Recension av GoodCash lån

Vårt omdöme: 3,7/5

GoodCash erbjuder ett snabblån som har väldigt låga avgifter i jämförelse med deras konkurrenter. De är ett bra alternativ för dig som lägger stor vikt vid att hålla nere kostnaden för lånet.

Deras lån har en ränta på 26 %, och utöver räntan tillkommer det inga avgifter. Lånet är alltså inte en högkostnadskredit. Den låga kostnaden kompenseras av att de beviljar färre lån än många konkurrenter.

De största nackdelarna med GoodCash lån är korta öppettider och att de inte erbjuder någon direktbetalning. Är det viktigt att få pengarna snabbt finns det alltså mer lämpliga alternativ.

Lånekostnad: 5/5

GoodCash erbjuder en förhållandevis låg ränta i jämförelse med liknande aktörer. De har dessutom inga avgifter utöver räntan.

Beviljandegrad: 4/5

GoodCash kan erbjuda personer som har upp till nio betalningsanmärkningar lån men de kräver att man har en fast anställning.

Utbetalning: 3/5

Ingen direkt utbetalning och de betalar endast ut lån på vardagar under sina öppettider. Det tar alltid 1 – 2 bankdagar att få pengarna till sitt konto.

Kundservice: 3/5

GoodCash har en hjälpsam och proffsig kundservice, men har endast öppet 09:00 – 12:00 på vardagar.

Om GoodCash

GoodCash ägs av det familjeägda bolaget Prioritet finans AB som grundades 1981 och har sedan 2015 gett ut lån under varumärket GoodCash. Prioritet finans AB är störst i Sverige på fakturaköp och de köper fakturor för ungefär 14 miljarder varje år.

GoodCash i korthet

 • GoodCash är en trygg långivare och de är ett av 24 företag i Sveriges som har högsta kreditvärdighet enligt Bisnodes kreditvärderingssystem under åren 1991 – 2017.
 • Erbjuder ett lån från 5 000 till 50 000 kr.
 • Låneansökan tar bara ett par minuter och du får alltid svar samma dag.

GoodCash skriver på sin hemsida att de grundar sina beslut på kundernas framtida betalningsförmåga och inte på det förflutna. Det som är avgörande för GoodCash är låntagarens betalningsförmåga vid ansökningstillfället. Om betalningsförmågan bedöms som god kan lånet godkännas trots t.ex. betalningsanmärkningar.

 • En schysst långivare med bra villkor.
 • Kan bevilja lån i de flesta fallen även om man har en betalningsanmärkning.
 • Bra ränta utan tillkommande avgifter.

 

Läs mer på GoodCash.se

Hur fungerar GoodCash lån?

GoodCash erbjuder lån i spannet 5 00050 000 kr med en löptid mellan 1 år8 år år. Du väljer självklart själv vilket belopp du önskar och till vilken löptid.

Det lånespann GoodCash erbjuder ligger i linje med de flesta konkurrenterna. Däremot erbjuder de en något längre återbetalningstid än vad jämförbara långivare brukar göra på samma belopp.

Den långa återbetalningstiden resulterar i att man kan få en lägre månadskostnad än vad många konkurrenter erbjuder. Ett lån med lång återbetalningstid och låg månadskostnad blir dock dyrare i längden eftersom att ränta betalas vid fler tillfällen.

Vad kostar ett lån från GoodCash?

GoodCash erbjuder ett lån med en fast nominell årsränta på 25,74 %. Eftersom de inte har några tillkommande avgifter blir den effektiva räntan alltid 29 % på deras lån. Även fast GoodCash har en fast ränta behöver du aldrig betala någon ränteskillnadsersättning om du betalar av lånet i förtid.

Jämför man de lånekostnader GoodCash har med jämförbara konkurrenter kan man direkt se att de erbjuder ett relativt billigt smslån. De flesta konkurrenterna har en räntesats runt 39 %, och i många fall några hundralappar i startavgift utöver räntan.

Den låga kostnaden för GoodCash lån går på bekostnaden av att de har högre krav för att bevilja ett lån än många av deras konkurrenter. Behöver du ett lån trots svag kreditvärdighet finns det alltså bättre alternativ med högre beviljandegrad.

Kostnadsexempel

Tabell 1: Så här mycket kostar olika lån hos GoodCash.
Lånebelopp5 000 kr20 000 kr40 000 kr
Återbetalningstid1 år3 år5 år
Ränta25,74 %25,74 %25,74 %
Uppläggningsavgift0 kr0 kr0 kr
Avi-avgift0 kr0 kr0 kr
Månadsbetalning477 kr803 kr1 191 kr
Totalt att betala5 724 kr28 910 kr71 488 kr
Effektiv ränta29 %29 %29 %

GoodCash krav

GoodCash kräver att du uppfyller deras grundförutsättningar för att inte få ett automatiskt avslag när du ansöker om deras lån.

Deras grundkrav är följande:

 • Att du är innehavare av ett svenskt personnummer.
 • Att du ska ha fyllt 20 år och inte vara äldre än 62 år gammal.
 • Ha en svensk folkbokföringsadress.
 • Vara fri från aktuella skulder registrerade hos Kronofogden och inte ha mer än nio tidigare betalningsanmärkningar.
 • Du får inte ha skuldsanering, vara försatt i konkurs eller stå under förvaltarskap.
 • Du måste ha en email.
 • Du måste ha ett mobilnummer.
 • Du måste ha Bank ID.
 • Ha en inkomst från näringsverksamhet eller tjänst.

