Sidan innehåller annonser

Minifinans kontokredit: Recension 2024

Minifinans kontokredit är ett SMS lån (snabblån) i form av en kontokredit som passar bra för låntagare med låg till medel kreditvärdighet. Krediten är helt okej för dig som vill ha snabba utbetalningar och en snabb låneprocess. Det beror på att Minifinans alltid ger ett preliminärt svar på kreditansökan direkt och kan betala ut krediter samma dag som de beviljas.

Det finns dock andra SMS lån som är billigare än Minifinans kontokredit. Dessutom finns det andra SMS lån med snabbare utbetalningar och högre beviljandegrad än Minifinans kredit. Minifinans har därmed inte det bästa SMS lånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

MiniFinans
 • Lånebelopp: 500 - 10 000 krFördel
 • Löptid: Flexibel kontokredit Fördel
Läs mer eller ansök på Minifinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av MiniFinans: Mediokert, 2.5/5

Lånea anser att Minifinans kontokredit allt sammantaget är mediokert och ges betyget 2,5 av 5. Det är lägre än 3,41, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de SMS lån vi recenserat.

Vårt omdöme av Minifinans kontokredit är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Minifinans har ingen löpande ränta. Lånekostnaden baseras istället på deras uppläggningsavgift på 595 kr och en fast månadsavgift (mellan 41 och 79 kr) som bestäms utifrån kreditbeloppet.
 • Beviljandegrad: betyg 2/5. Minifinans har relativt låg beviljandegrad och kan endast bevilja kreditbelopp mellan 500 och 10 000 kr.
 • Utbetalning: betyg 2.5/5. Minifinans har snabba utbetalningar (ofta samma dag som en kredit beviljas) och ger alltid ett preliminärt svar på ansökan direkt efter den skickats in.
 • Kundservice: betyg 2/5. Minifinans kundservice är tillgänglig via telefon och mejl på vardagar från 10:00 till 16:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av MiniFinans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.5/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad2/5
Utbetalning2.5/5
Kundservice2/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Minifinans kontokredit är ganska bra och krediten ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Hur hög eller låg lånekostnad Minifinans har är beroende på ditt kreditbelopp och din återbetalningstid. För kreditbelopp under 1500 kr slipper du uppläggningsavgiften på 595 kr vilket är bra. En annan positiv aspekt är att ju lägre kreditbelopp du har desto lägre blir din månadsavgift (minst 41 kr och högst 95 kr).

Minifinans har en förhållandevis hög uppläggningsavgift på 595 kr vilket är negativt. Om du maximerar din återbetalningstid och betalar över 12 månader kan även din månadskostnad bli förhållandevis dyr. Om du till exempel har en månadsavgift på 95 kr över 12 månader blir totalkostnaden ihop med uppläggningsavgiften 1 735 kr vilket kan vara en förhållandevis hög lånekostnad.

I ett scenario där 10 000 kr lånas med Minifinans kontokredit (med en uppläggningsavgift på 595 kr och månadsavgift på 95 kr) och återbetalas över 12 månader har Minifinans kredit en effektiv ränta på 37,33 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 60,65 % för alla SMS lån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Minifinans kontokredit är ganska dålig och krediten ges i denna kategori betyget 2 av 5. Minifinans erbjuder en kredit med relativt låg beviljandegrad. En positiv aspekt är dock att du kan beviljas utan en taxerad inkomst sedan tidigare. Det betyder att om du uppfyller Minifinans inkomstkrav men nyligen börjat arbeta kan du ändå beviljas utan inkomst från tidigare år.

Du kan inte beviljas en kredit från Minifinans om du är arbetslös, har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden vilket är en nackdel. Minifinans har även ett medelhögt inkomstkrav på 180 000 kr per år vilket är negativt om du har låg inkomst. Du behöver även varit folkbokförd på en svensk adress i minst 3 år innan ditt ansökningsdatum vilket är en nackdel om du nyligen flyttat till Sverige.

