit är billig jämfört med i princip alla andra SMS lån i Sverige. Krediten har en ränta på 20–29 % och saknar övriga avgifter utöver räntan. Om du söker ett SMS lån till låg lånekostnad är Fairlos kredit ett utmärkt val.

Eftersom Fairlos kredit har en låg ränta klassificeras krediten aldrig som en högkostnadskredit (oavsett vilket kreditbelopp eller återbetalningstid krediten har). Genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea recenserat är på 38,4 %. Det är betydligt högre än den högsta ränta Fairlo erbjuder för sin kredit.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Fairlos kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 29 % har Fairlos kredit en effektiv ränta på 24 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Fairlos kontokredit är ganska bra och ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Fairlo har en medelhög beviljandegrad och deras kredit är enkel att bli beviljad om du har en bra kreditvärdighet. Fairlo tar inte UC, gör ingen kontohistorik-check och du kan beviljas deras kredit om du har en betalningsanmärkning samt saknar fast anställning.

Vad som är negativt med Fairlos kredit är att den är förhållandevis svår att bli beviljad för dig som har låg kreditvärdighet till följd av flera betalningsanmärkningar. De godkänner att du har max en betalningsanmärkning och den måste vara minst 6 månader gammal. Eftersom Fairlo har så pass låga avgifter ställer de samtidigt högre krav i sin kreditprövning än många andra långivare som erbjuder SMS lån.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att utbetalningen av Fairlos kredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Fairlos kredit har fått ett högt betyg eftersom de ger besked direkt på skärmen och har direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker samt Danske Bank dygnet runt.

Jämfört med andra SMS lån har Fairlo en snabb handläggnings- och utbetalningsprocess av deras kredit. Krediten är således utmärkt för dig som vill låna och direkt få tillgång till pengar.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Fairlos kundservice är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Fairlo har fått ett högt betyg för sin kundservice eftersom de finns tillgäng för frågor både över telefon, via livechatt och mejl vardagar mellan kl. 09.00–17.00. När Lånea kontaktade deras kundtjänst var de tillmötesgående, hjälpsamma och måna om att guida oss rätt.

Om du vill nå Fairlo via telefon har de en annan typ av service än andra kreditgivare. Istället för att ringa och riskera att bli sittandes i en telefonkö, kan du boka en tid på hemsidan och bli uppringd av Fairlo. Det är ett stort plus tycker vi på Lånea.

Vem är Fairlos kredit bäst för?

Fairlos kredit är bäst för dig som har en medelhög- till hög kreditvärdighet och som vill ha möjlighet att ta ett SMS lån på ett högt lånebelopp (upp till 70 000 kr). Du ska vara minst 20 år och ha en deklarerad årsinkomst på åtminstone 120 000 kr för att kunna beviljas Fairlos kredit. Om du har endast en betalningsanmärkning kan det vara okej, men den måste vara äldre än 6 månader gammal.

Omständigheter när Fairlos kredit passar bra

Några omständigheter när Fairlos kredit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. När du ansöker om kredit hos Fairlo får du omedelbart besked på skärmen oavsett dag eller tid på dygnet. Om du blir beviljas betalas uttag från krediten ut direkt (oberoende av tid på dygnet) till bankkonton hos alla storbanker samt Danske Bank. Om vill få lån snabbt är Fairlos kredit således ett utmärkt alternativ.
 • Du vill ta SMS lån trots många UC. Fairlo använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att dina möjligheter att beviljas kredit hos Fairlo inte påverkas av huruvida du har få eller flera UC-förfrågningar hos UC. Se: SMSlån med många UC förfrågningar.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Fairlo erbjuder en kredit som är billigare än de flesta andra SMS lån. Om du är kreditvärdig nog att beviljas en kredit hos dem är Fairlos kredit ett perfekt val. Se: Billiga SMS lån.
Läs mer på Fairlo.se

Vem är Fairlos kredit dålig för?

Fairlos kredit är dålig för dig som har låg kreditvärdighet till följd av till exempel flera betalningsanmärkningar. Det beror på att Fairlo som mest godkänner en anmärkning. För dig som tidigare blivit nekad flera SMS lån finns det andra långivare med högre beviljandegrad än Fairlo.

Fairlos kredit är även ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Fairlos kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Fairlos kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Saldos kredit: kredit som har en högre beviljandegrad än Fairlo. Saldo erbjuder en kontokredit som är enkel att bli beviljad, med en kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr och en ränta på 19,5–39,5 %.
 • Northmills kredit: kredit som har lägre ränta än Fairlo. Northmill erbjuder en kredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr och en ränta på 7,9–25,9 %. Northmill tar dock UC, har en uppläggningsavgift på 0 kr och en aviavgift på 19 kr.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Fairlos kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Fairlos kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp.

Se: ta privatlån.

