Recension av Flexlimit lån

Vårt omdöme: 4,1/5

Flexlimit är en långivare med hög beviljandegrad som betalar ut beviljade lån snabbt. De passar bäst för personer som har svårt att få lån.

Vid ansökan får du svar direkt på skärmen dygnet runt, och utbetalning sker direkt till konton på Handelsbanken och Nordea (under öppettider).

Den största nackdelen med Flexlimit är kostnaden. Jämfört med konkurrenter ligger kostnaden för deras kontokredit över genomsnittet.

Omdöme av Flexlimit: Översikt

Vårt omdöme4,1/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: 4/5

När du har nyttjat kontokrediten har den en hög kostnad om den inte betalas av snabbt.

Beviljandegrad: 4/5

Kan i stort sett bevilja en kontokredit till alla med en regelbunden inkomst och som inte har betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Utbetalning: 4/5

Snabb och smidig utbetalning till de flesta kunderna.

Kundservice: 5/5

Trevlig, kunnig och hjälpsam kundservice men kort väntetid och bra öppettider.

Sidan innehåller annonser
Lånea cover

Flexlimit

Lånebelopp
5 000 - 20 000 kr
Låneperiod
1 mån - 3 år
Ränta
39 %
Ålderskrav
20 år
 • Anger ej utbetalda lån till UC
 • Erbjuder betalningsfri månad
 • Gör ingen UC
Information om Flexlimit
Utan UC
Ja , via Safenode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, under öppettider
Till: Handelsbanken, Nordea
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(2550 omdömen)
Krav hos Flexlimit
Betalningsanmärkningar
×
Flexlimit tillåter ej betalningsanmärkningar.
Accepteras ej
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
×
De kräver att du är antingen fast anställd eller är pensionär.
Ja
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Flexlimit
Ränta
39 %
Effektiv ränta
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
72,73 %
Uppläggningsavgift
380 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Ja
Ansökan hos Flexlimit
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
500 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 380 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 065 kr och effektiv ränta på 72,73 %. Totalt att betala blir 13 156 kr.

Om Flexlimit

Flexlimit etablerades i Sverige 2006. De ägs av moderbolaget C Finance AB, som i sin tur ägs av C Finance Oy som grundades i Finland 2005. Utöver varumärket Flexlimit äger C Finance även varumärket meddelandelån.

Flexlimit var en av de första aktörerna i Sverige att erbjuda SMS-lån som fungerar som en kontokredit till privatpersoner.

Flexlimit i korthet

 • Flexlimit är en av de kreditgivaren som har mest erfarenhet av små lån i Sverige och de etablerades redan 2006.
 • Flexlimit erbjuder en kredit från 5 000 upp till 20 000 kr, med ett lägsta uttag på 500 kr.
 • Ansökan är smidig och du får svar nästan omedelbart. Direkt Utbetalning sker på vardagar under öppettider till Handelsbanken och Nordea.

Flexlimits mål är att erbjuda deras kunder hjälp i vardagen genom att på ett okomplicerad, schysst och säkert sätt låna ut pengar. Deras ambition är att vara en bank som är snabb, ger service till sina kunder alla dagar i veckan och är transparent mot kund genom tydliga lånevillkor.

De skriver på sin hemsida att de ser sig själva som ett nytänkande kreditmarknadsbolag som håller nere kostnaderna genom att inte ha dyra kontor eller onödigt mycket personal. Detta gör att de kan erbjuda lån till kunden med bra villkor och priser.

 • En av de kreditgivarna med mest erfarenhet för snabblån i Sverige.
 • Snabb och smidig ansökningsprocess & utbetalning.

Hur fungerar Flexlimits lån?

Flexlimit erbjuder sina kunder en kontokredit som går att ansöka i intervallet 5 000 – 20 000 kr. Krediten som erbjuds är flexibel på det sättet att du själv kan flytta över valfri summa pengar till ditt egna bankkonto när du är i behov. Du behöver alltså inte flytta över alla pengarna på en gång.

Eftersom en stor utgift kan komma plötsligt och du behöver pengar snabbt är detta ett väldigt bra alternativ till ett mer traditionellt lån där du får alla pengar direkt på kontot.

