Sidan innehåller annonser

Smspengar kontokredit: Recension 2024

Smspengars kontokredit är ett SMS-lån (snabblån) som är bra för dig med låg kreditvärdighet som söker ett snabbt lån utan en UC-förfrågan. På grund av Smspengars snabba hantering av kreditansökningar och utbetalningar är deras kontokredit utmärkt för dig som söker ett lån med kort varsel.

Det finns dock flera långivare som erbjuder SMS lån med lika snabb utbetalningshastighet, högre beviljandegrad och med lägre avgifter än SMSpengar.

Läs hela recensionen

Smspengar
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39,8 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Smspengar.nu
Lånea cover

Vårt omdöme av Smspengar: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Smspengar kontokredit allt sammantaget är ganska bra och krediten ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Smspengars kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Smspengars kontokredit är en dyr kredit med en hög ränta på 39,8 % och flera tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Smspengar har en hög beviljandegrad vilket betyder att även du med låg kreditvärdighet har chans att bli beviljad deras kontokredit.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5. Smspengar erbjuder direktutbetalning till konton på alla storbanker varje dag under deras öppettider till deras nya kunder. Befintliga kunder hos Smspengar kan få uttag direkt utbetalade varje dag oavsett tidpunkt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Smspengar har en snabb och serviceminded kundtjänst som går att kontakta via telefon, mejl och chatt. Kundtjänsten är tillgänglig för service under vardagar 8:00 - 16:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Smspengar.nu

Omdöme av Smspengar: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Smspengar kredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. Smspengars kontokredit är dyr jämfört med andra kontokrediter som recenserats av Lånea. Det beror på att krediten har en hög ränta på 39,8 %, en uppläggningsavgift på 280 kr, aviavgifter på 45 kr, och en uttagsavgift på 95 kr. Många andra SMS lån har både lägre ränta och färre avgifter.

Smspengars kontokredit är dyrare än de flesta SMS-lån och det kan i stor del bero på det höga antalet avgifter som tillkommer med krediten. Räntan som Smspengar har på 39,8 % är högre än genomsnittsräntan för de SMS-lån Lånea recenserat på 38,4 %. För dig som söker en billig kontokredit är det alltså möjligt att hitta billigare kreditgivare än Smspengar.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Smspengars kontokredit (med en ränta på 39,8 %, en uppläggningsavgift på 280 kr, aviavgifter på 45 kr per månad och en uttagsavgift på 95 kr) och återbetalas över 12 månader har Smspengars kontokredit en effektiv ränta på 73,87 %. Det är ganska dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Smspengar kontokredit är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Smspengars kontokredit är enkel att bli beviljad även om du har låg kreditvärdighet. Krediten har högre beviljandegrad än de flesta SMS-lån som recenserats av Lånea. Smspengar kräver inte en fast anställning, gör inga UC-förfrågningar och har inga fasta krav på minimiinkomst.

En negativ aspekt av hur Smspengar beviljar krediter är att de inte godkänner låntagare med betalningsanmärkningar. Det betyder att du som har betalningsanmärkningar sedan tidigare inte kan ansöka om en kontokredit hos Smspengar utan att få ett avslag på din ansökan.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att utbetalningen av Smspengar kontokredit är bra och krediten ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Smspengar hanterar både låneansökningar och utbetalningar förhållandevis snabbt jämfört med andra långivare. Direktutbetalningar till konton i alla storbanker är möjligt för samtliga kunder. Utbetalning sker automatiskt alla dagar i veckan oavsett tid för befintliga kunder. För nya kunder görs manuella utbetalningar under Smspengars öppettider (alla dagar i veckan).

Eftersom ansökningar besvaras direkt för befintliga kunder kan utbetalning förväntas ske samma dag som ansökan skickas in i normala fall. Detsamma gäller för nya kunder så länge ansökan skickas in under öppettiderna och hinner hanteras av deras handläggare. Smspengar erbjuder snabba banköverföringar via Trustly.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Smspengars kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Smspengars kundtjänst är tillgänglig via telefon, mejl och chatt under vardagar 8:00 – 16:00. När Lånea testat Smspengars kundtjänst har de varit snabba och gett hjälpsamma svar på samtliga frågor. Därmed anser Lånea att Smspengar är en av de långivare som erbjuder SMS lån med bäst kundservice i Sverige idag.

