Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Omöjligt att få lån

Att man har svårt eller rent utav omöjligt att få lån kan bero på flera saker. Vi går igenom olika orsaker till varför du har svårt att låna, och vilka långivare du har störst chans att bli beviljad hos!

  • Låna trots upp till 10 st betalningsanmärkningar
  • Möjlighet att bli godkänd även med många UC-förfrågningar
  • Fler utan krav på fast anställning
  • 20 st lån utan UC
  • Inkomstkrav på så lite som 2 000 kr i månaden
Loanstep logo

Det bästa lånet för dig med omöjligt att få lån

Loanstep är det bästa alternativet för dig som tycker det är omöjligt att få lån. Hos dem kan du beviljas lån i nödlägen, även med en betalningsanmärkning (om den är äldre än 12 månader).

Ansök nu!

Långivare för dig som har svårt att få lån

I listan nedan har vi samlat de långivare med färre krav på låntagaren. Hos aktörerna nedan har du som vill låna trots svag kreditvärdighet en större chans att bli beviljad ett lån.

För att läsa mer om de olika kreditgivarna trycker du på “Visa mer”.

Vanliga frågor

Var har jag störst chans att bli beviljad lån?

Ferratum är en långivare där många som upplever det som omöjligt att få lån blir beviljade. Med det sagt finns det inga garantier att du med svårt att låna blir beviljad hos dem. Vi rekommenderar därför att du prövar några olika i listan ovan om du blir nekad hos dem.

Varför har jag svårt att få lån?

Vi kan inte avgöra i enskilda fall varför det är svårt för någon att låna. De vanligaste anledningarna att det är svårt att låna är oftast:

  • För många UC-förfrågningar
  • För många lån sedan innan
  • Betalningsanmärkningarna
  • Låg lön eller ingen inkomst

Är det omöjligt att låna pengar utan jobb?

Nej, det finns vissa långivare som kan erbjuda lån för arbetslösa så länge du har någon typ av intäkt såsom sjukpension eller A-kassa.

Är det möjligt att få lån utan någon inkomst överhuvudtaget?

Nej det går inte. Enligt svensk lag strider det mot god kreditgivningssed att låna ut pengar till någon som inte har någon inkomst och därav inte kan betala tillbaka lånet.

Vissa långivare tittar däremot endast på deklarerad inkomst, så det är i teorin möjligt att ange en felaktig inkomst och bli beviljad ändå. Något som såklart är ett villkorsbrott och något Lånea avråder ifrån.