Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Ränta på smslån

Vilken ränta ett smslån har är ett vanligt samtalsämne när det kommer till lån. I den här artikeln går vi igenom vilka räntor som är vanligt förekommande, vad det blir i kronor och varför räntan på smslån ofta är hög.

Klara Lån

Smslånet med bäst ränta 2021

Klara Lån är den förmedlare av SMS lån med bäst ränta just nu. Hos dem kan du låna från 9,84 % – helt utan några andra avgifter.

Som bonus använder Klara Lån inte hellre UC  på belopp under 30 tkr, samt ger svar på låneansökan och utbetalning av godkända krediter dygnet runt.

Ansök nu!

Vanliga frågor

Måste man betala mer ränta om man betalar smslån i förtid?

Nej, du behöver endast betala ränteskillnadsersättning om lånet har bunden ränta. Alla de långivare vi samarbetar med och listar på hemsidan använder sig av rörlig ränta, vilket gör att du aldrig behöver betala något extra om du löser lånet snabbare än via avbetalningsplanen.

Mer information om detta hittar du på Konsumenternas webbsida.

Finns det smslån helt utan ränta?

Ja, det är fortfarande möjligt att ta snabblån utan ränta, men endast under 14 dagars tid. Förut var det vanligare med erbjudanden där första lånet var gratis, men på grund av striktare marknadsföringslagar är det inte längre möjligt med sådana erbjudanden.

För den som är intresserad av ett räntefritt lån är det viktigt att återbetala hela beloppet inom den räntefria perioden. Gör man inte det tillkommer det oftast höga avgifter och räntekostnader redan vid den 15:e dagen.

Vilka snabblån har lägst ränta?

Fairlo och Northmill erbjuder båda två små lån med låg ränta. Hos Fairlo kan du låna till 14 – 19 % utan avgifter, medan Northmill erbjuder en kontokredit på 4,9 – 19,9 % ränta med en uttagsavgift på 195 kr och en aviseringsavgift på 19 kr per månad.

Om författaren

Oskar Sjögren

Uppdaterad: 24 september, 2021