Sidan innehåller annonser

Meddelandelån lån: Recension 2024

Meddelandelåns lån är ett SMS lån (snabblån) som är bra för låntagare med låg kreditvärdighet som söker ett snabbt lån. Lånet passar utmärkt för dig som till exempel har en låg eller oregelbunden inkomst och därför haft svårigheter att få lån beviljat.

Det finns dock andra SMS lån med lika hög beviljandegrad som Meddelandelån men lägre lånekostnad och snabbare utbetalningar. Meddelandelån har inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

OBS: Just nu går det inte längre att ansöka om SMS lån hos Meddelandelån.

Läs hela recensionen

Meddelandelån
 • Lånebelopp: 4 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: 1 mån - 3 år Fördel
Läs mer eller ansök på Meddelandelan.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Meddelandelån: Mediokert, 3/5

Lånea anser att Meddelandelåns lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 3 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Meddelandelåns lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Meddelandelåns lån har en hög lånekostnad med 39 % i ränta samt en tillkommande uppläggningsavgift på 108 kr och månatliga aviavgifter på 45 kr.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Meddelandelåns lån har hög beviljandegrad och kan beviljas låntagare trots inkomst från A-kassa eller CSN, och utan en UC förfrågan.
 • Utbetalning: betyg 3/5. Utbetalning av lån från Meddelandelån kan ske förhållandevis snabbt på samtliga vardagar men det finns ingen möjlighet för helgutbetalningar. Direktutbetalningar från Meddelandelån är möjliga att genomföra till två storbanker: Nordea och SHB.
 • Kundservice: betyg 3/5. Meddelandelån erbjuder kundservice varje vardag via telefon, mejl och Facebook. Kundtjänstens telefontider är vardagar 09:00 till 12:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Meddelandelån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning3/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Meddelandelåns lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Meddelandelåns ränta på 39 % är högre jämfört med andra SMS lån. Däremot är lånets uppläggningsavgift på 108 kr förhållandevis lågt jämfört med uppläggningsavgifter för andra SMS lån.

Det negativa med Meddelandelåns lånekostnad är att den har tillkommande avgifter såsom aviavgifter på 45 kr, och en uppläggningsavgift på 108 kr. Meddelandelåns ränta på 39 % är dessutom högre än den genomsnittliga räntan för SMS lån som Lånea recenserat på 38,4 %. Det betyder att jämfört med de flesta SMS lån som Lånea recenserat har Meddelandelån en hög ränta.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Meddelandelån (med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 108 kr och en månadsvis aviavgift på 45 kr) och återbetalas över 12 månader har Meddelandelåns lån en effektiv ränta på 63,2 %. Det är varken bra eller dåligt, eftersom det ligger nära medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Meddelandelåns lån är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Meddelandelån beviljar inte längre nya lån men under tiden när lånet tog emot ansökningar hade den en relativt hög beviljandegrad. En låneansökan kunde beviljas till arbetslösa med inkomst från A-kassa och eftersom kreditupplysningar beställdes via Safenode gjordes ingen UC förfrågan i samband med en ansökan.

Meddelandelån accepterar däremot inte att deras låntagare har befintliga betalningsanmärkningar. Det kan sägas vara en av de få negativa aspekter av Meddelandelåns beviljandegrad som i detta fall drar ner betyget.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Meddelandelåns lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. När Meddelandelån hanterade utbetalningar kunde de hanteras varje vardag under deras öppettider (08:00 – 16:00). Eftersom utbetalningar gjorda på förmiddagen i regel betalas ut på eftermiddagen samma dag kan Meddelandelåns utbetalningar anses vara snabba.

En negativ aspekt av Meddelandelåns utbetalning är att det inte görs några utbetalningar under helgdagar. Direktutbetalningar är inte heller möjliga till konton på alla storbanker utan endast låntagare med konton hos Nordea och Handelsbanken kan ta emot utbetalningar direkt på kontot.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Meddelandelåns kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Meddelandelån har en snabb och serviceminded kundtjänst tillgänglig via tre olika kanaler: telefoni, mejl och Facebook. Det är således möjligt att få personlig service via Meddelandelån både skriftligt och över telefon.