Fördelar med Fairlos kredit

De viktigaste fördelarna med Fairlos kredit är:

 • Det är ett SMSlån utan UC. Fairlo använder Bisnode och inte UC som kreditupplysningsföretag (eller rapporterar en beviljad kredit till UC:s skuldregister). Det är en fördel för dig som vill låna pengar utan att det påverkar din kreditvärdighet hos UC. Se: SMS lån utan UC.
 • Du kan ta lån hos dem och få pengarna direkt. Fairlo betalar ut sin kredit direkt till bankkonton hos alla storbanker samt Danske Bank oavsett dag och tid på dygnet. Har du SEB, Nordea, Handelsbanken, Danske Bank eller Swedbank kan du således ta lån och få pengarna direkt hos Fairlo.
 • Du kan beviljas SMS lån trots en betalningsanmärkning. Fairlo kan bevilja dig kredit även om du har en betalningsanmärkning. De godkänner max en anmärkning och den måste vara minst 6 månader gammal. Se: SMS lån med anmärkningar.
 • De kan bevilja lån till dig utan fast jobb. Fairlo kräver inte att du har en fast anställning för att beviljas deras kredit. Du måste däremot ha en deklarerad inkomst på minst 120 000 kronor, till exempel från en A-kassa eller Försäkringskassan. Vill du låna pengar utan fast jobb kan Fairlos kredit vara ett bra alternativ för dig.
 • De erbjuder utbetalning av SMS lån under helger. Fairlo har till största delen en automatisk hantering och utbetalning av sin kredit. Det betyder att du kan få en beviljad kredit utbetald oavsett dag eller tid på dygnet (om du har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank). Se: SMSlån med helgutbetalning.
 • Deras SMS lån har låg ränta. För att vara ett SMS lån har Fairlo en låg ränta på 20–29 %. Det är en fördel för dig som vill låna pengar på ett större belopp (minst 10 000 kr) och som vill minimera kreditens lånekostnad. Se: SMS lån med låg ränta.
 • Lågt krav på inkomst. Fairlo har krav på en deklarerad årsinkomst på 120 000 kr (10 000 kr/månaden). Det är ungefär lika lågt som hos de flesta andra långivarna som erbjuder SMS lån. Hos Fairlo kan du således beviljas lån med lågt krav på inkomst, även om din inkomst består av ersättning från Försäkringskassan eller en A-kassa.
 • Besked direkt på skärmen. När du ansöker om kredit hos Fairlo få du besked direkt på skärmen, oavsett dag eller tid på dygnet. Har du bankkonto hos en av storbankerna får du även pengarna utbetalda direkt. Se: SMSlån med besked direkt på skärmen.

Nackdelar med Fairlos kredit

De viktigaste nackdelarna med Fairlos kredit är:

 • De har inte en hög beviljandegrad. Fairlo godkänner till exempel inte att du har fler betalningsanmärkning än en (som är minst 6 månader gammal). Det finns flera andra SMS lån som är enklare att bli beviljad än Fairlos kredit.
 • Åldersgräns på 20 år. Till skillnad mot många andra kreditgivare har Fairlo en åldersgräns på 20 år. Det är en nackdel för dig som är under 20 år och vill ansöka om kredit hos en långivare som erbjuder låg ränta. Den vanligaste åldersgränsen bland kreditgivare är 18 år. Se: lån under 20 år.
 • Inga betalningsfria månader. Fairlo erbjuder inga betalningsfria månader för deras kredit. Om du söker ett SMS lån med betalningsfria månader är Fairlos kredit inte ett bra alternativ för dig.

Jämför Fairlos kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Fairlos kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Fairlo Fairlo 10 000-70 000 kr 20-29 %
4,4/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Fairlos kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Fairlos kredit från andra SMS lån är att krediten har en låg ränta utan avgifter och att de beviljar kredit på lånebelopp upp till 70 000  kronor. Krediten betalas även ut direkt till bankkonton hos alla storbanker, vilket inte är fallet med samtliga SMS lån på kreditmarknaden.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Fairlos kredit vs Ferratums kredit

Precis som Fairlo erbjuder Ferratum en kontokredit utan UC, utan övriga avgifter och med direktutbetalning. Ferratums kredit har dock en högre ränta på 43,5 % och en lägre kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr. Ferratum rapporterar även beviljade krediter till UC:s skuldregister, vilket Fairlo inte gör. Något som också särskiljer Ferratums kredit från Fairlos kredit (och andra krediter) är att Ferratum har ett inkomstkrav på endast 24 000 kr om året.

Fairlos kredit vs Brixos kredit

I likhet med Fairlo erbjuder Brixo en kontokredit utan UC. Brixos kredit har däremot en högre ränta på 28,95 % och en lägre kreditgräns på mellan 3 00050 000 kronor. En stor fördel med Fairlos kredit är att den betalas ut direkt till bankkonton hos alla storbanker (oavsett dag eller tid på dygnet). Direkt utbetalning kan inte Brixo erbjuda för deras kredit.

