Sidan innehåller annonser

GF Money kontokredit: Recension 2024

GF Moneys kontokredit är ett SMS lån (snabblån) som är bäst för dig med låg kreditvärdighet som vill ha ett snabbt lån utan en UC förfrågan. Krediten är utmärkt för dig som vill ansöka om ett lån och få lånebeloppet utbetalat så fort som möjligt.

Det finns däremot andra långivare med SMS lån som också kan utbetalas snabbt fast med lägre ränta och färre tillkommande avgifter än GF Moneys kontokredit.

Läs hela recensionen

GF Money
 • Lånebelopp: 1 000 - 30 000 krFördel
 • Ränta: 39,8 %Fördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på GFMoney.se
Lånea cover

Vårt omdöme av GF Money: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att GF Moneys kontokredit allt sammantaget är ganska bra och ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av GF Moneys kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. GF Moneys kontokredit är dyrare än många andra SMS lån. Krediten har en förhållandevis hög ränta och många tillkommande avgifter.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. GF Money har en hög beviljandegrad och du kan bli beviljad deras kontokredit även om du har låg kreditvärdighet.
 • Utbetalning: betyg 4.5/5. GF Money erbjuder snabba utbetalningar på vardagar. Direktutbetalningar går att göra av GF Money till konton på samtliga storbanker.
 • Kundservice: betyg 5/5. GF Moneys kundtjänst är tillgänglig för service under vardagar (08:00 - 16:00). Kundtjänsten arbetar via tre olika kanaler: telefon, mejl och chatt.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på GFMoney.se

Omdöme av GF Money: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Utbetalning4.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för GF Moneys kontokredit är dålig och krediten ges i denna kategori betyget 1 av 5. GF Money erbjuder en dyrare kontokredit än vad de flesta andra långivare Lånea recenserat gör. Förutom en hög ränta på 39,8 % har GF Moneys kredit flera tillkommande avgifter.

Den mest negativa aspekten av GF Moneys kontokredit är de tillkommande avgifterna. Avgifterna innefattar en uppläggningsavgift på 280 kr, aviavgifter på 45 kr, och en uttagsavgift på 95 kr. GF Moneys ränta på 39,8 % är högre än genomsnittsräntan på 38,4 % för de SMS lån Lånea recenserat. Om du söker en billig kontokredit kan det därmed vara smart att se över billigare kreditgivare än GF Money.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med GF Moneys kontokredit (med 39,8 % i ränta, uppläggningsavgift på 280 kr aviavgift på 45 kr och uttagsavgift på 95 kr) och återbetalas över 12 månader har GF Moneys kontokredit en effektiv ränta på 73,87 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för GF Moneys kontokredit är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. GF Moneys kontokredit är en enklare kredit att bli beviljad än andra krediter. GF Money har hög beviljandegrad och du kan bli beviljad även om du har låg kreditvärdighet. Som låntagare hos GF Money krävs det inte att du har en anställning och de gör inga UC förfrågningar.

Även om krediten är enkel att få för de flesta låntagare så beviljar GF Money inga låntagare med befintliga betalningsanmärkningar, vilket är ett minus.

Utbetalning: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att utbetalningen av GF Moneys kontokredit är bra och krediten ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. GF Money hanterar låneansökningar och utbetalningar snabbare än de flesta andra långivare som erbjuder SMS lån. De har också möjlighet att genomföra direktutbetalningar till konton på alla storbanker.

För befintliga kunder kan automatiska utbetalningar göras varje dag oavsett tid på dygnet, medan det görs manuella utbetalningar för nya kunder under öppettiderna (08:00 – 16:00 på vardagar).

En negativ aspekt av GF Moneys utbetalningar är att möjligheten för automatisk hantering endast gäller för befintliga kunder. Om du är en ny kund behöver du alltid förhålla dig till GF Moneys öppettider. Det går heller inte att få utbetalningar under helger som ny kund vilket drar ner GF Moneys betyg för utbetalning.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att GF Moneys kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. GF Moneys kundtjänst har öppet alla dagar i veckan via tre olika kanaler: telefon, mejl och chatt. Låneas erfarenhet av GF Moneys kundtjänst är positiv och samtliga frågor besvaras i regel snabbt och med ett tydligt svar.