Telefontiderna hos Meddelandelån är däremot mer begränsade än de andra kanalerna vilket är en negativ aspekt av Meddelandelåns kundservice. Medan service via mejl och Facebook förhåller sig till öppettiderna (vardagar 08:00 – 16:00) är telefontiderna för kundservicen begränsad till vardagar 09:00 – 12:00.

Vem är Meddelandelåns lån bäst för?

Meddelandelåns lån är bäst för dig som är arbetslös, har låg kreditvärdighet eller söker ett snabbt lån. Det beror på att Meddelandelån kan godkänna låntagare som saknar en anställning, de har en hög beviljandegrad och kan betala ut lån samma dag som lånet beviljas.

Omständigheter när Meddelandelåns lån passar bra

Några omständigheter när Meddelandelåns lån passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt och enkelt. Hos Meddelandelån kan ditt lån betalas ut samma dag som din låneansökan beviljats. Det är således perfekt för dig som vill låna pengar snabbt och enkelt.
 • Det är svårt för dig att få lån. Meddelandelån erbjuder ett lån med hög beviljandegrad vilket betyder att du kan få din ansökan beviljad trots att det i regel är svårt för dig att få lån.
 • Du har många UC förfrågningar. Meddelandelån beställer kreditupplysningar via Safenode och således registreras ingen information om din ansökan hos UC. Efter ett lån beviljats av Meddelandelån informeras heller inte UC om din skuld. Det är därmed ett bra alternativ för dig som vill låna pengar men har många UC förfrågningar.
 • Du vill låna trots svag kreditvärdighet. Om din kreditvärdighet är svag kan Meddelandelåns lån ändå vara ett alternativ för dig. Det beror på lånets höga beviljandegrad. Se: SMS lån trots svag kreditvärdighet.

Vem är Meddelandelåns lån dåligt för?

Meddelandelåns lån är dåligt för dig som söker ett billigt SMS lån eller har befintliga betalningsanmärkningar. Ett lån från Meddelandelån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Meddelandelåns lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Meddelandelåns lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Extralånets lån: lån utan UC med ränta på 27,95 % och inga tillkommande avgifter. Ett lån från Extralånet har hög beviljandegrad och kan beviljas trots betalningsanmärkningar.
 • Brixo kontokredit: kredit utan UC som kan beviljas trots arbetslöshet och befintliga betalningsanmärkningar. Lånekostnaden för Brixos kontokredit är förhållandevis låg med en ränta på 28,95 % och har inga tillkommande avgifter.
 • Lumify lån: låna upp till 70 000 kr utan en UC förfrågan och få pengarna utbetalda direkt. Ett lån från Lumify har en ränta på 43,5 % och kan beviljas även om du endast har inkomst från A-kassa.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Meddelandelåns lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Meddelandelåns lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mindre än det minsta tillåtna lånebeloppet för Meddelandelåns lån vilket är 4 000 kr.

Se: Låna privatlån.

Fördelar med Meddelandelåns lån

De viktigaste fördelarna med Meddelandelåns lån är:

 • Ett lån utan UC förfrågan. Meddelandelån använder sig av Safenode för kreditupplysningar och kan således erbjuda lån utan en UC förfrågan.
 • Erbjuder direkta utbetalningar till vissa banker. Meddelandelån kan erbjuda SMS lån med direktutbetalningar till låntagare med konton på Nordea och Handelsbanken.
 • Du får oftast svar på din ansökan direkt. I normala fall får du svar direkt på skärmen efter att du skickat in en ansökan om Meddelandelåns lån. Endast vid undantagsfall kan en manuell komplettering av ansökan behövas. I sådant fall får du vänta i 1–2 arbetsdagar innan du får besked.
 • Lån med hög beviljandegrad. Meddelandelån erbjuder ett lån med hög beviljandegrad som är enklare att ta än många andra SMS lån. Ett exempel är att lånet kan beviljas trots att du som låntagare är arbetslös.

Nackdelar med Meddelandelåns lån

De viktigaste nackdelarna med Meddelandelåns lån är:

 • Du får inte ha betalningsanmärkningar som låntagare. Som låntagare hos Meddelandelån får du inte ha några befintliga betalningsanmärkningar. Om du ansöker om Meddelandelåns SMS lån med betalningsanmärkningar får du ett automatiskt avslag på din låneansökan.
 • Går inte att få utbetalningar på helger. Utbetalningstiderna hos Meddelandelån är begränsade till vardagar mellan 08:00 och 16:00. Därmed går det som låntagare hos Meddelandelån inte att få utbetalning av SMS lån på helger.
 • Nya kunder kan inte beviljas ett nytt lån. Meddelandelån beviljar inte lån till nya kunder längre. Därmed kan du som ny kund inte längre ansöka om Meddelandelåns lån. Befintliga låntagare som blivit beviljade tidigare påverkas inte av Meddelandelåns beslut att inte bevilja nya lån.

