Sidan innehåller annonser

Spargo privatlån: Recension 2024

Spargo erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar låntagare med låg kreditvärdighet och som har svårt att beviljas privatlån hos andra långivare. Om du söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad, har snabb utbetalning och är på ett lågt lånebelopp (max 150 000 kr) kan Spargos lån vara ett bra alternativ.

Spargos lån är däremot inte ett billigt privatlån. Om du söker ett privatlån med låg lånekostnad finns det flera andra alternativ som är bättre än Spargos lån.

Läs hela recensionen

Spargo Finans Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 150 000 krFördel
 • Ränta: 6,84 - 21,60 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Läs mer eller ansök på Spargofinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Spargo Finans Privatlån: Mediokert, 2.7/5

Lånea anser att Spargos privatlån allt sammantaget är mediokert och lånet ges betyget 2,7 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Spargo är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 1/5. Spargos privatlån har en hög ränta, en uppläggningsavgift samt en administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad Spargos privatlån. Du kan beviljas deras lån även om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning.
 • Låneprocess: betyg 3.5/5. När du ansöker om lån hos Spargo får du i regel svar direkt på skärmen och ett beviljat lån kan betalas ut senare samma dag eller inom två bankdagar.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Spargos kundtjänst finns tillgängliga via mejl och telefon under vardagar mellan 08.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Spargo Finans Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.7/5
Lånekostnad1/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess3.5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Dåligt, 1/5

review-star-full review-star review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Spargo är dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1 av 5. Spargos privatlån är dyrare än många andra privatlån. Även om deras lån har en ränta på 6,84–21,60 % (alltså en relativt låg frånränta), är deras representativa ränta 21,60 %. Det betyder att en stor andel av deras kunder erbjuds lån till 21,60 %.

Utöver en hög representativ ränta har Spargos lån en uppläggningsavgift på 595 kr och en månatlig administrativ avgift på 19–39 kr. Om du söker ett privatlån med låg lånekostnad är inte Spargos privatlån ett bra alternativ.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Spargo, återbetalas över 10 år till nominell ränta på 21,60 % med en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19 kr har Spargos privatlån en effektiv ränta på 24,43 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Spargos privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är förhållandevis enkelt att bli beviljad privatlån hos Spargo. Du kan till exempel beviljas lån även om du har betalningsanmärkningar eller saknar fast anställning. Det är inte möjligt hos många andra långivare som erbjuder privatlån.

Vad som är negativt med Spargos privatlån är du inte kan ansöka om deras lån via en låneförmedlare. Du kan därigenom inte jämföra deras lån med andra långivares privatlån, och välja den som erbjuder dig bäst villkor. Spargos systerbolag Thorn kan däremot erbjuda lån via de flesta låneförmedlare.

Låneprocess: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Spargo är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Det är förhållandevis enkelt att ansöka om lån hos Spargo. Du kan antingen ansöka online eller ringa till Spargo och be att få tala med en lånehandläggare. Om du beviljas lån kan lånet i vissa fall betalas ut senare samma dag eller inom två bankdagar. Det är snabbt för att vara ett privatlån.

Det som är negativt med Spargos låneprocess är att de inte erbjuder direktutbetalning under vardagar, kvällar eller helger. Deras utbetalningsprocess sker manuellt under deras öppettider (de har ej öppet på helger).

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Spargos kundservice är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Spargo har öppet under vardagar mellan klockan 08.00–17.00. De är enkla att nå och du får i regel kontakt med en lånehandläggare direkt när du ringer.

Vad som är negativt med Spargos kundservice är att de inte har öppet under kvällar eller helger. De finns inte heller tillgängliga via en app eller en livechatt på deras hemsida.

Vem är Spargos privatlån bäst för?