Det negativa med GF Moneys kundtjänst är att den under helger är stängd för service. Således kan frågor till kundtjänsten som dyker upp under helgdagar hanteras vid nästkommande vardag vilket kan betyda att du som kund behöver avvakta några dagar för ett svar.

Vem är GF Moneys kontokredit bäst för?

GF Moneys kontokredit är bäst för låntagare med låg kreditvärdighet som söker ett snabbt lån utan en UC förfrågan. GF Moneys kontokredit har hög beviljandegrad likt många andra SMS lån. Det är dock få långivare som hanterar och utbetalar SMS lån lika snabbt som GF Money. Till exempel kan GF Money hantera låneansökningar och utbetala beviljade lån alla dagar i veckan, vilket är sällsynt.

Omständigheter när GF Moneys kontokredit passar bra

Några omständigheter när GF Moneys kontokredit passar bra är om:

 • Du vill ta lån snabbt. GF Money har möjlighet att hantera låneansökningar alla dagar i veckan och kan utbetala beviljade lån direkt. Eftersom du i normala fall kan ansöka om en kredit hos GF Money och få ditt kreditbelopp utbetalt samma dag är det ett bra val för dig som vill ta lån snabbt.
 • Du har svårt att låna pengar. Om du har låg kreditvärdighet kan det vara svårt för dig att bli beviljad ett lån. I det fallet är GF Moneys kontokredit ett bra val på grund av kreditens höga beviljandegrad. Om du till exempel är arbetslös och endast har en inkomst från A-kassa kan det vara svårt att låna pengar. Då kan GF Money vara en bra långivare att ansöka hos, om du verkligen behöver ett lån.
 • Du kan låna trots många UC. Eftersom GF Money tar kreditupplysningar via Creditsafe görs inga UC förfrågningar i samband med att du ansöker om GF Moneys kontokredit. GF Money informerar inte UC om beviljade krediter. Din historik hos UC har därmed ingen påverkan på din ansökan hos dem. Därav kan GF Money bevilja dig en kredit trots många UC sedan tidigare.

Vem är GF Moneys kontokredit dåligt för?

Om du söker ett billigt SMS lån är GF Moneys kontokredit ett mindre bra val eftersom det finns andra SMS lån med lägre ränta och färre tillkommande avgifter. GF Moneys kontokredit är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om GF Moneys kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om GF Moneys kontokredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratum Credit kontokredit: kredit utan UC utan några tillkommande avgifter. Ferratum har snabba utbetalningar alla dagar i veckan och kan bevilja krediter till låntagare med befintliga betalningsanmärkningar. Räntan för Ferratums kredit är 43,5 %.
 • Brixo kontokredit: kredit utan UC med relativt låg ränta på 28,95 %. Även fast Brixos kredit har en låg ränta för att vara ett SMS lån kan den beviljas trots betalningsanmärkningar. Brixo har inga tillkommande avgifter, men kan endast utbetala kreditbelopp under deras öppettider (09:00 – 17:00 på vardagar).
 • Saldo kontokredit: kredit utan UC med en ränta på 19,5 – 39,5 %. Saldo har en hög uppläggningsavgift på 395 kr och tillkommande avgifter som en aviavgift (för pappersavier) på 19 kr och en uttagsavgift på 45 kr. Däremot kan Saldos kredit utbetalas direkt via en automatisk process till samtliga kunder alla dagar i veckan oavsett tidpunkt, till skillnad från GF Money som endast gör detta för befintliga kunder.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom GF Moneys kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än GF Moneys kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Det är högre än GF Moneys lägsta kreditgräns på 1 000 kr. GF Moneys kontokredit har även en uttagsgräns på minst 200 kr per uttag.

Se: Låna och jämför privatlån.

