Recension av Klara Lån

Vårt omdöme: 4,5/5

Klara Lån är den enda svenska låneförmedlaren som jämför lån utan UC, och är enligt oss den bästa långivaren inom Sms- och snabblån. Då de jämför en mängd olika långivare passar de bra för alla som vill ha ett litet lån.

Eftersom en ansökan hos Klara Lån går ut till flera långivare samtidigt maximerar du dina chanser att bli beviljad ett lån som uppfyller just dina önskemål.

Omdöme av Klara lån: Översikt

Vårt omdöme4,5/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad4,5/5
Utbetalning4/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: 5/5

Klara lån kan hjälpa dig att hitta det snabblån med lägsta ränta och avgifter.

Beviljandegrad: 4,5/5

Du mycket goda möjligheter att beviljas minst ett lån av Klara Låns 10+ långivare.

Utbetalning: 4/5

Många av deras partners erbjuder direktutbetalning till de flesta bankerna – ofta tar det bara minuter innan du har pengarna på kontot.

Kundservice: 5/5

En effektiv och väldigt professionell kundtjänst ger svar inom ett par minuter på dina frågor.

Om Klara Lån

Klara Lån ägs av företaget Klara Lån Sverige AB och grundades 2015 i Sverige. Det var däremot inte förrän 2017 som verksamheten tog fart på riktigt och företaget utvecklades till den unika tjänst de är idag.

Klara Lån i korthet

 • Klara Lån är det bästa valet för dig som vill jämföra flera lån och krediter samtidigt med en enda ansökan
 • Få flera besked ett par sekunder efter du gjort ansökan – direkt på skärmen
 • Kräver ingen personlig kontakt med rådgivare, allt sker digitalt

Företaget ägs delvis av moderbolaget Adtraction Marketing AB, vilket är Sveriges största nätverk för affiliatemarknadsföring. Låneförmedlartjänsten Klara Lån är däremot helt frikopplad från Adtraction och drivs i egen regi.

 • Jämför 10+ kreditgivare för smålån enkelt
 • Direkt svar från flera låneaktörer med direkt utbetalning
 • Slipp UC förfrågning på mindre lånebelopp

 

Läs mer på Klaralån.se

Hur fungerar lån från Klara Lån?

Hos Klara Lån kan du ansöka om lån från 1 000 till 150 000 kr, både form utav kontokredit och snabblån. Återbetalningstiden är 1 år till 10 år. Däremot är det flera av deras anslutna långivare som kan godkänna lån med kortare löptid än så. Väljer du en kontokredit genom Klara Lån är återbetalningstiden dessutom helt flexibel.

Vad kostar ett lån från Klara Lån?

Hur dyrt ett lån blir beror helt på vilken långivare du väljer. I och med att i stort sett alla kreditgivare de samarbetar med är specialister på snabba lån är också kostnaden ofta högre jämfört med lån från större låneförmedlare som Sambla och Lendo.

Individuell räntesättning

För mindre lån med snabb utbetalning är det standard att alla låntagare för exakt samma ränta och samma villkor i stort. För lite större privatlån är det däremot vanligt med individuell räntesättning och låga avgifter. Har du en hög kreditvärdighet rekommenderar vi därför en låneförmedlare som specialiserar sig på privatlån.

Klara Låns krav

Klara Lån är den enda låneförmedlaren i Sverige som helt och hållet fokuserar på vad man kan kalla sms-lån. De flesta av deras partners har låga krav och du kan även låna pengar trots många kreditförfrågningar. Däremot måste du uppfyllas Klara Låns grundkrav för att få låna pengar.

Dessa är Klara Låns krav:

Utöver dessa grundkrav har sedan varje enskild långivare sina egna krav och preferenser. Deras breda utbud av frikostiga långivare gör det däremot möjligt att få lån trots svag kreditvärdighet. Till exempel godkänner deras partner Viaconto att du får inkomst från A-kassa för att bevilja ett lån.

 

Läs mer på Klaralån.se

Kreditbedömning

Klara Lån är inte delaktiga i kreditvärdering på något sätt. Däremot använder de information från kreditupplysningsföretag till att stämma av så du uppfyller grundförutsättningarna för att låna hos deras samarbetspartners. Det handlar t ex om din ålder, om du har skuldsaldo hos Kronofogden och är folkbokförd i Sverige.

Klara Lån gör kreditupplysningar både hos Creditsafe och Bisnode på belopp under 30 tkr. Om du ansöker om större lån görs dessutom en kreditupplysning hos UC utöver de andra två.

Effekt av flera upplysning

Det låter såklart mindre bra med flera upplysningar. Men har en ansökan hos Klara Lån någon påverkan på kreditvärdigheten?

Vad gäller lån med CreditSafe har en sådan upplysning ingen påverkan på din kreditvärdighet. Antal förfrågningar sparas inte i något register och påverkar inte din kreditscore.

