Sidan innehåller annonser

NC Finance lån: Recension 2024

NC Finance lån är ett SMS lån (snabblån) som passar bra för dig med låg kreditvärdighet som söker ett billigt SMS lån. Lånet passar perfekt för dig om du vill ha ett SMS lån med lägre lånekostnad än andra SMS lån och kan beviljas trots inkomst från A-kassa och trots betalningsanmärkningar.

Det finns däremot andra SMS lån med liknande lånekostnad som NC Finance lån som till exempel kan betala ut beviljade lån direkt. NC Finance har därmed inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

NC Finance
 • Lånebelopp: 5 000 - 25 000 krFördel
 • Ränta: 26,05 %Fördel
 • Löptid: 1 - 5 år Fördel
Läs mer eller ansök på NCFinance.se
Lånea cover

Vårt omdöme av NC Finance: Mediokert, 2.4/5

Lånea anser att NC Finance lån allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,4 av 5. Det är mycket lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av NC Finance lån är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. NC Finance erbjuder ett billigt SMS lån med en ränta på 26,05 % och inga tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 2/5. NC Finance har låg beviljandegrad och är svårare att få än andra SMS lån. En ansökan om NC Finance lån resulterar i en UC förfrågan.
 • Utbetalning: betyg 1/5. NC Finance kan inte betala ut lån samma dag som lånen beviljats. Låntagare hos NC Finance behöver oftast vänta 1-2 bankdagar innan dess beviljade lån utbetalas.
 • Kundservice: betyg 2.5/5. NC Finance kundservice har begränsade öppettider och kan endast erbjuda service via telefon och mejl vardagar 09:00 - 12:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av NC Finance: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.4/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad2/5
Utbetalning1/5
Kundservice2.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för NC Finance lån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. NC Finance lån är ett billigt SMS lån i jämförelse med andra SMS lån. Fördelen med NC Finance lån är den förhållandevis låga räntan på 26,05 % och att lånet inte har några tillkommande avgifter. Räntan hos NC Finance är lägre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån Lånea recenserat. Oavsett lånebelopp och återbetalningstid är ett lån från NC Finance aldrig en högkostnadskredit.

Den negativa aspekten av NC Finance låga lånekostnad är att lånet i sin tur har en lägre beviljandegrad än andra dyrare SMS lån. I normala fall har långivare med billiga SMS lån högre krav på dig som låntagare ju billigare SMS lånet som erbjuds är. Det är också värt att nämna att NC Finance inte erbjuder det billigaste SMS lånet i Sverige. Till exempel erbjuder Fairlo och Northmill billigare SMS lån.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med NC Finance lån (med en ränta på 26,05 %) och återbetalas över 12 månader har NC Finance lån en effektiv ränta på 29,4 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för NC Finance lån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. NC Finance lån kan beviljas till låntagare med betalningsanmärkningar eller arbetslösa med inkomst från A-kassa. En annan positiv aspekt med NC Finance är att du kan lägga till en medsökande på ditt lån om du har svårt att bli beviljad. Det är väldigt sällsynt, och i princip inga andra SMS lån erbjuder möjligheten att låna med medlåntagare.

En negativ aspekt med NC Finance beviljandegrad är att en signerad låneansökan resulterar i en UC förfrågan för den som sökt lånet. Det kan vara en faktor som sänker din kreditvärdighet som låntagare om du redan har många UC förfrågningar sedan tidigare. På grund av den låga lånekostnaden hos NC Finance är det dessutom svårt för låntagare med låg kreditvärdighet att beviljas lån.

Utbetalning: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av NC Finance lån är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. NC Finance endast hanterar låneansökningar och utbetalningar under deras öppettider, 09:00 – 12:00 på vardagar. Varje låneansökan som NC Finance hanterar får dock ett svar oftast nästkommande arbetsdag.

Det som är negativt med NC Finance utbetalning av lån är att det inte går att få lånet utbetalt via en direktutbetalning. Ett beviljat lån hos NC Finance kan inte heller betalas ut samma dag som det beviljats. Det betyder att du som låntagare behöver vänta minst 1 bankdag tills att du får tillgång till lånebeloppet. Många andra SMS lån går att få utbetalda direkt efter att de godkänts.

Kundservice: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att NC Finance kundservice är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. NC Finance kundservice får ett medelmåttigt betyg på grund av dess förhållandevis begränsade öppettider (vardagar 09:00 – 12:00). En positiv aspekt är att du ofta får snabb återkoppling via mejl samt telefon och således behöver du inte vänta länge för svar på eventuella frågor under öppettiderna.

