Sidan innehåller annonser

Tryggkredit SMS lån: Recension 2024

Tryggkredit erbjuder ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med medelhög kreditvärdighet. Krediten är lämplig för dig med en årsinkomst på minst 150 000 kr och som saknar betalningsanmärkningar. Om du söker ett SMS lån med låg lånekostnad är Tryggkredits SMS lån ett perfekt alternativ.

Tryggkredits SMS lån är billigt för att vara ett SMS lån, men inte det billigaste. Krediten är dock svårare att bli beviljad än flera andra krediter och saknar direktutbetalning till nya kunder. Det gör att kreditens sammanlagda betyg sjunker.

Läs hela recensionen

Tryggkredit
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 22,5 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Tryggkredit.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Tryggkredit: Ganska bra, 3.5/5

Lånea anser att Tryggkredits SMS lån allt sammantaget är ganska bra och krediten ges betyget 3,5 av 5. Det är ungefär detsamma som 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Tryggkredits SMS lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4.5/5. Tryggkredit är ett billigt SMS lån jämfört med många andra SMS lån. Krediten har låg ränta och få avgifter utöver ränta.
 • Beviljandegrad: betyg 2.5/5. Tryggkredit har enligt Låneas data en medelhög beviljandegrad. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra SMS lån som är lättare att bli beviljad.
 • Utbetalning: betyg 4/5. Tryggkredits SMS lån har direktutbetalning dygnet runt för befintliga kunder, och direktutbetalning under öppettider för nya kunder.
 • Kundservice: betyg 4/5. Tryggkredit kan nås via mejl och telefon vardagar mellan 10.00–17.00 samt lördagar mellan 10.00–13.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Tryggkredit: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.5/5
Lånekostnad4.5/5
Beviljandegrad2.5/5
Utbetalning4/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att lånekostnaden för Tryggkredits SMS lån är bra och SMS lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Tryggkredits SMS lån har en låg ränta på 22,5 % och saknar övriga avgifter förutom en uttagsavgift på 145 kr (ej vid första uttaget). Om du söker ett billigt SMS lån är Tryggkredits SMS lån ett utmärkt val.

Vad som är negativt med Tryggkredits SMS lån är att det trots allt har en uttagsavgift efter första uttaget. Om du vill ta flera mindre uttag av din kredit ökar den totala lånekostnaden för krediten. Även om Tryggkredits SMS lån har en uttagsavgift klassificeras krediten aldrig som en högkostnadskredit.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Tryggkredits SMS lån och återbetalas över 12 månader med en ränta på 22,5 % har Tryggkredits SMS lån en effektiv ränta på 28,52 %. Det är bra eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Tryggkredits SMS lån är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Det finns flera andra SMS lån som är enklare att bli beviljad än Tryggkredits SMS lån. Vad som är positivt med deras kredit är att krediten är utan UC och att den trots allt kan beviljas till dig som saknar fast anställning.

Tyvärr beviljar Tryggkredit inte SMS lån till dig som har betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett om du är en ny eller befintlig kund, om anmärkningen är gammal eller om det är ett A-mål eller ett E-mål.

Utbetalning: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att utbetalningen av Tryggkredits SMS lån är ganska bra och SMS lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Om du är befintlig kund hos Tryggkredit och har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank, kan du få en kredit utbetald automatiskt dygnet runt. Är du befintlig kund till Tryggkredit och i behov av ett snabbt SMS lån är deras kredit utmärkt.

Vad som är negativt med Tryggkredits SMS lån är att nya kunder genomgår både en manuell handläggnings- och utbetalningsprocess under deras öppettider. Det betyder att det kan ta 1–2 dagar för en kredit att utbetalas. När krediten väl utbetalas sker det dock med direktutbetalning under deras öppettider.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Tryggkredits kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Tryggkredit finns tillgängliga via mejl och telefon under vardagar mellan 10.00–17.00, samt lördagar mellan 10.00–13.00.

Vad vi på Lånea anser är negativt med Tryggkredits kundservice är att de inte är aktiva på sociala medier eller i en livechatt på deras hemsida. Det gör att det ibland kan ta tid att få svar på frågor som inte redan har besvarats på deras hemsida.

