Sidan innehåller annonser

Klara Lån: Recension 2024

Klara Lån förmedlar privatlån och SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare med låg till medelhög kreditvärdighet. Deras förmedlingstjänst är särskilt lämplig för dig som vill jämföra olika SMS lån, och hitta en långivare som kan erbjuda dig bäst villkor. Om du söker ett SMS lån med snabb utbetalning, som är enkelt att bli beviljad och vill ansöka om SMS lån via en låneförmedlare är Klara Lån ett utmärkt alternativ.

Klara Lån samarbetar med långivarna: CashBuddy, Saldo, GoodCash, Ferratum, Loanstep, Lumify, Risicum, GF Money, Viaconto och KlickLån. De erbjuder inte de billigaste SMS lånen. Om du har låg kreditvärdighet och söker ett billigt SMS lån finns andra långivare med lägre avgifter, till exempel Northmill och Fairlo.

Läs hela recensionen

Klara Lån
 • Lånebelopp: 1 000 - 150 000 krFördel
 • Ränta: 9,84 - 40,5 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Klaralån.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Klara Lån: Bra, 4.1/5

Lånea anser att Klara Lån allt sammantaget är bra och de ges betyget 4,1 av 5. Det är mycket högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Klara Lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. De långivare Klara Lån samarbetar med erbjuder både billiga och dyra SMS lån.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Flera av Klara Låns långivare har hög beviljandegrad. Enligt Låneas data kan det dock vara svårare att beviljas vissa lån via Klara lån jämfört med att ansöka direkt hos berörd långivare.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5. Hos Klara Lån får du i regel alltid svar direkt på skärmen. Flera av deras partners erbjuder även direktutbetalning till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank.
 • Kundservice: betyg 4/5. Klara Lån finns tillgängliga via livechatt och mejl under deras öppettider på vardagar mellan 09.00–18.00, samt lördagar och söndagar mellan 10.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Klaralån.se

Omdöme av Klara Lån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.1/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Klara Lån är ganska bra och som låneförmedlare ges de i denna kategori betyget 3,5 av 5. Även om flera av Klara Låns partners erbjuder billiga SMS lån, har de även partners med dyra SMS lån. Räntan varierar på mellan 9,84–40,5 % och flera av långivarna saknar avgifter utöver räntan.

Vad som är negativt med Klara Lån är att en del av deras partners erbjuder krediter till hög ränta på upp till 40,5 %. Det är kontokrediter som alltid definieras som högkostnadskrediter oberoende av lånebelopp och löptid. Om du söker ett SMS lån hos Klara Lån som har en låg lånekostnad behöver du ha en förhållandevis god kreditvärdighet för att beviljas.

I ett scenario där 10 000 kr lånas via Klara Lån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 26,05 %, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift har ett lån via Klara Lån en effektiv ränta på 47,64 %. Det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar). Räntan och avgifterna har vi uppskattat utifrån ett ungefärligt genomsnitt hos de långivare Klara Lån samarbetar med vid låneansökningar på 10 000 kr.

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Klara Lån är bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Flera av Klara Låns partners erbjuder ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad. Du kan till exempel beviljas kredit även om du är arbetslös eller har betalningsanmärkningar. Om du ansöker om pengar på ett lånebelopp under 30 000 kr kan du beviljas SMS lån hos Saldo, Ferratum, Loanstep, Ferratum, GF Money, Viaconto eller Lumify via Klara Lån. Då tas inte en UC.

Vad som är negativt med Klara Låns beviljandegrad är att de tar en UC om du ansöker om ett lånebelopp på över 30 000 kr. Ansöker du om att låna över 30 000 kr kommer du således belasta din kreditvärdighet hos UC. Vad som vidare är negativt med Klara Lån är att vissa av deras lån verkar enligt data från Lånea vara enklare att bli beviljad om du går direkt till långivaren i fråga istället för att ansöka via Klara Lån.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att utbetalningen av Klara Lån är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. När du ansöker om kredit eller lån via Klara Lån ansöker du om flera SMS lån med direktutbetalning till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank dygnet runt. Om du söker ett SMS lån med snabb utbetalning kan det således vara en bra idé att ansöka via Klara Lån.

Vad som är negativt med Klara Lån är att du inte säkert kan veta om du beviljas kredit eller lån av en långivare som erbjuder direktutbetalning. Vilka långivare du beviljas kredit hos via Klara Lån påverkas av bland annat din kreditvärdighet.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Klara Låns kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Klara Lån har generösa öppettider under vardagar mellan 09.00–18.00, samt lördagar och söndagar mellan 10.00-17.00. De finns då tillgängliga via mejl och i en livechatt. I princip samtliga av deras samarbetspartners har dessutom fått bra betyg för deras kundservice av oss på Lånea.