Fördelar med GF Moneys kontokredit

De viktigaste fördelarna med GF Moneys kontokredit är:

 • Du får pengarna direkt. GF Money kan utbetala kreditbelopp direkt till konton på alla storbanker i Sverige. Således kan du efter att du har blivit beviljad en kredit få pengarna direkt på ditt konto oftast under samma dag som du skickat din låneansökan.
 • Du lånar pengar utan en UC kontroll. GF Money tar endast kreditupplysningar via Creditsafe och meddelar inte UC efter att de beviljat en kredit. Du kan alltså ansöka om en kontokredit hos GF Money och låna pengar utan en UC kontroll.
 • Det finns inget fast belopp som inkomstkrav. GF Money har inget fast belopp som inkomstkrav när det kommer till din årsinkomst som låntagare. Det betyder att GF Money gör en individuell bedömning när de bedömer din återbetalningsförmåga som låntagare där de bland annat beaktar din årsinkomst. Se: Låna pengar utan fasta inkomstkrav.
 • Du får besked direkt på din låneansökan. GF Money hanterar låneansökningar snabbt och för befintliga kunder sker hanteringen automatiskt. Hos GF Money får du i normala fall besked direkt på din låneansökan.
 • Du kan bli beviljad en kredit med en inkomst från A-kassa. GF Money kräver att du har någon form av deklarerad inkomst men det måste inte nödvändigtvis vara från en lön. Du kan bli beviljad GF Moneys kontokredit även om du endast har en inkomst från A-kassa. Se: Lån med inkomst från A-kassa.
 • Du kan få upp till två betalningsfria månader per år. Som låntagare hos GF Money har du rätt att få upp till två betalningsfria månader varje år. Däremot kräver GF Money att du innan en betalningsfri månad har betalat minst fyra fakturor i rad före dess förfallodatum.
 • Du kan teckna ett låneskydd. GF Money erbjuder ett låneskydd som går att teckna som säkerhet gentemot oförutsedda sjukdomar och olyckor som kan påverka din återbetalningsförmåga. För att teckna GF Moneys låneskydd behöver du som låntagare kontakta GF Moneys kundtjänst.
Läs mer på Gfmoney.se

Nackdelar med GF Moneys kontokredit

De viktigaste nackdelarna med GF Moneys kontokredit är:

 • Du har en hög nominell ränta. Om du tecknar GF Moneys kontokredit får du en hög nominell ränta på 39,8 %. Räntan är högre än genomsnittsräntan för de lån som Lånea recenserat på 38,4 %.
 • Du har många avgifter som tillkommer. GF Moneys kontokredit har flera tillkommande avgifter. Det inkluderar aviavgifter på 45 kr, en uttagsavgift på 95 kr, en uppläggningsavgift på 280 kr, och en avgift på 150 kr för att utöka krediten.
 • Du kan inte bli beviljad en kredit med betalningsanmärkningar. Som låntagare hos GF Money kan du inte bli beviljad en kredit om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar. Vill du söka ett SMS lån trots betalningsanmärkningar behöver du ansöka hos en långivare som kan erbjuda ett sådant SMS lån.
 • Som ny kund har du en låg högsta kreditgräns. Om du är en ny kund hos GF Money har du en lägre maximal kreditgräns på 10 000 kr. Det är lägre än för återkommande kunder som har en maximal kreditgräns på 30 000 kr.
 • Du måste ha en deklarerad årsinkomst. För att beviljas en kontokredit hos GF Money behöver du ha en deklarerad årsinkomst. Du behöver alltså ha mottagit en beskattningsbar inkomst under ett inkomstår som deklarerats hos skatteverket innan du ansöker om GF Moneys kontokredit. Saknar du en deklarerad inkomst kan du istället ansöka om ett lån utan en deklarerad inkomst.

Jämför GF Moneys kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: GF Moneys kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
GF Money GF Money 1 000-30 000 kr 39,8-39,8 %
3,7/5
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder Ja, via Creditsafe 280 kr 45 kr
Ferratum Ferratum 1 000-40 000 kr 43,5-43,5 %
4,8/5
Ja, dygnet runt Ja, via Creditsafe 0 kr 0 kr
Northmill Northmill 1 000-50 000 kr 7,9-25,9 %
4,8/5
Ja, under öppettider Nej 0 kr 19 kr

Vad särskiljer GF Moneys kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer GF Moneys kontokredit från andra SMS lån är huvudsakligen dess höga beviljandegrad, dess snabba utbetalning och GF Moneys snabba hanteringstid av låneansökningar.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

GF Moneys kontokredit vs Bankys lån

Banky erbjuder ett lån med en ränta på 29 % jämfört med GF Money som har en ränta på 39,8 %. Däremot kräver Banky att du som låntagare har en borgensman, och att ditt minsta lånebelopp är 20 000 kr. Det är betydligt högre än GF Money vars lägsta kreditgräns är 1 000 kr.

