Sidan innehåller annonser

Cashbuddy lån: Recension 2024

Cashbuddy lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för dig med medelgod kreditvärdighet. Cashbuddys lån är lämpligt för dig som är ute efter ett billigt SMS lån, eftersom lånet har låg ränta för att vara ett SMS lån, samt saknar avgifter.

Det finns dock andra SMS lån som är billigare. Cashbuddy är inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Cashbuddy
 • Lånebelopp: 5 000 - 45 000 krFördel
 • Ränta: 26,05 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Cashbuddy.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Cashbuddy: Mediokert, 2.8/5

Lånea anser att Cashbuddys lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,8 av 5. Det är lägre än 3,41/5, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Cashbuddys snabblån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Cashbuddys lån har en låg ränta för att vara SMS lån, och saknar avgifter (vilket få SMS lån gör).
 • Beviljandegrad: betyg 2/5. Cashbuddy har enligt Låneas data medelhög beviljandegrad.
 • Utbetalning: betyg 2/5. Cashbuddy ger besked direkt på låneansökningar, men erbjuder ej direkt utbetalning och behöver autogiro-bekräftelse innan utbetalning.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Cashbuddy har generösa telefontider på 40h per vecka, men håller stängt på helger och utför ej utbetalning av lån utanför deras öppettider.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Cashbuddy.se

Omdöme av Cashbuddy: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.8/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad2/5
Utbetalning2/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Cashbuddys lån är enastående och ges i denna kategori betyget 5 av 5. För att vara ett snabblån är Cashbuddys lån ovanligt billigt. De har jämfört med andra SMS lån en låg ränta på 26,05 %, och saknar både uppläggningsavgift och avi-avgift. Därmed får du lån på små lånebelopp särskilt billigt hos Cashbuddy jämfört med andra långivare som erbjuder SMS lån.

Cashbuddys lån klassificeras aldrig som högkostnadskrediter oavsett lånebelopp och löptid. Det existerar snabblån med ännu lägre ränta än Cashbuddy, men de är bland de billigaste i klassen snabblån.

I ett scenario där du lånar 10 000 kr av Cashbuddy och återbetalar pengarna över 12 månader har deras lån en effektiv ränta på 29,40 %. Det är bra, eftersom det är bättre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Cashbuddys lån är ganska dålig och ges i denna kategori betyget 2 av 5. Något som är positivt med Cashbuddys beviljandegrad är att du med betalningsanmärkningar och eller A-kassa som inkomstkälla kan beviljas.

Något negativt med Cashbuddys beviljandegrad är att de tar en UC när du ansöker om lån. Lån utan UC är generellt lättare att få än lån med UC. På grund av Cashbuddys låga lånekostnader har de också höga krav på låntagares kreditvärdighet. Därför har du med låg kreditvärdighet lägre sannolikhet att beviljas jämfört med hos långivare som erbjuder SMS lån med högre avgifter.

Utbetalning: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Cashbuddys lån är ganska dålig och ges i denna kategori betyget 2 av 5. Det positiva med Cashbuddy är att du alltid får lånebesked direkt på skärmen vid låneansökningar. Beviljade lån tar dock ovanligt lång tid att betala ut till ditt konto för Cashbuddy, med tanke på att det är ett SMS lån.

Något negativt är att Cashbuddys snabblån inte kan överföras via direktutbetalning till bankkonton hos någon svensk bank. Dessutom handlägger de endast låneansökningar under deras öppettider på vardagar, och kräver svar från Bankgirocentralen om godkänt autogiro innan de betalar ut lån (vilket tar 1–2 bankdagar).

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Cashbuddys kundservice är ganska bra och ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Du kan nå Cashbuddy undera deras generösa öppettider på 40 timmar per vecka under vardagar. I Låneas test hade de dessutom en vänlig och tillmötesgående kundservice som snabbt och pedagogiskt svarade på våra frågor.

Något negativt med kundservicen för Cashbuddys SMS lån är att de inte har öppet på helger, eller har möjlighet att handlägga låneansökningar automatiskt utanför deras öppettider. Dessutom kan du inte kontakta dem på andra sätt än via telefon eller mail (såsom chatt).

