Sidan innehåller annonser

ViaConto kontokredit: Recension 2024

ViaContos kontokredit är ett SMS lån (snabblån) som är passande för dig med väldigt låg kreditvärdighet eller som inte har en fast anställning. Kontokrediten är bra för dig som söker ett lån med kort varsel och som vill ha en snabb handläggning av din låneansökan. ViaConto har hög beviljandegrad, erbjuder direktutbetalning av krediter och ger snabba svar via deras kundtjänst.

Läs hela recensionen

Viaconto
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 43,44 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på ViaConto.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Viaconto: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att ViaContos kontokredit allt sammantaget är bra och ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av ViaContos kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. ViaContos kontokredit har en hög ränta på 43,44 % med en tillkommande månadsavgift samt aviavgift. Sett till dess ränta och dess tillkommande avgifter kan det konstateras att ViaContos kredit har en högre lånekostnad än de flesta andra SMS-lån.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Det är förhållandevis lätt att bli beviljad ViaContos kontokredit. Det beror på att krediten till exempel kan beviljas även om du är arbetslös eller har betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning: betyg 4/5. Direktutbetalning av ViaContos kontokredit kan i normalfallet ske till bankkonton på alla storbanker under ViaContos öppettider (vilket även innefattar lördagar).
 • Kundservice: betyg 4.5/5. ViaContos kundservice är tillgänglig för frågor via telefon, mejl och livechatt under dess öppettider (som innefattar vardagar och lördagar).

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på ViaConto.se

Omdöme av Viaconto: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4.5/5
Utbetalning4/5
Kundservice4.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för ViaContos kontokredit är dålig och ges i denna kategori betyget 1 av 5. ViaContos kredit är dyrare än de flesta andra kontokrediter Lånea recenserat. En fördel med kreditens kostnad är dock att den inte innehåller någon uppläggningsavgift. Däremot tillkommer en återkommande månadsavgift på 375 kr oavsett om krediten nyttjas eller inte.

ViaContos kredit är en högkostnadskredit med en ränta på 43,44 %. Det är högre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån som Lånea recenserat. Det som påverkar lånekostnaden negativt utöver räntan är månadsavgiften på 375 kronor och faktureringsavgiften på 45 kronor per månad som tillkommer även om du betalar via autogiro. Du betalar således alltid avgifter för kontokrediten oavsett om den brukas.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med ViaContos kontokredit och återbetalas över 12 månader (med en ränta på 43,44 %, 45 kr i aviavgift och 375 kr i månadsavgift) har ViaContos kontokredit en effektiv ränta på 204,22 %. Det är dåligt, eftersom det är mycket högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för ViaContos kontokredit är bra och ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. ViaContos kredit är förhållandevis enkel att få. Du kan till exempel beviljas krediten även om du har betalningsanmärkningar eller om du är arbetslös. Det finns ingen åldersbegränsning för krediten förutom att du behöver ha fyllt 18 år. En låneansökan från ViaConto resulterar inte heller med en UC-förfrågan.

För att beviljas ViaContos kredit behöver du dock uppfylla krav såsom att ha en deklarerad inkomst, ha varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år, samt ha ett svenskt bankkonto och mobilnummer. Du behöver även ha möjlighet att signera digitalt med Bank ID och inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden för att beviljas krediten.

Utbetalning: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att utbetalningen av ViaContos kredit är ganska bra och ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. En kredit från ViaConto brukar gå att få relativt snabbt, men hanteringen är begränsad till deras öppettider (inkluderar lördagar). När du väl blivit beviljad krediten kan ViaConto dock genomföra direktbetalningar till konton på alla storbanker.

Ett beviljande av ViaContos kredit kräver manuell hantering vilket innebär att du inte får ett slutgiltigt besked direkt efter en kreditansökan. Du får däremot alltid ett preliminärt besked direkt efter din ansökan. Om din ansökan avslås kan du i normala fall få ditt besked direkt på datorn efter din ansökan.

Kundservice: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att ViaContos kundservice är bra och ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. ViaConto erbjuder kundservice via telefon, mejl och chatt under deras öppettider som är under vardagar och lördagar. Det innebär att du under dessa tider kan få svar på eventuella frågor relativt snabbt.