Det enda negativa men kundtjänsten på Smspengar är att den endast håller öppet på vardagar, och ej under helger. Det begränsar möjligheten för service under helgdagar. Frågor och svar för samtliga kunder, hantering av kreditansökningar och utbetalningar av lån till nya kunder är inte möjligt under helger. Det beror på att dessa ärenden endast görs under öppettider.

Vem är Smspengars kontokredit bäst för?

Smspengars kontokredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet som vill ha ett lån snabbt utan en UC-förfrågan. Även om många SMS-lån har hög beviljandegrad är det inte många långivare som kan hantera och betala ut låneansökningar lika snabbt som Smspengar. Ett exempel på det är att hantering av Smspengars låneansökningar och utbetalning av dess krediter kan ske alla dagar i veckan.

Omständigheter när Smspengars kontokredit passar bra

Några omständigheter när Smspengars kontokredit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. Låneansökningar hos Smspengar hanteras under vardagar samt helger och svar ges antingen direkt på skärmen eller inom kort under deras öppettider. Direktutbetalning kan därefter ske automatiskt för befintliga kunder och under öppettiderna för nya kunder. Det är således en perfekt långivare för dig som vill låna pengar snabbt.
 • Du har svårt att få lån. Om du har svårt att få lån på grund av låg kreditvärdighet är Smspengars kontokredit ett bra alternativ på grund av dess höga beviljandegrad. Om du till exempel saknar en fast anställning kan du bli beviljad en kontokredit hos Smspengar medan det kan vara svårt att få lån hos andra långivare.
 • Du vill låna trots många UC-förfrågningar. Smspengar tar inte kreditupplysningar via Upplysningscentralen (UC) och informerar heller inte UC om beviljade krediter. Det betyder att om du har många kreditupplysningar hos UC kommer det inte ha någon påverkan på din kreditansökan hos Smspengar. Därav är Smspengar ett bra val om du vill ta ett lån trots många UC-förfrågningar.
Läs mer på Smspengar.nu

Vem är Smspengars kontokredit dåligt för?

För dig som söker ett billigt SMS-lån är Smspengars kontokredit ett dåligt val eftersom det finns krediter med lägre ränta och färre avgifter. Smspengars kontokredit är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Smspengars kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Smspengars kontokredit inte rätt alternativ för dig:

 • Tryggkredit kontokredit: kredit utan UC med låg ränta. Kontokrediten hos Tryggkredit har en låg ränta på 22,5 %. Tryggkredit har varken en uppläggningsavgift eller en aviavgift kopplat till sin kontokredit.
 • Cashbuddys lån: lån utan avgifter med låg ränta. För att slippa avgifter och få en låg ränta på 26,05 % är Cashbuddys lån ett bra alternativ till Smspengars kontokredit.
 • Merax kontokredit: låna trots anmärkningar och utan krav på inkomst. En kontokredit från Merax har liknande villkor som Smspengar med en ränta på 43,98 %. Däremot har Merax inga krav på deklarerad inkomst och kan bevilja din kreditansökan trots att du har betalningsanmärkningar.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Smspengars kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Smspengars kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än den lägsta kreditgränsen hos Smspengar som är 1 000 kr. Smspengars kontokredit har även en uttagsgräns som gör att du kan ta ut så lite som 200 kr per uttag.

Se: Jämför privatlån.

Fördelar med Smspengars kontokredit

De viktigaste fördelarna med Smspengars kontokredit är:

 • Du kan låna pengar direkt. Smspengar erbjuder direktutbetalningar till konton på alla storbanker alla dagar i veckan. För befintliga kunder krävs dessutom ingen manuell hantering utan utbetalningen sker per automatik dygnet runt. Smspengars kontokredit är alltså fördelaktigt för dig som vill låna pengar direkt.
 • Inga UC-förfrågningar. Smspengar använder sig av Creditsafe när de tar en kreditupplysning och informerar heller inte UC om beviljade skulder. Det betyder att en ansökan hos Smspengar ger dig möjligheten till att låna utan en UC-förfrågan.
 • Låna utan en fast anställning. Hos Smspengar kan du låna utan en fast anställning. Du kan till exempel vara arbetslös men ha inkomst från A-kassa och ändå beviljas en kontokredit hos Smspengar.
 • Lättillgänglig kundservice. Om du har frågor kring din kontokredit innan eller efter du blivit beviljad är Smspengars kundtjänst tillgänglig nå via telefon, mejl och chatt.
 • Möjlighet till två betalningsfria månader per år. Hos Smspengar har du möjlighet att utnyttja upp till två betalningsfria månader per år. Kravet är dock att du först måste ha betalt fyra fakturor innan dess förfallodatum i rad.
 • Tillkommande låneskydd. Smspengars kontokredit har ett tillkommande låneskydd (utgiftsskydd). Ett låneskydd kan vara bra att ha om du skulle drabbas av akut sjukdom, arbetslöshet eller dödsfall till följd av olycksfall. I dessa fall kan ett låneskydd täcka upp dina månatliga utgifter.
 • Snabba besked på låneansökan. För återkommande kunder ger Smspengar oftast svar direkt efter att en ansökan om ett uttag från deras kredit genomförts. För låneansökningar från nya kunder krävs manuell hantering av handläggare vilket görs alla dagar i veckan under Smspengars öppettider. Se: Låna pengar och få besked direkt.
 • Ingen extra kostnad vid extrainbetalningar. Eftersom Smspengars kontokredit inte har en fast ränta betalar du ingen extra kostnad ifall du skulle betala av din skuld med extrainbetalningar.
 • Låg beloppsgräns för minst tillåtna kredituttag. Beloppsgränsen för minsta tillåtna kredituttaget för Smspengars kontokredit är 200 kr. Det är lågt jämfört med många andra kontokrediter. De flesta kontokrediter som recenserats av Lånea har beloppsgränser för minsta tillåtna kredituttag runt 500 – 1000 kronor.

Nackdelar med Smspengars kontokredit

De viktigaste nackdelarna med Smspengars kontokredit är:

 • Hög nominell ränta. Smspengar har en hög nominell ränta på 39,8 %. Räntan är högre än den genomsnittliga räntan på 38,4 % för SMS lån som Lånea recenserat. Den höga nominella räntan gör att Smspengars kontokredit betraktas som en högkostnadskredit.
 • Många olika avgifter. Smspengars kontokredit har många olika avgifter som påverkar lånekostnaden. Däribland aviavgifter på 45 kr, en uttagsavgift på 95 kr, en uppläggningsavgift på 280 kr och en avgift på 150 kr för att utöka krediten.
 • Du kan inte beviljas deras SMS lån med betalningsanmärkningar. Du kan inte belåna dig hos Smspengar om du har en betalningsanmärkning. Om det är fallet behöver du istället ansöka hos en långivare möjliggör att du kan ta SMS-lån med betalningsanmärkning.
 • Lägre kreditgräns för nya kunder. Smspengar har en lägre kreditgräns för nya kunder än för befintliga kunder. Om du är en ny kund hos Smspengar kan du maximalt belåna dig med 10 000 kr, medan återkommande kunder kan låna upp till 30 000 kr.

Jämför Smspengars kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Smspengars kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Smspengar Smspengar 1 000-30 000 kr 39,8-39,8 %
3,7/5
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder. Ja, via Creditsafe 280 kr 45 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Smspengars kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Smspengars kontokredit från andra SMS lån är huvudsakligen deras snabba utbetalningar, den korta svarstiden vid frågor till kundtjänsten, och dess höga beviljandegrad. Det är få långivare som erbjuder så snabba direktutbetalningar och så korta hanteringstider av SMS-lån som Smspengar.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS-lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Smspengars kontokredit vs ViaConto kontokredit

ViaContos kontokredit är ett SMS-lån med liknande ränta som Smspengars kontokredit. Hos ViaConto erbjuds du en ränta på 43,44 % som är ungefär samma som Smspengars ränta på 39,8 %. Krediten från ViaConto kan dock även beviljas till dig som har betalningsanmärkningar.