De begränsade öppettiderna för NC Finance (09:00 -12:00 på vardagar) är en negativ aspekt av kundservicen. Det beror på att kundservicen hos andra långivare med SMS lån i regel är mer tillgängliga och kan ofta erbjuda hjälp även på lördagar och söndagar. NC Finance har dessutom ingen livechatt tillgänglig för kunder vilket drar ner betyget för kundtjänsten.

Vem är NC Finance lån bäst för?

NC Finance lån är bäst för dig med låg kreditvärdighet som är arbetslös eller har betalningsanmärkningar, och söker ett billigt SMS lån. Det beror på att NC Finance erbjuder ett lån utan avgifter till en låg ränta som kan beviljas även om du har betalningsanmärkningar eller är utan anställning (med krav att du har en inkomst via A-kassa).

Omständigheter när NC Finance lån passar bra

Några omständigheter när NC Finance lån passar bra är om:

 • Du vill ta ett mindre lån. NC Finance har inga avgifter utöver låneräntan vilket gör det till ett förmånligt SMS lån om du vill låna ett mindre belopp. Det beror på att en stor del av kostnaden för mindre SMS lån ofta består av avgifter snarare än ränta.
 • Du vill ta ett billigt SMS lån. NC Finance låneränta på 26,05 % är förhållandevis låg jämfört med andra SMS lån. Eftersom lånet heller inte har några dolda avgifter som tillkommer utöver räntan så är det ett bra alternativ om du vill ta ett billigt SMS lån.

Vem är NC Finance lån dåligt för?

Ett lån från NC Finance är dåligt för dig med många UC förfrågningar eller dig som söker ett lån med snabb utbetalning som är enkelt att få. Det beror på att NC Finance tar kreditupplysningar via UC, inte betalar ut lån samma dag som lånet beviljas och har förhållandevis låg beviljandegrad.

NC Finance lån och SMS lån generellt är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om NC Finance lån inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om NC Finance lån inte är rätt alternativ för dig:

 • GF Moneys lån: lån utan UC med hög beviljandegrad och direktutbetalning. Det är enkelt att få ett lån från GF Money beviljat och lånet kan i vanliga fall betalas ut samma dag som du det beviljas. Ett lån från GF Money har en ränta på 39,8 %, aviavgifter på 45 kr och en uppläggningsavgift på 280 kr.
 • Fairlo kontokredit: kredit utan UC som kan utbetalas direkt på vardagar och helger. En kredit från Fairlo har ett räntespann från 20 % till 29 % och inga tillkommande avgifter. Låneansökningar hanteras automatiskt hos Fairlo vilket betyder att du får svar direkt på skärmen efter en ansökan.
 • Merax kontokredit: kredit utan UC med hög beviljandegrad. En kredit från Merax kan beviljas även om du som låntagare är arbetslös eller om du har betalningsanmärkningar. Krediten från Merax har en ränta på 43,98 %, en uppläggningsavgift på 475 kr och en aviavgift på 25 kr.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom NC Finance lån). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än NC Finance lån. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är mer än minimumbeloppet för NC Finance lån på 5 000 kr.

Se: Jämför olika Privatlån.

Fördelar med NC Finance lån

De viktigaste fördelarna med NC Finance lån är:

 • Den har en låg ränta. NC Finance låneränta på 26,05 % är förhållandevis låg för att vara ett SMS lån. Lånet är därmed ett bra val för dig som söker ett SMS lån med låga räntekostnader.
 • Kan beviljas trots betalningsanmärkningar. NC Finance kan godkänna låneansökningar från låntagare med betalningsanmärkningar. Det är alltså ett SMS lån som kan beviljas trots betalningsanmärkningar.
 • Kan beviljas även om du är arbetslös med inkomst från A-kassa. Du kan beviljas ett lån från NC Finance även om du är arbetslös. NC Finance kräver dock att du har i det fallet har en inkomst från A-kassa. Se: Lån med A-kassa.
 • Inga tillkommande avgifter. NC Finance lån har inga dolda avgifter vilket särskiljer lånet från andra SMS lån.
 • Oftast svar på låneansökan direkt på skärmen. NC Finance ger alltid ett preliminärt svar direkt på skärmen efter en signerad ansökan. Det preliminära svaret är aldrig ett slutgiltigt svar om det är ett godkännande. En avslagen ansökan meddelas dock oftast genom ett slutgiltigt besked direkt på skärmen.
 • Du kan ha en medsökande. Om du inte uppfyller NC Finance lånekrav på egen hand har du möjlighet att lägga till en medsökande på din låneansökan. Det kan vara en fördel eftersom NC Finance lån har ganska låg beviljandegrad jämfört med andra SMS lån.

