Sidan innehåller annonser

Profilkredit SMS lån: Recension 2024

Profilkredits lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för låntagare som är minst 21 år gamla och har en svag kreditvärdighet till följd av till exempel låg inkomst. Profilkredits lån är även utmärkt för dig som behöver låna pengar snabbt, oavsett dag eller tid på dygnet.

Profilkredits SMS lån utbetalas snabbt och har en hög beviljandegrad. Det finns däremot flera andra SMS lån med liknande villkor, men som samtidigt har en lägre lånekostnad än Profilkredits SMS lån.

Läs hela recensionen

Profilkredit
 • Lånebelopp: 10 000 - 50 000 krFördel
 • Ränta: 39 %Fördel
 • Löptid: 2 år Fördel
Läs mer eller ansök på Profilkredit.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Profilkredit: Ganska bra, 3.8/5

Lånea anser att Profilkredits lån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,8 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Profilkredits lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Profilkredit erbjuder ett dyrt SMS lån. Deras lån har både en hög ränta, en uppläggningsavgift och en månadsvis administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enklare att beviljas lån hos Profilkredit än hos flera andra långivare.
 • Utbetalning: betyg 5/5. Profilkredit erbjuder direktutbetalning av deras lån till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank dygnet runt.
 • Kundservice: betyg 5/5. Profilkredit är tillgängliga via telefon samt mejl på vardagar mellan 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Profilkredit: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.8/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Profilkredits lån är dåligt och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Profilkredits lån är dyrare än många andra SMS lån. Deras lån har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kr.

Profilkredits lån definieras alltid som en högkostnadskredit, oavsett lånebelopp och löptid. Om du söker ett billigt SMS lån är inte Profilkredits lån ett bra alternativ för dig.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Profilkredits lån, återbetalas över 12 månader med en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kr har Profilkredits lån en effektiv ränta på 72,64 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Profilkredits lån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enkelt att beviljas lån hos Profilkredit. Deras lån är utan UC och du kan beviljas lån även om du har låg inkomst eller betalningsanmärkningar.

Vad som är negativt med beviljandegraden för Profilkredits lån är att du inte kan beviljas lån om du är arbetslös. För att beviljas lån hos Profilkredit behöver du således ha någon form av anställning (eller pension) som genererar en regelbunden inkomst.

Utbetalning: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att utbetalningen av Profilkredits lån är enastående och SMS lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Profilkredit erbjuder direktutbetalning av deras lån till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank dygnet runt. Söker du ett SMS lån med snabb utbetalning är deras lån ett utmärkt val.

Få andra långivare kan erbjuda en lika snabb utbetalning av SMS lån såsom Profilkredit. Om du inte har bankkonto hos en av storbankerna eller Danske Bank, får du däremot räkna med en utbetalningstid på 1–2 dagar (vilket är normalt).

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Profilkredits lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. De har generösa öppettider under vardagar mellan 09.00–17.00, då de finns tillgängliga via mejl och telefon.

Profilkredit har varken en livechatt eller finns tillgängliga via sociala medier. Eftersom de både kan bevilja och betala ut SMS lån dygnet runt, tycker vi däremot inte att det behövs. Vi har testat att både ringa och mejla dem vid ett flertal tillfällen. I samtliga fall har vi fått en snabb återkoppling och ett hjälpsamt bemötande.

Vem är Profilkredits lån bäst för?

Profilkredits lån är bäst för dig med låg kreditvärdighet, som har svårt att få SMS lån hos andra långivare och vill ta ett lån med snabb utbetalning. Profilkredits SMS lån har en hög beviljandegrad och direktutbetalning till bankkonton hos alla storbanker dygnet runt. Det är viktigt att du har fyllt 21 år och vill ta lån med lånebelopp på minst 10 000 kr.

Omständigheter när Profilkredits lån passar bra

Några omständigheter när Profilkredits lån passar bra är om:

 • Du vill låna pengar snabbt. Profilkredit erbjuder lån med direktutbetalning dygnet runt till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank. Deras lån passar således utmärkt om du är i behov av att låna pengar snabbt.
 • Du har svårt att få lån. Profilkredit har hög beviljandegrad för deras lån, bland annat kan du beviljas lån om du har betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Om du har svårt att få låna pengar hos andra långivare kan du alltså göra ett försök hos Profilkredit.
 • Du ansöker om lån trots många UC-förfrågningar. Profilkredit använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC. Det betyder att dina möjligheter att beviljas lån hos Profilkredit inte påverkas av att du har många UC-förfrågningar hos UC. Se: lån trots många uc förfrågningar.
 • Du har dålig kreditvärdighet. Profilkredit kan bevilja lån till dig som har låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller låg inkomst. Det passar dig som behöver låna pengar och saknar en fast anställning. Se: lån med dålig kreditvärdighet.

Vem är Profilkredits lån dåligt för?

Profilkredits lån är dåligt för dig som söker ett SMS lån med låg lånekostnad. Lånet har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kr. Det finns flera långivare som erbjuder billigare SMS lån än Profilkredit.