Kundomdömen av Fairlos kredit online

Fairlo har funnits sedan 2018 och erbjuder en kredit som är mycket populär. Idag har de fler recensioner online än vad många andra SMS lån har. Hos Trustpilot har mer än 3 500 personer lämnat omdöme om Fairlo och gett dem betyget 4,8 av 5 (vilket är oerhört bra).

Vad många särskilt lyfter fram som positivt med Fairlo är deras service, enkelhet, låga ränta och snabba utbetalning. Många av recensenterna ger Fairlos kredit fem självklara stjärnor.

Fairlo har fått några negativa omdömen på Trustpilot. En av dem handlar om en låntagare som anser sig ha blivit blockerad av Fairlo. Andra menar på att de ofta har tekniska problem på sin plattform.

Fairlos krav

Fairlos krav är du ska:

 • vara minst 20 år
 • ha svenskt personnummer
 • ha svenskt bankkontonummer
 • ha svensk folkbokföringsadress
 • ha mobilt BankID
 • ha en deklarerad årsinkomst på minst 120 000 kronor
 • inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden
 • inte ha några utmätningsförsök senaste tre åren
 • inte ha skuldsanering.

Om du inte uppfyller Fairlos krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Fairlo.

Se mer: krav för att få låna pengar.

Innan du ansöker om Fairlos kredit

Innan du ansöker hos Fairlo bör du beakta detta:

 • Fairlos grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Fairlos grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Fairlo. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet (och kreditbetyg) är genom en kreditupplysning. Se mer här: mitt kreditbetyg gratis.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Fairlo. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Fairlos kredit

Så här gör du för att ansöka om Fairlos kredit:

 1. Välj vilket lånebelopp du vill ansöka om.

 2. Ange dina kontaktuppgifter.

 3. Slutför din låneansökning med hjälp av BankID.

 4. Invänta lånebesked (du får svar direkt på skärmen).

 5. Signera skuldebrevet.

 6. Invänta utbetalning. Har du bankkonto hos en av storbankerna eller Danske Bank får du pengarna utbetalda direkt.

Det är enkelt och går snabbt att ansöka om kredit hos Fairlo. Du kan ansöka om kredit på mellan 10 00070 000 kronor och du betalar ingen annan lånekostnad än ränta för den del av krediten du nyttjar.

Så har vi betygsatt Fairlos kredit

Eftersom Fairlos kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Fairlos kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Fairlo såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Fairlos process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Fairlo för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kan Fairlos kredit användas till?

Fairlos kredit är ett revolverande lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda krediten till ett valfritt ändamål, såsom en renovering eller en resa. Du betalar endast ränta för den delen av krediten du nyttjar. När krediten är återbetald kan du använda den på nytt upp till din maximala kreditgräns.

Kan jag höja eller utöka min kredit hos Fairlo?

Ja, du kan höja och utöka din kredit hos Fairlo. Fairlo kallar detta för att “levla” deras kredit. För att du ska beviljas att levla behöver du leva upp till vissa krav Fairlo ställer. Kraven är till exempel att du ska ha en positiv KALP (kvar att leva på kalkyl), att du inte har några förfallna betalningar hos Fairlo eller inkassoförfrågningar hos Bisnode under de senaste tre månaderna.

När utbetalas pengarna från Fairlo?

Fairlo erbjuder direktutbetalning till bankkonton hos storbanker och Danske Bank, vilket innebär att du får dina pengar utbetalda direkt efter att du beviljats kredit. Till storbanker hör Handelsbanken, Swedbank, Nordea och SEB. När du ansöker om kredit hos Fairlo får du dessutom besked direkt på skärmen.

Går det betala av Fairlos kredit i förtid?

Ja, du kan betala av Fairlos kredit i förtid. Eftersom krediten har rörlig ränta behöver du inte betala ränteskillnadsersättning i samband med att du betalar av krediten i förtid. Du kan välja att betala tillbaka hela beloppet direkt, eller amortera lite extra åt gången vid tillfällen då det passar dig.

Detaljerad information om Fairlo

Information om Fairlo
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, dygnet runt
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, dygnet runt
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(3961 omdömen)
Krav hos Fairlo
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Ej nyare än 6 månader.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Ja, så länge din deklarerade årsinkomst är över 120 000 kr per år går det att bli beviljad ett lån. Fast anställning krävs ej.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Fairlo
Ränta
20 - 29 %
Effektiv ränta
24 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr, låneperiod 12 månader och 27 % ränta.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Fairlo
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
500 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Räkneexempel: Lån på 10 000 kr med 27 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i avi-avgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 960 kr och effektiv ränta på 30,6 %. Totalt att betala blir 11 522 kr.