 

Läs mer på GoodCash.se

Kreditbedömning

GoodCash använder sig av UC när de gör sin kreditbedömning. Din kreditvärdighet hos UC påverkas alltså vid en låneansökan.

När du skickat in en låneansökan baserar GoodCash sin kreditvärdering huvudsakligen på det står i kreditupplysningen samt det du har angett i din ansökan. De kontrollerar också om du har betalningsanmärkningar genom UCn, men de kan godkänna lån till dig som har upp till nio anmärkningar.

GoodCash gör alltid en manuell handläggning i sin ansökningsprocess, vilket innebär att en handläggare går igenom din ansökan och gör en bedömning. De behandlar endast din ansökan på vardagar mellan 08:00 – 16:00.

Du får alltid svar samma dag om du ansöker under deras öppettider, men svarstiden kan variera beroende på hur många ansökningar som kommit in.

Utbetalning från GoodCash

Från att lånet är beviljat kommer det att dröja 1 – 2 bankdagar innan du får pengarna på kontot. Anledningen till att utbetalningstiden är 1 – 2 är att ditt konto måste bli godkänt för autogiro hos Bankgirocentralen. Det tar vanligtvis två bankdagar. GoodCash erbjuder alltså ingen direktutbetalning

Utbetalningarna från GoodCash sker endast på vardagar under deras öppettider. Om du är i behov av pengar snabbt är GoodCash inte det bästa alternativet för dig.

Ett bra alternativ är istället Monara. De erbjuder utbetalning dygnet runt, samtidigt som deras avgifter liknar GoodCash (26,5 % ränta, och inga avgifter).

Så ansöker du om ett lån från GoodCash

Låneansökan hos GoodCash tar endast ett par minuter att göra:

 • Du får sedan ange önskat lånebelopp 5 000  kr – 50 000 kr och även vilken löptid 1 år8 år år och tryck dig vidare.

 • Sedan kommer du få ange bland annat ditt personnummer, telefonnummer, email, inkomst och även lite andra uppgifter.

 • Därefter trycker du på “Skicka ansökan” och då görs det även en kreditupplysning från UC.

 • Efter det får du svar om lånet är beviljat, om du har fått ett lägre belopp beviljat eller om lånet blev nekat.

 • Slutligen får du godkänna lånet med Bank ID om du tycker allt ser bra ut.

Ibland kan de behöva kompletterande uppgifter av dig och då är det framförallt de två senaste lönespecifikationerna de kräver. I de flesta fallen beror detta på att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Frågor och svar

Använder GoodCash UC?

GoodCash gör alltid en UC innan de beviljar ett lån. I GoodCash kreditbedömning använder de sig av UC och kreditupplysningen kommer att registreras hos UC i 12 månader och därefter försvinner den.

Behöver jag vara fast anställd för att kunna ta ett lån hos GoodCash?

Nej. GoodCash kräver däremot att du har en regelbunden inkomst från t.ex. en timanställning.

Kan man logga in på mina sidor hos GoodCash?

Nej, i dagsläget har GoodCash ingen funktion på sin hemsida där man kan logga in och få en översikt på sitt lån. Om du har funderingar över ditt lån får du antingen maila eller ringa till GoodCash.

Vad har GoodCash för ränta?

GoodCash erbjuder en nominell fast årsränta på 25,74 % och en effektiv årsränta på 29 % till alla sina kunder som blir beviljade ett lån. Det tillkommer inga andra avgifter till lånet.

Godkänner GoodCash betalningsanmärkningar?

GoodCash kan bevilja dig som har upp till 9 betalningsanmärkningar om de bedömer att du har en god betalningsförmåga. För de personer som har minst en aktiv betalningsanmärkning görs alltid en individuell bedömning.

Kan man få en betalningsfri månad hos GoodCash?

Ja. GoodCash erbjuder en betalningsfri månad per kalenderår. För att få nyttja en betalningsfri månad behöver du haft lånet minst fyra månader och skött dina betalningar korrekt.

GoodCash har under covid-19 pandemin i vissa fall kunnat erbjuda tre betalningsfria månader.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Goodcash

Lånebelopp
5 000 - 50 000 kr
Låneperiod
1 - 8 år
Ränta
25,74 %
Ålderskrav
20 år
 • Erbjuder betalningsfri månad
 • Kan bevilja med anmärkning
 • Helt avgiftsfria
Information om Goodcash
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbetalningarna från GoodCash sker endast på vardagar under deras öppettider och det tar 1-2 bankdagar innan du får pengarna på kontot.
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
3.2 / 5 Trust pilot score 3.2 / 5
(1 omdömen)
Krav hos Goodcash
Betalningsanmärkningar
×
GoodCash kan bevilja dig som har max 9 betalningsanmärkningar
Accepteras
Ålderskrav
20 - 62 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
×
Hos GoodCash krävs någon typ av anställning. Exempelvis godkänns inte A-kassa eller CSN som inkomst.
Nej
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Goodcash
Ränta
25,74 %
Effektiv ränta
×
Effektiv ränta hos Goodcash är alltid 29 %.
29 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
3 st/år
Ansökan hos Goodcash
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Endast för dyra smålån
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 25,74 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 954 kr och effektiv ränta på 29 %. Totalt att betala blir 11 448 kr.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-11-08