Jämför Meddelandelåns lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Meddelandelåns lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Meddelandelån Meddelandelån 4 000-30 000 kr 39-39 %
3/5
Nej Ja, via Safenode 108 kr 45 kr
Loanstep Loanstep 10 000-25 000 kr 22,2-22,2 %
4,2/5
Nej Ja, via Creditsafe 1 000 - 2 500 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr

Vad särskiljer Meddelandelåns lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Meddelandelåns lån från andra SMS lån är att det i samband med låneansökan inte görs en UC förfrågan, och att lånet kan beviljas trots att du som låntagare är arbetslös.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Meddelandelåns lån vs Ferratum Credits kontokredit

Ferratum Credits kontokredit har en ränta på 43,5 % som är lite högre än Meddelandelåns ränta på 39 %. Krediten från Ferratum kan beviljas utan en UC förfrågan även om du som låntagare är arbetslös eller har betalningsanmärkningar. Det tillkommer inga som helst avgifter för Ferratums kontokredit till skillnad från Ferratum Credit.

Uttag från Ferratum Credit kan betalas ut direkt till konton på alla storbanker under alla veckodagar oavsett tidpunkt. Meddelandelån kan endast betala ut lånade pengar direkt om utbetalningskontot tillhör Nordea eller Handelsbanken.

Meddelandelåns lån vs Cashbuddys lån

Cashbuddys lån har en ränta på 26,05 % som är lägre än Meddelandelåns ränta på 39 %. Däremot resulterar en låneansökan hos Cashbuddy i en förfrågan hos UC till skillnad från en ansökan hos Meddelandelån.

Det tillkommer inga avgifter med Cashbuddys lån och lånet kan beviljas även om du som låntagare är arbetslös eller har befintliga betalningsanmärkningar. Meddelandelån däremot har en uppläggningsavgift på 108 kr och aviseringsavgifter på 45 kr. Du kan heller inte beviljas ett lån från Meddelandelån om du har betalningsanmärkningar.

Kundomdömen av Meddelandelåns lån online

Det finns flertalet omdömen om Meddelandelån från tidigare kunder på internet. På Trustpilot har Meddelandelån ett betyg på 4,5 av 5 (baserat på över 3000 omdömen). Det ska anses som ett högt betyg sett till antalet omdömen och visar på det goda ryktet som Meddelandelån byggt upp som långivare.

Goda omdömen om Meddelandelån tar ofta upp lånets snabba handläggning och snabba utbetalning. Även kundtjänstens snabba service och fina bemötande har fått fin kritik från tidigare kunder. Dessutom har ansökningsformuläret på Meddelandelåns hemsida fått bra omdömen för dess smidighet och enkelhet för kunder.

Flera negativa omdömen om Meddelandelån tar upp att långivaren kräver för mycket information vid en låneansökan samt att direktutbetalningar inte går att göra till konton hos alla storbanker eller via Trustly. Även lånekostnaden har fått kritik för att vara hög jämfört med andra SMS lån.

Meddelandelåns krav

Meddelandelåns krav är:

 • Du måste vara minst 20 år, och högst 75 år vid ansökningstillfället.
 • För att låna behöver du ha en regelbunden inkomst. Inkomsten kan vara från arbete, pension eller A-kassa men behöver vara regelbunden i någon form.
 • Folkbokföring i Sverige med fast adress för permanent boende.
 • Du får inte ha en en skyddad identitet. Som låntagare hos Meddelandelån får du inte ha skyddad identitet. Det kan till exempel vara om du har en hemlig folkbokföring eller hemliga personuppgifter.
 • Du får inte ha förvaltare enligt föräldrabalken. Om du av olika anledningar har fått en förvaltare kan du inte beviljas Meddelandelåns lån. En förvaltare kan tillsättas en person (huvudman) på grund av till exempel ett försvagat hälsotillstånd som påverkar personens förmåga att hantera sin privatekonomi.
 • Ett svenskt elektroniskt ID. För att ha möjlighet att legitimera dig hos Meddelandelån online och för att signera din låneansökan behöver du inneha ett svenskt elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID).
 • Ett eget konto i en svensk bank (som står i ditt eget namn).
 • Ett svenskt, registrerat och publikt mobiltelefonnummer.
 • En egen e-postadress. Meddelandelån kräver att du som låntagare innehar en egen e-postadress för att ta emot utskick och meddelanden från Meddelandelån.

