Sidan innehåller annonser

Omdöme av Sambla lån: Läs Vår Recension (2023)

Sambla är troligtvis den bästa låneförmedlare för dig som vill samla lån eller ta ett nytt privatlån. Genom att jämföra upp till 47 st olika svenska långivare kan du så gott som vara säker på att hitta det bästa lånet utifrån dina individuella förutsättningar.

Hos Sambla tilldelas du alltid en egen rådgivare som hjälper dig genom hela processen. På så vis kan de säkerställa att du får pengarna på kontot så fort som möjligt.

Läs hela recensionen

Sambla
 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 krFördel
 • Ränta: 2,95 - 29,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 20 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Sambla.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Sambla: Enastående, 5/5

 • Lånekostnad: betyg 5/5.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5.
 • Utbetalning: betyg 5/5.
 • Kundservice: betyg 5/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Sambla.se

Omdöme av Sambla: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 5/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Ett stort urval av långivare inom låg- och mellanrisk segmentet banar vägen för ett av de billigaste lånen i Sverige.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Sambla ha en process där de hämtar in rätt information för att maximera beviljandegraden för deras kunder. Det gäller främst de med en normal ekonomi, inte de som haft betalningssvårigheter och annat tidigare.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

De har flera samarbetspartners som kan betala ut direkt. Samblas rådgivare vägleder dig dessutom genom process så du kan få pengarna utbetalda så smidigt som möjligt.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

De är en av de aktörerna med högst betyg online vad gäller kundservice och kundnöjdhet. Långa öppettider och i vår mening professionell ger ett toppbetyg.

Om Sambla AB

Sambla AB är en låneförmedlare som grundades 2014 och arbetade från början främst med telefonmarknadsföring. Deras enda fokus var att hjälpa privatpersoner att samla ihop befintliga lån, därav namnetSambla”. Idag har de utökat sin tjänst och är ett av Sveriges absolut populäraste val även när det kommer till att låna pengar. Utöver Sambla Sverige finns deras verksamhet idag även i Finland, Norge och Danmark.

Sambla i korthet

 • Är den aktören som jämför flest långivare i Sverige idag
 • Har över 10 000+ positiva kundomdömen på Trustpilot, vilket är ett tecken på en otroligt bra tjänst
 • Erfaren och licensierad personal, tilldelar dig alltid en personlig lånerådgivare vid ansökan

I och med Samblas bakgrund som “ekonomiförbättrare” har de fokuserat på att ansluta partners som erbjuder en låg ränta. Det innebär att de först och främst är en bra match för de med god och medelgod ekonomi. Har du t.ex. många smålån, ojämn inkomst och betalningsanmärkningar rekommenderar vi att du istället går till andra långivare på vår sajt.

 • Bjuder in en stor panel (45+) långivare i varje lånejämförelse
 • Ansök på endast 2 minuter, ofta får du de första svaren direkt
 • Har sedan start över 400 000+ nöjda kunder i Norden

 

Läs mer på Sambla.se

Hur fungerar ett Sambla lån?

Hos Sambla kan du ansöka om lån utan säkerhet (privatlån) i spannet 5 000600 000 kr. Återbetalningstiden går att välja från 1 år till 20 år. Däremot har alla deras partners egna gränser. Om du söker på t.ex. 1 år kan många bevilja som lägst 3 år. Eller tvärtom, om du söker på 20 år har vissa maximalt 12 år. Vi rekommenderar att du väljer en återbetalningstid som leder till låg månadsbetalning, det ökar sannolikheten att beviljas ett bra lån.

Vilken ränta du beviljas beror även det på vilken långivare du väljer. På sin hemsida anger de ett spann från 2,95 % till 29,95 %. Det säger ingenting om vad just du kommer få för ränta. En tumregel (och gissning) är att en sökande med mycket god ekonomi får 3-7 % ränta, medelgod ekonomi 7-15 % och förbättringsbar ekonomi 15%+ genom Sambla.

Liknande låneförmedlare

Samblas krav

Sambla samarbetar i huvudsak med långivare som föredrar kunder med hög kreditvärdighet. Däremot har de, även jämfört med andra låneförmedlare, även god möjlighet att erbjuda sökande med lite sämre förutsättning lån till bra villkor. Villkoret är att du som sökande uppfyller Samblas grundkrav:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste ha en inkomst på minst 8 400 kr/mån
 • Du måste varit folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Du får inte ha haft ett skuldsaldo hos Kronofogden på minst 6 månader

Dessa grundkrav innebär att Sambla tillåter sökande med en eller flera betalningsanmärkningar. Däremot samarbetar de inte med de aktörer som är allra bäst på dessa typer av ansökningar. Därför rekommenderar vi dig att fortsätta jämföra långivare på vår hemsida om du har flera betalningsanmärkningar.