Hos ViaConto är det förhållandevis enkelt att bli beviljad en kontokredit. Utbetalningarna är dock inte lika snabba som Smspengars eftersom de är begränsade till ViaContos öppettider. Det betyder till exempel att inga utbetalningar görs på söndagar.

Trots en återkommande månadsavgift på 375 kr har ViaConto färre antal avgifter än Smspengar. Även om ViaConto varken har till exempel uppläggningsavgifter eller uttagsavgifter blir deras kredit i normala fall ett dyrare SMS-lån än Smspengars kontokredit.

Smspengars kontokredit vs Saldo kontokredit

Saldos kontokredit är i normala fall ett billigare alternativ än Smspengars kontokredit. Saldo har en ränta på mellan 19,5 % och 39,5 %. När du ansöker om en kredit hos Saldo tillkommer inga krav på anställning, ingen minimigräns för årsinkomst och du kan beviljas krediten även om du har betalningsanmärkningar.

Däremot är den lägsta kreditgränsen hos Saldo 1 000 kr, till skillnad från Smspengar vars lägsta kreditgräns på 1 000 kr. Du kan dock låna mer från Smspengar eftersom deras högsta kreditgräns är 30 000 kr, jämfört med Saldo vars högsta kreditgräns är 20 000 kr. Smspengars utbetalningar är inte lika snabba jämfört med Saldo som kan göra automatiska utbetalningar för alla dess kunder (inte bara återkommande kunder) dygnet runt, alla dagar i veckan.

Kundomdömen av Smspengars kontokredit online

Det går att hitta flertalet recensioner om Smspengar som långivare online. På Trustpilot har Smspengar ett betyg på 4,6 av 5 (baserat på över 1100 recensioner). Med tanke på antalet recensioner som betyget baseras på kan det anses som högt. Smspengar har ett nästintill perfekt betyg på Trustpilot.

De nöjda kunderna baserar sin kundnöjdhet främst på krediternas snabba utbetalning, den snabba hanteringstiden för ansökningar och den smidiga hemsidan där ansökan görs. Även Smspengars kundservice beskrivs i omdömen som serviceinriktade, snabba och förstående.

De få negativa omdömen om Smspengar avser till exempel att deras kontokredit inte går att höja tills att du som låntagare betalt fyra fakturor i rad. En del omdömen avser även missnöje kring mejlutskick från Smspengars samarbetspartners efter en beviljad kreditansökan.

Smspengars krav

Smspengars krav är:

 • En deklarerad inkomst i Sverige. Smspengar kräver att du som låntagare har någon form av deklarerad inkomst i Sverige för att beviljas en kredit. Det betyder att du behöver ha en inkomst från till exempel arbete, pension eller A-kassa. ​​Har du en inkomst, men saknar deklarerad inkomst, kan du inte komplettera din kreditansökan med lönespecifikationer. En deklarerad inkomst är alltså ett krav.
 • Inga betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad Smspengars kontokredit om du har några betalningsanmärkningar. Om du ansöker trots befintliga betalningsanmärkningar kommer din ansökan att avslås.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden som låntagare hos Smspengar. Om du ansöker om ett lån trots en skuld hos Kronofogden kommer din ansökan inte beviljas.
 • Folkbokföringsadress i Sverige. Du behöver ha varit folkbokförd på en svensk adress i minst 2 år från ansökningsdatumet för att bli beviljad Smspengars kontokredit.
 • Ett svenskt bankkonto. Du behöver inneha ett svenskt bankkonto för att Smspengar ska ha möjlighet till att göra utbetalningar till ditt konto. Smspengar kan genomföra direktutbetalningar till samtliga storbanker i Sverige.
 • Ett aktivt mobilnummer. För att ansöka om Smspengars kontokredit kräver de att du som låntagare har ett aktivt mobilnummer.
 • En aktiv e-postadress. Smspengar kräver att du som låntagare har en e-postadress där du kan ta emot mejlutskick.
 • Ett elektroniskt ID. För att kunna legitimera dig hos Smspengar och signera en ansökan krävs ett elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID).

Om du inte uppfyller Smspengars krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Smspengar.

Se mer: Krav för att ta lån.

