Sidan innehåller annonser

Flexlimit kredit: Recension 2024

Flexlimits kredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet. Krediten är lämplig för dig som är åtminstone 20 år gammal, saknar betalningsanmärkningar och har en årsinkomst på minst 120 000 kr. Om du inte kan beviljas SMS lån med lägre ränta än den hos Flexlimit, kan deras kredit vara ett bra alternativ för dig.

Flexlimits kredit är inte på något sätt det bästa SMS lånet. Krediten har bland annat en hög ränta, en uppläggningsavgift och en aviavgift. Det gör att deras kredit är dyrare än flera andra SMS lån. Det finns billigare SMS lån med både högre beviljandegrad och snabbare utbetalning än Flexlimit.

Läs hela recensionen

Flexlimit
 • Lånebelopp: 5 000 - 20 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Flexlimit.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Flexlimit: Mediokert, 2.9/5

Lånea anser att Flexlimits kredit allt sammantaget är medioker och krediten ges betyget 2,9 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Flexlimits kredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Flexlimits kredit är dyrt för att vara ett SMS lån. Krediten har en hög ränta, en uppläggningsavgift och en aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Flexlimits kredit är ganska enkelt att bli beviljad om du har någon form av anställning eller studerar (med ersättning från CSN).
 • Utbetalning: betyg 3.5/5. Utbetalningen av Flexlimits kredit sker förhållandevis snabbt under deras öppettider.
 • Kundservice: betyg 4/5. Flexlimit finns tillgängliga via telefon, mejl och Facebook under vardagar mellan 08.30–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Flexlimit: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.9/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning3.5/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Flexlimits kredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. Flexlimits kredit är dyrt för att vara ett SMS lån. Krediten har en hög ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift på 45 kr.

Flexlimits kredit definieras alltid som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid. Söker du ett SMS lån som är billigt finns det bättre alternativ än Flexlimits kredit.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Flexlimits kredit, återbetalas över 12 månader med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift på 45 kr har Flexlimits kredit en effektiv ränta på 72,73 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Flexlimits kredit är medioker och krediten ges i denna kategori betyget 3 av 5. Det är förhållandevis enkelt att bli beviljad kredit hos Flexlimit. De tar inte UC och du kan beviljas kredit även om du studerar och inte jobbar, så länge du har ersättning från CSN på minst 10 000 kr/mån (och haft det under 6 mån).

Vad som är negativt med Flexlimits kredit är att de inte beviljar kredit till dig som har betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett om du får ersättning från en A-kassa eller om dina betalningsanmärkningar är gamla. Saknar du anställning eller pension (och inte studerar), alternativt har betalningsanmärkningar är det ingen idé att ansöka om kredit hos Flexlimit.

Utbetalning: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att utbetalningen av Flexlimits kredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det går förhållandevis snabbt för Flexlimit att utbetala deras kredit. Du får i regel besked på kreditansökningar direkt på skärmen, och om du har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken kan du få direktutbetalning av krediten under deras öppettider.

Vad som är negativt med Flexlimits kredit är att du inte kan få direktutbetalning av krediten om du har bankkonto hos någon annan bank än Nordea eller Handelsbanken (även om det är en storbank). De har inte heller direktutbetalning utanför deras öppettider. Det betyder att du inte kan låna från Flexlimit på till exempel kvällar eller helgdagar.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Flexlimits kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Flexlimit finns tillgängliga via telefon, mejl, livechatt och Facebook vardagar mellan 08.30-16.00.

Flexlimits kundtjänst är trevliga och tillmötesgående i telefonen samt relativt enkla att nå via mejl och i deras livechatt. Få andra långivare har en lika tillgänglig kundtjänst såsom Flexlimit.

Vem är Flexlimits kredit bäst för?

Flexlimits kredit är bäst för dig som är minst 20 år gammal, är anställd eller har pension och som saknar betalningsanmärkningar. Flexlimit är också bra för dig med en låg kreditvärdighet till följd av en låg inkomst (årsinkomst på 120 000 kr) eller dig som studerar och endast får ersättning från CSN (minst 10 000 kr/mån).

Omständigheter när Flexlimits kredit passar bra

Några omständigheter när Flexlimits kredit passar bra är om:

 • Du vill få en kredit trots många UC-förfrågningar. Flexlimit använder inte UC som kreditupplysningsföretag, utan Safenode. Det betyder att du kan ansöka om kredit hos Flexlimit och få krediten beviljad trots många uc-förfrågningar hos UC.
 • Du vill ta lån med svag kreditvärdighet. Om du har svag kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst, har du goda chanser att beviljas kredit hos Flexlimit. Detta gäller inte om du har svag kreditvärdighet till följd av arbetslöshet utan studier eller betalningsanmärkningar. Se: lån med svag kreditvärdighet.

Vem är Flexlimits kredit dåligt för?