 

Läs mer på Sambla.se

Kreditbedömning

Sambla är inte involverade i värderingen av din privatekonomi. Varje enskild låneaktör gör istället sin egen bedömning. Däremot är det Samblas ansvar att sammanställa alla låneförslag och presentera dem på ett bra sätt.

Något som däremot avsevärt förbättrar dina chanser att beviljas låg ränta på ditt privatlån är att inkludera en medsökande vid ansökan på Sambla.se. En medlåntagare är nämligen en extra trygghet för långivare. I de flesta fallen kan Samblas partners bevilja dig ett betydligt högre belopp till en lägre ränta om t ex din partner inkluderas i ansökan.

Bättre kreditbedömning med korrekta uppgifter

Det är vanligt att många uppger osanna uppgifter i sin ansökan. Ofta är det till den sökandes nackdel, eftersom de flesta uppgifterna kan kontrolleras.

Till exempel har många långivare en enkel kontroll på inkomst. Om du anger en inkomst som ligger +-15% (skiljer sig såklart mellan långivare) från vad du taxerade föregående år brukar ansökan gå igenom direkt.

Om din angivna inkomst däremot skiljer sig markant från föregående år kan många långivare ge dig avslag. De som beviljar dig gör det ofta under villkoret att du kan stödja din inkomst med lönespecifikationer eller arbetsgivarintyg.

Detta är bara ett av exemplen hur samspelet fungerar mellan Sambla och deras kreditgivare. Var därför noga med att ge rätt uppgifter till Sambla så de kan hjälpa dig på bästa sätt.

Utbetalning från Sambla

Den enskilt viktigaste faktorn för utbetalning av ditt lån är vilken långivare som väljs genom Sambla. I och med att de är en låneförmedlare kan de inte snabba på processen nämnvärt om du väljer en “långsam” långivare.

Däremot är en stor uppsida att du genom Sambla alltid tilldelas en personlig rådgivare. Personen är välutbildad och hjälper dig välja det bästa lånet, oavsett om det gäller billån, privatlån eller snabblån.

Så hjälper Sambla dig med snabb utbetalning

Som tidigare nämnt försöker Sambla kontakta dig när alla låneförslagen kommit in. I kontakten kan de hjälpa dig med flera saker som syftar till en enkel och kvick utbetalning:

 • De har information om eventuella kompletteringar respektive långivare begärt i ditt ärende
 • De känner till utbetalningsrutiner för varje enskild kreditgivare och bank
 • De kan se hinder i din ansökan som långivaren kommer upptäcka senare och rekommendera dig ett annat lån
 • De hjälper dig ta fram och skicka in rätt underlag för att få lånet utbetalt

Därför rekommenderar vi att du alltid lyfter på luren när Sambla försöker nå dig. Notera att Sambla har interna riktlinjer att de aldrig får rekommendera lån som inte är det bästa förslaget för dig. Rådgivaren får inte heller mer eller mindre betalt för något lånealternativ. Oroa dig därför inte att du får en “dålig” rekommendation i kontakt med dem.

Så ansöker du om ett lån från Sambla

Att låna pengar genom Sambla är enkelt och kräver inte BankID. De samarbetar med flera banker där du kan få ett blancolån genom att signera ett gammalt hederligt skuldebrev (låneavtal) med papper och penna.

Från att du ansöker dröjer det upp till 24 timmar på helgfria vardagar innan svar från alla deras partners inkommit. Även om du kan logga in på Sambla.se och välja låneförslag redan inom ett par minuter rekommenderar vi därför att du väntar.

Innan du ansöker bör du dubbelkolla att du uppfyller Samblas krav för ansökan. Är dessa inget hinder ansöker du genom att:

 1. Ange totalt lånebelopp, lånetid och välj om du vill samla befintliga lån eller inte. Det är mycket viktigt att du anger att du vill samla lån om så är fallet, villkoren på dina låneförslag blir mycket bättre.

 2. Ange dina kontaktuppgifter och gå vidare till nästa steg.

 3. Ange uppgifter om din inkomst, civilstånd och boende. Lägg även till en medsökande när det är möjligt – även det är mycket viktigt för att få bra låneförslag.

 4. Slutför ansökan genom att klicka på den gröna knappen igen.

I detta skede kommer du få mer information om vad nästa steg i processen är. Oftast skickar Sambla ut en inloggningslänk där du kan nå en översikt av dina inkomna låneförslag. Du kan i denna översikt enkelt välja lån om du har bråttom. Vi rekommenderar däremot att du väntar på att Samblas rådgivare kontaktar dig nästkommande bankdag och hjälper dig välja.

