Sidan innehåller annonser

Brixo kontokredit: Recension 2023

Brixos kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med en låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar. För att beviljas Brixos kredit ska du ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor och vara minst 18 år gammal. Krediten är enkel att bli beviljad. Den är utmärkt för dig som söker ett SMS lån med en förhållandevis låg ränta och utan dolda avgifter.

Läs hela recensionen

Brixo
 • Lånebelopp: 3 000 - 50 000 krFördel
 • Ränta: 28,95 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Brixo.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Brixo: Bra, 4.1/5

Lånea anser att Brixos kredit allt sammantaget är utmärkt och ges betyget 4,1 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Brixos kredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Brixos kredit har en låg ränta för att vara ett SMS lån och saknar övriga avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Brixos kredit är enkel att bli beviljad, till exempel kan du beviljas kredit även om du saknar fast anställning eller är sjukskriven.
 • Utbetalning: betyg 2.5/5. Brixo genomför utbetalning från deras kredit i regel samma dag som en kredit beviljas eller max en bankdag senare.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Brixo kan nås via telefon vardagar mellan 09.00–12.00 och 13.00–16.00, samt via mejlen under öppettider.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Brixo.se

Omdöme av Brixo: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.1/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning2.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Brixos kredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Brixos kredit är billig jämfört med de flesta andra SMS lån. Krediten har en ränta på 28,95 %. Det är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea har recenserat på 38,4 %. Om du söker ett SMS lån som är billigt är Brixos kredit ett bra alternativ.

Vad som även är positivt med Brixos lånekostnad är att krediten erbjuds utan andra avgifter utöver räntan. Det gör att Brixos kredit särskiljer sig från andra SMS lån som kan ha en månadsvis aviavgift, en uppläggningsavgift och en uttagsavgift.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Brixos kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 28,95 % har Brixos kredit en effektiv ränta på 33,12 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Brixos kontokredit är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. Brixo har en hög beviljandegrad och det är enkelt att bli beviljad deras kredit. Du kan beviljas krediten även om du saknar fast anställning, har betalningsanmärkningar, är student eller är sjukskriven.

Vad som vidare är positivt med Brixos kredit är att den är utan UC och att beviljade krediter inte rapporteras vidare till UC:s skuldregister. Brixo har ett inkomstkrav på 150 000 kr om året (12 500 per månad) före skatt. Det är något högre än många andra krediter, men kan fortfarande anses som ett lågt inkomstkrav.

Utbetalning: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Brixos kredit är medioker och ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Vi på Lånea har gett Brixo ett medelhögt betyg för utbetalning av deras kredit. Utbetalningen av krediten sker förhållandevis snabbt och görs i regel samma dag som en kredit beviljas.

Vad som är negativt med utbetalningen av Brixos kredit är att de inte har direktutbetalning av krediten till bankkonton hos storbanker. Deras handläggningsprocess kan ta uppemot 24 timmar och utbetalning av krediten en dag ytterligare. Om du söker ett SMS lån med direktutbetalning finns det bättre alternativ än Brixo på kreditmarknaden.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Brixos kundservice är medioker och ges i denna kategori betyget 3 av 5. Brixo har en förhållandevis tillgänglig kundservice. Du kan nå Brixo via telefon vardagar mellan 09.00-17:00, samt via deras mejl under öppettider. Vid kontakt med både kundtjänsten och styrelsen hos Brixo har Lånea fått ett exemplariskt bemötande.

Vad som är negativt med Brixos kundservice är att de inte finns tillgängliga på sociala medier. De har inte heller en livechatt på hemsidan som snabbt kan svara på frågor. Jämfört med andra kreditgivare (som till exempel har en livechatt), är Brixo svåra att nå.

Vem är Brixos kredit bäst för?

Brixos kredit är bäst för dig som har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Krediten passar även dig som inte kräver direktutbetalning av en kredit och som har en inkomst på minst 150 000 kronor.

Omständigheter när Brixos kredit passar bra

Några omständigheter när Brixos kredit passar bra är om:

 • Du har svårt att få lån. Brixo har relativt låga krav för att bevilja en kredit. Du har möjlighet att beviljas Brixos kredit om du har en varaktig inkomst på minst 150 000 kronor men saknar fast tjänst, om du har betalningsanmärkningar eller många UC-förfrågningar. Se: svårt att låna pengar.
 • Du vill låna ett litet belopp. Eftersom Brixo har både en låg ränta och saknar avgifter utöver räntan, är krediten ett bra alternativ för dig som vill låna små belopp. Krediter utan kostnader utöver räntan får ofta en låg totalkostnad när du lånar ett litet belopp. Det beror på att huvuddelen av totalkostnad brukar består av avgifter, för lån på små belopp.
 • Du vill låna pengar trots många UC. Eftersom Brixo inte använder UC som kreditupplysningsföretag (utan Bisnode) kan du låna pengar trots många uc hos Brixo. Brixo rapporterar inte heller beviljade krediter vidare till UC:skuldregister.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Brixos kredit är billigare än många andra SMS lån. Om du har svag kreditvärdighet och söker en kredit med så låg lånekostnad som möjligt, är Brixos kredit ett utmärkt alternativ. Se: billiga smslån.
Läs mer på Brixo.se

Vem är Brixos kredit dålig för?

