Sara Kihlman: Skribent på Lånea

 

Sara Kihlman skribent

Sara Kihlman, född 7 januari 1981, är expert inom privatekonomi och har en kandidatexamen i kulturvetenskap från LiU. Sara arbetar som skribent på Lånea.se och har skrivit flera av hemsidans recensioner av långivare och låneförmedlare.

Sara arbetar även med Lånea betygsmetodik, för att säkerställa att de långivare som betygsätts av Lånea får ett så objektivt och rättvist betyg som möjligt. Utöver att skriva på Lånea samlar hon även in data och information om svenska finansiella aktörer såsom långivare och banker.

Expertis

Sara har lång erfarenhet av att skriva artiklar om privatekonomi, recensioner av långivare och att arbeta utifrån betygsmetodik. Hon vet hur långivare fungerar och är van vid att jämföra olika lån och krediter som erbjuds till privatpersoner.

Sara har en flerårig bakgrund som mediesäljare och skribent för en av Sveriges större entreprenörstidningar (Enterprise Magazine). Hon har en lång erfarenhet av att intervjua och skriva om företagare inom sektorn ekonomi och juridik.

Utbildning

Sara har en Filosofie kandidat (fil.kand) i kulturvetenskap med huvudinriktning mot litteraturvetenskap från Linköpings Universitet (LiU Kulturvetenskap 180 HP, år 2004 – till 2007). Hon har även läst en fristående kurs inom medievetenskap på Umeå Universitet.

Kuriosa

  • Är född och uppvuxen i Boden, Norrbotten.
  • Jobbat på Lånea sedan mars 2022.
  • Plöjer gärna dokumentärer som behandlar samhällsekonomiska frågor.
  • Tycker att lättförståeliga svar på privatekonomiska frågor ska vara tillgängliga för alla.
  • Är hellre ute än inne (bokstavligt och bildligt).

Kontakta Sara

LinkedIn

Mail