Sidan innehåller annonser

Primal Capital lån: Recension 2024

Primal Capitals lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för dig med låg kreditvärdighet som söker ett SMS lån med låg lånekostnad. Ett lån från Primal Capital är perfekt för dig om du vill ha ett billigt SMS lån som kan beviljas trots betalningsanmärkningar eller arbetslöshet.

Det finns dock andra SMS lån som är billigare än Primal Capital och som samtidigt betalas ut snabbare. Primal Capital är inte det billigaste SMS lånet och inte heller det bästa lånet för den som vill ha den lägsta möjliga lånekostnaden.

Läs hela recensionen

Primal Capital
 • Lånebelopp: 10 000 - 35 000 krFördel
 • Ränta: 14,95 - 19 %Fördel
 • Löptid: 1 - 8 år Fördel
Läs mer eller ansök på Primalcapital.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Primal Capital: Mediokert, 3/5

Lånea anser att Primal Capitals lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Primal Capitals lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Primal Capitals lån är ett förhållandevis billigt SMS lån med en frånränta på 14,95 %, en maxränta på 19 % och en tillkommande aviavgift på 49 kr i månaden.
 • Beviljandegrad: betyg 3/5. Du kan beviljas ett lån från Primal Capital trots betalningsanmärkningar och även om du är arbetslös.
 • Utbetalning: betyg 1.5/5. Utbetalningar från Primal Capital hanteras och genomförs endast under vardagar 08:30 till 17:00. Du kan i regel inte få ett lån från Primal Capital utbetalt samma dag som det beviljas.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Primal Capital har en kundtjänst som är tillgänglig varje vardag 08:30 till 17:00 via telefon och mejl. Frågor till Primal Capital via mejl besvaras i regel samma dag.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Primal Capital: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad3/5
Utbetalning1.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Primal Capitals lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Primal Capital har ett billigare SMS lån än många andra långivare. Det som är positivt med lånekostnaden för Primal Capitals lån är att frånräntan på 14,95 % och maxräntan på 19 % är förhållandevis låga för ett SMS lån. Primal Capitals räntesatser är lägre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån som Lånea recenserat.

En negativ aspekt av Primal Capitals lånekostnad är den tillkommande aviavgiften på 49 kr per månad. Återkommande månadsavgifter är något som kan ha en märkbar påverkan på ett låns effektiva ränta och totalkostnad.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Primal Capitals lån (med en ränta på 19 % och en aviavgift på 49 kr) och återbetalas över 12 månader har Primal Capitals lån en effektiv ränta på 33,34 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Primal Capitals lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Primal Capitals lån har medelmåttig beviljandegrad jämfört med andra SMS lån. De positiva aspekterna med beviljandegraden hos Primal Capitals lån är att en låneansökan inte resulterar i en UC förfrågan och att lånet kan beviljas trots betalningsanmärkningar och trots arbetslöshet.

En negativ aspekt med beviljandegraden för Primal Capitals lån är att de har ett förhållandevis högt krav på årsinkomst. Du som är låntagare hos Primal Capital behöver ha en taxerad årsinkomst på minst 240 000 kr. Även om Primal Capital kan godkänna betalningsanmärkningar är ett krav att det inte är nyare än 6 månader. I övrigt krävs det även att befintliga anmärkningar inte gäller utmätningsförsök, tredskodom eller återvinning.

Utbetalning: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Primal Capitals lån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. En fördel med Primal Capitals utbetalningar är att de hanteras varje vardag mellan 8:30 och 17:00.

Primal Capital kan dock inte betala ut ditt lån under samma dag som lånet beviljas. Om du har blivit beviljat ett lån från Primal Capital behöver du avvakta minst 1 bankdag innan du kan få pengarna utbetalt till ditt konto. Många andra långivare som erbjuder SMS lån kan betala ut pengar direkt eller åtminstone samma dag som lånet beviljades.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Primal Capitals kundservice är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Primal Capital har en bra kundtjänst som är tillgänglig via två kanaler: telefoni och mejl. Du kan nå Primal Capitals kundtjänst varje vardag från 8:30 till 17:00.

En negativ aspekt med Primal Capitals kundservice är att de inte är tillgängliga under helger. Frågor som ställs via mejl på en helgdag kommer således att besvaras som tidigast nästkommande vardag. Primal Capital har inte heller någon livechatt till skillnad från många andra långivare som erbjuder SMS lån.