Utbetalning: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att utbetalningen av Minifinans kontokredit är medioker och krediten ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Minifinans har en medelbra process för utbetalningar. Du får alltid ett preliminärt svar direkt efter din ansökan vilket är positivt. Du har även möjlighet att få ditt kreditbelopp utbetalt samma dag som det beviljats vilket är positivt. Minifinans hanterar utbetalningar varje vardag från 10:00 till 16:00.

Det som är negativt med Minifinans utbetalningar är att de inte kan genomföras på helgdagar. Om din utbetalning inte hinner hanteras innan en helgdag behöver du alltså invänta nästkommande bankdag för att utbetalningen ska hanteras. Minifinans kan inte genomföra direktutbetalningar till ditt konto men kan i många fall betala ut kreditbelopp inom en bankdag.

Kundservice: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att Minifinans kundservice är ganska dålig och de ges i denna kategori betyget 2 av 5. Minifinans kundservice är tillgänglig via telefon och mejl. Det som är positivt med Minifinans kundservice är dock att de är tillgängliga under alla vardagar från 10:00 till 16:00.

En negativ aspekt med Minifinans kundservice är att de inte är tillgängliga under helgdagar. Det betyder att frågor som ställs under en helg kan besvaras nästkommande bankdag som tidigast. Minifinans kundservice går inte att kontakta via en personlig app eller livechatt vilket är ytterligare en negativ aspekt.

Vem är Minifinans kontokredit bäst för?

Minifinans kontokredit är bäst för dig med låg kreditvärdighet som söker lån på små lånebelopp. Det beror på att en kredit från Minifinans på 500 till 1000 kr kan betalas ut utan en uppläggningsavgift med endast en tillkommande månadsavgift på 41 – 79 kr. Dessa lån kan således vara relativt billiga små lån jämfört med andra SMS lån.

Omständigheter när Minifinans kontokredit passar bra

Några omständigheter när Minifinans kontokredit passar bra är om:

 • Du vill låna pengar och få utbetalning samma dag som krediten beviljas. Minifinans kan i vanliga fall bevilja din ansökan och betala ut kreditbeloppet samma dag vilket är bra för dig som söker ett snabbt lån.
 • Du vill låna små belopp. Om du lånar från 500 till 1000 kr av Minifinans behöver du inte betala uppläggningsavgiften på 595 kr och du har endast en månadsavgift på 41 – 79 kr. Det gör att Minifinans kontokredit blir förhållandevis billigt för låntagare som vill låna på små belopp.
 • Du behöver låna pengar trots många UC förfrågningar. Minifinans tar kreditupplysningar via Bisnode. Det är bra för dig som vill låna trots många UC förfrågningar eftersom en ansökan hos Minifinans inte resulterar i en ny UC.

Vem är Minifinans kontokredit dåligt för?

Minifinans kontokredit är dåligt för dig som söker det billigaste SMS lånet eller ett snabblån med hög beviljandegrad. Det beror på att den effektiva räntan för krediter från Minifinans i många fall kan vara förhållandevis hög. Krediten har dessutom relativt låg beviljandegrad och medelhöga krav på årsinkomst.

Minifinans kontokredit är också ett dåligt val för dig med hög kreditvärdighet som inte är ute efter att låna pengar snabbt. I sådant fall bör du överväga att ansöka om privatlån, som ofta har bättre lånevillkor än SMS lån.

Exempel på alternativa lån om Minifinans kontokredit inte passar dig

Förslag på andra SMS lån om Minifinans kontokredit inte är rätt alternativ för dig:

 • Ferratum Credit: kredit utan UC som ger svar på kreditansökan direkt. En kredit från Ferratum kan betalas ut direkt till ditt konto under vardagar såväl som helgdagar. Ferratum erbjuder lån utan avgifter till en fast ränta på 43,5 %. Du kan beviljas en kontokredit från Ferratum även om du har betalningsanmärkningar.
 • Northmill kontokredit: kredit med förhållandevis låg ränta. En kredit från Northmill kan beviljas till en ränta mellan 7,9 och 25,9 %. Det betyder att Northmill i vanliga fall kan bevilja en låg ränta jämfört med andra SMS lån. Northmill kan även bevilja kontokrediter till låntagare med betalningsanmärkningar.

