Sidan innehåller annonser

Lån via Sambla: Låna upp till 600 000 kr - Omdöme 2024

Sambla ger inte ut några egna lån, utan förmedlar och jämför endast andra långivares privatlån och SMS lån. Idag har Sambla 42 stycken partners. Lånen som förmedlas är på beloppen 5 000600 000 kr, har en ränta på 2,95–29,95 % och en maximal löptid på 20 år. Fördelen med att ansöka om lån via Sambla är att du kostnadsfritt kan jämföra lån från flera olika långivare med endast en låneansökan och en kreditupplysning hos UC.

Enligt Låneas jämförelse av låneförmedlare är Sambla den låneförmedlare som presterar allra bäst i samtliga kategorier. Flera av de privatlån och SMS lån Sambla förmedlar har en låg ränta, en hög beviljandegrad eller båda två. Sambla själv har dessutom en utmärkt kundservice som är enkel att nå under veckans alla dagar. De passar således bra för de allra flesta låntagare, oavsett kreditvärdighet eller önskemål.

Även om lån via Sambla passar de flesta låntagare, passar lånen som de förmedlar inte alla. Om du har en mycket låg kreditvärdighet, vill låna med säkerhet eller låna trots skulder hos kronofogden finns det andra långivare som kan passa bättre än Sambla.

Läs hela recensionen

Sambla
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 29,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Sambla.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Sambla: Enastående, 4.9/5

Lånea anser att Sambla har en enastående låneförmedling och ges betyget 4,9 av 5. Det är högre än 3,6, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de låneförmedlare vi recenserat.

Vårt omdöme av Samblas lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Sambla samarbetar med många partners, varav flera av dem erbjuder lån med en låg ränta och som är utan avgifter utöver räntan.
 • Förmedling av privatlån: betyg 5/5. Sambla jämför flest antal privatlån av alla låneförmedlare i Sverige (jämte Advisa). Flera av deras samarbetspartners har fått ett högt betyg av Lånea i vår jämförelse av privatlån.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): betyg 5/5. Sambla jämför flest antal partners med SMS lån av alla andra låneförmedlare (jämte Advisa). Många av lånen de förmedlar har fått ett högt betyg av Lånea i vår jämförelse av SMS lån (snabblån).
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Det är enkelt att bli beviljad lån via Sambla. Du kan bli beviljad även om du saknar en fast anställning, har en låg inkomst eller har betalningsanmärkningar.
 • Kundnöjdhet: betyg 5/5. Sambla har många nöjda kunder; på både Trustpilot och Google reviews har de fått höga betyg.
 • Kundservice: betyg 5/5. Sambla har en utmärkt kundservice. De är enkla att nå via chatt, mejl eller telefon mån-tors 09.00–20.30, på fredagar 09.00–17.00 samt under helger 12.00–16.00. Få låneförmedlare har en lika hög kundservicenivå som Sambla.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Sambla.se

Omdöme av Sambla: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.9/5
Lånekostnad5/5
Förmedling av privatlån5/5
Förmedling av SMS lån (snabblån)5/5
Beviljandegrad4.5/5
Kundnöjdhet5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för lån via Sambla är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Det är högt. Det genomsnittliga lånekostnadsbetyget för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 3,5. Deras räntespann är på 2,95–29,95 %.

Vad som är särskilt positivt med lånekostnaden för lån via Sambla är att flera av de privatlån och SMS lån de jämför har en låg ränta. 28 stycken av Samblas partners har fått ett betyg på 3,5 eller högre i kategorin lånekostnad (av Lånea). Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har de låneförmedlare Lånea recenserat 18 stycken partners med ett lånekostnadsbetyg på 3,5 eller högre.

Om du vill jämföra lån för att hitta ett billigt privatlån eller SMS lån, då kan således Sambla vara ett utmärkt alternativ.

Förmedling av privatlån: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Samblas förmedlingen av privatlån är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Sambla är en av alla låneförmedlare som förmedlar flest antal privatlån. I dagsläget har de 33 stycken partners som erbjuder privatlån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för låneförmedlare Lånea har recenserat är 23 stycken.