Vem är Primal Capitals lån bäst för?

Primal Capitals lån är bra för dig med låg kreditvärdighet som söker ett billigt SMS lån som inte resulterar i en UC förfrågan och som kan beviljas trots betalningsanmärkningar. Det kan således vara ett SMS lån som passar dig med många UC förfrågningar och befintliga betalningsanmärkningar.

Omständigheter när Primal Capitals lån passar bra

Några omständigheter när Primal Capitals lån passar bra är om:

 • Du har svårt att bli beviljad ett lån. Primal Capital kan bevilja ett lån trots att du som låntagare har betalningsanmärkningar och även om du är arbetslös med inkomst från A-kassa. Om du till exempel tycker det är svårt att bli beviljad ett lån på grund av ovanstående anledningar är Primal Capital ett bra alternativ.
 • Du vill låna trots många UC förfrågningar. Primal Capital tar kreditupplysningar via Bisnode vilket betyder att en ansökan hos Primal Capital inte resulterar i en ny UC förfrågan för dig som låntagare. Se: Lån trots många UC.
 • Du söker ett billigt SMS lån. Minimiräntan hos Primal Capital på 14,95 % och maxräntan på 19 % är lägre än räntan på de flesta andra SMS lån. Eftersom lånet endast har en tillkommande avgift på 49 kr är det ett perfekt val för dig som söker ett billigt SMS lån.

Vem är Primal Capitals lån dåligt för?

Primal Capitals lån är dåligt för dig som vill ha ett SMS lån med snabb utbetalning trots låg inkomst. Det beror på att Primal Capital inte har direkt utbetalningar och kräver att deras låntagare har en deklarerad årsinkomst på minst 240 000 kr.

Primal Capitals lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Primal Capitals lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Primal Capitals lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Northmill kontokredit: kredit med direkt utbetalning oavsett tid och dag. En kredit från Northmill har ett räntespann på 7,9 % till 25,9 % en tillkommande aviavgift (19 kr) och en uttagsavgift (195 kr). När du ansöker om kredit hos Northmill görs en förfrågan hos UC.
 • Saldo kontokredit: kredit utan UC med direkt utbetalning 24/7. En kredit från Saldo har ett räntespann på 19,5 % till 39,5 %, en uppläggningsavgift på 395 kr och en uttagsavgift på 45 kr. Saldo har ingen minimigräns på hur mycket deras låntagare behöver ha i årsinkomst. De gör alltid en individuell bedömning utifrån den sökandes ekonomiska situation.
 • Fairlo kontokredit: kredit utan UC med direkt utbetalning dygnet runt. En kredit från Fairlo har ett räntespann från 20 % till 29 % och inga tillkommande avgifter. Fairlo kan bevilja krediter även om du har betalningsanmärkningar eller är arbetslös.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Primal Capitals lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Primal Capitals lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Primal Capitals gräns för minsta lånebelopp är 10 000 kr.

Se: Ansök om Privatlån.

Fördelar med Primal Capitals lån

De viktigaste fördelarna med Primal Capitals lån är:

 • Tar inte kreditupplysningar via UC. Primal Capital beställer kreditupplysningar via Bisnode. Det betyder att en ansökan hos Primal Capital inte resulterar i en ny UC förfrågan. Primal Capitals lån är alltså ett SMS lån utan UC förfrågan.
 • Kan bevilja SMS lån trots betalningsanmärkningar. Primal Capital kan bevilja dig ett SMS lån trots betalningsanmärkningar vilket är fördelaktigt om du har svårt att bli beviljad ett lån på grund av anmärkningar.
 • Ett SMS lån med låg ränta. Primal Capitals minimiränta på 14,95 % och dess maxränta på 19 % är förhållandevis låga för att vara ett SMS lån. Det är således ett bra alternativ om du är ute efter SMS lån med låg ränta.
 • Lån kan beviljas även om du inte har en fast inkomst. Om du har en timanställning eller är arbetslös med inkomst från A-kassa kan Primal Capital bevilja dig ett SMS lån. Förutsättningen är dock att du har en årsinkomst på minst 240 000 kr vilket är ett förhållandevis högt krav på minimiinkomst. Se: Lån utan fast inkomst.