Nackdelar med NC Finance lån

De viktigaste nackdelarna med NC Finance lån är:

 • Det är inte ett lån utan UC förfrågan. NC Finance tar kreditupplysningar med hjälp av UC. En låneansökan hos NC Finance resulterar därmed med en UC förfrågan. Om du sedan tidigare har många UC förfrågningar kan du istället ansöka om ett SMS lån utan UC för att undvika nya förfrågningar.
 • Har inte direkt utbetalning. NC Finance erbjuder inte ett SMS lån med direkt utbetalning till ditt konto. Du har inte heller möjlighet att få ett beviljat lån från NC Finance utbetalt samma dag som lånet beviljats.
 • Går ej att få utbetalning på helgen. Det är inte möjligt att få ett SMS lån med utbetalning på helgen av NC Finance. NC Finance hanterar endast utbetalningar under vardagar (09:00 – 12:00).

Jämför NC Finance lån med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: NC Finance lån i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
NC Finance NC Finance 5 000-25 000 kr 26,05-26,05 %
2,4/5
Nej Nej 0 kr 0 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Brixo Brixo 3 000-50 000 kr 28,95-28,95 %
4,1/5
Ja, under kontorstid Ja, via Bisnode 0 kr 0 kr

Vad särskiljer NC Finance lån från andra SMS lån?

Det som särskiljer NC Finance lån från andra SMS lån är att lånet har en förhållandevis låg ränta på 26,05 % och inga avgifter alls. En annan särskiljande faktor är att lånet går att söka med en medsökande vilket är en väldigt unik aspekt bland SMS lån.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

NC Finance lån vs Brixo kontokredit

Brixo erbjuder en kontokredit med en ränta på 28,95 % som är ungefär samma som NC Finance låneränta på 26,05 %. Likt NC Finance har Brixo inga dolda avgifter men en skillnad är att en beviljad kredit från Brixo i regel kan betalas ut samma dag. Brixo har högre beviljandegrad än NC Finance och tar ingen UC vid en kreditansökan, vilket NC Finance gör.

NC Finance lån vs Northmill kontokredit

Northmills kontokredit erbjuder lägre ränta än NC Finance med ett räntespann på 7,9 % till 25,9 %, jämfört med NC Finance ränta på 26,05 %. Krediten från Northmill har till skillnad från NC Finance lån flera avgifter i form av en aviavgift på 19 kr och en uttagsavgift på 195 kr. Däremot kan Northmill betala ut krediter via direktutbetalningar alla dagar i veckan, dygnet runt, vilket inte NC Finance har möjlighet att göra.

Kundomdömen av NC Finance lån online

Det finns ett fåtal recensioner att hitta om NC Finance lån online. NC Finance har som långivare ett betyg på 4,1 av 5 på Trustpilot (baserat på cirka 10 omdömen) i skrivande stund. Det kan ses som ett godkänt betyg men det ska sägas att betyget är baserat på endast ett fåtal omdömen.

Positiva omdömen om NC Finance tar upp den billiga räntan som en positiv aspekt. Många omdömen tar även upp att NC Finance har en trevlig kundservice och i omdömena har recensenten gett långivaren ett högt betyg på grund av dess goda bemötande mot kunder. Även handläggningen av ansökningar har fått goda omdömen trots att den tar längre tid än hos andra långivare med SMS lån.

Negativa omdömen om NC Finance tar upp den långa perioden för handläggning och utbetalningar samt kundtjänstens begränsade öppettider. NC Finance beviljandegrad har också fått kritik eftersom vissa personer som tidigare ansökt om lånet tyckt att långivaren har för höga krav på de som ansöker.