Det går endast att ansöka om ViaContos kontokredit via deras ansökningsformulär på deras hemsida. Du kan alltså inte ansöka om krediten via till exempel telefon. Har du frågor du vill ställa ViaContos kundservice efter deras öppettider behöver du vänta tills de öppnar igen för att din fråga ska hanteras av en handläggare.

Vem är ViaContos kontokredit bäst för?

ViaConto är bäst för dig som har låg kreditvärdighet med inkomst från till exempel A-kassa, eller med befintliga betalningsanmärkningar. ViaConto kan godkänna låneansökningar från låntagare med upp till 3 betalningsanmärkningar under de senaste 2 åren. Det krävs inte att du har en anställning för att beviljas ViaContos kontokredit så länge du har någon form av deklarerad inkomst.

Omständigheter när ViaContos kontokredit passar bra

Några omständigheter när ViaContos kontokredit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. ViaConto ger alltid ett preliminärt besked efter en kreditansökan och de kan betala ut beviljade krediter till konton hos alla storbanker direkt efter de beviljats. I normala fall betalas pengarna ut samma dag som du ansökt om det beviljas under ViaContos öppettider. Det gör att ViaConto är en bra långivare för dig som vill låna pengar snabbt.
 • Om du har svårt att få lån. ViaConto är ett bra val för dig som har svårt med att få lån eller krediter eftersom deras beviljandegrad är relativt hög. Det finns till exempel inga krav från ViaConto på att du måste ha en anställning eller vara fri från betalningsanmärkningar. Se: svårt att få låna.
 • Du vill låna trots många UC-förfrågningar. ViaConto tar kreditupplysning via Creditsafe vid en ansökan om deras kontokredit. En ansökan hos ViaConto resulterar därmed inte i en ny UC-förfrågan och din ansökan kommer inte påverkas av tidigare UC-förfrågningar. Se: låna med många UC.
Läs mer på ViaConto.se

Vem är ViaContos kontokredit dåligt för?

För dig som vill ha en billig kontokredit är ViaConto ett dåligt val eftersom det finns mindre kostsamma kontokrediter. Till exempel blir kontokrediter utan en månadsavgift betydligt billigare i längden.

ViaContos kontokredit är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om ViaConto inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om ViaConto inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmill kontokredit: kredit med lägre ränta än ViaConto. Hos Northmill är minimiräntan 7,9 % och maxräntan 25,9 %. Deras kreditgräns sträcker sig från 1 000 kronor upp till 50 000 kronor.
 • Ferratum Credit: kredit med högre ränta än ViaConto på 43,5 % men utan avgifter. Även Ferratum har hög beviljandegrad såsom ViaConto och erbjuder direktutbetalning till konton på alla storbanker för samtliga kunder dygnet runt.
 • Saldo kontokredit: kredit med liknande krav som ViaConto och en lägre ränta från 19,5 % till 39,5 %. På Saldo finns inga krav på deklarerad inkomst och slutgiltigt besked samt utbetalning (till alla storbanker) sker direkt oavsett dag och tid.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom ViaContos kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än ViaContos kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Den lägsta kreditgränsen för ViaContos kontokredit är väsentligt mycket lägre än detta (1 000 kronor).

Se: Hitta ett privatlån.

Fördelar med ViaContos kontokredit

De viktigaste fördelarna med ViaContos kontokredit är:

