Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Ränta på smslån

Vilken ränta ett smslån har är ett vanligt samtalsämne när det kommer till lån. I den här artikeln går vi igenom vilka räntor som är vanligt förekommande, vad det blir i kronor och varför räntan på smslån ofta är hög.

Fairlo

Smslånet med bäst ränta 2021

Fairlo är det SMS lån med bäst ränta just nu. Hos dem kan du låna med 14, 16, 18 eller 19 % i effektiv årsränta – helt utan några andra avgifter.

Som bonus använder Fairlo inte hellre UC samt ger svar på låneansökan och utbetalning av godkända krediter dygnet runt.

Ansök nu!

Vilken ränta har sms lån?

Smslån (eller snabblån som de även kallas) har i regel en nominell ränta mellan 4,9 – 40 %. I Sverige är det olagligt att ta ut en årsränta på över 40 % för konsumentkrediter. Räknar man med avgifter kan den effektiva räntan för mindre smslån däremot bli flera hundra, eller ibland över tusen procent.

Vanliga frågor

Måste man betala mer ränta om man betalar smslån i förtid?

Nej, du behöver endast betala ränteskillnadsersättning om lånet har bunden ränta. Alla de långivare vi samarbetar med och listar på hemsidan använder sig av rörlig ränta, vilket gör att du aldrig behöver betala något extra om du löser lånet snabbare än via avbetalningsplanen.

Mer information om detta hittar du på Konsumenternas webbsida.

Finns det smslån helt utan ränta?

Ja, det är fortfarande möjligt att ta snabblån utan ränta, men endast under 14 dagars tid. Förut var det vanligare med erbjudanden där första lånet var gratis, men på grund av striktare marknadsföringslagar är det inte längre möjligt med sådana erbjudanden.

För den som är intresserad av ett räntefritt lån är det viktigt att återbetala hela beloppet inom den räntefria perioden. Gör man inte det tillkommer det oftast höga avgifter och räntekostnader redan vid den 15:e dagen.

Vilka snabblån har lägst ränta?

Fairlo och Northmill erbjuder båda två små lån med låg ränta. Hos Fairlo kan du låna till 14 – 19 % utan avgifter, medan Northmill erbjuder en kontokredit på 4,9 – 19,9 % ränta med en uttagsavgift på 195 kr och en aviseringsavgift på 19 kr per månad.