Metod för betygsättning

Eftersom Sambla är en låneförmedlare som förmedlare både privatlån och snabblån har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Vi har betygsatt Sambla enligt följande viktning för varje kategori:

 • Lånekostnad: 40 %
 • Beviljandegrad: 30 %
 • Utbetalning: 20 %
 • Kundservice: 10 %

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Sambla såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, antal ansluta långivare, om de tillåter medsökande samt hur stor andel låneansökningar de uppskattas bevilja.

Därtill har vi utvärderat hur Samblas process för kreditbedömning ser ut och hur snabbt ett lån kan betalas ut. En snabbare potentiell utbetalning i förhållande till långivarens närmsta konkurrenter innebär ett högre betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat möjligheterna att kontakta Sambla för personlig rådgivning.

Frågor och svar

Borde alla låntagare ansöka via Sambla?

Det korta svaret är: Nej. Samblas “drömkund” är någon som har en fast anställning sedan många år, äger sitt eget boende, har en inkomst över 8 400 kr/mån och i övrigt inte visar upp ett “aktivt kreditbetéende”. Dessa kunder har mycket goda möjligheter att hitta ett bra lån via Sambla.

Om man istället har betalningsanmärkningar, osäker inkomst och höga utgifter är det sannolikt att man hittar ett bättre låneförslag genom att gå direkt till t.ex. Ferratum eller Northmill.

Är det bra att jämföra flera låneförmedlare samtidigt?

Nej, det är faktiskt en mycket dålig idé. En kreditupplysning via UC är ofta “aktiv” i 30 dagar, vilket innebär att lån kan tas under denna period. En långivare som ser att du har en aktiv kreditupplysning är därför försiktig med att bevilja ytterligare lån – de vill nämligen inte riskera att du blir överskuldsatt.

Tar Sambla en UC på mig?

Ja, Sambla tar en kreditupplysning via UC i samband med ansökan. Notera att varje långivare sedan kan dela på Samblas UC, det tas alltså inte flera upplysningar än en enda.

Får jag en högre ränta genom Sambla?

Nej. Det stämmer att långivare betalar Sambla för nya kunder som skickas via dem. Däremot hade samma långivare istället betalt för marknadsföring genom t.ex. TV eller radio för att hitta samma kund om det inte vore för Sambla. Som konsument tjänar man alltså inget på att “gå direkt” till en specifik långivare.

Hur snabbt får jag svar av Sambla?

Många av Samblas partners har möjlighet att ge dig automatiskt svar på ansökan (redan inom ett par sekunder efter ansökan skickas). Små lån kan ofta beviljas och betalas ut även under helger. Däremot kommer de flesta långivarna utvärdera din ansökan under kontorstid på helgfria vardagar. Vänta därför alltid minst en bankdag innan du väljer låneförslag.

Hur gör jag för att logga in på Sambla?

Det går tyvärr inte att logga in på Sambla om du inte har en pågående ansökan. Om redan ansökt måste du klicka på den inloggningslänk som de skickar ut via SMS i samband med ansökan.

Hur snabbt betalar Sambla ut mitt lån?

Utbetalningstiden beror helt på vilken långivare du väljer. Generellt sett kan mindre belopp betalas ut snabbare än stora. Om du använder BankID för att signera avtalet och slipper skicka in underlag såsom lönespecifikationer till långivaren kan du generellt sett ha pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

Är Sambla säkra?

Ja, Sambla står likt många långivare under tillsyn av Finansinspektionen. Det medför mycket regler på hur dina uppgifter och information behandlas. På internet har det förekommit enskilda individer som vill skicka en varning om Sambla. Det är dock troligtvis fråga om någon som vill sabotera Samblas rykte, alltså en form av bedrägeri.

Detaljerad information om Sambla

Information om Sambla
Anslutna långivare
47 st
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Varierar mellan långivare
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Nej
Endast i specialfall hos ett fåtal långivare
Betyg hos Trustpilot
4.8 / 5 Trust pilot score 4.8 / 5
(20972 omdömen)
Krav hos Sambla
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Sambla kan bevilja lån till dig med bet. anm. Däremot finns bättre alternativ om det har anmärkningar.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 400 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Chansen att bli beviljad ett lån utan anställning eller pension är mycket lägre än för ett snabblån.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Sambla
Ränta
2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta
2,99 - 30+ %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 - 995 kr
Aviavgift
0 - 75 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Sambla
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 5,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 108 kr och effektiv ränta på 6,11 %. Totalt att betala blir 132 923 kr.