Vem är Cashbuddy snabblån bäst för?

Cashbuddy lån är bäst för låntagare med medelgod kreditvärdighet som har en årsinkomst på minst 120 000 kr. Även om Cashbuddy kan bevilja låntagare med betalningsanmärkningar har du väsentligt mycket större chans att beviljas andra SMS lån om du har en anmärkning.

Omständigheter när Cashbuddys lån passar bra

Några omständigheter när Cashbuddy lån passar bra är om:

 • Du ska låna ett litet belopp. Eftersom Cashbuddy både har låg ränta och saknar avgifter (uppläggningsavgift och aviavgift) är det ett bra alternativ för lån på låga lånebelopp. Orsaken till det är att totalkostnaden för små lån oftast utgörs till större del av avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgift än ränta.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. Cashbuddy lån är billigare än de flesta andra SMS lån. Är det viktigare för dig att minimera kostnaden än maximera chansen att bli beviljad, alternativt att få ett SMS lån snabbt, passar deras lån bra. Se också: billiga SMS lån (snabblån).
Läs mer/ansök på Cashbuddy.se

Vem är Cashbuddys lån dåligt för?

Cashbuddys lån är ett dåligt val för den som är ute efter ett snabbt SMS lån, vill låna utan UC eller som tidigare haft svårt att bli beviljad lån. Cashbuddys SMS lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Cashbuddys snabblån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Cashbuddys snabblån inte rätt alternativ för dig:

 • Brixo kredit: låna till liknande lånevillkor som hos Cashbuddy utan UC. Brixo erbjuder en kontokredit utan UC (via Bisnode) med kreditgräns på 3 00050 000 kr och ränta på 28,95 %.
 • Ferratum kredit: lån utan avgifter med snabbare utbetalning än Cashbuddy. Ferratum erbjuder en kontokredit utan UC (via Creditsafe) helt utan avgifter, en ränta på 43,5 % och utbetalning dygnet runt till bankkonton på alla storbanker.
 • Fairlo kredit: låna till ännu lägre avgifter än hos Cashbuddy. Fairlo erbjuder en kontokredit utan UC (via Bisnode istället) med 10 00070 000 kr i kreditgräns, en ränta på 20 –29 % och direkt utbetalning dygnet runt.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Cashbuddy lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Cashbuddys snabblån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimibeloppet hos Cashbuddy som är 5 000 kr.

Se: jämför privatlån.

Fördelar med Cashbuddy lån

De viktigaste fördelarna med Cashbuddys lån är:

 • Du kan få deras snabblån trots anmärkning. Du kan beviljas ett lån hos Cashbuddy även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Villkoret för att bli beviljad är att du inte fått en anmärkning de senaste 6 månaderna. Se: snabblån med anmärkning.
 • Ej krav på fast anställning. Hos Cashbuddy kan du låna även om du inte har en fast inkomst. Det är till exempel möjligt att bli beviljad deras snabblån även om din inkomst kommer från A-kassa. Se: lån utan fast inkomst.
 • Låg ränta. Cashbuddy lån har en låg ränta på 26,05 % för att vara ett SMS lån (snabblån). Det är en fördel för dig som vill ta ett stort snabblån (till exempel på mer än 10 000 kronor) och minimera snabblånets kostnad. Se: SMS lån (snabblån) med låg ränta.
 • Lågt krav på inkomst. Det räcker med en deklarerad årsinkomst på 120 000 kronor för att låna hos Cashbuddy, vilket motsvarar 10 000 kronor (före skatt) per månad. Cashbuddy är således ett bra alternativ för dig som vill låna trots låg inkomst.
 • Du kan låna utan BankID. För dig som inte har BankID kan du låna hos Cashbuddy genom att ansöka via en pappersblankett du tar emot via e-post. De flesta andra snabblån Lånea recenserat erbjuder inte snabblån utan BankID.
 • Besked direkt på skärmen. Oavsett när på dygnet du ansöker om lån hos Cashbuddy får du ett svar direkt på skärmen. I vissa fall ges lånebeskedet att ansökan kräver manuell handläggning av Cashbuddys kreditteam. I dessa fall får du ett slutgiltigt besked under Cashbuddys öppettider. Se: lån med svar direkt.