Flexlimits kredit är dåligt för dig som söker ett SMS lån med en låg lånekostnad. Krediten har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift på 45 kr. Flexlimits kredit är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Flexlimits kredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Flexlimits kredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratums kredit: kredit utan UC och utan avgifter. Ferratum erbjuder en kredit utan övriga avgifter utöver en ränta på 43,5 %. Kreditgränsen hos Ferratum är på mellan 1 00040 000 kr och krediten passar bra för dig som vill låna pengar med snabb utbetalning.
 • Brixos kredit: kredit utan UC med relativt låg ränta. Brixo erbjuder en kredit med ränta på 28,95 % och en kreditgräns på mellan 3 00050 000 kr. Krediten passar bra för dig som söker en kredit med låg lånekostnad.
 • Viacontos kredit: kredit som kan godkänna betalningsanmärkningar. Viaconto erbjuder en kredit med ränta på 43,44 % och en kreditgräns på mellan 1 00030 000 kr. Om du har flera betalningsanmärkningar kan Viacontos kredit vara ett bra alternativ för dig.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Flexlimits kredit. Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Flexlimits kredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för Flexlimits kredit som har en lägsta kreditgräns på 5 000 kr och ett lägsta uttagsbelopp på 500 kr.

Se: Privatlån.

Fördelar med Flexlimits kredit

De viktigaste fördelarna med Flexlimits kredit är:

 • Det är ett lån utan UC. Flexlimit använder Safenode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det innebär att du kan låna pengar hos Flexlimit utan att det påverkar din kreditvärdighet hos UC. Se: lån utan UC.
 • Det är en kontokredit. Flexlimit erbjuder en flexibel kontokredit. Eftersom krediten är revolverande kan du nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns, efter att krediten återbetalats. Du betalar även bara ränta för den delen av krediten du använder. Det är en fördel för dig som vill använda kontokrediten som en buffert för oförutsedda utgifter.
 • Du kan låna med låg inkomst. För att beviljas kredit hos Flexlimit behöver du endast en årsinkomst på 120 000 kr (10 000 kr/mån). Det kan även gå bra att inkomsten kommer från CSN (minst 10 000 kr/mån under minst 6 månader). Se: lån med låg inkomst.
 • Du kan låna och få svar direkt på skärmen. När du ansöker om kredit hos Flexlimit får du alltid besked direkt på skärmen. Det är en fördel för dig som inte vill vänta på att se om din ansökan beviljas. Se: låna och få svar direkt på skärmen.
 • Det har direktutbetalning. Flexlimit erbjuder direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos Nordea och Handelsbanken. Direktutbetalningen görs under deras öppettider och endast via de två bankerna. Det är en fördel för dig som har bankkonto hos Nordea eller Handelsbanken och vill ha snabb tillgång till ett SMS lån. Se: lån med direktutbetalning.
 • Det har betalningsfria månader. Flexlimits kredit har tre betalningsfria månader per år. Det är en fördel som du i princip bara kan få hos Flexlimit. Deras enda krav är att du inte får ha två betalningsfria månader i rad.

Nackdelar med Flexlimits kredit

De viktigaste nackdelarna med Flexlimtits kredit är:

 • Det har ej direktutbetalning till samtliga storbanker. Flexlimits kredit utbetalas ej till bankkonton hos samtliga storbanker, utan endast Handelsbanken och Nordea. Det är en nackdel för dig som söker ett lån med direktutbetalning till Swedbank, SEB eller Danske Bank.
 • Det är ett Sms lån som ej kan beviljas för dig med anmärkningar. Flexlimit erbjuder inte kredit till dig som har betalningsanmärkningar. Oavsett om dina anmärkningar är få till antal eller gamla, har du betalningsanmärkningar kommer du inte beviljas kredit hos Flexlimit. Se: SMS lån med anmärkning.
 • Beviljar ej lån utan inkomst från anställning (undantag CSN). Flexlimit erbjuder endast kredit till dig som har en inkomst från CSN, pension eller en anställning. De beviljar inte kredit till dig som är arbetslös och har ersättning från en A-kassa. Se: lån utan anställning.
 • Det är inte ett SMS lån med helgutbetalning. Flexlimit har en manuell utbetalningsprocess för deras kredit på vardagar under öppettider. Eftersom de inte har öppet på helger, erbjuder de inte heller utbetalning av deras kredit på helgen. Se: lån med helgutbetalning.

Jämför Flexlimits kredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Flexlimits kredit jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Flexlimit Flexlimit 5 000-20 000 kr 39-39 %
2,9/5
Ja, under öppettider Ja , via Safenode 380 kr 45 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Flexlimits kredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Flexlimits kredit från andra SMS lån är krediten är dyrt för att vara ett SMS lån samtidigt som den har något lägre beviljandegrad än flera andra SMS lån i samma kostnadsklass. Flexlimit beviljar till exempel inte kredit till låntagare som har inkomst från en A-kassa eller en låntagare med betalningsanmärkningar.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Flexlimits kredit vs Northmills kredit

Precis som Flexlimit erbjuder Northmill en kontokredit, men med UC och direktutbetalning till bankkonton hos samtliga storbanker (inte bara Handelsbanken och Nordea). Northmills kredit har en högre kreditgräns än Flexlimits kredit på mellan 1 00050 000 kr och en lägre ränta mellan 7,9–25,9 % (Flexlimits kredit har en ränta på 39 %).

