Sidan innehåller annonser

Happycash kontokredit: Recension 2024

Happycash kontokredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet söker ett snabblån till låg lånekostnad. Krediten är också utmärkt för dig som söker ett lån med snabba utbetalningar som kan beviljas utan UC förfrågan.

Det finns dock andra SMS lån utan UC med snabbare utbetalningar och förmånligare villkor än Happycash kontokredit. Happycash har alltså inte det bästa SMS lånet ur något avseende. VARNING: Lånea har med upprepade försök under en lång period, försökt komma i kontakt med Happycash kundservice men har inte fått något svar.

Läs hela recensionen

Happycash
 • Lånebelopp: 1 000 - 8 000 krFördel
 • Ränta: 26 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Lånea cover

Vårt omdöme av Happycash: Mediokert, 2.4/5

Lånea anser att Happycash kontokredit allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,4 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Happycash kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Happycash har en låg nominell ränta för att vara ett SMS lån på 26 % och lånet har inga avgifter utöver räntan.
 • Beviljandegrad: betyg 1/5. Happycash har låg beviljandegrad men tar inte kreditupplysningar via UC.
 • Utbetalning: betyg 3/5. Happycash besvarar låneansökningar direkt på skärmen och kan betala ut lån samma dag som de beviljas.
 • Kundservice: betyg 1/5. Happycash kundservice är begränsad till kontakt via endast e-post under vardagar 10:00 - 15:00. Däremot har vi på Lånea inte lyckats få återkoppling av Happycash via mejl trots flera försök.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Happycash: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.4/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad1/5
Utbetalning3/5
Kundservice1/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Happycash kontokredit är enastående och krediten ges i denna kategori betyget 5 av 5. Happycash har en nominell ränta på 26 % vilket är lågt jämfört med räntan på många andra SMS lån. Det som är positivt med Happycash lånekostnad utöver räntan är att deras kredit inte har någon uppläggningsavgift, aviavgift eller uttagsavgift.

En av få negativa aspekter med Happycash kredit är att det finns SMS lån med lägre ränta än Happycash. Med det sagt är deras lånekostnad som helhet förhållandevis låg för att vara ett SMS lån.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Happycash kontokredit (med en ränta på 26 %) och återbetalas över 12 månader har Happycash kontokredit en effektiv ränta på 29,33 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianräntan på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Happycash kontokredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. Happycash kontokredit har låg beviljandegrad. Kreditansökningar hos Happycash resulterar inte i en UC förfrågan för den som söker krediten vilket är positivt om du har många UC förfrågningar.

En negativ aspekt med Happycash beviljandegrad är att krediten inte kan beviljas för låntagare med befintliga betalningsanmärkningar. Eftersom Happycash har en lägre lånekostnad än många andra SMS lån kan de även antas ha lägre beviljandegrad än andra långivare med dyrare SMS lån.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Happycash kontokredit är medioker och krediten ges i denna kategori betyget 3 av 5. Happycash har en relativt smidig process för utbetalningar och kan betala ut en kredit samma dag som den beviljats. Du får oftast svar på din kreditansökan direkt på skärmen och din utbetalning kan hanteras alla vardagar 10:00 till 15:00.

Något som är negativt med Happycash är att de inte kan hantera utbetalningar på helger och kan inte genomföra direktutbetalningar. Det betyder att om Happycash beviljar din kredit sent på eftermiddagen av en fredag kan du behöva vänta till nästa bankdag för att få pengarna på ditt konto.

Kundservice: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att Happycash kundservice är dålig och de ges i denna kategori betyget 1 av 5. Happycash har en begränsad kundservice jämfört med andra långivare med SMS lån. Du kan få support av Happycash via e-post under kundtjänstens öppettider vardagar 10:00 – 15:00.

Det negativa med Happycash kundservice är att du som låntagare varken kan ringa eller chatta med dem. Kundservicen har även öppet under en begränsad period på fem timmar om dygnet (10:00 – 15:00). Det är snålare öppettider än öppettiderna hos de flesta långivare med SMS lån. Happycash kundservice kan heller inte hantera kundfrågor under helger vilket är negativt.

Den personliga upplevelsen för oss på Lånea vad gäller Happycash kundservice har varit mycket dålig. Det beror på att vi har försökt kontakta Happycash via mejl flera gånger utan att ha fått svar.

Vem är Happycash kontokredit bäst för?

Happycash kontokredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet som söker en billig SMS kredit, eller ett SMSlån utan UC som kan betalas ut samma dag som det beviljas. Det beror på att en kreditansökan hos Happycash inte resulterar i en UC förfrågan och krediter som beviljas under en förmiddag i regel betalas ut på eftermiddagen samma dag.