Fördelen med privatlånen Sambla förmedlar är att flera av lånen har fått höga betyg av Lånea i våra recensioner. 17 stycken av privatlånen Sambla jämför har fått ett betyg på 3,5 – eller högre – av 5. Det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlare som Lånea recenserat 12 stycken privatlån med ett betyg på 3,5 eller mer i Lånea recensioner.

Vad som vidare är positivt med att Sambla samarbetar med flera partners som ger ut privatlån är att du får många lån att jämföra mellan. Ju fler privatlån du blir erbjuden och kan jämföra, desto större är sannolikheten att du erbjuds ett lån till låg ränta eller bra villkor.

Förmedling av SMS lån (snabblån): Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Samblas förmedlingen av SMS lån (snabblån) är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Sambla jämför 9 stycken SMS lån. Det är högre än genomsnittet; genomsnittet för de låneförmedlare Lånea har recenserat är 4 stycken.

Vad som är positivt med de SMS lån Sambla förmedlar är att 5 av dem har recenserats med ett högt betyg av Lånea på minst 3,5. Även det är högre än genomsnittet. I genomsnitt har låneförmedlarna som Lånea recenserat 3 stycken SMS lån med ett betyg på minst 3,5 i Låneas recension av dem.

SMS lån som recenserats med ett högt betyg kan förväntas ha en bra lånekostnad, en smidig låneprocess och en god beviljandegrad. Eftersom Sambla jämför flera olika SMS lån ökar din chans att hitta ett lån med låg ränta eller bra villkor.

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Samblas beviljandegrad är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har Lånea gett låneförmedlare ett betyg på 3,5 i kategorin beviljandegrad.

En stor fördel med beviljandegraden hos Sambla är att flera av deras partners har en hög beviljandegrad. Sambla har 26 stycken partners som ger ut SMS lån eller privatlån som recenserats med ett högt betyg på minst 3,5 i kategorin beviljandegrad (av Lånea). Det är högre än genomsnittet; i genomsnitt har låneförmedlarna Lånea recenserat 17 stycken partners med ett beviljandegradsbetyg på 3,5 eller mer.

Det enda vi kan uppfatta som negativt med Samblas beviljandegrad är att majoriteten av deras partners erbjuder lån riktade till låntagare med medelhög till hög kreditvärdighet. Det medför att den som blir beviljad lån via Sambla och har låg kreditvärdighet får färre lån att jämföra mellan än den som har hög kreditvärdighet.

Kundnöjdhet: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Samblas antal nöjda kunder är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Sambla har fler nöjda kunder på Trustpilot och Google reviews än vad nästan alla andra låneförmedlare har. Totalt har de recenserats av över 20 000 människor.

På både Trustpilot och Google reviews har Sambla fått mycket positiva omdömen. På Trustpilot har Sambla fått betyget 4,8 av 5. Det är högre än genomsnittet; genomsnittsbetyg på Trustpilot för alla låneförmedlare Lånea har recenserat är 4,2. Även på Google reviews har Sambla givits ett högt betyg på 4,8. Det är också högre än genomsnittet; genomsnittsbetyget på Google reviews för de låneförmedlare Lånea har recenserat är 3,5.

Att Sambla fått höga betyg på Trustpilot och Google reviews indikerar att de har många nöjda kunder. Sambla har förmodligen också jobbat mycket aktivt för att bli recenserad av sina kunder.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Samblas kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Samblas kundservice är enkel att nå via chatt, mejl eller telefon mån-tors 09.00–20.30, fredagar 09.00–17.00 samt helger 12.00–16.00.

Sambla har en klart högre tillgänglighet än vad många andra låneförmedlare har. De har långa öppettider och dessutom öppet på helger. De flesta låneförmedlare har inte öppet på lördagar eller söndagar.

En ytterligare fördel med Sambla är att de lägger stor vikt vid personlig service och rådgivning. När du ansöker om lån via Sambla blir du personligen kontaktad av en rådgivare som guidar dig i ditt val av långivare baserat på dina individuella förutsättningar. Även om du kan välja bort rådgivningen är det en bra tjänst som Sambla erbjuder.

Vem är Sambla bäst för?

Sambla passar bra för i princip samtliga låntagare, oavsett om dessa har en låg, medel eller hög kreditvärdighet. Sambla förmedlar och jämför (jämte systerbolaget Advisa) flest antal partners med privatlån och SMS lån av alla låneförmedlare. Flera av lånen de förmedlar har en låg ränta, få avgifter, hög beviljandegrad, högt maxbelopp och en lång löptid.