Brixos kredit är dålig för dig som söker ett SMS lån och behöver pengarna omgående. Det beror på att Brixo inte erbjuder direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos någon av storbankerna. Brixos kredit är även ett dåligt val för dig som har medelhög eller hög kreditvärdighet. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Brixos kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Brixos kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmills kredit: kredit med lägre ränta än Brixos kredit. Northmill erbjuder en ränta mellan 7,9–25,9 % och en möjlighet till lägre kreditbelopp på 1 000 kronor.
 • Ferratums kredit: kredit som liknar Brixos kredit. Ferratums kredit har en högre ränta på 43,5 % och saknar andra avgifter utöver räntan. Ferratum erbjuder till skillnad mot Brixo direktutbetalning av deras kredit, till bankkonton hos samtliga storbanker.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Brixos kredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Brixos kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Brixos kreditgräns som är på 3 000 kr och har ett lägsta uttagsbelopp på 500 kr.

Se: ta privatlån.

Fördelar med Brixos kredit

De viktigaste fördelarna med Brixos kredit är:

 • Det är ett sms lån utan UC. Brixo använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att du inte påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC, när du lånar pengar hos Brixo. Se: SMS lån utan UC.
 • Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för deras sms lån. Brixo kan bevilja kredit till dig som har betalningsanmärkningar. De har inga specifika krav gällande antal betalningsanmärkningar, typ eller hur gamla de måste vara. Det är en stor fördel för som vill ta sms lån med betalningsanmärkning.
 • Inget krav på fast anställning för att få lån. Brixo har inget krav på att du ska ha en fast anställning för att beviljas deras kredit. Om du är arbetslös och har inkomst i form av ersättning från en A-kassa på minst 150 000 kr per år, går det bra att ansöka om Brixos kredit. Se: lån utan fast anställning.
 • Det är en kontokredit. Brixos kredit är ett revolverande lån, vilket är en stor fördel för dig som vill använda krediten som en form av buffert. Du betalar endast ränta på den del av krediten du använder och kan sen nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns när krediten är återbetald. Se: jämför kontokredit.
 • Låg ränta (för att vara ett SMS lån). Brixo har en ränta på 28,95 %, vilket är lågt för att vara ett SMS lån. Det är en stor fördel för dig som vill ta ett SMS lån på ett högre belopp (till exempel 10 000 kr eller mer) och få en så låg lånekostnad som möjligt. Se: SMS lån med låg ränta.
 • Du kan få deras SMS lån trots en låg inkomst. Du kan beviljas kredit hos Brixo om du har en årsinkomst på minst 150 000 kronor (12 500 kr/mån). Inkomsten behöver varken komma från förvärvsarbete eller vara deklarerad. Det är en fördel för dig som har en högre inkomst idag än under deklarationsåret som syns i kreditupplysningen. Se: sms lån med låg inkomst.
 • Hög beviljandegrad. Låneas data visar att Brixo har hög beviljandegrad för sin kredit jämfört med många andra SMS lån. Du kan beviljas krediten om du har betalningsanmärkningar, får A-kassa, är sjukskriven eller studerar och får CSN. Även om Brixos kredit inte är ett SMS lån som beviljar alla, har du som sagt bra chans att beviljas krediten även om du har en låg inkomst.

Nackdelar med Brixos kredit

De viktigaste nackdelarna med Brixos kredit är:

 • De erbjuder ej direktutbetalning. Till skillnad mot många andra SMS lån erbjuder Brixo inte direktutbetalning för sin kredit till bankkonton hos någon storbank. Det medför att det kan ta upp till 1–2 dagar för deras kredit att utbetalas, vilket är en nackdel för sig som ta lån med direktutbetalning.
 • De erbjuder ej utbetalning under helger. Eftersom Brixo varken har öppet på helger eller erbjuder direktutbetalning till bankkonton hos storbanker, erbjuder de inte heller utbetalning av SMS lån under helgtider.

Jämför Brixos kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Brixos kredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Nej Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Viaconto Viaconto 1 000-30 000 kr 39,5-39,5 %
3,7/5
Ja, under öppettider Ja, via Creditsafe 380 kr 45 kr

Vad särskiljer Brixos kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Brixos kredit från andra SMS lån är att krediten är enkel att bli beviljad, saknar avgifter utöver ränta och har en låg ränta på 28,95 %. Brixos kredit erbjuder även två räntefria månader per år och ett valfritt kreditskydd.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Brixos kredit vs Saldos kredit

Saldo erbjuder precis som Brixo en flexibel kontokredit utan UC. Till skillnad mot Brixos kredit kan Saldos kredit ha både en lägre och högre ränta mellan 19,5–39,5 %. Saldo har även direktutbetalning till bankkonton hos storbanker, vilket Brixo saknar. Brixo har till skillnad mot Saldo inga avgifter utöver räntan, medan Saldo har en uppläggningsavgift på 395 kr.