Spargos privatlån är bäst för dig med låg kreditvärdighet, som vill ta lån på max 150 000 kr och söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad. Spargos privatlån har en hög beviljandegrad. Du kan till exempel beviljas lån även om du saknar fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Omständigheter när Spargos privatlån passar bra

Under dessa omständigheter kan det passa bra att låna från Spargo:

 • Du vill ta små lån. Spargo erbjuder lån på ett så lågt lånebelopp som 10 000 kr. Det är ett lägre minimibelopp än vad många andra långivare erbjuder för deras privatlån. Se: Smålån.
 • Om du vill ta lån trots betalningsanmärkningar. Du kan beviljas privatlån hos Spargo även om du har betalningsanmärkningar. De har inga specifika krav på hur gamla anmärkningarna måste vara eller antal. Ju äldre anmärkningar du har och ju färre du har, desto större chans har du att beviljas. Se: Lån trots betalningsanmärkningar.
 • Om du vill ta lån utan BankID. Hos Spargo kan du ansöka om lån utan att identifiera dig med BankID. Spargo skickar i de fallen låneavtal och villkor hem med posten och du signerar avtalet för hand. När avtalet skickas tillbaka till Spargo bifogar du en kopia på en giltig fotolegitimation. Se: Lån utan bankid.
 • Om du vill ta lån trots låg kreditvärdighet. Du kan beviljas lån hos Spargo även om du har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller om du saknar en fast anställning. Se: Lån trots låg kreditvärdighet.
Läs mer på Spargofinans.se

Vem är Spargos privatlån dåligt för?

Spargos lån är dåligt för dig som har en bra kreditvärdighet eller som söker ett privatlån med låg räntekostnad. Deras lån har en ränta på 6,84–21,60 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrativ avgift på 19–39 kr.

Trots att lånet har en förhållandevis låg frånränta är den representativa räntan hög (21,60 %). Har du en bra kreditvärdighet finns det flera andra långivare som kan erbjuda en lägre ränta.

Alternativ om Spargos privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Spargos lån inte är rätt för dig:

 • Swedbanks privatlån: lån utan säkerhet med direktutbetalning till bankkonton inom Swedbank. Swedbank erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 20 000500 000 kr och med en ränta på 6,2–16,34 %. Swedbanks privatlån passar dig som är eller vill bli kund hos Swedbank och önskar ta lån med direktutbetalning.
 • Santanders privatlån: lån utan säkerhet med låg representativ ränta. Santander erbjuder ett privatlån med en ränta på 5,35–14,35 % och med lånebelopp på 10 000350 000 kr. Eftersom Santanders privatlån har en representativ ränta på 7,35 % passar deras lån dig som har en medelhög kreditvärdighet och vill ta lån med förhållandevis låg ränta.

Fördelar med lån från Spargo

De viktigaste fördelarna med privatlån från Spargo är:

 • Du kan ansöka om privatlån utan BankID. Hos Spargo kan du ansöka om lån utan att identifiera dig med BankID. Spargo postar då istället låneavtal och villkor hem med posten och du signerar avtalet för hand. När du skickar tillbaka avtalet till Spargo bifogar du en kopia på en giltig fotolegitimation. Det är en fördel för dig som vill ta privatlån utan BankID, eller inte har ett BankID.
 • Du kan beviljas lån trots betalningsanmärkningar. Hos Spargo kan du beviljas lån trots betalningsanmärkningar. De har inga specifika krav runt hur gamla de måste vara eller typ, utan gör en individuell bedömning i samtliga fall.
 • Det är ett lån som nästan alla kan bli beviljade. Spargos privatlån är enkelt att bli beviljad. Du kan till exempel beviljas lån även om du saknar en fast anställning (men har en annan form av anställning) eller om du har betalningsanmärkningar. Se: Lån som nästan alla kan bli beviljade.
 • Du vill låna pengar som pensionär. Spargo har ingen maxålder för när de beviljar ett privatlån eller för hur gammal du får vara när ditt lån ska vara återbetalt. Det är en fördel för dig som är äldre och vill ta ett privatlån. Se: Låna pengar som pensionär.
 • Det är lätt att få lån. Det är enkelt att beviljas lån hos Spargo. Du kan beviljas deras lån trots att du saknar fast anställning (men har en annan anställningsform) eller om du har betalningsanmärkningar. Det är en fördel för dig som vill ta ett privatlån och tidigare har nekats lån hos andra långivare. Se: Lätt att få lån.
 • Du vill låna pengar med en medsökande. Spargo godkänner att du ansöker om deras lån tillsammans med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte blir beviljad ett högt lånebelopp hos Spargo på egen hand. Oavsett om du ansöker om att låna pengar med en medsökande eller inte har Spargo samma lånebelopp på maximalt 150 000 kr.
 • Det är ett lån som kan förlängas. Du kan förlänga löptiden för ditt privatlån hos Spargo och på så sätt ha möjlighet att sänka månadskostnaden för lånet. För att förlänga ditt lån kontaktar du Spargos kundtjänst och meddelar vad du vill. Det tillkommer ingen extra kostnad när du förlänger Spargos privatlån. Se: Lån som kan förlängas.
 • Det går att ta privatlån utan fast inkomst. Spargo kan bevilja dig privatlån även om du saknar en fast anställning. Det är en fördel för dig som är till exempel timanställd, har ett vikariat eller är provanställd och vill ta privatlån utan fast inkomst.
 • Du kan ansöka om att låna pengar och få besked direkt. När du ansöker om privatlån hos Spargo kan du få besked direkt på skärmen om du beviljas. Om Spargo behöver kompletterande uppgifter av dig kan beskedet dock fördröjas och de kontaktar dig. Se: Låna pengar och få besked direkt.