 • Betalningsanmärkningar är OK. ViaConto kan godkänna låneansökningar från låntagare med upp till 3 betalningsanmärkningar de senaste 2 åren från ansökningsdatumet. De tar även hänsyn till vad anmärkningarna avser i deras bedömning. Således är ViaConto ett bra val för den som vill ta SMS-lån trots betalningsanmärkning.
 • Hög beviljandegrad: enligt Låneas undersökningar har ViaConto en kontokredit med hög beviljandegrad jämfört med andra långivare som erbjuder SMS-lån. Det betyder att det är större chans för dig som ansöker om en kontokredit att bli beviljad hos ViaConto än hos de flesta andra långivare.
 • Låna utan en UC-förfrågan. ViaConto gör kreditupplysningar via Creditsafe och informerar inte Upplysningscentralen (UC) om beviljade krediter. Det betyder att du hos ViaConto kan ansöka om SMS-lån utan UC-förfrågan som påverkar din kreditvärdighet.
 • Direkt utbetalning: ViaConto erbjuder snabblån med direktutbetalning till konton hos Nordea, Swedbank, SEB och Handelsbanken. Det betyder att om du har konton hos någon av dessa banker kan du få din kredit utbetald omgående efter att du har blivit beviljad en kredit.
 • Det är en praktisk kontokredit. Du som belånar dig med en kontokredit betalar endast ränta för det lånebelopp du nyttjar. Det innebär att du inte betalar ränta för hela kreditgränsen. Eftersom en kreditskuld kan betalas av och nyttjas igen vid behov kan det även vara en buffert i din privatekonomi när du behöver pengar.
 • Utbetalning under helg. ViaConto erbjuder möjligheten för utbetalningar under deras öppettider som även innefattar lördagar. Det betyder att du som låntagare kan få din kredit utbetald på en lördag om det skulle behövas. För den som är behov av ett SMS-lån på en helgdag kan ViaConto därmed vara en passande långivare.
 • Lån utan fasta inkomstkrav. ViaConto erbjuder lån utan fasta inkomstkrav för dess låntagare. Deras bedömning för inkomstkrav är individuell och varierar beroende på låntagare och du kan bli beviljad en kredit även om du har en låg inkomst. Det som avgör om din ansökan blir beviljad är din återbetalningsförmåga snarare än din inkomst.
 • Ingen uppläggningsavgift. ViaContos kontokredit har ingen uppläggningsavgift vilket betyder att du kan belåna dig hos dem utan att behöva betala någon avgift i förväg. Uppläggningsavgifter är en vanlig avgift som många långivare tar för det administrativa arbetet bakom ett låneupplägg. ViaConto har dock en av många lån utan uppläggningsavgift.
 • Du kan bli beviljad trots att du är arbetslös. ViaConto kräver inte att du måste ha någon form av anställning för att bli beviljad deras kontokredit. Det kan vara fördelaktigt för dig om du vill låna trots att du är arbetslös och har en inkomst via A-kassa.

Nackdelar med ViaContos kontokredit

De viktigaste nackdelarna med ViaContos kontokredit är:

 • Det är en högkostnadskredit med en hög ränta. Med en ränta på 43,44 % har ViaContos kontokredit en högre ränta än de flesta långivare som Lånea recenserat. Du som nyttjar ViaContos kredit behöver vara medveten om att det är en högkostnadskredit som är dyrare än många andra kontokrediter.
 • Krav på deklarerad inkomst. ViaConto kräver att dess låntagare har någon form av deklarerad inkomst i Sverige. Det betyder att du hos ViaConto inte kan ansöka om ett lån utan deklarerad inkomst hos Skatteverket.
 • Lägre kreditgräns än andra långivare. ViaConto har en kreditgräns på 30 000 kronor vilket är något lägre än kreditgränsen hos många andra långivare som erbjuder kontokrediter. Den maximala kreditgränsen för de flesta långivare som Lånea recenserat ligger i normala fall mellan 30 000 till 60 000 kronor.
 • Återkommande månadsavgift. ViaConto har en återkommande månadsavgift på 375 kronor som tillkommer oavsett om krediten nyttjas eller inte. Det betyder att du som låntagare under en 12 månadersperiod behöver totalt betala 380 kronor i avgifter oavsett om krediten nyttjas eller ej. De är unika om detta och det är en exceptionellt hög kostnad för att bara inneha en kredit.
 • Anmärkningar avseende uteblivna betalningar till lån ger ofta avslag. Även om ViaConto godkänner att du som låntagare kan ha betalningsanmärkningar sedan tidigare förväntas din låneansökan få avslag om dina anmärkningar avser uteblivna betalningar för lån.