GF Moneys kontokredit vs Merax kontokredit

Merax kontokredit har en ränta på 43,98 % vilket är ungefär samma som GF Moneys ränta på 39,8 %. Däremot kan du som låntagare bli beviljad Merax kontokredit även om du har betalningsanmärkningar, vilket inte går hos GF Money. Merax är dock inte lika snabba som GF Money när det kommer till utbetalningar och hantering av låneansökningar.

Ansök om GF Moneys kontokredit via låneförmedlare

Ansöker du om GF Moneys kontokredit via en låneförmedlare kan du jämföra GF Moneys kontokredit med flera andra långivare med en och samma låneansökan. På så vis kan du se om en annan långivare kan erbjuda dig lägre ränta, ett större lånebelopp eller en längre löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du ansöka om GF Moneys kontokredit hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Klara Lån Klara Lån 9,84-40,5% 1 000-150 000 kr 10 år
4,1/5
Enklare Enklare 5,07-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,2/5

Lägg märke till att en ansökan via en låneförmedlare medför en kreditupplysning via UC, vilket en låneansökan direkt hos GF Moneys kontokredit inte gör.

Se mer: Sök lån via Klara Lån och Enklare.

Kundomdömen av GF Moneys kontokredit online

Det går att hitta en del kundomdömen om GF Money online på olika nätpublikationer. Just GF Moneys kontokredit finns inte recenserad på till exempel Trustpilot, däremot har SMSpengars kontokredit (en kredit inom samma koncern som GF Money, med exakt samma villkor) ett betyg på 4,6 av 5 av på trustpilot.

Omdömen från nöjda kunder är främst nöjda med krediternas snabba utbetalning och den snabba hanteringstiden för låneansökningar. Även faktorer som en smidig hemsida och en kundvänlig kundtjänst har lett till goda omdömen om GF Money.

De få negativa omdömen om GF Moneys kontokredit är av kunder som klagat på lånekostnaden och visat missnöje kring mejlutskick från GF Moneys samarbetspartners.

GF Moneys krav

GF Moneys krav är:

 • En deklarerad årsinkomst i Sverige. GF Money kräver att du som låntagare har en deklarerad årsinkomst i Sverige. Det betyder att en låneansökan från en låntagare utan deklarerad inkomst inte kan kompletteras med till exempel en lönespecifikation.
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar. Om du har befintliga betalningsanmärkningar kan du inte bli beviljad en kontokredit hos GF Money under några omständigheter.
 • Ingen skuld hos Kronofogden. Om du har ett skuldsaldo hos Kronofogden kan du inte beviljas en kontokredit hos GF Money under några omständigheter.
 • En folkbokföringsadress i Sverige. Som låntagare hos GF Money behöver du ha varit folkbokförd på en svensk adress i minst två år innan ditt ansökningsdatum.
 • Ett bankkonto på en svensk bank. Du behöver inneha ett bankkonto på en svensk bank för att kunna ta emot utbetalningar från GF Money.
 • Ett fungerande mobilnummer. Du behöver inneha ett fungerande mobilnummer för att du ska ha möjlighet att ansöka om GF Moneys kontokredit.
 • En e-postadress. För att ta emot utskick och meddelanden via mejl behöver du som låntagare hos GF Money inneha en fungerande e-postadress.
 • Ett elektroniskt ID. För att legitimera dig hos GF Money och signera din ansökan online behöver du inneha ett elektroniskt ID i form av till exempel Mobilt BankID.

Om du inte uppfyller GF Moneys krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av GF Money.

Se mer: Vad krävs för att ta ett lån?