Vem är Tryggkredit SMS lån bäst för?

Tryggkredits SMS lån är bäst för dig med medelhög kreditvärdighet som har en årsinkomst på minst 150 000 kr och som saknar betalningsanmärkningar. Tryggkredit kommer inte bevilja dig SMS lån om du har en betalningsanmärkning, oavsett hur gammal den är eller vilken typ av anmärkning det är.

Omständigheter när Tryggkredits SMS lån passar bra

Några omständigheter när Tryggkredits SMS lån passar bra är om:

 • Du vill låna små belopp. Eftersom Tryggkredit har en låg ränta för deras SMS lån och få övriga avgifter är krediten ett bra alternativ för dig som vill ta ett SMS lån på ett lågt lånebelopp till en låg lånekostnad. Anledningen till det är att totalkostnaden för lån på små belopp ofta utgörs av en större andel av avgifter (såsom uppläggningsavgift). Se: smålån.
 • Du vill ta lån trots många UC-förfrågningar. Tryggkredit använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Även om du har flera UC-förfrågningar kommer det således inte påverka din chans att beviljas SMS lån hos Tryggkredit. Se: låna pengar trots många förfrågningar.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Tryggkredit erbjuder ett SMS lån som är billigare än många andra SMS lån. Om du söker ett SMS lån med låg lånekostnad är Tryggkredits SMS lån ett bra alternativ för dig. Se: billiga SMS lån.
Läs mer på Tryggkredit.se

Vem är Tryggkredits SMS lån dåligt för?

Tryggkredits SMS lån är dåligt för dig som söker ett SMS som är enkelt att bli beviljad. Om du har låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar ska du vända dig till en annan kreditgivare.

Tryggkredits SMS lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Tryggkredits SMS lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Tryggkredits SMS lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratums kredit: kredit utan avgifter med snabb utbetalning. Ferratum erbjuder en kredit med direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker, med ränta på 43,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr.
 • Brixos kredit: kredit med låg ränta och hög beviljandegrad. Brixo erbjuder en kredit som är enkel att bli beviljad, har en ränta på 28,95 % och en kreditgräns på mellan 3 00050 000 kr.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån erbjuder i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Tryggkredits SMS lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Tryggkredits SMS lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Tryggkredits SMS lån som har en lägsta kreditgräns på 1 000 kr och ett lägsta uttagsbelopp på 1 000 kr.

Se: ta privatlån.

Fördelar med Tryggkredits SMS lån

De viktigaste fördelarna med Tryggkredits SMS lån är:

 • Du tar kredit utan UC. Tryggkredit använder inte UC som kreditupplysningsföretag, utan Bisnode. Om du lånar pengar hos Tryggkredit påverkas således inte din kreditvärdighet hos UC. Se: kredit utan UC.
 • Befintliga kunder får SMS lån med direktutbetalning. Endast Tryggkredits befintlig kunder som har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank, har direktutbetalning av deras kredit dygnet runt. Det är en fördel för dig som redan är kund hos Tryggkredit och söker ett smslån med direktbetalning dygnet runt.
 • Ej krav på fast anställning. Du kan låna pengar hos Tryggkredit även om du saknar en fast anställning (så länge du har en årsinkomst på minst 150 000 kr). Det är en fördel för dig som till exempel är timanställd, provanställd, projektanställd, arbetslös, sjukskriven eller studerar och vill ta lån utan fast anställning.
 • Utbetalning av SMS lån under helgen. Tryggkredit erbjuder automatisk utbetalning på helger för befintliga kunder som har bankkonto hos någon av storbankerna eller Danske Bank. Nya kunder kan få utbetalning på lördagar mellan 10.00–13.00. Se: SMS lån under helgen.
 • Det är en kontokredit. Tryggkredits SMS lån är en kontokredit, vilket innebär att du endast betalar ränta för den delen av krediten du använder. När du har återbetalat krediten kan du nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns. Se: Vad är kontokredit.
 • Det är ett SMS lån med låg ränta. Tryggkredits SMS lån har en ränta på 22,5 %, vilket är lågt för att vara ett SMS lån. Det är en fördel för dig som söker ett SMS lån och har en tillräckligt god kreditvärdighet för att beviljas ett SMS lån med låg ränta.
 • Du kan beviljas lån med låg inkomst. För att beviljas lån hos Tryggkredit behöver du endast en deklarerad årsinkomst på 150 000 kr (12 500 kr /mån). Inkomsten kan komma från förvärvsarbete, pension, eget företag, en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN. Se: lån med låg inkomst.