Omständigheter när Happycash kontokredit passar bra

Några omständigheter när Happycash kontokredit passar bra är om:

 • Du ansöker om ett litet lån på mindre belopp. Eftersom Happycash inte har avgifter utöver räntan blir det ett relativt billigt lån om du tar ett litet lån.
 • Du har det svårt att bli beviljat en kredit. Happycash tar kreditupplysningar via Creditsafe. Det betyder att en ansökan inte resulterar i en ny UC förfrågan vilket är fördelaktigt om du har svårt att få lån på grund av många UC förfrågningar sedan tidigare. Se: Omöjligt att få lån.
 • Du vill ta ett lån trots många UC. Eftersom Happycash tar kreditupplysningar via Creditsafe är det bra för dig som vill ta ett lån trots många tidigare UC förfrågningar.

Vem är Happycash kontokredit dålig för?

Happycash kontokredit är dålig för dig som söker ett SMS lån trots anmärkningar eller dig som söker en långivare med en lättillgänglig kundservice. Det beror på att Happycash inte godkänner låntagare med anmärkningar och har en kundservice med snåla öppettider (vardagar 10:00 – 15:00).

Happycash kredit och andra SMS lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Happycash kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Happycash kontokredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratum Credits kontokredit: kredit utan UC med enastående kundservice. Du kan mejla, ringa och chatta med Ferratum Credits kundservice vardagar 09:00 – 17:00. Ferratum Credit kan även göra direktutbetalningar till konton på alla storbanker.
 • Brixo kontokredit: kredit utan UC med hög beviljandegrad. En kredit från Brixo kan beviljas trots betalningsanmärkningar och lånet har inga anställningskrav. Brixo har en förhållandevis låg lånekostnad med en ränta på 28,95 % och inga tillkommande avgifter.
 • Northmill kontokredit: billig SMS kredit som kan betalas ut direkt alla dagar 24/7. Krediter från Northmill har ett räntespann från 7,9 % till 25,9 % och har ingen månadsavgift. Däremot tillkommer en aviavgift på 19 kr och en uttagsavgift på 195 kr.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Happycash kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Happycash kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än Happycash krav på minsta kreditbelopp vilket är 1 000 kr.

Se: Låna och jämför privatlån.

Fördelar med Happycash kontokredit

De viktigaste fördelarna med Happycash kontokredit är:

 • Ingen UC förfrågan vid låneansökan. En ansökan hos Happycash registreras inte hos UC vilket gör att din kreditvärdighet hos UC inte påverkas. Se: SMS lån utan UC.
 • Det är ett SMS lån med låg ränta. Happycash ränta på 26 % är låg jämfört med många andra SMS lån. Det är således ett bra val för dig som söker ett SMS lån med låg ränta.
 • Det är en kontokredit som kan nyttjas vid behov. Du som låntagare kan använda Happycash kontokredit som en buffert i din privatekonomi. Det går att göra frivilliga uttag från Happycash kredit under deras utbetalningstider vardagar 10:00 – 15:00.
 • Du får besked direkt på skärmen efter din låneansökan. Happycash ger alltid svar direkt på skärmen efter din låneansökan. Handläggningen är automatisk men stickprov görs löpande för att kontrollera låneansökningar.

Nackdelar med Happycash kontokredit

De viktigaste nackdelarna med Happycash kontokredit är:

 • Inga utbetalningar på helger. Happycash hanterar endast utbetalningar under vardagar 10:00 – 15:00 och gör inga utbetalningar av SMS lån på helger.
 • Krediten kan inte betalas ut direkt. Happycash kontokredit är inte en kredit som betalas ut direkt. Däremot kan Happycash ofta betala ut en kredit samma dag som den beviljats.
 • Godkänner inte låntagare med betalningsanmärkningar. Om du har betalningsanmärkningar kommer din låneansökan få ett automatiskt avslag av Happycash. Se: SMS lån med anmärkning.

Jämför Happycash kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Happycash kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Happycash Happycash 1 000-8 000 kr 26-26 %
2,4/5
Nej Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Loanstep Loanstep 10 000-25 000 kr 22,2-22,2 %
4,2/5
Nej Ja, via Creditsafe 1 000 - 2 500 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Happycash kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Happycash kontokredit från andra SMS lån är att krediten inte har avgifter utöver den förhållandevis låga räntan. Happycash har även en särskilt begränsad kundservice som endast kan nås via mejl. Det går alltså inte att ringa in till Happycash kundservice för support.

Happycash har jämfört med andra långivare med SMS lån ett lågt maxbelopp för krediter på 8 000 kr. De flesta andra SMS lån erbjuder lånebelopp upp till 20 000–50 000 kronor.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Happycash kontokredit vs ViaConto kontokredit

ViaConto har en högre låneränta på 43,44 % än Happycash som har en ränta på 26 %. Viaconto har en månadsavgift på 375 kr, Happycash har ingen månadsavgift.

Däremot kan ViaContos kredit utbetalas direkt till konton på alla storbanker alla dagar i veckan vilket inte är möjligt hos Happycash. ViaContos kontokredit kan även beviljas trots betalningsanmärkningar vilket inte går hos Happycash.

Happycash kontokredit vs Tryggkredit kontokredit

Tryggkredits kontokredit har liknande beviljandegrad som Happycash men en lägre ränta. Räntan hos tryggkredit är på 22,5 % och hos Happycash är den på 26 %. En kredit från Tryggkredit har likt Happycash varken tillkommande aviavgifter eller månadsavgifter.