Därutöver lägger Sambla stort engagemang vid personlig service. Om du uppskattar god kundservice, då kan Sambla passa dig bra.

Omständigheter när Sambla passar bra

Några omständigheter när det passar bra att låna via Sambla:

 • Om du vill ta ett billigt lån. I kategorin lånekostnad (i Låneas bedömning) har 28 stycken av Samblas partners recenserats med ett betyg på minst 3,5. Det är fler än vad nästan alla andra låneförmedlare har. Det innebär att du har god chans att ta ett billigt lån via Sambla.
 • Om du vill samla dina lån. Via Sambla kan du samla dina lån på ett maxbelopp upp till 600 000 kr, med lösenkrav och till en låg ränta. Genom att samla skulder i ett nytt lån via Sambla har du möjlighet att sänka din månadskostnad.
 • Om du vill ta ett SMS lån. Sambla förmedlar 9 stycken partners med SMS lån. Det är mer än genomsnittet på 4 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Om du vill ta ett SMS lån via Sambla kan du får ett svar direkt på din låneansökan och bli beviljad ett maxbelopp på 50 000 kr.
 • Om du vill ta ett privatlån. Sambla förmedlar 33 stycken partners privatlån. Det är mer än genomsnittet på 23 för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Genom att ta privatlån via Sambla kan du jämföra fler privatlån än hos andra låneförmedlare. Du har därför en extra stor chans att bli beviljad lån till bra villkor hos Sambla.
 • Om du vill ta billån utan kontantinsat Genom att ta lån via Sambla kan du ansöka om privatlån för att finansiera en bil till 100 %. Det passar bra för dig som vill ta billån utan kontantinsats.
 • Om du vill jämföra många lån. Sambla har 42 stycken olika partners som ger ut privatlån eller SMS lån. Det är mer än genomsnittet på 27 stycken för alla låneförmedlare Lånea recenserat. Genom att ansöka om privatlån eller SMS lån via Sambla har du möjlighet att jämföra många lån och välja den som passar dig bäst.
 • Om du vill jämföra lån med belopp på 600 000 kr. Flera av Samblas partners erbjuder lån med belopp på 600 000 kr. Det är också det högsta beloppet som ett privatlån kan beviljas till idag. Vill du ta ett så stort lån som möjligt, hela vägen upp till 600 000 kronor, då kan Sambla vara ett bra alternativ.
 • Om du vill ta lån på ett belopp på 5 000 kr. Via Sambla kan du ansöka om lån på ett belopp på 5 000. Det är ett lägre minsta lånebelopp än vad många andra låneförmedlare och långivare har.
Läs mer på Sambla.se

Vem är Sambla sämst för?

Sambla är sämst för låntagare som inte vill belasta sin kreditvärdighet hos UC negativt. När du ansöker om lån via Sambla görs alltid en kreditupplysning hos UC. Om du vill undvika en kreditupplysning hos UC kan du istället vända dig till en enskild långivare som använder till exempel Bisnode eller Creditsafe som kreditupplysningsföretag.

Sambla passar även dåligt för dig som äger din bostad, har mycket låg kreditvärdighet och vill ta ett samlingslån. Om du äger en bostad och kan samla dina skulder med bostaden som säkerhet finns det bättre långivare att vända sig till än Sambla.

Exempel på alternativa lån om Sambla inte passar dig

Förslag på andra lån om Sambla inte passar dig:

 • Bluestep Banks bolån: lån med krav på en bostad som säkerhet som ofta används som samlingslån. Bluestep banks bolån ges ut till lånebelopp på 150 00010 000 000 kr, med en ränta på 6,05–6,7 % och en längsta löptid på 40 år. Bluestep Banks bolån passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet som äger en bostad och vill samla sina lån till en lägre ränta än räntan de erbjuds på privatlån.
 • Wästgöta Finans privatlån: privatlån utan UC. Wästgöta Finans privatlån ges ut till belopp på 30 000300 000 kr, med en ränta på 6,5–17,95 % och en längsta återbetalningstid på 10 år. Wästgöta Finans privatlån passar bra för låntagare som vill ta ett större lån utan att påverka sin kreditvärdighet negativt hos UC.