Profilkredits lån är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Profilkredits lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Profilkredits lån inte är rätt alternativ för dig:

 • Brixos kredit: kredit utan UC med låg ränta och utan avgifter. Brixo erbjuder en flexibel kontokredit med kreditgräns på mellan 3 00050 000 kr och en ränta på 28,95 %. Utöver räntan har Brixo inga extra tillkommande avgifter. Brixos kredit passar dig som söker ett SMS lån med förhållandevis låg lånekostnad.
 • Northmills kredit: kredit med UC och låg ränta. Northmill erbjuder en kontokredit med kreditgräns på mellan 1 00050 000 kr och en ränta på mellan 7,9–25,9 %. Northmills kredit passar dig som har medelhög- till hög kreditvärdighet och söker ett billigt SMS lån med direktutbetalning dygnet runt.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Profilkredits lån. Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Profilkredits lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp.

Se: privatlån.

Fördelar med Profilkredits lån

De viktigaste fördelarna med Profilkredits lån är:

 • Det är ett lån utan UC. Profilkredit använder inte UC, utan Bisnode som kreditupplysningsföretag. Du belastar således inte din kreditvärdighet hos UC om du ansöker om lån hos Profilkredit. Se: lån utan uc.
 • Det är ett SMS lån med utbetalning direkt. Profilkredit erbjuder direktutbetalning av deras kredit till bankkonton hos alla storbanker och Danske Bank dygnet runt. Om du är i behov av ett sms lån med utbetalning direkt är således Profilkredits lån ett bra alternativ.
 • Du kan beviljas SMS lån med en betalningsanmärkning. En fördel med Profilkredit är att du kan beviljas lån även om du har en betalningsanmärkning. Krav är dock att betalningsanmärkningen ska vara minst ett år gammal. Se: smslån med betalningsanmärkning.
 • Det är ett snabblån som kan utbetalas under helgen. Profilkredit erbjuder automatisk utbetalning av deras lån under lördagar, söndagar och röda dagar. Det är en fördel som få andra långivare erbjuder. Se: snabblån på helgen.
 • Du kan beviljas lån trots en låg inkomst. Även om du har en låg inkomst kan du beviljas lån hos Profilkredit så länge du har en god återbetalningsförmåga. Det är en fördel för dig som till exempel har låg inkomst till följd av en timanställning. Se: lån med låg inkomst.
 • Du får besked direkt på skärmen. När du ansöker om lån hos Profilkredit får du besked för om du beviljas lån eller nekas direkt på skärmen. Det är en fördel för dig som inte vill vänta utan vill ta lån och få svar direkt.
 • Det har hög beviljandegrad. Det är enklare att beviljas lån hos Profilkredit än hos flera andra långivare som erbjuder SMS lån. Även om det inte är ett lån som alla kan få (till exempel får du inte låna som arbetslös), kan de flesta beviljas lån hos Profilkredit.

Nackdelar med Profilkredits lån

De viktigaste nackdelarna med Profilkredits lån är:

 • Det är ett dyrt snabblån. Profilkredits lån är dyrare än många andra snabblån. Lånet har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kr per månad. Söker du ett billigt snabblån är inte Profilkredits lån ett bra alternativ.
 • Det har en åldersgräns på 21 år. För att beviljas lån hos Profilkredit behöver du vara minst 21 år gammal. Det är högre åldersgräns av vad många andra långivare som erbjuder SMS-lån tillämpar. Det är en nackdel för dig som är 18–20 år gammal, men vill ansöka om SMS lån.
 • Det går inte att låna ett lågt belopp. Profilkredit har ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr, vilket är högt. Många andra långivare erbjuder SMS lån med lånebelopp på mellan 1 000–5 000 kr. Detta är mycket högre än lägsta lånebeloppet är hos de flesta andra långivare som erbjuder SMS lån.

Jämför Profilkredits lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Profilkredits lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
Profilkredit Profilkredit 10 000-50 000 kr 39-39 %
3,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 45 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr

Vad särskiljer Profilkredits lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer Profilkredits lån från andra SMS lån är att lånet har en åldersgräns på 21 år och är ovanligt dyrt. Profilkredits lån har en ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kr samt en administrativ avgift på 45 kr. Det finns flera andra SMS lån som är billigare än Profilkredits lån.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Profilkredits lån vs Ferratums kredit

Till skillnad mot Profilkredit erbjuder Ferratum en flexibel kontokredit (precis som Profilkredit utan UC). Ferratums kredit har en ränta på 43,5 % och Profilkredits lån har en ränta på 39 %. Ferratums kredit är utan avgifter utöver räntan, medan Profilkredits lån har både en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrativ avgift på 45 kr per månad.

Båda långivarna erbjuder direktutbetalning dygnet runt och kan ge besked direkt på skärmen. Ferratum har dock högre beviljandegrad för sin kredit än vad Profilkredit har för sitt lån. Ferratums kredit kan till exempel beviljas till dig som är arbetslös eller som har betalningsanmärkningar. Profilkredit godkänner inte en låneansökan om den sökande är arbetslös (betalningsanmärkningar kan dock vara okej).