Jämför ViaContos kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: ViaContos kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Viaconto Viaconto 1 000-30 000 kr 43,44-43,44 %
3,7/5
Ja, under öppettider Ja, via Creditsafe 380 kr 45 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr

Vad särskiljer ViaContos kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer ViaContos kontokredit från andra SMS lån är dess beviljandegrad. Det beror främst på att ViaConto kan bevilja låntagare även om de inte har en anställning eller om de har betalningsanmärkningar.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

ViaConto kontokredit vs Brixo kontokredit

Brixos kontokredit har en ränta på 28,95 % som är lägre än ViaContos ränta på 43,44 %. När du beviljas en kontokredit hos Brixo tillkommer inga avgifter utöver räntan. Beviljandegraden för Brixos kontokredit är trots det relativt hög såsom hos ViaConto. Brixo kan däremot inte göra direktutbetalningar till storbanker och är heller inte tillgängliga för kundservice och hantering under helger.

ViaConto kontokredit vs Northmill kontokredit

Northmills kontokredit är ett bra alternativ om du söker en billigare kredit än ViaContos kontokredit. Räntan på Northmill sträcker sig från 7,9 % till 25,9 % och är därmed betydligt lägre än räntan på 43,44 % hos ViaConto. Däremot är det svårare att bli beviljad en kredit hos Northmill eftersom de har fasta inkomstkrav, kräver att dess låntagare är anställda och tar kreditupplysningar via UC.

Kundomdömen av ViaContos kontokredit online

Det finns gott om omdömen online av låntagare som lånat hos ViaConto. På Trustpilot har till exempel ViaConto fått betyget 4,5 av 5 som långivare baserat på över 1000 recensioner. Det ska anses som ett högt betyg och visar på att Trustpilots användare har en hög kundnöjdhet gentemot ViaConto.

De positiva omdömena för ViaConto fokuserar på långivarens pålitlighet, möjligheten för snabb utbetalning och den snabba hanteringen av kreditansökningar. Det går även att hitta bra omdömen om ViaContos kundservice med fokus på snabb och kvalitativ service.

De negativa omdömen om ViaContos kontokredit som finns online handlar ofta om kreditens höga räntekostnader, som påpekas vara högre hos ViaConto än vad den är hos de flesta konkurrenterna. ViaContos korta återbetalningstider har även fått negativa omdömen. Det beror på att lån med korta återbetalningstider i regel har höga månadskostnader. När låntagare inte klarar av att betala kostnaderna kan det leda till dyra avgifter som tillkommer.

ViaContos krav

ViaContos krav är:

 • En deklarerad inkomst i Sverige. ViaConto kräver någon form av inkomst som är deklarerad. Det kan vara inkomst från arbete eller till exempel från A-kassa. Även om du kan styrka din inkomst med lönespecifikationer kommer din ansökan få avslag av ViaConto om du inte har någon deklarerad inkomst i den kreditupplysning som genomförs vid din kreditansökan.
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden. Låntagare hos ViaConto får inte ha någon aktiv skuld hos Kronofogden. Skulder till inkassobolag är däremot inget hinder för att ansöka om ViaContos kontokredit.
 • Folkbokföring i Sverige. Låntagare hos ViaConto behöver ha varit folkbokförda på en svensk adress i minst 2 år från ansökningsdagen.
 • Ingen skyddad identitet. Om du har en skyddad identitet kan du inte ansöka om en kontokredit hos ViaConto. Det kan till exempel vara fallet om du har skyddad bokföring så att ingen ska ha möjlighet att kolla upp din folkbokföringsadress.
 • Ett aktivt mobilnummer. För att ansöka om kredit hos ViaConto behöver du som låntagare inneha en egen mobiltelefon och ha ett mobiltelefonnummer.
 • Ett elektroniskt ID. Eftersom en ansökan hos ViaConto endast går att göra på deras hemsida behöver du som ansöker ett elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID) för att kunna legitimera dig och signera din ansökan.
 • Ett svenskt bankkonto. Du måste inneha ett svenskt bankkonto för att kunna ansöka om lån hos ViaConto och kunna få deras kontokredit utbetald.

Om du inte uppfyller ViaContos krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av ViaConto.

Se mer: Krav för att låna pengar.