Flexlimits kontokredit har ingen fast återbetalning. Istället erbjuder de en minsta betalning på 10% av den kvarvarande skulden, eller 500 kr, beroende på vilket belopp som är störst.

Betalningsfri månad

Flexlimit erbjuder en betalningsfri månad under förutsättningen att du uppfyller deras krav som är att du ska ha betalt minst en faktura sen tidigare.

För att sedan få en till betalningsfri månad måste du åtminstone betala en faktura igen. Däremot lägger de till 200 kr på din skuld varje gång du ansöker om en betalningsfri månad. Vi rekommenderar därför att betalningsfria månader endast nyttjas i nödfall.

Vad kostar ett lån från Flexlimit?

Den rörliga nominella årsräntan på Flexlimits kontokredit 39 % (3,25 % per månad). Räntesatsen ligger precis under det maxtak på 40 % som finns i Sverige för högkostnadskrediter.

Det tillkommer ingen avgift när du begär ett uttag av din kredit. Däremot tar Flexlimit ut följande avgifter utöver räntekostnaden:

 • Uppläggningsavgift på 380 kr.
 • Aviavgift på 45 kr per månad.

Sammanfattningsvis ligger Flexlimits kontokredit över genomsnittet vad gäller avgifter och kostnader för SMS-krediter. Är kostnaden väldigt viktig för dig finns det flera billigare alternativ med lägre fasta avgifter och ränta.

Tabell 1: Kostnadsexempel för ett lån hos Flexlimit.
Lånebelopp5 000 kr10 000 kr20 000 kr
Återbetalningstid1 år2 år3 år
Ränta39 %39 %39 %
Uppläggningsavgift380 kr380 kr380 kr
Avi-avgift45 kr / mån45 kr / mån45 kr / mån
Månadsbetalning555 kr651 kr996 kr
Totalt att betala7 038 kr16 016 kr36 220 kr

Flexlimits krav

Du kan bli beviljad ett lån från Flexlimit under förutsättningen du uppfyller deras grundkrav för att inte automatiskt bli nekad en kredit.

För att uppfylla Flexlimits krav måste du:

 • Vara minst 20 år gammal och ej äldre än 75 år.
 • Vara folkbokförd i Sverige med fast adress för permanent boende.
 • Inte ha skyddad identitet.
 • Inte ha förvaltare enligt föräldrabalken.
 • Inneha svenskt elektroniskt ID.
 • Inneha eget konto i en svensk bank.
 • Inneha registrerat, publikt (ej hemligt) mobiltelefonnummer.
 • Inneha egen e-postadress.
 • Regelbunden inkomst.
 • Inga betalningsanmärkningar.

Som ovan nämnt ställer Flexlimit inga höga krav och de beviljar lån till de allra flesta som uppfyller dem.

Med det sagt gör Flexlimit alltid en individuell bedömning utifrån varje ansökan. Det finns därmed inga garantier att bli beviljad även om du uppfyller grundkraven

Kreditbedömning

På en gång när du är klar med ansökan och den är inskickad görs en kreditupplysning via Safenode. Kreditupplysningar hos Safenode påverkar inte din kreditvärdighet hos UC eller Bisnode.

Bedömningen är helt automatiserad, vilket betyder att ingen handläggare går igenom dina uppgifter. Det är istället dator som gör det. Det innebär att du får ett meddelande direkt på datorskärmen huruvida krediten kan beviljas eller inte.

Flexlimit använder sig av Instantor för att kunna se dina inkomster och utgifter på ditt konto. Därför är det viktigt att du anger det konto där du får din inkomst i din ansökan.

Din betalningsförmåga bedöms utifrån olika faktorer, till exempel dina inkomster, utgifter och andra skulder. De gör sedan en individuell kreditbedömning utifrån det du angav i din ansökan, informationen från Safenode och kontoutdraget från Instantor.

Utbetalning från Flexlimit

När krediten väl är beviljat från Flexlimit måste du göra ett uttag till ditt eget konto från kontokrediten. Detta gör du genom att logga in med BankID på flexlimit.se. Det lägsta beloppet du kan ta ut är 500 kr.