Vad vi anser är ett minus när det kommer till Klara Låns kundservice är att de inte går att nå via telefon. Även om de är snabba med att svara via till exempel mejl, kan det ändå finnas tillfällen då det behöver gå att nå dem för en mer personlig dialog.

Vem är Klara Lån bäst för?

Klara Lån är bäst för dig som har en låg eller medelhög kreditvärdighet och som vill ha möjlighet att jämföra flera SMS lån genom en låneansökan. Klara Lån är även bäst för dig som har en årsinkomst på minst 100 000 kr och som vill kunna välja mellan flera långivare och hitta den som erbjuder dig bäst villkor.

Omständigheter när Klara Lån passar bra

Några omständigheter när Klara Lån passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. När du ansöker om SMS lån via Klara Lån får du besked direkt på skärmen. Flera av deras samarbetspartners erbjuder även direktutbetalning till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank dygnet runt. Via Klara Lån kan du således låna pengar snabbt.
 • Du vill ta lån på ett lågt belopp. Eftersom Klara Lån samarbetar med flera långivare som erbjuder krediter utan andra avgifter utöver räntan, kan SMS lån på små belopp bli förhållandevis billigt hos Klara Lån. Det beror på att totalkostnaden för lån på lågt belopp ofta består av just avgifter.
 • Om du vill låna pengar trots många UC-förfrågningar. Om du ansöker om snabblån via Klara Lån på ett lånebelopp under 30 000 kr, tas ingen UC i samband med din låneansökan. Din möjlighet att få lån under 30 0000 kr via Klara Lån påverkas således inte av att du har många UC-förfrågningar hos UC. Se: låna pengar trots många uc.
 • Om du vill ta ett billigt SMS lån. Om du har en förhållandevis god kreditvärdighet har du möjlighet att beviljas ett billigt SMS lån via Klara Lån. Flera av de långivare Klara Lån samarbetar med erbjuder billiga SMS lån. Dessa lån kan däremot vara svårare att bli beviljad än vad dyra SMS lån generellt är. Se: billiga snabblån.
 • Om du har låg kreditvärdighet. Vissa av de partners Klara Lån samarbetar med erbjuder SMS lån till dig med låg kreditvärdighet. Om du till exempel är arbetslös eller har betalningsanmärkningar kan du alltså ha möjlighet att få lån trots låg kreditvärdighet via Klara Lån.
Läs mer på Klaralån.se

Vem är Klara Lån dåligt för?

Klara Lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån med låg lånekostnad och utan en UC-förfrågan. De långivare Klara Lån huvudsakligen samarbetar med och som kan erbjuda billiga SMS lån tar en UC. Dessa lån kan dessutom inte ansökas om på lånebelopp under 30 000 kr.

Klara Lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Klara Lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Klara Lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmills kredit: kredit med låg ränta och direktutbetalning. Northmill erbjuder en kontokredit med ränta på mellan 7,9–25,9 % och en kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr. Northmills kredit passar dig som söker ett billigt SMS lån med snabb utbetalning (och är okej med att en UC-förfrågan tas).
 • Ferratums kredit: kredit utan UC och med snabb utbetalning. Ferratum erbjuder en kontokredit med ränta på 43,5 % och en kreditgräns på mellan 1 00040 000 kr. Ferratums kredit passar dig som söker ett SMS lån som är enkelt att bli beviljad och som utbetalas snabbt.
 • Fairlos kredit: kredit med låg ränta och högt maximalt lånebelopp. Fairlo erbjuder en kontokredit med ränta på 20–29 % och kreditgräns på mellan 10 00070 000 kr. Fairlos kredit passar dig som har hög kreditvärdighet och söker ett lån med låg lånekostnad.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom de lån som förmedlas via Klara Lån. Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än ett SMS lån via Klara Lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet för snabblån som kan tas via Klara Lån. Ferratums kredit (en av Klara Låns partners) har till exempel en lägsta kreditgräns på 1 000 kr och ett lägsta uttagsbelopp på 10 kr.

Se: jämföra privatlån.

Fördelar med Klara Lån

De viktigaste fördelarna med Klara Lån är:

 • Lån under 30 000 kr är utan UC. Om du ansöker via Klara Lån på ett lånebelopp under 30 000 kr tas inte en UC-förfrågan i samband med din låneansökan. SMS Lån via Klara Lån på under 30 000 kr belastar således inte din kreditvärdighet hos UC. Se: lån utan uc.
 • De kan erbjuda direktutbetalning. Flera av Klara Låns partners kan erbjuda direktutbetalning av deras kredit dygnet runt. Det gäller särskilt om du ansöker om ett mindre SMS lån med lånebelopp på max 30 000 kr. Om du är ute efter ett sms lån och vill få pengarna direkt kan Klara Lån vara ett utmärkt alternativ för dig.
 • De har SMS lån som kan beviljas trots betalningsanmärkning. Flera av de partners Klara Lån samarbetar med kan godkänna SMS lån till dig som har betalningsanmärkningar. I regel gäller att ju äldre betalningsanmärkningarna är, desto enklare kan det vara att bli beviljad. Se: sms lån trots betalningsanmärkning.
 • Du kan få lån utan en fast anställning. Du kan beviljas en kredit eller ett lån via Klara Lån även om du saknar en fast anställning (om du till exempel har ett vikariat eller en timanställning). Du kan även ha möjlighet att låna pengar om du är arbetslös och har ersättning från en A-kassa, Försäkringskassan eller CSN. Se: låna utan fast anställning.
 • Du kan få SMS lån utbetalt under helger. Även om majoriteten av Klara Låns samarbetspartners inte erbjuder utbetalning på helger, har de några partners som kan erbjuda det. Om du vill ta ett SMS lån och få pengarna utbetalt under helgen kan det således vara en god idé att ansöka via Klara Lån. Se: sms lån helger.
 • De kan erbjuda kontokrediter. Flera av Klara låns partners erbjuder flexibla kontokrediter. Med en kontokredit betalar du endast ränta för den delen av krediten du använder. När krediten är återbetald kan du även nyttja den på nytt upp till din maximala kreditgräns. För dig som vill använda en kontokredit som en buffert är det en stor fördel.
 • De kan erbjuda SMS lån med låg ränta. Flera av de SMS lån (snabblån) som kan erbjudas via Klara lån har en låg ränta för att vara SMS lån. För att beviljas ett snabblån till låg ränta behöver du i regel ha en medelhög kreditvärdighet och gå med på att det eventuellt tas en UC i samband med din låneansökan. Se: sms lån med låg ränta.
 • Du kan beviljas lån med en låg inkomst. Flera av de partners Klara Lån samarbetar med kan bevilja kredit eller lån till dig som har en låg inkomst. Deras grundkrav är endast att du ska ha en årsinkomst på 100 000 kr. Se: lån med en låg inkomst på endast.
 • Du får besked direkt på skärmen. När du ansöker om kredit eller lån via Klara Lån kan du i vissa fall få besked direkt på skärmen. Om du beviljas SMS lån får du därefter förslag på ett antal olika långivare du kan välja mellan. Om du nekas lån får du vända dig till en annan förmedlare eller långivare. Se: lån med besked direkt.
 • De har lån med hög beviljandegrad. Klara Lån har flera samarbetspartners som erbjuder kontokrediter som är enkla att bli beviljade. Du kan till exempel beviljas en kredit även om du är arbetslös eller har betalningsanmärkningar. Se: lån med hög beviljandegrad.
 • Klara Lån förmedlar lån från flera långivare. Eftersom Klara Lån är en låneförmedlare kan du som kund välja den långivare som erbjuder dig bäst villkor om din låneansökan godkänns. Det är en jämförelse som är svår att göra om du går direkt till var och en av deras långivare.

Nackdelar med Klara Lån

De viktigaste nackdelarna med Klara Lån är:

 • Lånebelopp över 30 000 kr är ej utan UC. Om du ansöker om lån med lånebelopp över 30 000 kr via Klara Lån kommer en kreditupplysning tas via UC. Det är en nackdel för dig som vill låna pengar på ett högre lånebelopp utan att belasta din kreditvärdighet hos UC. Se: lån utan uc.

Jämför Klara Lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Klara Lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Klara Lån Klara Lån 1 000-150 000 kr 9,84-40,5 %
4,1/5
Varierar mellan långivare Under 50 tkr: Ja, Över 50 tkr: Nej 0–5405 kr 0 - 60 kr
Creditstar Creditstar 5 000-90 000 kr 20-20 %
3,2/5
Nej Ja, via Bisnode 450 kr 45 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Klara Lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Klara Lån från andra SMS lån är att Klara Lån är en låneförmedlare som förmedlar olika SMS lån från andra långivare. Flera av deras partners erbjuder SMS lån med bra villkor som till exempel direktutbetalning, låg ränta eller hög beviljandegrad.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Klara Lån vs Creditstars lån

Creditstar är inte en samarbetspartner till Klara Lån. Till skillnad mot Klara Lån kan du ansöka om ett lånebelopp på uppemot 90 000 kr utan UC hos Creditstar. För lånebelopp över 30 000 kr tar Klara Lån alltid en UC. Klara Lån erbjuder däremot flera partners med direktutbetalning dygnet runt, medan Creditstar endast har direktutbetalning under deras öppettider. Båda kan ge besked på låneansökningar direkt på skärmen.

Creditstar erbjuder alla låntagare en ränta på 20 %, medan Klara Lån i genomsnitt erbjuder en ränta på 38 % (för lånebelopp under 30 000 kr).