Nackdelar med Cashbuddy lån

De viktigaste nackdelarna med Cashbuddys lån är:

 • De använder UC. När du ansöker om lån hos Cashbuddy genomförs en kreditupplysning via UC, vilket påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC. Har du tidigare fått avslag på låneansökningar på grund av för många UC-upplysningar kan du testa ett lån utan UC istället för Cashbuddys lån.
 • De erbjuder ej direkt utbetalning. Till skillnad från många andra SMS lån (snabblån) erbjuder Cashbuddy lån inte direkt utbetalning till någon storbank. Nackdelen med Cashbuddy är således att det tar förhållandevis lång tid att få pengarna utbetalda på ditt konto. Se även: lån med direkt utbetalning.
 • De betalar ej ut lån under helgdagar. Cashbuddy har endast öppet under vardagar, vilket gör att du ej har möjlighet att låna pengar under lördagar eller söndagar hos dem. För låntagare som behöver låna en helgdag finns det således bättre alternativ.

Jämför Cashbuddys lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Cashbuddy lån jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Cashbuddy Cashbuddy 5 000-45 000 kr 26,05-26,05 %
2,8/5
Nej Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer Cashbuddys lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Cashbuddy lån från andra SMS lån är att lånet har ovanligt låg kostnad för att vara ett SMS lån. Deras ränta på 26,05 % i kombination med att de inte har några andra avgifter gör att de erbjuder ett billigt SMS lån.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Cashbuddy lån vs Brixo

Brixo erbjuder ett marginellt högre maximalt lånebelopp än Cashbuddy på 50 000 kr, men i form av en kontokredit istället för ett lån. Kontokrediten från Brixo saknar också avgifter (utöver ränta) och har en låg ränta, på ungefär samma nivå som Cashbuddys lån, på 28,95 %. Vid ansökan om Brixos kredit görs till skillnad från vid låneansökningar hos Cashbuddy ingen UC. Brixo har också något högre beviljandegrad än Cashbuddy.

Cashbuddy lån vs Ferratum

Ferratum erbjuder ett högre maximalt lånebelopp än Cashbuddy på 40 000 kr, men i form av en kontokredit istället för ett lån. Kontokrediten från Ferratum saknar också avgifter, men har en högre ränta än Cashbuddys lån på 43,5 %. Till skillnad från Cashbuddy gör Ferratum inte kreditupplysningar via UC (istället används Creditsafe), och de betalar ut beviljade krediter snabbare än Cashbuddy.

Ansök om Cashbuddys lån via låneförmedlare

Ansöker du om Cashbuddy lån via en låneförmedlare kan du jämföra Cashbuddy med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du ansöka om Cashbuddy lån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Kundomdömen av Cashbuddy online

För att vara ett populärt snabblån som funnits länge har Cashbuddy relativt få verifierade omdömen online. De har i skrivande stund till exempel endast en handfull recensioner på Trustpilot, och inga betyg i Google. Det går därför inte med säkerhet säga vad kunderna säger om Cashbuddy.

Cashbuddys krav

Cashbuddys krav är:

 • Du ska minst fylla 20 år detta kalenderår. Du får inte heller vara äldre än 75 år gammal vid det datum du genomför den sista betalningen för Cashbuddys lån.
 • Du behöver en inkomst från arbete, näringsverksamhet (företag), pension eller A-kassa.
 • Du har inte fått några betalningsanmärkningar på 6 månader. Typ och antal betalningsanmärkningar uttalar sig Cashbuddy dock inte om.
 • Du har ingen skuld hos Kronofogden.
 • Du har en årsinkomst på minst 120 000 kronor. En högre årsinkomst kommer öka dina chanser att godkännas som låntagare. Dock är din återbetalningsförmåga den viktigaste faktorn för att beviljas ett lån hos Cashbuddy.
 • Du har ett svenskt personnummer.
 • Du har en svensk folkbokföringsadress.

Om du inte uppfyller Cashbuddys krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Cashbuddy.

Se mer: krav för att ta SMS lån.