Nackdelar med lån från Spargo

De största nackdelarna med privatlån från Spargo är:

 • Det är inte ett billigt privatlån. Spargos lån är dyrt för att vara ett privatlån. Deras lån har en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder beviljas) på 21,60 %, en uppläggningsavgift på 595 kr samt en administrativ avgift på 19–39 kr per månad. Om du är ute efter ett billigt privatlån är inte Spargos privatlån ett bra alternativ.
 • Du kan inte vara 18 år och ta privatlån. För att beviljas privatlån hos Spargo måste du vara minst 20 år gammal. Det är en nackdel för dig som är yngre än så och vill ta ett privatlån. Se: Vara 18 år och ta privatlån.
 • Du kan inte låna utan en uppläggningsavgift. Spargo har en uppläggningsavgift på 595 kr för deras lån. Även om det finns andra privatlån med högre uppläggningsavgifter än så är det en förhållandevis hög uppläggningsavgift. Se: Låna utan uppläggningsavgift.

Jämför Spargos lån med andra privatlån

Tabell 2: Spargo i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Spargo Finans Privatlån Spargo Finans Privatlån 10 000-150 000 kr 6,84-21,60 % 1 år-10 år
2.7/5
SEB Privatlån SEB Privatlån 20 000-350 000 kr 5,25-13 % 2 år-10 år
3.9/5
Bank Norwegian Privatlån Bank Norwegian Privatlån 5 000-600 000 kr 5,99-23,99 % 1 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Spargos privatlån från andra?

Vad som särskiljer Spargos lån från andra privatlån är att deras lån har en hög beviljandegrad, en hög representativ ränta (på 21,60 %) och att du får svar direkt på skärmen om du beviljas lånet (om de inte kräver kompletterande uppgifter).

Spargos lån har även ett långt lånebelopp för att vara ett privatlån på maximalt 150 000 kr. De flesta andra privatlån har maxbelopp på 300 000–500 000 kr.

Spargos privatlån vs SEB:s privatlån

Precis som Spargos lån erbjuder SEB ett privatlån utan säkerhet. SEB:s privatlån har ett högre lånebelopp än Spargos lån på 20 000350 000 kr (Spargo erbjuder lån på belopp på 10 000150 000 kr). SEB:s lån har dessutom en låg representativ ränta på 6,8 % medan Spargos lån har en hög representativ ränta på 21,60 % (den ränta en stor del av deras kunder har).

Spargos lån är däremot enklare att bli beviljad än SEB:s privatlån och kan bland annat beviljas till dig som saknar fast anställning (vilket inte SEB:s privatlån kan). Båda lånen har samma maximala återbetalningstid på 120 månader och amorteras med annuitet.

Spargos privatlån vs Bank Norwegians privatlån

Likt Spargos lån erbjuder Bank Norwegian ett privatlån utan säkerhet. Bank Norwegians privatlån har liknande räntespann som Spargos lån på 5,99–23,99 % (Spargos lån har ett räntespann på 6,84–21,60 %). Bank Norwegians lån har dock en representativ ränta på 10,99 % medan Spargos lån har en representativ ränta på 21,60 % (vilket är den ränta en stor del av deras kunder har).

Bank Norwegians lån har även ett högre maximalt lånebelopp än Spargos lån på 600 000 kr och en längre maximal återbetalningstid på 180 månader. Spargos lån har ett maximalt lånebelopp på 150 000 kr och en löptid på 120 månader.