Nackdelar med Primal Capitals lån

De viktigaste nackdelarna med Primal Capitals lån är:

 • Har inte direkta utbetalningar. Utbetalningar från Primal Capital kan ta mellan 1-3 bankdagar för att genomföras. Det är inte ett SMS lån som kan betalas ut genom en direkt utbetalning, vilket många andra SMS lån kan.
 • Höga krav på deklarerad årsinkomst. Primal Capital kräver att du som låntagare har en deklarerad årsinkomst på minst 240 000 kr. Det är ett förhållandevis högt krav jämfört med andra långivare med SMS lån.
 • Går inte att få utbetalningar på helgen. Primal Capital hanterar och genomför endast utbetalningar under vardagar 8:30 till 17:00. Ett SMS lån med utbetalningar på helgen är alltså inte något som Primal Capital erbjuder.

Jämför Primal Capitals lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Primal Capitals lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Primal Capital Primal Capital 10 000-35 000 kr 14,95-19 %
3/5
Nej Ja, via Bisnode 0 kr 49 kr
Loanstep Loanstep 10 000-25 000 kr 22,2-22,2 %
4,2/5
Nej Ja, via Creditsafe 1 000 - 2 500 kr 0 kr
Klicklån Klicklån 10 000-40 000 kr 9,84-21,6 %
3,1/5
Nej Nej 595 kr 19 - 39 kr

Vad särskiljer Primal Capitals lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Primal Capitals lån från andra SMS lån är att det är ett förhållandevis billigt SMS lån med en låg frånränta på 14,95 % och en låg maxränta på 19 %. En annan särskiljande faktor är att lånet kan beviljas till dig även om du har anmärkningar eller saknar anställning.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Primal Capitals lån vs Ferratum Credits kontokredit

Ferratum Credit erbjuder en kredit som likt Primal Capitals lån är utan UC och kan beviljas trots anmärkningar samt vid arbetslöshet. Räntan hos Ferratum Credit på 43,5 % är högre än Primal Capitals räntespann från 14,95 % till 19 %. Däremot har Ferratum Credit inga tillkommande avgifter utöver räntan till skillnad från Primal Capital som har en aviavgift på 49 kr.

Ferratum Credit kan göra direktutbetalningar alla dagar dygnet runt vilket inte är möjligt hos Primal Capital.

Primal Capitals lån vs ViaContos kontokredit

ViaConto erbjuder en kredit med möjlighet till direktutbetalning på vardagar och helger till skillnad från Primal Capital som inte erbjuder direktutbetalning överhuvudtaget. ViaConto har högre beviljandegrad än Primal Capital, således är deras kredit enklare att få beviljat än Primal Capitals lån. Däremot är lånekostnaden för ViaContos kredit högre än kostnaden för Primal Capitals lån.

ViaConto har en ränta på 43,44 % och flera tillkommande avgifter medans Primal Capital har ett räntespann från 14,95 % till 19 % och endast en avgift för aviseringar på 49 kr.

Ansök om Primal Capitals lån via låneförmedlare

Ansöker du om Primal Capitals lån via en låneförmedlare kan du jämföra Primal Capitals lån med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Primal Capitals lån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC, vilket en låneansökan direkt hos Primal Capital inte gör.

Se mer: Jämför låneförmedlare online.

Kundomdömen av Primal Capitals lån online

Det går att hitta ett fåtal kundomdömen om Primal Capitals lån online. Primal Capital har inga recensioner på Trustpilot eller Google Reviews. Det går således inte att utgå från ett betyg från någon av dessa hemsidor.

De positiva omdömen om Primal Capital som går att hitta online består till stor del av kunder som berömer långivarens hantering av ansökningar. Även beviljandegraden har fått bra betyg eftersom flera kundomdömen om Primal Capitals lån är från låntagare som haft flertalet betalningsanmärkningar innan de tog lånet.

Många av de negativa omdömen som finns online kritiserar Primal Capitals kundservice. I de negativa omdömena påpekar vissa tidigare kunder att de fått ett dåligt bemötande av Primal Capitals kundtjänst.