NC Finance krav

NC Finance krav är:

 • Du är 18 år när du skickar in din ansökan.
 • Du innehar ett svenskt personnummer.
 • Du är folkbokförd i Sverige på en svensk adress.
 • Du har en inkomst från lön, A-kassa, näringsverksamhet eller pension. NC Finance kräver att du som låntagare har någon form av inkomst. Om du till exempel är arbetslös behöver du fortfarande inneha en inkomst från A-kassa.
 • Du genomgår ingen skuldsanering eller konkurs.
 • Du har inget förvaltarskap. Som låntagare hos NC Finance får du inte ha ett förvaltarskap oavsett anledning. En förvaltare tillges ofta en person (huvudman) som har svårt att hantera sin ekonomi.
 • Du har inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Du har ett bankkonto på en svensk bank. För att motta utbetalningar från NC Finance behöver du inneha ett bankkonto på en svensk bank. Du kan alltså inte få utbetalningar från NC Finance till en utländsk bank.
 • Du innehar ett aktivt mobilnummer. I samband med din ansökan hos NC Finance behöver du ange ett aktivt mobilnummer som du kan kontaktas på.
 • Du innehar en aktiv e-postadress. Det krävs en aktiv e-postadress för att motta utskick och meddelanden från NC Finance. Du anger din e-postadress i samband med din ansökan.
 • Du har ett elektroniskt ID. För att signera och skicka in din ansökan samt signera ditt skuldebrev behöver du inneha ett elektroniskt ID (till exempel Mobilt BankID).

Om du inte uppfyller NC Finance krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av NC Finance.

Se mer: Krav för att låna pengar genom ett snabblån.

Innan du ansöker om NC Finance lån

Innan du ansöker hos NC Finance bör du beakta detta:

 • NC Finance grundkrav. Säkerställ att du uppfyller NC Finance grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än NC Finance. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur jag kollar upp min kreditvärdighet?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än NC Finance. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om NC Finance lån

Så här gör du för att ansöka om NC Finance lån:

 1. Gå in på NC Finance hemsida via din dator eller din mobila webbläsare.

 2. Välj ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

 3. Se över din beräknade månadskostnad.

 4. Klicka på “Ansök”.

 5. Fyll i ditt personnummer, mobilnummer och e-postadress.

 6. Fyll i din månadsinkomst (före skatt) och din sysselsättning.

 7. Fyll i information om din boendeform och dina kostnader.

 8. Välj ditt syfte med lånet i rullistan.

 9. Bekräfta om du är en politiskt utsatt person (PEP).

 10. Välj om du vill ha en medsökande eller inte.

 11. Bekräfta att du tagit del av villkoren och klicka på “Skicka ansökan”.

 12. Signera din ansökan med ditt Mobila BankID.

Så har vi betygsatt NC Finance lån

Eftersom NC Finance lån tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt NC Finance lån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos NC Finance lån såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat NC Finance process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta NC Finance för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos NC Finance?

Ja, NC Finance är ett konsumentkreditinstitut under Finansinspektionens tillsyn enligt lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter. Bolaget har varit aktivt sedan år 2016 och har sedan dess varit en utgivare av SMS lån med nöjda kunder och goda omdömen. Således har NC Finance blivit en långivare med ett etablerat rykte för att på ett säkert sätt ge ut lån.

Vad kan ett lån från NC Finance användas till?

NC Finance har inga krav på hur du som låntagare använder deras lån. I vanliga fall kan SMS lån användas till oförväntade utgifter. Det kan vara till exempel en oförutsedd räkning, skatteskulder eller reparationer för skador på en bil.

Kostar det att lösa NC Finance lån i förtid?

Nej, NC Finance har inte någon bunden ränta och således betalar du som låntagare ingen ränteskillnadsersättning för utebliven ränta vid förtidsinlösen. Du kan alltså återbetala ditt lån innan den förutbestämda återbetalningstiden utan att du behöver betala för uteblivna räntekostnader.

Går det att höja eller förlänga ett befintligt lån från NC Finance?

Nej, ett befintligt lån kan varken höjas eller förlängas hos NC Finance. Vill du öka ditt lånebelopp behöver du först lösa ditt befintliga lån och sedan ansöka om ett nytt lån. Detsamma gäller om du vill förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån från NC Finance.

När får du dina pengar från NC Finance?

Utbetalningar från NC Finance tar i regel 1-2 bankdagar till att genomföras. Du har inte möjlighet att få utbetalning samma dag som ditt lån beviljas hos NC Finance. Utbetalningar och ansökningar hanteras av NC Finance under vardagar mellan 09:00 och 12:00.

Detaljerad information om NC Finance

Information om NC Finance
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 2 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.1 / 5 Trust pilot score 4.1 / 5
(8 omdömen)
Krav hos NC Finance
Betalningsanmärkningar
Accepteras
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Även A-kassa är godkänns om du inte har ett jobb.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om NC Finance
Ränta
26,05 %
Effektiv ränta
29,4 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos NC Finance
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 26,05 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 956 kr och effektiv ränta 29,4 %. Totalt att betala blir 11 467 kr.