Fördelar med Sambla

De främsta fördelarna med lån från Sambla är att:

 • Du får en engagerad rådgivning. Sambla ringer upp dig efter att du ansökt via dem (om du inte aktivt väljer bort det) för att ge dig handledning inför ditt val av långivare. De tar hänsyn till din specifika ekonomiska situation och de förutsättningar du har. Deras rådgivning är absolut en fördel för den som har låg kunskap om lån och vad olika lånevillkor innebär.
 • Du kan bli beviljad lån trots många betalningsanmärkningar. Det är en fördel för dig som vill ta lån trots att du har betalningsanmärkningar. Samblas krav är att antalet betalningsanmärkningar inte ska överstiga tio stycken.
 • Deras lån har en låg frånränta. Sambla förmedlar lån inom ett räntespann på 2,95–29,95 %. En låg frånränta är främst en fördel för dig som har hög kreditvärdighet och har en god chans att bli beviljad lån till en låg ränta via Sambla.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID. De flesta låneförmedlare tillåter dock att du ansöker om lån utan BankID.
 • Du kan ansöka och få lånet utbetalt samma dag. Det är en fördel för dig som är i behov av en snabb låneprocess. Via Sambla kan du ansöka om både SMS lån och privatlån och få lånet utbetalt samma dag.
 • Deras lån har hög beviljandegrad. Sambla har ett högre betyg i beviljandegrad än genomsnittet på 3,5 för alla låneförmedlare Lånea har recenserat. Det är en fördel för dig som har låg kreditvärdighet och vill ansöka om lån med hög beviljandegrad.
 • Du kan jämföra flera SMS lån med en låneansökan. Sambla (jämte Advisa) förmedlar flest antal SMS lån jämfört med alla andra låneförmedlare (9 stycken). Genomsnittet är på 4 stycken för de låneförmedlare Lånea recenserat. Det är en fördel för dig som vill jämföra flera SMS lån på en och samma gång, med en låneansökan.
 • Du kan bli beviljad lån utan en tillsvidaretjänst. Det är en fördel för dig som till exempel är projekt- eller timanställd alternativt har ett vikariat. Sambla har flera partners som kan bevilja dig lån även om du saknar en tillsvidaretjänst.

Nackdelar med Sambla

De främsta nackdelarna med Sambla är att:

 • Deras lån är inte utan en kreditupplysning hos UC. Det är en nackdel för dig som har flera förfrågningar hos UC och inte vill få fler. Om du vill undvika en UC-förfrågan kan du istället vända dig direkt till en långivare som använder till exempel Bisnode eller Creditsafe som kreditupplysningsföretag (och inte UC). Se: Ta lån utan kreditupplysning hos UC.
 • Du kan inte ta lån med skulder hos Kronofogden. Det är en nackdel för dig som har skulder hos Kronofogden och vill samla ihop dina skulder. Vill du ta lån med skulder hos Kronofogden bör du vända direkt till en långivare som accepterar skulder hos Kronofogden. Två exempel på sådana långivare är Nstart och Bluestep Bank.

Jämför Sambla med andra låneförmedlare

Tabell 2: Sambla i jämförelse med konkurrerande låneförmedlare.

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Sambla Sambla 5 000-600 000 kr 2,95-29,95 %
4,9/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 995 kr 0 - 75 kr
Compricer Compricer 10 000-600 000 kr 3,95-29,95 %
4,7/5
Varierar mellan långivare Nej 0 - 495 kr 0 kr
Axo Finans Axo Finans 5 000-600 000 kr 2,95-26 %
5/5
Varierar mellan långivare Nej 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Sambla från andra låneförmedlare?

Det som främst särskiljer Sambla från andra låneförmedlare är att de har ett högt antal av partners som ger ut privatlån och SMS lån. Flera av dessa partners erbjuder dessutom lån till lägre ränta än många andra långivare, med högre beviljandegrad, längre löptid och med bättre service.

Sambla vs Compricer

Både Sambla och Compricer förmedlar privatlån och SMS lån utan krav på säkerhet. Compricer har nästan samma antal partners som Sambla, nämligen 40 stycken varav 32 stycken har privatlån och 8 stycken har SMS lån. Sambla har 42 stycken partners, varav 33 stycken erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder SMS lån.