Nackdelar med Tryggkredits SMS lån

De viktigaste nackdelarna med Tryggkredits SMS lån är:

 • Det beviljar ej SMS lån med betalningsanmärkning. Du kan ej beviljas kredit hos Tryggkredits SMS lån om du har en betalningsanmärkning. Det gäller även om anmärkningen är gammal. Om du vill ansöka om SMS lån hos Tryggkredit och har en betalningsanmärkning behöver du vänta tills anmärkningen har försvunnit (eller låna pengar hos en annan kreditgivare). Se: SMSlån med anmärkning.
 • De har låg beviljandegrad. Även om Tryggkredit kan bevilja SMS lån till dig som saknar fast anställning eller har en årsinkomst på endast 150 000 kr, kan krediten vara förhållandevis svår att bli beviljad. Det finns flera andra SMS lån som är enklare att bli beviljad än Tryggkredits SMS lån. Se: lån med hög beviljandegrad.

Jämför Tryggkredits SMS lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Tryggkredits SMS lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Tryggkredit Tryggkredit 1 000-30 000 kr 22,5-22,5 %
3,5/5
Ja, under öppettider Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Tryggkredits SMS lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Tryggkredits SMS lån från andra SMS lån är att krediten har låg ränta för att vara ett SMS lån. Tryggkredits SMS lån har en ränta på 22,5 %, vilket är lägre än genomsnittsräntan för de SMS lån Lånea har recenserat på 38,4 %.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Tryggkredits SMS lån vs Northmills kredit

Precis som Tryggkredit erbjuder Northmill en kontokredit, men med UC. Northmills kredit är helt utan övriga avgifter utöver räntan och har en lägre ränta på 7,9–25,9 %.

Northmills kredit har direktutbetalning dygnet runt för alla och kan beviljas till dig med betalningsanmärkning. Tryggkredit beviljar inte kredit till dig med anmärkning, men kan däremot bevilja kredit till dig som saknar fast anställning vilket Northmill inte kan.

Tryggkredits SMS lån vs Saldos kredit

Saldo erbjuder precis som Tryggkredit en kontokredit utan UC. Saldos kredit har en lägre kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr och en variabel ränta på 19,5–39,5 %. Till skillnad mot Tryggkredit kan Saldo betala ut deras kredit dygnet runt för alla kunder. Tryggkredits SMS lån har däremot två betalningsfria månader per år, vilket Saldos kredit inte har.

Ansök om Tryggkredit SMS lån via låneförmedlare

Ansöker du om Tryggkredits SMS via en låneförmedlare kan du jämföra Tryggkredits SMS lån med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Tryggkredits SMS lån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC, vilket en låneansökan direkt hos Tryggkredit inte gör.

Se mer: bästa låneförmedlaren.

Kundomdömen av Tryggkredits SMS lån online

Tryggkredit är en del av moderbolaget Bliq AB och erbjuder en kontokredit som har funnits i flera år. Även om Tryggkredit har funnits länge har deras kredit endast recenserats av ett fåtal personer på Trustpilot. På Trustpilot har recensenterna gett Tryggkredits SMS lån betyget 2,9 av 5, där 5 står för utmärkt.

Eftersom Tryggkredits SMS lån idag (dec 2022) har så få recensioner på Trustpilot anser vi på Lånea att det inte går att med säkerhet återge vad Tryggkredits kunder tycker om deras kredit.

Tryggkredits krav

Tryggkredits krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ej ha aktiva skulder hos Kronofogden
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • varit folkbokförd i Sverige i minst tre år
 • ha en deklarerad årsinkomst på minst 150 000 kronor.

Om du inte uppfyller Tryggkredits krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Tryggkredit.