Kundomdömen av Spargos lån online

Spargos privatlån är en del av bolaget Thorn Svenska AB, som erbjudit lån via Spargo under flera år. Trots det har Spargos lån inga recensioner online. På Trustpilot har däremot Spargos systerbolag Thorn fått recensioner för deras privatlån. Thorn har givits betyget 4,3 av 5 på Trustpilot. Eftersom båda lånen är nästan helt identiska är Thorns betyg representativt även för Spargos lån.

Vad låntagare till största delen lyfter fram som positivt med Thorn är att deras kundtjänst och deras handläggare är mycket hjälpsamma och trevliga.

Vad en del låntagare menar är negativt med Thorn är att de har en oseriös handläggning och att de säljer dyra produkter (hemelektronik eller vitvaror som kan kombineras med lån).

Krav för Spargos privatlån

Spargos grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha varit folkbokförd i Sverige i minst 24 månader
 • ha någon form av inkomst och ett överskott i din ekonomi
 • ej ha en skyddad identitet
 • ha ett svenskt personnummer
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Spargos krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Spargo.

Innan du ansöker om Spargos privatlån

Innan du ansöker hos Spargo bör du beakta detta:

 • Spargos grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Spargos grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Spargos lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Spargo tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Spargos privatlån. Allt annat lika kommer detta innebära ett billigare privatlån, vilket över tid kommer spara dig mycket pengar.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.

Hur du ansöker om Spargos privatlån

Så gör du för att ansöka om Spargos privatlån:

 1. Ange hur mycket du vill låna samt återbetalningstid.

 2. Uppge dina personuppgifter och bankkontonummer lånet ska betalas ut till.

 3. Legitimera dig med BankID.

 4. Invänta lånebesked.

 5. Om du beviljas lån signerar du lånebeskedet med BankID.

 6. Invänta utbetalning av ditt lån.

Det går snabbt och är enkelt att ansöka om lån hos Spargo. Hela ansökningsprocessen tar endast några minuter och du ser i regel direkt på skärmen om du beviljas.

Så har vi betygsatt Spargos privatlån

För vår recension av Spargos privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Spargos privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Spargos privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Spargos process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Spargos låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Spargo för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vilka andra lån liknar Spargos lån?

Några andra lån som liknar Spargos lån är de varumärken som tillhör samma bolag som Spargo, det vill säga varumärken under Thorn Svenska AB. Alla Thorns andra varumärken, Klicklån, Viiga, L´Easy, Thorn och Paymark har lånevillkor som liknar eller är identiska med Spargos villkor. Vad som främst skiljer lånen åt är deras ränta, lånebelopp och löptid.

Kostar det något att lösa Spargos privatlån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Spargos privatlån i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du väljer att göra en extrabetalning utöver det belopp du är skyldig att betala varje månad.

Går det att höja eller förlänga ett lån hos Spargo?

Ja, Spargos lån kan både höjas och förlängas. Om du vill höja ditt lån eller förlänga lånets löptid kontaktar du Spargos kundtjänst och ber att få tala med en lånehandläggare. Väljer du att höja ditt lån läggs lånet om på nytt och du betalar en ny uppläggningsavgift på 595 kr. Om du vill förlänga ditt lån tillkommer ingen extra kostnad.

Kräver Spargos lån en säkerhet?

Nej, Spargo kräver ingen säkerhet när du ansöker om deras lån. Spargos privatlån är likt andra privatlån (och blancolån) lån utan krav på en pant och kan användas till ett valfritt ändamål. Det kan jämföras med till exempel ett bolån (som är ett lån med säkerhet) där du måste lämna din bostad i säkerhet för att beviljas lånet.

Detaljerad information om Spargo Finans Privatlån

Information om Spargo Finans Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
-
 
Krav hos Spargo Finans Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Spargo kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Spargo Finans Privatlån
Ränta
6,84 - 21,60 %
Effektiv ränta
24,43 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
Max 2 gånger/lån, max 1 gång/år
Ansökan hos Spargo Finans Privatlån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 21,6 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 2 059 kr och effektiv ränta på 24,43 %. Totalt att betala blir 247 652 kr.