Primal Capitals krav

Primal Capitals krav är:

 • Låntagare ska vara minst 19 år och ha återbetalat sitt lån vid 70 års ålder.
 • Låntagare behöver ha en deklarerad årsinkomst på minst 240 000 kr.
 • Låntagare får inte ha befintliga betalningsanmärkningar nyare än 6 månader.
 • Betalningsanmärkningar får inte gälla utmätningsförsök, tredskodom eller återvinning.
 • Låntagare får inte ha ett pågående förvaltarskap.
 • Låntagare behöver vara svenska medborgare.
 • Låntagare behöver vara folkbokförda på en svensk adress.
 • Tillgång till ett eget och aktivt Mobilt BankID.
 • Tillgång till ett eget bankkonto kompatibelt för autogiro.
 • Låntagare ska inneha ett aktivt svenskt mobilnummer.
 • Låntagare ska inneha en aktiv e-postadress.

Om du inte uppfyller Primal Capitals krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Primal Capital.

Se mer: Krav för att låna pengar i förhållande till inkomst.

Innan du ansöker om Primal Capitals lån

Innan du ansöker hos Primal Capital bör du beakta detta:

 • Primal Capitals grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Primal Capitals grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Primal Capital. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: kolla min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Primal Capital. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Primal Capitals lån

Så här gör du för att ansöka om Primal Capitals lån:

 1. Gå in på Primal Capitals hemsida på din mobila webbläsare eller dator.

 2. Scrolla ner till “Välj ditt lånebelopp och återbetalningstid”.

 3. Välj hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du vill ha.

 4. Se över din uppskattade månadskostnad.

 5. Om du vill gå vidare med din ansökan klicka på “Ansök”.

 6. Fyll i ditt mobilnummer och din e-postadress.

 7. Ange information om din sysselsättning och din nettoinkomst.

 8. Ange information om din boendeform och boendekostnad.

 9. Fyll i summan på dina befintliga skulder och dess totala månadskostnad.

 10. Ange ditt civilstånd och din bankinformation.

 11. Välj i rullistan om du eller någon anhörig är i politiskt utsatt ställning (PEP).

 12. Acceptera en kreditprövning via Bisnode genom att bocka i rutan.

 13. Signera din ansökan genom att klicka på “Slutför ansökan med BankID”.

Så har vi betygsatt Primal Capitals lån

Eftersom Primal Capitals lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Primal Capitals lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Primal Capitals lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Primal Capitals process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Primal Capital för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Primal Capital?

Ja, Primal Capital har sedan år 2015 varit en legitim aktör inom kreditgivning. Primal Capital driver sin verksamhet under Konsumentverket och Finansinspektionens tillsyn över kreditgivningsverksamhet. Därmed kan Primal Capital anses som en säker långivare att låna pengar från.

Vad kan ett lån från Primal Capital användas till?

Primal Capital har inga krav på vad du som låntagare kan använda deras lån till. SMS lån brukar i överlag användas till oförväntade utgifter och detsamma kan sägas för Primal Capitals lån. En oförväntad utgift kan vara en bortglömd räkning som fått inkassokrav, en reparation på din bil eller en kostnad för din bostad.

Kostar det att lösa Primal Capitals lån i förtid?

Nej, eftersom Primal Capitals lån inte har en bunden ränta betalar du ingen kostnad för uteblivna räntekostnader (ränteskillnadsersättning). Du kan därmed betala av din skuld till Primal Capital vid valfritt tillfälle utan extra kostnad.

Går det att höja ett befintligt lån från Primal Capital?

Nej, du kan inte höja ett befintligt lån från Primal Capital. Om du vill höja ditt lånebelopp behöver du först återbetala ditt lån och sedan ansöka om ett nytt lån. För att förlänga din återbetalningstid kan du kontakta Primal Capitals kundtjänst.

Går det att förlänga återbetalningstiden på ett lån från Primal Capital?

Ja, du kan förlänga återbetalningstiden på ditt befintliga lån från Primal Capital. Du kan som mest ha en återbetalningstid på 96 månader som låntagare hos Primal Capital. För att förlänga din återbetalningstid kan du kontakta Primal Capitals kundtjänst.

Detaljerad information om Primal Capital

Information om Primal Capital
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
 
Krav hos Primal Capital
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Endast anmärkningar äldre än 6 månader och ej från utmätningsförsök, tredskodom eller återvinning.
Ålderskrav
20 - 70 år
Inkomstkrav
20 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Primal Capital kan bevilja sökanden även om de är utan arbete.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Primal Capital
Ränta
14,95 - 19 %
Effektiv ränta
33,34 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
49 kr
Betalningsfria månader
0
Ansökan hos Primal Capital
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 19 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 49 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 971 kr och effektiv ränta 33,34 %. Totalt att betala blir 11 647 kr.