Se mer: Vad krävs för att få låna pengar?

Innan du ansöker om Tryggkredits SMS lån

Innan du ansöker hos Tryggkredit bör du beakta detta:

 • Tryggkredits grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Tryggkredits grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Tryggkredit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Tryggkredit. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Tryggkredits SMS lån

Så här gör du för att ansöka om Tryggkredits SMS lån:

 1. Fyll i ditt personnummer, mobilnummer, belopp och välj Ansök nu.

 2. Fyll i dina kontaktuppgifter och det bankkontonummer krediten ska utbetalas till.

 3. Fyll i dina ekonomiska uppgifter och kompletterande uppgifter (om det behövs).

 4. Skicka in din låneansökan genom att identifiera dig med BankID.

 5. Du inväntar lånebesked och får ett automatiskt besked via sms och mejl när din ansökan är behandlad.

 6. När din låneansökan godkänts betalas pengarna ut samma dag eller nästkommande bankdag.

Likt hos andra kreditgivare är det enkelt att ansöka om kredit hos Tryggkredit. Om du behöver bli guidad kan du först titta på deras instruktionsfilm innan du gör en låneansökan.

Så har vi betygsatt Tryggkredits SMS lån

Eftersom Tryggkredits SMS lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Tryggkredits SMS lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Tryggkredits SMS lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Tryggkredits process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Tryggkredit för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att låna pengar hos Tryggkredit?

Tryggkredit har en nominell ränta på 22,5 % och en effektiv ränta på 28,52 %. Utöver ränta har de en uppläggningsavgift på 0 kronor. En avgift tas inte vid det första uttaget. Tryggkredit inga övriga avgifter för deras kredit utöver ränta och uttagsavgift.

Är det säkert att låna pengar av Tryggkredit?

Ja, det är säkert att låna pengar av Tryggkredit. Tryggkredit har funnits i flera år och är licensierad av Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige. De har dessutom en SSL-krypterad anslutning i deras hantering av låneansökningar.

Kostar det något att lösa krediten hos Tryggkredit i förtid?

Nej, Tryggkredit har rörlig ränta vilket innebär att det inte kostar något att lösa deras kredit i förtid. Du betalar inte heller en kostnad (ränteskillnadsersättning) om du betalar av lite extra vid olika tillfällen, utöver det minimibelopp du är skyldig att betala.

Går det att höja eller utöka krediten hos Tryggkredit?

Ja, Tryggkredit erbjuder en möjlighet att höja och utöka deras kredit. Om du vill utöka din kredit hos Tryggkredit kontaktar du deras kundtjänst. Kostnaden för att höja en kredit är 255 kronor.

Avslutas krediten hos Tryggkredit när den är återbetald?

Nej, din kredit hos Tryggkredit avslutas inte när du har återbetalat krediten. För att avsluta din kredit behöver du kontakta Tryggkredit och meddela att du vill avsluta den. I annat fall kan du använda krediten som en form av buffert. Du kan då nyttja krediten på nytt upp till din maximala kreditgräns varefter du återbetalar den.

Har bolaget bakom Tryggkredit andra lån?

Ja, bolaget bakom Tryggkredit heter Bliq AB och erbjuder vid sidan av Tryggkredit ytterligare tre krediter: Säkerfinans kredit, Snabbfinans kredit och Mobillåns kredit. Dessa tre krediter är identiska med varandra och har gemensamt att de är dyrare än de SMS lån som erbjuds av Tryggkredit.

Detaljerad information om Tryggkredit

Information om Tryggkredit
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, under öppettider
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
2.2 / 5 Trust pilot score 2.2 / 5
(9 omdömen)
Krav hos Tryggkredit
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Tryggkredit tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
12 500 kr /mån
Lån som arbetslös
Nej
×
Hos Tryggkredit krävs någon typ av anställning. Exempelvis godkänns inte A-kassa eller CSN som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Tryggkredit
Ränta
22,5 %
Effektiv ränta
28,52 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
145 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Tryggkredit
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
1 000 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 22,5 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 145 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 939 kr och effektiv ränta på 28,52 %. Totalt att betala blir 11 405 kr.