Innan du ansöker om GF Moneys kontokredit

Innan du ansöker hos GF Money bör du beakta detta:

 • GF Moneys grundkrav. Säkerställ att du uppfyller GF Moneys grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än GF Money. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Hur kreditvärdig är jag?
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än GF Money. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om GF Moneys kontokredit

Så här gör du för att ansöka om GF Moneys kontokredit:

 1. Välj ditt önskade lånebelopp på beloppskalan.

 2. Se över din lägsta betalning och ditt förfallodatum.

 3. Klicka på “Ansök Nu”.

 4. Fyll i din e-postadress och ditt mobilnummer.

 5. Godkänn de nödvändiga villkoren.

 6. Klicka på “Ansök” för att ansöka med Mobilt BankID.

Så har vi betygsatt GF Moneys kontokredit

Eftersom GF Moneys kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt GF Moneys kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos GF Moneys kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat hur GF Moneys process för kreditbedömning är. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta GF Money för personlig kundservice.

Läs fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Finns det lån med liknande villkor som Kundfinans?

Ja, GF Money är en del av varumärket GF Money Group, en internationell aktör inom kreditgivning som har flera krediter med exakt samma villkor som GF Moneys kontokredit. Är du intresserad av att läsa om de andra kontokrediterna GF Money erbjuder hittar du dem här: SMSpengars kontokredit, Expresskredits kontokredit och Kundfinans kontokredit.

Är det säkert att låna pengar hos GF Money?

Ja, GF Money är en stor koncern som har ett gott rykte som kreditgivare på den svenska marknaden sedan år 2007. GF Money har sedan år 2007 varit aktiv via andra varumärken och systerbolag medan varumärket GF Money funnits i Sverige sedan år 2017. Som långivare följer GF Money konsumentkreditlagen och de står även under Finansinspektionens tillsyn.

Vad är den minsta månadsbetalningen för GF Moneys kontokredit?

Det minsta beloppet som du måste betala till GF Money baseras på hur stor kreditskuld du har till dem. Om ditt skuldbelopp understiger 5000 kr behöver du som minst betala in 250 kr per månad. Du kan som mest behöva betala 2 300 kr per månad till GF Money. Det sker om ditt skuldbelopp överstiger 50 000 kr.

Avslutas GF Moneys kontokredit när den är återbetald?

Nej, GF Money erbjuder en kontokredit vilket betyder att krediten kan nyttjas på nytt efter att den återbetalats. Krediten avslutas inte per automatik efter att skuldbeloppet är helt återbetalt utan för att avsluta krediten krävs det att du som låntagare ber GF Money om ett avslut.

Kan en befintlig kredit hos GF Money höjas?

Ja, en kontokredit hos GF Money går att höja upp till 30 000 kr mot en avgift på 150 kr. För att höja din kredit behöver du ansöka om att höja din kredit på GF Moneys hemsida.

Vad kan GF Moneys kontokredit användas till?

GF Money har inga krav på hur du som låntagare använder deras kontokredit. En kontokredit är bra att använda som en buffert eftersom lånet kan nyttjas vid behov och skuldbeloppet kan återbetalas för att sedan återanvändas vid behov.

Eftersom GF Moneys kontokredit är ett SMS lån som utbetalas snabbt kan det även användas till oförväntade utgifter såsom skatteskulder och akuta räkningar.

Detaljerad information om GF Money

Information om GF Money
Utan UC
Ja, via Creditsafe
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Utbet. helger & kvällar
Ja. Dygnet runt för befintliga kunder. Under öppettider för nya kunder
Till: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, Danske Bank
Betyg hos Trustpilot
2.9 / 5 Trust pilot score 2.9 / 5
(2 omdömen)
Krav hos GF Money
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
18 - 72 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Kundfinans kan bevilja lån även till personer utan anställning eller pension. Däremot är beviljandegraden till personer utan anställning betydligt lägre.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om GF Money
Ränta
39,8 %
Effektiv ränta
73,87 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
280 kr
Aviavgift
45 kr
Uttagsavgift
95 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos GF Money
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
200 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Ja, via Creditsafe
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 39,8 % nominell ränta, 280 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i uttagsavgift och 45 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 1 069 kr och effektiv ränta på 73,87 %. Totalt att betala blir 13 199 kr.