Privatlån är ett alternativ vid hög kreditvärdighet

Privatlån har i normala fall lägre ränta och högre lånebelopp än SMS lån (såsom Minifinans kontokredit). Det innebär att du potentiellt kan låna pengar till en lägre kostnad med privatlån än med SMS lån.

Nackdelen med privatlån är att de betalas ut långsammare än SMS lån, och att de är svårare att bli beviljade. För att bli beviljad ett privatlån krävs i regel högre kreditvärdighet än vad som krävs för att bli beviljad ett SMS lån.

Om du inte behöver pengar snabbt och har hög kreditvärdighet är det sannolikt att ett privatlån passar bättre för dig än Minifinans kontokredit. Ha dock i åtanke att privatlån i regel har mellan 10 000–30 000 kronor som minsta lånebelopp. Minifinans har däremot ett minsta lånebelopp så lågt som 500 kr.

Se: Jämför och ansök om privatlån.

Fördelar med Minifinans kontokredit

De viktigaste fördelarna med Minifinans kontokredit är:

 • Det sker ingen UC förfrågan i samband med ansökan. Minifinans använder sig av Safenode vid kreditupplysningar. Således sker ingen UC förfrågan i samband med kreditansökan.
 • Minifinans erbjuder en kontokredit som kan nyttjas flera gånger. Kontokrediter är så kallade revolverande krediter vilket betyder att du kan nyttja krediten flera gånger. Det innebär att du kan nyttja din kontokredit, återbetala din skuld och sedan nyttja krediten igen.
 • Du får alltid ett preliminärt svar på din låneansökan direkt. Minifinans ger alltid ett preliminärt svar direkt efter låneansökan men det är aldrig ett säkert svar. Ditt definitiva svar får du efter Minifinans hanterat din ansökan manuellt.

Nackdelar med Minifinans kontokredit

De viktigaste nackdelarna med Minifinans kontokredit är:

 • Du kan inte beviljas med betalningsanmärkningar. Befintliga betalningsanmärkningar måste gallras för att undvika ett automatiskt avslag på din kreditansökan hos Minifinans. Har du anmärkningar kan du istället ansöka om lån eller krediter som beviljas trots betalningsanmärkningar.
 • Utbetalning av kreditbelopp görs inte under helgdagar. Det betyder att du inte kan begära en utbetalning av Minifinans under till exempel en lördag, söndag eller övrig helgdag. Se: SMS lån med utbetalning på helger.

Jämför Minifinans kontokredit med andra SMS lån (snabblån)

Tabell 2: Minifinans kontokredit i jämförelse med andra långivares SMS lån (snabblån).

Långivare Lånebelopp Ränta Låneas omdöme Direktutbetalning Utan UC Uppläggningsavgift Aviavgift Läs mer / ansök
MiniFinans MiniFinans 500-10 000 kr 0-0 %
2,5/5
Nej Ja, via Bisnode 595 kr 0 kr
Saldo Saldo 1 000-20 000 kr 19,5-39,5 %
4,6/5
Ja, dygnet runt Ja, via Bisnode 395 kr 0 kr
Loanstep Loanstep 10 000-25 000 kr 22,2-22,2 %
4,2/5
Nej Ja, via Creditsafe 1 000 - 2 500 kr 0 kr

Vad särskiljer Minifinans kontokredit från andra SMS lån?

Det som särskiljer Minifinans kontokredit från andra SMS lån är att lånet inte har en löpande ränta. Minifinans kontokredit har istället en uppläggningsavgift på 595 kr och en fast månadsavgift från 41 till 95 kr. Månadsavgiften från Minifinans bestämts utifrån ditt kreditbelopp och din återbetalningstid.

Med det sagt är det klokt att jämföra flera SMS lån innan du väljer vilket det som är bäst för dig.