Klara Lån vs Brixos kredit

Brixo är inte en samarbetspartner till Klara Lån. Till skillnad mot Klara Lån erbjuder Brixo en kredit som kan beviljas på lånebelopp på uppemot 50 000 kr utan UC. Klara Lån tar en UC för alla lånebelopp över 30 000 kr. Brixo kan däremot inte erbjuda direktutbetalning av deras kredit dygnet runt, vilket flera partners via Klara Lån kan erbjuda.

Brixos kredit har en låg ränta på 28,95 % och definieras aldrig som en högkostnadskredit. Flera av de krediter som erbjuds via Klara Lån definieras alltid som högkostnadskrediter. De krediter som kan tas via Klara Lån har däremot något högre beviljandegrad än Brixos kredit.

Kundomdömen av Klara Lån online

Klara Lån drivs av bolaget Klara Lån Sverige AB och har funnits sedan år 2015. Trots att Klara Lån samarbetar med partners som erbjuder populära krediter och lån har Klara Lån som låneförmedlare endast ett fåtal recensioner online. Hos Trustpilot har de fått betyget 3,9 av 5.

Med anledning av att Klara Lån har så pass få omdömen på Trustpilot anser vi på Lånea att det inte går att med säkerhet återge vad Klara Låns kunder tycker om deras låneförmedling.

Klara Låns krav

Klara Låns krav är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha en årsinkomst på minst 100 000 kr
 • ha ett fast boende i Sverige
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt personnummer
 • ej ha någon skuld hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Klara Låns krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Klara Lån.

Se mer: vad krävs för att ta lån?

Innan du ansöker om Klara Lån

Innan du ansöker hos Klara Lån bör du beakta detta:

 • Klara Låns grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Klara Låns grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Klara Lån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur ser man sin kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Klara Lån. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker via Klara Lån

Så här gör du för att ansöka via Klara Lån:

 1. Ange hur mycket du vill låna samt återbetalningstid.

 2. Skriv in din e-post, ditt personnummer samt ditt mobilnummer.

 3. Tryck på jämför lån och invänta förslag som kommer upp direkt på skärmen.

 4. Om du beviljas kredit eller lån får du nu en lista med långivare och deras villkor.

 5. Du väljer den långivare du anser har bäst villkor.

 6. Signera din låneansökan med BankID.

 7. Invänta utbetalning.

Det är mycket enkelt och går snabbt att ansöka om kredit eller lån via Klara Lån. Ansökningen är gratis och du förbinder dig inte till att välja en av de långivare de föreslår.

Så har vi betygsatt Klara Lån

Eftersom Klara Lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Klara Lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Klara Lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Klara Låns process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Klara Lån för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kan ett lån hos Klara Lån användas till?

De lån och krediter som erbjuds via Klara Lån är utan säkerhet, vilket innebär att de kan användas till valfritt ändamål. Vanliga ändamål är att för resor, inköp av kapitalvaror eller oförutsedda avgifter.

Är det säkert att låna pengar via Klara Lån?

Ja, det är säkert att låna pengar via Klara Lån. Klara Lån har funnits sedan år 2015 och drivs av det svenska bolaget Klara Lån Sverige AB. Alla långivare Klara Lån (samt Klara Lån) samarbetar med har licens från Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige. Samtliga låneansökningar som går via Klara Lån görs även via en SSL-krypterad anslutning.

Vad är skillnaden mellan Klara Lån och andra långivare?

Den främsta skillnaden mellan Klara Lån och andra långivare är att Klara Lån är en låneförmedlare som samarbetar med ett antal olika långivare. När du vill låna pengar via Klara Lån, är det i själva verket en av deras samarbetspartners du lånar pengar av.

Detaljerad information om Klara Lån

Information om Klara Lån
Anslutna långivare
11 st
Utan UC
Under 50 tkr: Ja, Över 50 tkr: Nej
Registrerar lån hos UC
Beror på långivare
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Varierar mellan långivare
Utbet. helger & kvällar
Varierar mellan långivare
Betyg hos Trustpilot
1.8 / 5 Trust pilot score 1.8 / 5
(38 omdömen)
Krav hos Klara Lån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Har du betalningsanmärkningar nyare än 6 månader eller fler än 6 st bör du kolla på andra alternativ.
Ålderskrav
18 - 75 år
Inkomstkrav
8 333 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Klara Lån samarbetar med flera långivare som accepterar A-kassa, Bidrag eller CSN som inkomst.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
 
Detaljer om Klara Lån
Ränta
9,84 - 40,5 %
Effektiv ränta
47,64 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0–5405 kr
Aviavgift
0 - 60 kr
Betalningsfria månader
Beror på långivare
Ansökan hos Klara Lån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Låneförmedlare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 26,05 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 956 kr och effektiv ränta 29,4 %. Totalt att betala blir 11 467 kr.