Brixos kredit vs Viacontos kredit

Precis som Brixo erbjuder Viaconto en flexibel kontokredit utan UC. Den huvudsakliga skillnaden mellan de två krediterna är att Brixos kredit är billigare. Viacontos kredit har en ränta på 39,5 %, en månadsavgift på 375 kr och en fakturaavgift på 45 kr. Viacontos kredit har även en lägre kreditgräns än Brixos kredit på 1 00030 000 kr.

Ansök om Brixos kredit via låneförmedlare

Ansöker du om Brixos kredit via en låneförmedlare kan du jämföra Brixos kredit med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Brixos kredit hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC, vilket en låneansökan direkt hos Brixo inte gör.

Se mer: Vilken låneförmedlare är bäst?

Kundomdömen av Brixos kredit online

Brixo erbjuder en kontokredit som har funnits sedan år 2014. Krediten är populär och har recenserats av över 1 150 personer på Trustpilot. Omdömneslämnarna på Trustpilot ger Brixos kredit betyget 4,5 av 5 där 5 står för utmärkt.

Vad många recensenter anser är positivt med Brixos kredit är att den utbetalas snabbt, enkelt och saknar onödiga utgifter. Flera av recensenterna skriver även att Brixo har en bra service och ett bra bemötande.

Brixos kredit har även fått ett antal negativa omdömen på Trustpilot. Dessa handlar om att Brixo inte accepterar en medsökande, enligt kunder inte följer överenskommet avtal och har en bristande information gällande sin kreditgräns.

Brixos krav

Brixos krav är att du ska:

 • vara minst 18 år (och max 70 år)
 • ha en årsinkomst på minst 150 000 kr
 • ha ett svenskt personnummer
 • ha ett svenskt bankkonto
 • ha BankID
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Brixos krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Brixo.

Se mer: krav för att låna pengar.

Innan du ansöker om Brixos kredit

Innan du ansöker hos Brixo bör du beakta detta:

 • Brixos grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Brixos grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Brixo. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet (och kreditbetyg) är genom en kreditupplysning. Se mer här: mitt kreditbetyg.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Brixo. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Brixos kredit

Så här gör du för att ansöka om Brixos kredit:

 1. Ange hur mycket kredit du vill ansöka om att låna. Ange även hur mycket du vill ta ut direkt.

 2. Ange dina kontaktuppgifter. Du uppger namn, personnummer, din månadsinkomst och din e-postadress. Du uppger även bankkontonumret krediten ska utbetalas till.

 3. Signera din låneansökan med BankID.

 4. Invänta lånebesked. Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen. Som längst får du vänta i upp till 24 timmar innan handläggningen hos Brixo är klar.

 5. Signera skuldebrevet med BankID.

 6. Invänta utbetalning av Brixos kredit. Utbetalningen av krediten görs i regel samma dag som krediten beviljats, eller max en bankdag efter.

Det är enkelt och smidigt att ansöka om Brixos kredit online. Du ansöker lika enkelt via din mobil som via din dator.

Så har vi betygsatt Brixos kredit

Eftersom Brixos kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Brixos kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Brixos kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Brixos process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Brixo för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Kan jag betala av Brixos kredit i förtid?

Ja, du kan alltid betala av Brixos kredit i förtid. Det medför inte en kostnad i form av ränteskillnadsersättning. Du kan även göra mindre återbetalningar vid enstaka tillfällen som är högre än minsta månadsbeloppet du betalar för krediten.

Vad kan Brixos kredit användas till?

Brixos kredit är utan säkerhet, vilket gör att du kan använda krediten till valfritt ändamål. Det kan till exempel vara inköp av vitvaror eller kläder. Eftersom krediten är revolverande, kan du använda den som en form av buffert för oförutsedda utgifter på mindre belopp. Du betalar endast ränta för den del av krediten du nyttjar.

Är det säkert att låna pengar av Brixo?

Ja, det är säkert att låna pengar av Brixo. Brixo grundades år 2014 och har lånat ut pengar till tusentals låntagare genom åren. De innehar licens av Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige och använder en SSL-krypterad internetanslutning vid varje ansökning om kredit.

Avslutas Brixos kredit när krediten är återbetald?

Nej, din kredit hos Brixo avslutas inte i samband med att du har återbetalat krediten. Det beror på att krediten är revolverande. Efter att du har återbetalat krediten kan du således nyttja den igen upp till din maximala kreditgräns. Med det sagt kan du givetvis avsluta krediten hos Brixo om du vill och efter att du betalat tillbaka krediten du beviljats.

Detaljerad information om Brixo

Information om Brixo
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag vid ansökan innan 12 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(1722 omdömen)
Krav hos Brixo
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Är en generösa med att bevilja lån, även till dig med flera anmärkningar.
Ålderskrav
18 - 70 år
Inkomstkrav
12 500 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Så länge du uppfyller inkomstkravet kan du låna utan anställning, exempelvis med A-kassa eller bidrag som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Brixo
Ränta
28,95 %
Effektiv ränta
33,12 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Brixo
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 28,95 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 965 kr och effektiv ränta på 33,12 %. Totalt att betala blir 11 637 kr.