Minifinans kontokredit vs Viaconto kontokredit

Viaconto erbjuder krediter från 1 000 till 30 000 kr som kan beviljas även om du är utan anställning eller har betalningsanmärkningar. Minifinans godkänner endast kreditbelopp från 500 till 10 000 kr och godkänner inte låntagare utan anställning eller låntagare med anmärkningar.

Minifinans har ett inkomstkrav på minst 180 000 kr per år. Viaconto har i jämförelse inga fasta inkomstkrav utan bedömer varje låntagares inkomst individuellt. Minifinans har ett ovanligt låneupplägg utan löpande ränta men en fast månadsavgift mellan 41 och 95 kr som tillkommer.

Viacontos kontokredit har i jämförelse en ränta på 43,44 % och en fast månadsavgift på 375 kr. Minifinans har en tillkommande uppläggningsavgift på 595 kr medan Viacontos kontokredit inte har någon uppläggningsavgift överhuvudtaget. Viaconto kan dessutom betala ut krediter under helger vilket Minfinans inte kan.

Minifinans kontokredit vs Brixo kontokredit

Brixo erbjuder kreditbelopp från 3 000 till 50 000 kr utan UC och tillkommande avgifter till en ränta på 28,95 %. I jämförelse erbjuder Minifinans kreditbelopp från 500 till 10 000 kr, ingen löpande ränta, en uppläggningsavgift på 595 kr och en fast månadsavgift från 41 till 95 kr.

Minifinans lägsta inkomstkrav på 180 000 kr per år är högre än det lägsta inkomstkravet för Brixos kontokredit på 150 000 kr per år.

Kundomdömen av Minifinans kontokredit online

Det finns många recensioner om Minifinans online. På jämförelsesajten Trustpilot har Minifinans AB ett betyg på 4,3 av 5 (baserat på över 70 omdömen). Det ska ses som ett högt betyg, även om det är baserat på relativt få omdömen.

Många positiva omdömen om Minifinans kontokredit tar i regel upp kundservicens support och lånets upplägg som väldigt bra. Även Minifinans hantering av utbetalningar och deras låneprocess har fått positiv kritik i många omdömen av tidigare kunder.

De få negativa omdömen om Minifinans tar upp kreditens maxbelopp på 10 000 kr som för låg och Minifinans utbetalningar som för långsamma. Vissa negativa omdömen kritiserar även Minifinans kundservice och beskriver deras bemötande som dålig.

Minifinans krav

Minifinans krav är:

 • En ålder på minst 22 år och max 65 år.
 • En årsinkomst på minst 180 000 kr.
 • En anställningsform (till exempel deltid, tim- eller tillsvidareanställning).
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Folkbokföring på en svensk adress i minst 3 år innan ansökningsdatumet.
 • Ett mobilabonnemang i eget namn.
 • En egen e-postadress för att ta emot utskick via mejl.
 • Svenskt bankkonto i eget namn.
 • Ingen skyddad identitet (till exempel skyddad folkbokföring).
 • Ett giltigt BankID i eget namn.

Om du inte uppfyller Minifinans krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Minifinans.

Se mer: Krav som ställs när du lånar pengar.

Innan du ansöker om Minifinans kontokredit

Innan du ansöker hos Minifinans bör du beakta detta:

 • Minifinans grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Minifinans grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Vilken kreditvärdighet du har. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån till lägre kostnad än Minifinans. Det enklaste sättet att ta reda på sin kreditvärdighet är genom en kreditupplysning. Se mer här: Kolla upp din kreditvärdighet.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du inte har behov av att få tag på pengar direkt bör du utvärdera andra långivare än Minifinans. Ofta har långivare med mer rigorös och långsam kreditprövning lägre lånekostnader, vilket är bra om du vill låna billigare.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Minifinans kontokredit

Så här gör du för att ansöka om Minifinans kontokredit:

 1. Gå in på Minifinans hemsida på din mobila webbläsare eller dator.

 2. Scrolla ner och välj hur mycket du vill låna och din återbetalningsperiod.

 3. Se över din uppskattade månadskostnad och totalkostnad.

 4. Klicka på “Ansök och få svar direkt” för att gå vidare med din ansökan.

 5. Fyll i ditt personnummer, din e-postadress och ditt mobilnummer.

 6. Fyll i ditt clearingnummer och kontonummer.

 7. Klicka på “Spara och fortsätt” för att gå vidare.

 8. Besvara samtliga frågor i frågeformuläret.

 9. Se över dina lånedetaljer och signera med BankID för att ansöka om krediten.

Så har vi betygsatt Minifinans kontokredit

Eftersom Minifinans kontokredit tillhör kategorin SMS lån (snabblån) har vi baserat deras betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, utbetalning och kundservice. Låneas betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder SMS lån (snabblån).

Vi har betygsatt Minifinans kontokredit enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 20 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Utbetalning: står för 30 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom varje kategori har vi även tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Minifinans kontokredit såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntespann och avgifter. Vi på Lånea har också tagit hänsyn till huruvida de godkänner låntagare med betalningsanmärkningar, deras krav på inkomst och vilka inkomstformer de godkänner.

Därtill har vi utvärderat Minifinans process för kreditbedömning. I bedömningen ingår hur snabbt de svarar på låneansökningar och betalar ut beviljade lån. Långivare som ger besked omgående och erbjuder direktutbetalning till flera svenska storbanker får ett högt betyg för utbetalning. Slutligen har vi utvärderat långivarens öppettider och möjligheterna att kontakta Minifinans för personlig kundservice.

Läs av fullständiga beskrivning av Låneas metod.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Minifinans?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Minifinans. Minifinans AB grundades år 2016 och har sedan dess varit en legitim och pålitlig kreditgivare på den svenska finansmarknaden. Idag är Minifinans verksam under Finansinspektionen och Konsumentverkets tillsyn vilket är ytterligare ett tecken på företagets legitimitet och pålitlighet.

Kostar det att lösa krediten i förtid?

Nej, du kan när som helst återbetala ditt kreditbelopp till Minifinans och därefter avsluta krediten om du vill. Det kostar ingenting extra att återbetala kreditbelopp i förtid eller avsluta krediten i förtid. Du kan avsluta din kredit hos Minifinans genom att kontakta deras kundservice under deras öppettider.

När sker utbetalning från Minifinans?

Minifinans kan i vanliga fall betala ut beviljade krediter samma dag. Ansökningar hanteras av Minifinans under alla vardagar och du får alltid ett preliminärt svar direkt efter din ansökan är gjord. Det betyder att om du ansöker på en vardag kan du ofta få ditt lån utbetalt från Minifinans samma dag.

Avslutas krediten när den är återbetald?

Nej, Minifinans kontokredit är en revolverande kredit vilket betyder att du kan nyttja krediten efter den är återbetald. Om du lånar ett kreditbelopp på 5000 kr från Minifinans kan du nyttja kreditbeloppet, återbetala 5000 kr och sedan nyttja kreditbeloppet på nytt. Det är därmed fördelaktigt att använda Minifinans kontokredit som en buffert i vardagsekonomien.

Detaljerad information om MiniFinans

Information om MiniFinans
Utan UC
Ja, via Bisnode
Registrerar lån hos UC
Nej
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Betyg hos Trustpilot
4.4 / 5 Trust pilot score 4.4 / 5
(71 omdömen)
Krav hos MiniFinans
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
22 - 65 år
Inkomstkrav
15 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos MiniFinans behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om MiniFinans
Ränta
0 %
Effektiv ränta
37,33 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
0 kr
Uttagsavgift
0 kr
Betalningsfria månader
0
Ansökan hos MiniFinans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Lånetyp
Kontokredit
Företagstyp
Långivare
Lägsta uttagsbelopp
500 kr
Ny kreditprövning vid uttag
Nej
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 0 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift, 95 kr i månadsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 928 kr och effektiv ränta 37,33 %. Totalt att betala blir 11 735 kr.