Innan du ansöker om Cashbuddy

Innan du ansöker hos Cashbuddy bör du beakta detta:

 • Cashbuddys grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Cashbuddys grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Cashbuddy. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: kolla min kreditvärdighet.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Cashbuddy lån

Så här gör du för att ansöka om Cashbuddy lån:

 1. Börja med att signera med BankID. Har du inte BankID kan du kontakta Cashbuddy för att be om att göra en låneansökan via en pappersblankett (som skickas ut via post).

 2. Ange din årsinkomst, din boendekostnad och din månadskostnad för befintliga lån.

 3. Ange det kontonummer du vill att lånet ska betalas ut till. Kontonumret dubbelkollas mot Bankgirocentralen för att verifiera att det står i ditt namn. Att kontrollera ditt kontonummer tar cirka 1–2 bankdagar enligt Cashbuddy.

 4. Ladda upp eventuella kompletteringar. Har du till exempel angett en högre årsinkomst än vad du taxerat hos Skatteverket kan du ibland behöva ladda upp lönespecifikationer för att verifiera din årsinkomst.

 5. Du får besked direkt på skärmen. När du ansökt ger Cashbuddy alltid svar direkt på skärmen. Du kan få beskeden godkänt lån, avslag, eller att låneansökan kräver prövning av en lånehandläggare under Cashbuddys öppettider.

 6. Vänta på utbetalning (vid beviljat lån). Blir ditt lån beviljat tar det i regel 1–2 bankdagar för Cashbuddy att verifiera ditt bankkonto. Därefter tar det 1–2 bankdagar för ditt lån att betalas ut till ditt bankkonto.

Att ansöka hos Cashbuddy är i jämförelse med deras närmsta konkurrenter något mer omständigt. Processen är i flera steg där du bland annat ombeds verifiera dig, uppge din inkomst och ange ditt hushålls kostnader.

Så har vi betygsatt Cashbuddy lån

Eftersom Cashbuddy lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Cashbuddy lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Cashbuddys lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat hur Cashbuddys process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Cashbuddy för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vilka lån är liknande Cashbuddy?

Några lån som är liknande Cashbuddy, som också har en låg ränta för att vara snabblån och saknar avgifter är: Ferratum kontokredit, Brixo kontokredit, Fairlo kontokredit, Tryggkredit kontokredit, Northmill kontokredit, Monara kontokredit, Goodcash lån, Extralånet lån, Slantar lån.

Är det säkert att låna pengar av Cashbuddy?

Ja, det är säkert att låna pengar av Cashbuddy. De har funnits sedan 2005 och givit ut lån sedan 2006 i Sverige. Låneansökningar via Cashbuddy genomförs via en SSL-krypterad internetanslutning, och de har licens från Finansinspektionen för att låna ut pengar i Sverige. Moderbolaget Cashbuddy AB har god ekonomi och gått med vinst varje år mellan år 2017 till år 2021.

Vad kan Cashbuddy lån användas till?

Cashbuddy lån är ett lån utan säkerhet, vilket medför att det kan användas till valfritt ändamål. Det är således möjligt att använda det till i princip vad som helst, så länge ändamålet inte är olagligt.

Går det att betala tillbaka Cashbuddy lån i förtid?

Ja, det är möjligt att betala tillbaka Cashbuddy lån i förtid utan någon straffavgift såsom ränteskillnadsersättning. Du betalar endast ränta för de dagar du haft lånet.

Går det att utöka eller förlänga Cashbuddy lån?

Ja, det går att både utöka och förlänga Cashbuddy lån. Kostnaden för det är 0 kr. För att utöka eller förlänga ett lån hos Cashbuddy behöver du kontakta deras kundtjänst.

Detaljerad information om Cashbuddy

Information om Cashbuddy
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
3.7 / 5 Trust pilot score 3.7 / 5
(5 omdömen)
Krav hos Cashbuddy
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Betalningsanmärkning godkänns om de är äldre än 6 månaderna, ingen begränsning på antal finns.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Ja
×
Möjligt att låna som arbetslös med inkomst från A-kassa
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Cashbuddy
Ränta
26,05 %
Effektiv ränta
29,40 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st / år
Ansökan hos Cashbuddy
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 26,05 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 956 kr och effektiv ränta på 29,40 %. Totalt att betala blir 11 467 kr.