Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Lån med låg kreditvärdighet

Vi på Lånea har sammanställt de bästa lånen för dig med svag kreditvärdighet. Här kan du få lån även om du har låg scoring på grund av t.ex. betalningsanmärkningar eller många UC-förfrågningar.

  • 8 smslån trots låg kreditvärdighet
  • 4 privatlån trots låg kreditvärdighet
  • Enkel ansökan och pengar på dagen
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Flera lån utan UC
Ferratum

Vårt bästa lån trots låg kreditvärdighet

Ferratum har det bästa lånet för dig som har dåligt kreditbetyg och hör till de som har lägst krav i branschen.

Hos dem kan du som är över 21 år få lån med låg inkomst, och de accepterar upp till 6 betalningsanmärkningar om de är äldre än 6 månader.

Ansök nu!

Jämför sms lån med svag kreditvärdighet

I listan här nedan hittar du lån med hög beviljandegrad. I regel handlar det om smslån utan UC, det vill säga lån med lite lägre belopp och där kreditupplysningen ofta sker hos Bisnode eller Creditsafe. Flera av långivarna betalar ut pengarna samma dag, trots att de godkänner sökande med undermålig kreditvärdighet.

Klicka på ”Mer info” för djupare info. När du bestämt dig klickar du på ”Gå till ansökan” så tas du direkt till ansökningsformuläret.

Jämför privatlån med låg kreditvärdighet

Behöver du låna lite större belopp för att till exempel samla lån bör du söka ett privatlån. Nedan finner du ett antal långivare som erbjuder blancolån utan krav på säkerhet.

Här är en låneförmedlare det bästa alternativet eftersom det bara görs en enda kreditupplysning.

Frågor & svar

Hur får jag reda på min egen credit score?

Du kan enkelt kolla upp ditt kreditbetyg på egen hand. Det gör du genom att beställa en kreditupplysning på dig själv hos något av kreditupplysningsföretagen. UC har även en app vid namn Kreddy där du snabbt kan få en överblick över din kreditvärdighet.

Kan jag som är sjukskriven få lån trots svag kreditvärdighet?

Ja, det är fullt möjligt att låna pengar med sjukersättning som enda inkomst. Det gäller framförallt vid snabblån där det finns flera långivare som har låga krav. Hos till exempel Ferratum godtar man från 2 000 kr i månaden, medan andra långivare kräver att du tjänar ca 8 500 kr i månaden.

Varför skadas min kreditvärdighet av många UC-förfrågningar?

Om långivarna ser i kreditupplysningen att du har många förfrågningar på relativt kort tid får de anledning att misstänka att du sökt flera lån. De ser en höjd risk då de inte kan veta om du fått lånet beviljat och det kan i sin tur leda till avslag.

Kan jag låna pengar medan jag studerar?

Ja, det är faktiskt fullt möjligt att ta lån som student, även om din inkomst är något begränsad. Precis som med alla lån gäller det att ha tillräckligt med pengar över för att klara lånen. Kan du lämna säkerhet eller ta med en medsökande ökar chansen att få lånet beviljat.

Varför drar outnyttjade krediter ner kreditbetyget?

Det kan tyckas vara bra att man inte utnyttjat sina krediter. Men för en långivare betyder det att du när som helst kan börja använda dem och därmed dra på dig ytterligare månadsutgifter. Om du inte utnyttjar krediterna är det bättre att du säger upp dem.

Vad menar man med svag kreditvärdighet?

Begreppet kreditvärdighet är ett mått på hur man bedömer din förmåga att betala av på lån och andra skulder. Man utgår bland annat från din inkomst minus fasta utgifter och räknar sedan ut hur stor risken är att du hamnar på obestånd inom de närmaste 12 månaderna.