De båda låneförmedlarna har ungefär lika hög beviljandegrad. Compricer, liksom Sambla, kan förmedla lån till den som har låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Hos Compricer behöver du dock ha en fast anställning, vilket inte krävs hos Sambla.

Det är enklare att komma i kontakt med Sambla än Compricer. Sambla har till exempel långa öppettider under vardagar och öppet på helger. Compricer har kortare öppettider på vardagar och stängt under helger. Båda långivarna har en låg frånränta. Sambla har en frånränta på 2,95 % och Compricers lån har en frånränta på 3,95 %. De båda har en lika lång återbetalningstid. Sambla har en löptid på 20 år och Compricer har en löptid på 20 år.

Sambla vs Axo Finans

Precis som Sambla erbjuder Axo Finans förmedling av privatlån och SMS lån utan krav på säkerhet. Axo Finans har färre partners än Sambla; 34 stycken varav 28 stycken ger ut privatlån och 6 stycken ger ut SMS lån. Sambla har 42 partners, varav 33 stycken erbjuder privatlån och 9 stycken erbjuder SMS lån.

Sett till antal nöjda kunder har Sambla enligt recensioner online fler nöjda kunder än Axo Finans. På Trustpilot och Google reviews har Sambla fått betygen 4,8 respektive 4,8. Axo Finans har fått betyget 4,3 på Trustpilot och betyget 2,2 på Google reviews.

Via både Sambla och Axo Finans kan du bli beviljad lån även om du saknar en fast anställning, har låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Via Axo Finans låneförmedling kan du dessutom bli beviljad lån om du är arbetslös och har ersättning från en a-kassa. Båda långivarna har en lång löptid; Sambla har en löptid på 20 år och Axo Finans har en löptid på 20 år.

Innan du jämför lån hos Sambla

Innan du påbörjar en lånejämförelse hos Sambla bör du beakta detta:

 • Dubbelkolla att du uppfyller Samblas krav. Uppfyller du inte Samblas grundkrav har du ingen möjlighet att bli beviljad deras lån.
 • Se till att de erbjuder det lånebelopp du är ute efter. Sambla erbjuder lånebelopp från 5 000 till 600 000 Många låneförmedlare har dessutom filter för vilka låneansökningar som skickas vidare till deras samarbetspartners. Dessa filter baseras i regel på vilket lånebelopp ansökan gäller samt låntagarens kreditvärdighet. Det kan innebära att låneansökningar på framförallt små belopp aldrig når vissa långivare. Behöver du bara låna en liten summa pengar kan du därför undvika Sambla och istället ansöka direkt hos en enskild långivare.
 • Undersök om du har möjlighet att ansöka med en medsökande. Sambla tillåter att du ansöker om lån via dem tillsammans med en medsökande. Att låna pengar med en medsökande innebär normalt sett högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor än annars. Har du möjlighet att lägga till en medsökande kan det således vara en bra idé. En eventuell medsökande får ett lika stort betalningsansvar för lånet som den andre låntagaren.
 • Dubbelkolla om din nuvarande årsinkomst matchar din deklarerade inkomst. Flera av Samblas anslutna långivare jämför den inkomst du anger i deras låneformulär med din taxerade inkomst. Om en långivare hittar avvikelser begär denne ofta ut kompletteringar som till exempel lönespecifikationer, arbetsgivarintyg eller anställningsavtal, för att verifiera din inkomst. Vet du med dig att din nuvarande inkomst är högre än din deklarerade inkomst bör du vara förberedd på att kompletteringar kommer att efterfrågas.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med den månadskostnad som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om lån via Sambla

Så här gör du för att ansöka om lån via Sambla:

 1. Ange hur mycket du vill låna och återbetalningstid för lånet.

 2. Fyll i dina personuppgifter och signera med BankID.

 3. Din ansökan skickas till Samblas partners.

 4. Inom några minuter (senast inom ett dygn) får du svar från alla de långivare som vill bevilja dig lån.

 5. Du blir kontaktad av en rådgivare hos Sambla.

 6. Jämför de olika långivarnas villkor (själv eller med Samblas rådgivare) och välj den som passar dig bäst.

 7. När du valt långivare signerar du skuldebrevet genom att identifiera dig med BankID.

 8. Invänta utbetalning av lånet, som sker inom 1–3 bankdagar.

Sambla har en snabb, enkel och utförlig låneprocess som endast tar några minuter. Du kan ansöka via telefon eller online. Om du behöver hjälp är de snabba på att svara i telefon.