Innan du ansöker om Smspengars kontokredit

Innan du ansöker hos Smspengar bör du beakta detta:

 • Smspengars grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Smspengars grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Smspengar. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: ta reda på din kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Smspengar. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Smspengars kontokredit

Så här gör du för att ansöka om Smspengars kontokredit:

 1. Välj önskat kreditbelopp.

 2. Klicka på “Ansök om flexibel kredit”.

 3. Fyll i din e-postadress och mobilnummer.

 4. Godkänn de nödvändiga villkoren.

 5. Ansök genom en signering med Mobilt BankID.

 6. Verifiera villkoren med Mobilt BankID och bekräfta ditt mobilnummer.

Så har vi betygsatt Smspengars kontokredit

Eftersom Smspengars kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Smspengars kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Smspengars kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Smspengars process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Smspengar för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vilka SMS lån liknar Smspengar?

Smspengar ingår i gruppen GF Money Consumer Finance som i skrivande stund (december 2022) består av fyra varumärken av SMS lån med identiska villkor: Smspengar, Expresskredit, GF money och Kundfinans.

Några andra SMS lån som utöver dessa har liknande villkor är Kontantfinans, Merax och Flexkontot. Alla dessa ingår under Brixo AB och har också identiska lånevillkor och krav.

Är det säkert att låna pengar hos Smspengar?

Smspengar har fått goda omdömen på nätet från tidigare kunder vilket tyder på att det är en pålitlig och seriös långivare som är säker att låna pengar hos. Smspengar har varit aktiva sedan år 2007 och är en del av moderbolaget GF Money Consumer Finance som sedan år 2011 varit en kreditgivare under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Smspengar följer även konsumentverkets regler kring god kreditgivningssed enligt de krav som ställs i konsumentkreditlagen.

Avslutas Smspengars kontokredit när den är återbetald?

Nej, även om du skulle återbetala hela ditt skuldbelopp hos Smspengar kan du fortfarande nyttja din kredit upp till dess maximala kreditgräns. Vill du avsluta din kredit kan du efter att du återbetalat ditt skuldbelopp kontakta Smspengar för ett avslut.

Vad är den minsta månadsbetalningen för Smspengars kontokredit?

Hos Smspengar baseras minimibeloppet för din månadsbetalning utifrån hur högt ditt skuldbelopp är. Om du till exempel har en skuld som understiger 5 000 kr behöver du som minst betala in 250 kr per månad. Har du en skuld som överstiger 5 000 kr är det minsta beloppet du måste betala 500 kr.

Ju högre din skuld hos Smspengar är, desto mer behöver du som minst betala in varje månad. Det högsta minimibeloppet för månadsbetalningar till Smspengar är om du har en skuld över 50 000 kr, då behöver du som minst betala 2 300 kr per månad.

Kostar det att lösa Smspengars kontokredit i förväg?

Nej, det kostar inget att lösa Smspengars kontokredit i förväg. Det beror på att kontokrediten inte har en bunden ränta och således behöver du som låntagare inte betala ränteskillnadsersättning vid förtidsinlösen.

Ränteskillnadsersättning som betalas in vid förtidsinlösen gäller för lån med bundna räntor (oftast bolån). Ett SMS-lån har sällan en bunden ränta utan i normala är dess ränta rörlig.

Vad kan Smspengars kontokredit användas till?

Eftersom Smspengars kontokredit har en hög beviljandegrad och utbetalas snabbare än andra SMS lån kan krediten användas för till exempel betalning av en oförväntad räkning. Det går även att använda kontokrediten som en buffert i din privatekonomi om du till exempel skulle vilja köpa något till ditt hushåll eller reparera din bil.

Detaljerad information om Smspengar

Information om Smspengar
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder.
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder.
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(1241 omdömen)
Krav hos Smspengar
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Smspengar tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 72 år
Inkomstkrav
8 000 kr / mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Smspengar kan bevilja lån även till personer utan anställning eller pension. Däremot är beviljandegraden till personer utan anställning betydligt lägre.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Smspengar
Ränta
39,8 %
Effektiv ränta
73,87 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
280 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
95 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Smspengar
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
200 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,8 % nominell ränta, 280 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 069 kr och effektiv ränta på 73,87 %. Totalt att betala blir 13 199 kr.