Innan du ansöker om ViaContos kontokredit

Innan du ansöker hos ViaConto bör du beakta detta:

 • ViaContos grundkrav. Säkerställ att du uppfyller ViaContos grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än ViaConto. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: ta reda på din kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än ViaConto. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om ViaContos kontokredit

Så här gör du för att ansöka om ViaContos kontokredit:

 1. Välj om du är en ny kund eller en befintlig kund.

 2. Välj ditt önskade kreditbelopp och klicka på Ansök.

 3. Ange de önskade uppgifterna.

 4. Godkänn de nödvändiga villkoren och klicka på Ansök.

 5. Följ de angivna stegen och signera din ansökan med ett Mobilt Bank ID.

Jämfört med andra långivare är hanteringstiden hos ViaConto relativt kort och du får alltid ett preliminärt svar på din datorskärm efter din ansökan. Manuell hantering av handläggare krävs för ett slutgiltigt besked, men eftersom ViaContos öppettider sträcker sig från vardagar till lördagar kan hanteringen vara snabb.

Så har vi betygsatt ViaConto

Eftersom ViaConto tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt ViaConto enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos ViaContos kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat ViaContos process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta ViaConto för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos ViaConto?

Ja, de flesta omdömen som går att hitta på nätet tyder på att de kunder som tagit lån hos ViaConto är nöjda med långivarens pålitlighet. ViaConto omfattas även av Finansinspektionens (FI) lagkrav som gäller för alla långivare i Sverige. Det betyder att någon form av till exempel bedrägeri från ViaContos sida skulle innebära allvarliga konsekvenser för företaget.

ViaConto har sedan 2015-12-15 haft tillstånd av FI för konsumentkreditgivning och företaget har varit aktivt sedan 2011-05-03. Företaget är en del av moderbolaget VIA SMS Group som grundades i Lettland 2008 och har kreditinstitut i flera länder runt om i Europa.

Vad kan ViaContos kontokredit användas till?

En kontokredit från ViaConto går att användas som en buffert i din privatekonomi och du kan till exempel betala räkningar, skatteskulder, eller köpa något till hushållet för pengarna. ViaConto ställer inga krav på vad du kan använda de lånade till.

Vad är den minsta månadsbetalningen för ViaContos kontokredit?

Den minsta betalningen per månad för ViaConto är i skrivande stund (december 2022)  10 % av din skuld (6,71 % av ditt utestående kreditsaldo med månadsränta om 3,29 %) och månadsavgiften på 375 kronor. Däremot måste den minsta månadsbetalningen oavsett skuldens storlek vara 800 kronor.

Kostar det att lösa ViaContos kontokredit i förtid?

Nej, det kostar inget extra att lösa ViaContos kontokredit i förtid. Eftersom krediten inte har en fast ränta betalar du ingen ränteskillnadsersättning för förtida inlösen. För att minska dina räntekostnader kan du även göra extrainbetalningar utöver den minsta månadsbetalningen som krävs.

Kan en befintlig kredit hos ViaConto höjas?

Ja, det är möjligt att höja kreditgränsen för en befintlig kund med en kontokredit hos ViaConto. Hela skulden för den initiala krediten måste dock betalas av innan en höjning är möjlig.

Avslutas en kredit hos ViaConto när den är avbetald?

Nej, även om en kredit hos ViaConto är helt återbetald kan du som låntagare fortfarande nyttja krediten upp till dess maximala kreditgräns. Om du vill avsluta din kredit är det möjligt såtillvida att din skuld är helt återbetald.

Detaljerad information om Viaconto

Information om Viaconto
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Nordea
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Nordea
Betyg hos Trustpilot
3.1 / 5 Trust pilot score 3.1 / 5
(1034 omdömen)
Krav hos Viaconto
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Godkänner upp till tre anmärkningar de senaste två åren. Tar hänsyn till vad anmärkningar avser, t.ex. utebliven betalning till andra kreditgivare innebär låg chans att beviljas.
Ålderskrav
18 - 80 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Du kan beviljas ett lån så länge du har deklarerat mer än 0 kronor föregående år och har någon typ av inkomst idag, oavsett varifrån.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Viaconto
Ränta
43,44 %
Effektiv ränta
204,22 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
380 kr
Aviavgift
45 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Viaconto
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,5 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 380 kr i administrationsavgift och 45 kr i AVI-avgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 447 kr och effektiv ränta på 204,22 %. Totalt att betala blir 7 366 kr.