Om du inte uppfyller Meddelandelåns krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Meddelandelån.

Se mer: Vad krävs för att låna pengar?

Innan du ansöker om Meddelandelåns lån

Innan du ansöker hos Meddelandelån bör du beakta detta:

 • Meddelandelåns grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Meddelandelåns grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Meddelandelån. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Meddelandelån. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Meddelandelåns lån

För tillfället går det inte ansöka om nya lån hos Meddelandelån varken som ny kund eller befintlig kund. Om du har ett befintligt lån hos Meddeladenlån kan du se din låneinformation via deras hemsida genom att gå in på “Mina Sidor”.

Så loggar du in på Mina Sidor

 1. Gå in på Meddelandelåns hemsida via din mobila webbläsare eller dator.

 2. Klicka på “Logga in” uppe i högra hörnet.

 3. Logga in med personnummer (10 siffor) och PIN-kod.

 4. Du kan även logga in med Mobilt BankID genom att välja “Logga in med e-legitimation”.

 5. För att logga in med Mobilt BankID behöver du godkänna de nödvändiga villkoren.

 6. Inne på “Mina Sidor” kan du se över ett befintligt lån och dess låneinformation.

På “Mina Sidor” kan du återbetala lån och kontakta kundservice för frågor om lånet. Du kan däremot inte höja ett befintligt lån eller ansöka om ett nytt lån hos Meddelandelån även om du är inloggad som befintlig kund.

Så har vi betygsatt Meddelandelåns lån

Eftersom Meddelandelåns lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Meddelandelåns lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Meddelandelåns lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Meddelandelåns process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Meddelandelån för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kan Meddelandelåns lån användas till?

Meddelandelån har inga krav på vad du använder deras lån till. I vanliga fall kan ett SMS lån som Meddelandelån erbjuder användas till att betala oförväntade utgifter såsom räkningar, skatteskulder eller kostnader till bil och boende.

Kostar det att lösa Meddelandelåns lån i förtid?

Det kostar ingenting extra att lösa ett lån från Meddelandelån i förtid. Det beror på att lånet inte har en bunden ränta likt till exempel vissa bolån. Således betalar du som låntagare ingen ränteskillnadsersättning (kostnad för uteblivna räntekostnader) vid förtidsinlösen.

Går det att höja ett befintligt lån från Meddelandelån?

Nej, Meddelandelån beviljar inga nya lån överhuvudtaget och det gäller även befintliga lån. Om du redan har ett befintligt lån från Meddelandelån och vill ta ett ytterligare lån behöver du således vända dig till en annan långivare än Meddelandelån.

När får man pengarna från Meddelandelån?

Meddelandelån kan hantera utbetalningar varje vardag mellan 08:00 – 16:00 och kan i regel betala ut lånebelopp samma dag som lånet beviljas. Vid vanliga banköverföringar kan dessa utbetalningar dröja några timmar innan de genomförs. Kunder med konton hos Nordea och Handelsbanken kan ta emot direktutbetalningar från Meddelandelån som endast tar några minuter att genomföras.

Detaljerad information om Meddelandelån

Information om Meddelandelån
Utan UC
Ja, via Safenode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Betyg hos Trustpilot
4.2 / 5 Trust pilot score 4.2 / 5
(3009 omdömen)
Krav hos Meddelandelån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Meddelandelåns krav är endast att du har regelbunden inkomst av något slag.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Meddelandelån
Ränta
39 %
Effektiv ränta
63,2 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
108 kr
Aviavgift
45 kr
Betalningsfria månader
0
Ansökan hos Meddelandelån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 108 kr i uppläggningsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1065 kr och effektiv ränta 63,2 %. Totalt att betala blir 12 884 kr.