Så har vi betygsatt Sambla

Sambla tillhör kategorin låneförmedlare. Vi på Lånea har baserat deras betyg på 51 referenspunkter relaterade till lånekostnad, förmedling av privatlån, förmedling av SMS lån (snabblån), beviljandegrad, kundnöjdhet och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av svenska låneförmedlare som erbjuder privatlån och SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Sambla enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av privatlån: står för 20 % av det totala betyget.
 • Förmedling av SMS lån (snabblån): står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundnöjdhet: står för 10 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Sambla som till exempel lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har vid betygsättningen också tagit hänsyn till hur många långivare och banker Sambla samarbetar med och vilka lånevillkor varje enskild långivare och bank erbjuder.

Därtill har vi utvärderat Samblas, antingen dokumenterade eller uppskattade, beviljandegrad. Bedömningen av kundnöjdhet baserar Lånea på externa källor som uppdateras regelbundet. Slutligen har vi utvärderat Samblas öppettider och möjligheterna att kontakta Sambla för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Sambla?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Sambla. Sambla står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd av Finansinspektionen för att få förmedla krediter i Sverige. Sambla innehar även en SLL certifiering och krypterar all inkommande och utgående data.

Erbjuder Sambla privatlån?

Ja, du kan ansöka om privatlån via Sambla. Sambla förmedlar i dagsläget privatlån från 33 stycken olika långivare. Jämte Advisa har Sambla fler samarbetspartners som erbjuder privatlån än vad någon annan låneförmedlare har. Flera av lånen deras partners erbjuder har en låg frånränta och en låg återbetalningstid.

Erbjuder Sambla SMS lån?

Ja, Sambla jämför och förmedlar i dagsläget SMS lån (snabblån) från 9 stycken långivare. Det är fler partners som ger ut SMS lån än vad någon annan låneförmedlare har. Flera av SMS lånen har en låg ränta och en hög beviljandegrad.

Har Sambla en trygghetsförsäkring?

Ja, Sambla erbjuder en trygghetsförsäkring (låneskyddsförsäkring). Försäkringen avser att ersätta dig för dina fasta månadskostnader (såsom lånekostnad, bostadsrättsavgift och elkostnader) om du råkar ut för sjukdom, skada, ofrivillig arbetslöshet eller behöver ge vård till nära anhörig.

Ersättningen täcker upp till 12 månader och har en kostnad som beräknas utifrån försäkringsbeloppet du önskar få utbetalt.

Vilken ränta har Samblas lån?

De lån som förmedlas via Sambla har ett räntespann på 2,95–29,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av låntagarna har) på 7,95 %. Den ränta du blir erbjuden via Sambla är individuell och baseras på din kreditvärdighet, beloppet du ansöker om och betalningsförmåga.

Är Sambla och Advisa samma bolag?

Nej, Sambla och Advisa är inte samma bolag, men de tillhör samma moderbolag: Sambla Group AB. Advisa grundades år 2011 och köptes upp av Sambla Group år 2021. Idag förmedlar Sambla och Advisa lån via sina olika varumärken. De samarbetar dock med samma långivare och har samma villkor. En skillnad mellan Advisa och Sambla är att Sambla har ett något högre fokus på personlig service.

Kan jag låna pengar av Sambla?

Nej, du kan inte låna pengar av Sambla, utan endast via Sambla. Sambla är en låneförmedlare som förmedlar andra långivares (deras partners) SMS lån och privatlån. Fördelen med att ta lån via en låneförmedlare är att du kan jämföra villkoren för flera olika lån med endast en låneansökan och en kreditupplysning hos UC.

Detaljerad information om Sambla

Information om Sambla
Anslutna långivare
42 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.8 / 5 Trust pilot score 4.8 / 5
(24509 omdömen)
Krav hos Sambla
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Sambla kan bevilja lån till dig med bet. anm. Däremot finns bättre alternativ om det har anmärkningar.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Sambla
Ränta
2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Sambla
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.