En ansökan om lån med Bisnode sparas inte likhet med Creditsafe inte i deras register. Däremot höjer det marginellt din riskscore hos Bisnode eftersom flera ansökningar signalerar ett kreditaktivt beteende.

En kreditupplysning via UC sparas till skillnad från hos konkurrenterna i ett register och är synligt för andra företag i 12 månader. En sådan upplysning påverkar likt Bisnode även din kreditvärdighet negativt.

Utbetalning från Klara Lån

Den viktigaste faktorn för snabb utbetalning genom Klara Lån är vilken långivare du väljer. Alla deras 11 långivare har vitt skilda processer för utbetalning. Generellt sett kan du få en lån utbetalning inom ett par minuter eller upp till 2 bankdagar genom Klara Lån.

I och med att utbetalningstiden skiljer sig mellan långivare är det däremot viktigt att du väljer rätt.

Säkerställ snabb utbetalning

Om du är i behov att låna pengar snabbt är Klara Lån oavsett ett bra alternativ. I och med att alla långivare har olika preferenser på kund är det bra att ansöka hos flera samtidigt. När du presenteras med listan av beviljade lån i deras webbportal kan du därför med enkelhet välja ett av de lån som ger snabbast utbetalning.

Var däremot noga med att läsa på om långivaren i fråga hos oss på Lånea.se för att säkerställa att långivarens direktutbetalning gäller just din bank.

Så ansöker du om ett lån från Klara Lån

Att jämföra lån hos Klara Lån görs på endast ett par sekunder via BankID. Kontrollera däremot att du uppfyller deras grundkrav.

För att ansöka hos Klara Lån gör du följande:

Därefter får du inom 10 – 20 sekunder svar direkt på skärmen vilka lån som kan beviljas. I och med att flera av Klara Låns lånepartners erbjuder ögonblicklig utbetalning kan du således låna pengar på minuten på detta sätt.

Några enstaka av låneföretagen kräver däremot aningen längre tid för att svara (t ex Thorn). När dessa svarar på jämförelsen får du en notis via mail och SMS direkt.

Frågor och svar

Kan jag låna utan UC hos Klara Lån?

Ja, Klara lån erbjuder lån utan UC på lånebelopp under 30 000 kr.

Hur många kreditupplysningar tas på mig vid ansökan?

Om du ansöker om ett lånebelopp över 30 000 kr tas det flera upplysningar. Eftersom Bisnode och Creditsafe saknar en teknisk lösning för låneförmedlare likt Klara Lån görs det en separat kreditupplysning av varje låneföretag. Detta är något som har en viss påverkan på din kreditvärdighet.

I vår kontakt med Klara Lån har vi däremot blivit informerade om att de inom kort kommer använda sig av Bisnodes nya låneförmedlartjänst. Den innebär att alla Klara Låns partners som använder Bisnode delar på en och samma kreditupplysning.

Vilka banker samarbetar Klara Lån med?

Klara Lån samarbetar med dessa långivare:

 • Cashbuddy
 • Lumify
 • Saldo
 • Risicum
 • Goodcash
 • GF Money
 • Ferratum
 • Viaconto
 • Loanstep
 • Klicklån

Hur loggar man in för att se sina låneförslag?

För att logga in och se dina låneerbjudanden följer du den unika länk som skickas via mail och SMS till dig. Notera att du bara kan ta del av låneförslag efter du skickat in en ansökan till Klara Lån.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Klara Lån

Lånebelopp
1 000 - 150 000 kr
Låneperiod
1 - 10 år
Ränta
9,84 - 39,8 %
Ålderskrav
18 år
 • Jämför flera lån utan UC
 • Anmärkningar är OK
 • Svar direkt på skärmen
Information om Klara Lån
Anslutna långivare
11 st
Utan UC
Under 30 tkr: Ja, Över 30 tkr: Nej
Registrerar lån hos UC
Beror på långivare
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Varierar mellan långivare
Betyg hos Trustpilot
3.9 / 5 Trust pilot score 3.9 / 5
(34 omdömen)
Krav hos Klara Lån
Betalningsanmärkningar
×
Har du betalningsanmärkningar nyare än 6 månader eller fler än 6 st bör du kolla på andra alternativ.
Accepteras
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 333 kr/mån
Lån som arbetslös
×
Klara Lån samarbetar med flera långivare som accepterar A-kassa, Bidrag eller CSN som inkomst.
Ja
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Klara Lån
Ränta
9,84 - 39,8 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
47,64 %
Uppläggningsavgift
0 - 390 kr
Aviavgift
0 - 60 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Klara Lån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,6 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1023 kr och effektiv ränta 47,64 %. Totalt att betala blir 12 272 kr.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-11-08