När du begär ett uttag gör Flexlimit inte någon ny kreditupplysning, förutsatt att du skött dina betalningar och följt kontovillkor.

Direktutbetalning sker endast på vardagar

Själva utbetalningen av pengarna sker endast på vardagar under öppettider. Du kan alltså inte låna under kvällar och helger.

Vid beviljad kredit har direktbetalning till Nordea och Handelsbanken, har du en annan bank får du räkna med 0 – 2 bankdagar innan du ser pengarna på kontot. Pengarna kommer dock i regel samma dag även från andra banker än Nordea & Handelsbanken om du begär ett uttag på en vardag innan 13:00.

Så ansöker du om ett lån från Flexlimit

En ansökan hos Flexlimit tar endast ett par minuter:

 • Gå till Flexlimit hemsida och välj vilken kreditgräns du vill ha och tryck dig sedan vidare.

 • Godkänn deras villkor och identifiera dig sedan via BankID eller digipass.

 • Fyll sedan i ansökan och svara på deras obligatoriska frågor.

Efter det att ansökan är klar får du svar direkt. Du godkänner sedan avtalet genom att du bekräftar via SMS eller att du loggar in på Flexlimits hemsida och accepterar avtalet.

I sällsynta fall kan du behöva komplettera med ytterligare uppgifter till exempel om din identitet eller inkomst.

Metod för betygsättning

Eftersom Flexlimits lån tillhör kategorin SMS lån har vi baserat deras betyg på 10 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Vi har betygsatt Flexlimit enligt följande viktning för varje kategori:

 • Lånekostnad: 20 %
 • Beviljandegrad: 40 %
 • Utbetalning: 30 %
 • Kundservice: 10 %

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Flexlimit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat hur Flexlimits process för kreditbedömning och hur snabbt de svarar på ansökan och betalar ut. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat öppettider och möjligheterna att kontakta Flexlimit för personlig kundservice.

Frågor och svar

Använder Flexlimit UC?

Nej, hos Flexlimit kan du låna snabbt utan UC. De erbjuder lån med Safenode-upplysning och därför registreras ingen kreditupplysning hos UC vid ansökan. Flexlimit rapporterar inte vidare utbetalda krediter till UC. Detta påverkar alltså inte dina möjligheter att ansöka om andra lån och krediter via UC i framtiden.

Kostar det något att lösa hela lånet hos Flexlimit?

Nej, det kostar aldrig extra att lösa ett lån som har rörlig ränta i förtid. Du får alltid betala in extra amortering varje månad utöver den lägsta månadsbetalning. På så vis slipper du betala lika mycket ränta nästkommande månader eftersom du då har minskat ditt lån.

Kan jag låna utan anställning hos Flexlimit?

Ja, likt Saldo, Lumify, Expresskredit och Kredit365 kan du låna utan krav på anställning eller gräns för minsta tillåtna inkomst. Istället gör Flexlimit och dessa kreditgivare en individuell bedömning i varje fall huruvida ett lån eller kontokredit kan beviljas.

Hur loggar man in på Flexlimit?

För att logga in på Flexlimit går du till deras hemsida och sedan trycker på “LOGGA IN” som står högst upp i höger hörn. Du kan logga in med hjälp av BankID eller via personnummer och en PIN-kod du får i samband med att du tar lånet.

Vad har Flexlimit för ränta?

Flexlimit har en nominell månadsränta på 3,25 % vilket motsvarar en årsränta på 39 % för alla sina kunder.

Kan jag öka min kreditgräns hos Flexlimit?

Ja. Du har möjlighet att öka din kreditgräns hos Flexlimit tidigast efter att du har betalat 2 – 3 fakturor i tid. När möjligheten finns att öka kreditgränsen kommer du få ett meddelande på “Mitt Flexlimit” om du loggar in på deras hemsida.

Du kan höja din kreditgräns med 5 000 kr per gång. Väljer du att öka krediten är det samma process som tidigare och de gör en ny kreditbedömning och en ny kreditupplysning via Safenode.

Om författaren

Oskar Sjögren

Oskar Sjögren

Senast uppdaterad: 2022-09-21