Tryggkredits SMS lån kan även utbetalas direkt alla dagar i veckan till skillnad från Happycash som bara gör utbetalningar på vardagar.

Kundomdömen av Happycash kontokredit online

Det finns inte så många omdömen om Happycash kontokredit online. Därmed har Happycash inget betyg som genererats av kundomdömen på sidor som Trustpilot eller Google Reviews. Det går dock att hitta vissa kundomdömen på andra sidor och internetforum.

Flera positiva omdömen om Happycash tar upp att ansökningsprocessen är smidig och att utbetalningar inte tar för lång tid. Negativa omdömen om Happycash tar i många fall upp att det ibland tar tid att få en bekräftelse av Happycash efter en genomförd återbetalning. Även kundtjänsten har fått dålig kritik i vissa omdömen.

Happycash krav

Happycash krav är:

 • Låntagare hos Happycash behöver vara myndiga och fyllt minst 18 år.
 • En årsinkomst på minst 100 000 kr.
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar. Om du har anmärkningar sedan tidigare kommer din ansökan att automatiskt avslås.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Du kan inte ha ett skuldsaldo hos Kronofogden och ansöka om lån hos Happycash, i det fallet avslås din ansökan direkt.
 • Svenskt medborgarskap och ett svenskt pass.
 • Folkbokföring på en svensk adress.
 • Ingen skuldsanering eller förvaltarskap.
 • En inkomst som framgår i kreditupplysningen. Happycash kommer alltså inte godkänna en inkomst som du inte kan styrka eller som inte är synlig i kreditupplysningen.
 • Ett Mobilt BankID. För att legitimera dig online och signera din låneansökan behöver du inneha ett eget Mobilt Bank ID.
 • Att krediten inte används till olaglig verksamhet.
 • Ett eget mobilnummer och en egen e-postadress.

En rekommendation av Happycash är även att du som låntagare innan din ansökan genomför en budgetkalkyl på Konsumentverkets hemsida “Hallå konsument”. Syftet är för att du ska kunna se vilka kostnader som finns kopplade till din privatekonomi innan du ansöker om krediten.

Om du inte uppfyller Happycash krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Happycash.

Se mer: Vanliga krav när du lånar pengar.

Innan du ansöker om Happycash kontokredit

Innan du ansöker hos Happycash bör du beakta detta:

 • Happycash grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Happycash grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Happycash. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur kreditvärdig är jag och hur kollar jag upp min kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Happycash. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Happycash kontokredit

Så här gör du för att ansöka om Happycash kontokredit:

 1. Gå in på Happycash hemsida via din mobila webbläsare eller din dator.

 2. Välj ditt önskade kreditbelopp.

 3. Se över listan av låneinformation och klicka på “Se återbetalningsplan”.

 4. Om du vill fortsätta din ansökan klickar du på “Vidare”.

 5. Fyll i ditt personnummer och legitimera dig med Mobilt BankID.

 6. Fortsätt din ansökan genom att fylla i den nödvändiga informationen.

 7. Signera din ansökan med Mobilt Bank ID.

Så har vi betygsatt Happycash kontokredit

Eftersom Happycash kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Happycash kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Happycash kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Happycash process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Happycash för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Happycash?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Happycash. Happycash har sedan år 2018 varit under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn. Det kan anses som något som gör Happycash till en säker aktör inom kreditgivning. Utöver det har Happycash haft flertalet nöjda kunder som långivaren fått genom åren.

Happycash har tillstånd för konsumentkreditgivning enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter.

Vad kan en kredit från Happycash användas till?

Happycash kräver att deras kredit inte används till någon olaglig verksamhet. SMS lån likt Happycash kredit används i regel för oförväntade utgifter såsom bortglömda räkningar, skatteskulder eller skador på fordon samt bostad.

När kommer pengarna man beviljats av Happycash?

Happycash kan i vanliga fall betala ut ett kreditbelopp samma dag som det beviljats. Om utbetalningen genomförts sent på eftermiddagen kan det dröja en bankdag innan pengarna är synliga på ditt konto.

Avslutas Happycash kredit när den är återbetald?

Nej, eftersom Happycash erbjuder en kontokredit går den att nyttja även efter hela kreditbeloppet är återbetalt. Det går således att ha Happycash kontokredit som en buffert som går att nyttja vid behov även efter kreditbeloppet är återbetalt.

Detaljerad information om Happycash

Information om Happycash
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
 
Krav hos Happycash
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
8 333 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Happycash kan bevilja sökanden även om de är utan arbete.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Happycash
Ränta
26 %
Effektiv ränta
29,33 %
×
Baserat på lånebeloppet 8 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
0
Ansökan hos Happycash
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Räkneexempel: Ett lån på 8 000 kr med 26 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 765 kr och effektiv ränta 29,33 %. Totalt att betala blir 9 171 kr.