Profilkredits lån vs Saldos kredit

Saldo erbjuder en kontokredit och inte ett lån såsom Profilkredit. Saldos kredit har en ränta på mellan 19,5–39,5 % och Profilkredits lån en ränta på 39 %. Profilkredits lån erbjuds till högre lånebelopp på mellan 10 00050 000 kr, medan Saldos kredit har en kreditgräns på mellan 1 00020 000 kr.

Båda långivarna erbjuder direktutbetalning till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske Bank. Profilkredit erbjuder däremot en betalningsfri månad per år och deras lån kan förlängas (mot en kostnad på 100 kr). Saldo erbjuder ingen betalningsfri månad och deras kredit kan inte utökas eller förlängas.

Kundomdömen av Profilkredits lån online

Profilkredit ägs av bolaget Finans 24/7 Sverige AB som har funnits sedan år 2016. Trots att deras lån är populärt och har funnits under flera år har lånet relativt få recensioner online. På Trustpilot har Profilkredits lån givits betyget 4,6 av 5.

Vad recensenterna främst anser är positivt med Profilkredits lån är att de har en trevlig kundservice, en snabb utbetalning och en snabb handläggningsprocess.

Vissa låntagare anser däremot att Profilkredits lån är svårt att bli beviljad, och har med anledning av det givit dem ett lågt betyg. En låntagare lämnar även ett negativt omdöme eftersom han tycker att de marknadsför sig felaktigt.

Profilkredits krav

Profilkredits krav är att du ska:

 • vara minst 21 år gammal
 • ha en regelbunden inkomst från arbete eller pension
 • ej ha några betalningsanmärkningar som är yngre än ett år
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt personnummer
 • ha en aktiv e-postadress
 • ha ett svenskt bankkonto
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Profilkredits krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Profilkredit.

Se mer: vad krävs för att få ta lån?

Innan du ansöker om Profilkredits lån

Innan du ansöker hos Profilkredits lån bör du beakta detta:

 • Profilkredits grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Profilkredits grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Profilkredit. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: min kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Profilkredits lån. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Profilkredits lån

Så här gör du för att ansöka om Profilkredits lån:

 1. Gå till profilkredits ansökningsformulär.

 2. Ange vilket belopp du vill ansöka om att låna.

 3. Registrera dig hos Profilkredit genom att bland annat ange en korrekt e-postadress och ett korrekt telefonnummer.

 4. Skicka in din låneansökan genom att identifiera dig och skriva under med BankID.

 5. Invänta lånebesked.

 6. Gå in i din profil och godkänn lånet om du blir beviljad lån.

 7. När du godkänt lånet överförs pengarna direkt till ditt konto om du har bankkonto hos Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB eller Danske Bank.

Det är mycket enkelt och smidigt att ansöka om lån hos Profilkredit. En låneansökan tar endast några minuter och du får besked direkt om du beviljas lån eller inte.

Så har vi betygsatt Profilkredits lån

Eftersom Profilkredits lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Profilkredits lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Profilkredits lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Profilkredits process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Profilkredit för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Vad kostar det att ta lån hos Profilkredit?

Profilkredits lån har en nominell fast ränta på 39 %, en uppläggningsavgift på 395 kronor och en administrativ avgift på 45 kronor. Jämfört med flera andra SMS lån är Profilkredits lån ett dyrt SMS lån.

Kostar det något att lösa Profilkredits lån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du löser Profilkredits lån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du väljer att betala av extra på ditt lån då och då, utöver lägsta beloppet du är skyldig att betala.

Är det säkert att låna pengar hos Profilkredit?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Profilkredit. Profilkredit ägs av bolaget Finans 24/7 Sverige AB som har funnits sedan år 2016. Bolaget har licens utfärdad av Finansinspektionen för kreditgivning i Sverige, samt en SSL-krypterad anslutning vid hantering av alla låneansökningar.

När får jag pengarna från Profilkredit?

Hos Profilkredit får du svar direkt på skärmen. Om din låneansökan beviljas utbetalas lånebeloppet direkt till ditt bankkonto oavsett dag och tid på dygnet (så länge du har konto hos SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank). Om du har bankkonto hos en annan bank utbetalas lånet inom 1–2 dagar.

Detaljerad information om Profilkredit

Information om Profilkredit
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja, dygnet runt
Till: SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken och Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
4.6 / 5 Trust pilot score 4.6 / 5
(172 omdömen)
Krav hos Profilkredit
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Endast anmärkningar äldre än 1 år tillåtna.
Ålderskrav
21 - 67 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Profilkredit behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Profilkredit
Ränta
39 %
Effektiv ränta
72,64 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
395 kr
Aviavgift
45 kr
Betalningsfria månader
1 st/år
Ansökan hos Profilkredit
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39 % nominell ränta, 395 kr i uppläggningsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1065 kr och effektiv ränta 72,64 %. Totalt att betala blir 13 171 kr.