Northmills kredit saknar uppläggningsavgift, men har däremot en uttagsavgift på 195 kr. Flexlimits kredit har en uppläggningsavgift på 380 kr, men saknar däremot en uttagsavgift. I en jämförelse mellan de båda SMS lånen är Northmills kredit billigare och har snabbare utbetalningshastighet.

Flexlimits kredit vs Saldos kredit

Både Flexlimit och Saldo erbjuder flexibla kontokrediter med en kreditgräns på mellan 5 00020 000 kr. Saldos kredit kan till skillnad mot Flexlimits kredit utbetalas automatiskt dygnet runt till bankkonton hos alla storbanker. Saldos kredit kan även beviljas till dig med betalningsanmärkning, vilket inte är fallet med Flexlimits kredit.

Flexlimit erbjuder en kredit med en stående ränta på 39 %, medan Saldo erbjuder en kredit med en variabel ränta på 19,5–39,5 %.

Kundomdömen av Flexlimits kredit online

Flexlimit erbjuder en kredit som har funnits under många år och som har recenserats av flera låntagare online. På Trustpilot har Flexlimits kredit fått över 2 500 omdömen, vilket sammantaget gett dem betyget 4,6 av 5 möjliga. Det är ett högt betyg jämfört med andra SMS lån på Trustpilot, särskilt med tanke på antalet recensioner.

Vad majoriteten av recensenterna lyfter fram som positivt med Flexlimit är att de har en snabb och bra service, samt ett lågt pris. Att priset är lågt går dock inte ihop med Låneas jämförelse av andra SMS lån, tvärtom anser Lånea att deras kostnad är hög. Recensenterna tycker även att Flexlimits plattform är enkel att navigera på.

De negative omdömen Flexlimit fått på Trustpilot handlar främst om låntagare som inte har kunnat använda sin kredit av någon anledning. En låntagare är även missnöjd med att denne inte kunnat höja sin kreditgräns.

Flexlimits krav

Flexlimits krav är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ej ha betalningsanmärkningar
 • ej ha några skulder hos Kronofogden
 • ha fast permanent boende
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha årsinkomst på 120 000 kr från pension, lön eller CSN.

Om du inte uppfyller Flexlimits krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Flexlimit.

Se mer: krav för att få ta lån.

Innan du ansöker om Flexlimits kredit

Innan du ansöker hos Flexlimit bör du beakta detta:

 • Flexlimits grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Flexlimits grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker således i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Flexlimit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: kontrollera kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Flexlimit. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Flexlimits kredit

Så här gör du för att ansöka om Flexlimits kredit:

 1. Gå till Flexlimits ansökningsformulär.

 2. Välj om du ska ansöka om en kreditgräns på 5 000, 10 000 kr, 15 000 kr eller 20 000 kr.

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Invänta svar om du beviljas kredit.

 5. Om du beviljas kredit behöver du bara godkänna lånevillkoren.

 6. Invänta utbetalning av krediten till det bankkonto som du angett.

Det är mycket enkelt att ansöka om kredit hos Flexlimit. Sammantaget tar det inte mer än 3 minuter att fylla i deras ansökningsformulär.

Så har vi betygsatt Flexlimits kredit

Eftersom Flexlimits kredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Flexlimits kredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Flexlimits kredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Flexlimits process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Flexlimit för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att låna pengar hos Flexlimit?

Flexlimit har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 380 kr och en aviavgift på 45 kr per månad. Om du söker ett SMS lån med låg lånekostnad är inte Flexlimits kredit ett bra alternativ för dig.

Vad kan Flexlimits kredit användas till?

Eftersom Flexlimits kredit är ej kräver säkerhet, ställer Flexlimit inget krav på att deras kredit ska användas för ett särskilt ändamål. Vanliga ändamål när det kommer till flexibla kontokrediter är resor, kläder, vitvaror och plötsliga oförutsedda utgifter.

Avslutas min kredit hos Flexlimit när den är återbetald?

Nej, din kredit avslutas inte hos Flexlimit när du har återbetalat krediten. Precis som alla andra kontokrediter kan du återanvända deras kredit upp till din maximala kreditgräns igen, efter att den återbetalats. Om du vill avsluta krediten behöver du kontakta Flexlimits kundtjänst.

Kostar det något att lösa Flexlimits kredit i förtid?

Nej, eftersom Flexlimits kredit har rörlig ränta kostar det inget om du vill lösa deras kredit i förtid. Du betalar inte heller någon ränteskillnadsersättning om du vill göra mindre extrabetalningar då och då, utöver det minimibelopp du är skyldig att betala.

Detaljerad information om Flexlimit

Information om Flexlimit
Utan UC
Ja , via Safenode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Handelsbanken, Nordea
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.8 / 5 Trust pilot score 4.8 / 5
(2656 omdömen)
Krav hos Flexlimit
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Flexlimit tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
De kräver att du är antingen fast anställd eller är pensionär.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Flexlimit
Ränta
39 %
Effektiv ränta
72,73 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
380 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Ja
Ansökan hos Flexlimit
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
500 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 380 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 065 kr och effektiv ränta på 72,73 %. Totalt att betala blir 13 156 kr.