Sidan innehåller annonser

Danske Bank Privatlån: Recension 2024

Danske Banks privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett privatlån med en låg maxränta och bra kundservice. Det beror på att Danske Banks maxränta på 9,5 % är förhållandevis låg och deras kundservice är tillgänglig via flera kanaler under veckans alla dagar.

Det finns dock andra privatlån som är billigare och erbjuder lägre ränta än Danske Banks privatlån. Du kan även hitta flera långivare som erbjuder privatlån med lika lättillgänglig kundservice som Danske Bank. Danske Bank erbjuder därmed inte det bästa privatlånet i något avseende.

Läs hela recensionen

Danske Bank Privatlån
 • Lånebelopp: 50 000 - 400 000 krFördel
 • Ränta: 7,5 - 9,5 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Läs mer eller ansök på Danskebank.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Danske Bank Privatlån: Mediokert, 2.8/5

Lånea anser att Danske Banks privatlån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 2,8 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Danske Bank är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 2.5/5. Danske Banks privatlån har en medelhög frånränta på 7,5 %, en låg maxränta på 9,5 %, en uppläggningsavgift på 595 kr och en aviavgift på 10 kr per månad.
 • Beviljandegrad: betyg 2.5/5. Danske Banks privatlån har medelbra beviljandegrad. De kan godkänna låntagare oavsett anställningsform.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Danske Bank hanterar ansökningar och betalar ut lån inom 1-3 bankdagar. Beviljade lån kan betalas ut direkt till ett konto hos Danske Bank.
 • Kundservice: betyg 5/5. Danske Bank har en utmärkt kundservice som är tillgänglig via telefon och livechatt vardagar från 08:00 till 17:00 och helger 10:00 till 16:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Danske Bank Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.8/5
Lånekostnad2.5/5
Beviljandegrad2.5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Danske Banks privatlån är mediokert och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Det som är positivt med Danske Banks privatlån är att maxräntan på 9,5 % är förhållandevis låg. Danske Bank kan dessutom bevilja en något lägre ränta till dig som är medlem i ett fackförbund. Det är fördelaktigt för den som är fackmedlem.

En negativ aspekt med Danske Banks lånekostnad är att frånräntan på 7,5 % är relativt hög. Även Danske Banks uppläggningsavgift på 595 kr är något högre än motsvarande avgift hos andra långivare som erbjuder privatlån. En annan nackdel med Danske Banks privatlån är att det har en aviavgift på minst 10 kr per månad.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Danske Bank (med en uppläggningsavgift på 595 kr och en aviavgift på 10 kr) och återbetalas över 10 år med rak amortering till nominell ränta 7,25 % har privatlånet en effektiv ränta på 7,85 %. Det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Danske Banks privatlån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Danske Bank kan bevilja lån till låntagare utan fast anställning vilket är positivt. Ett krav är dock att låntagarens nuvarande anställning så småningom ska övergå till en fast anställning. Det kan låntagare intyga genom arbetsgivarintyg eller anställningsavtal.

En negativ aspekt med Danske Banks beviljandegrad är att du som låntagare måste öppna ett konto hos Danske Bank för att kunna bli beviljad ett lån. Du behöver även ha en anställning som är (eller ska övergå till) en tillsvidareanställning, vara fri från betalningsanmärkningar och fri från skuld hos Kronofogden. Har du låg kreditvärdighet kan det vara svårt att bli beviljad Danske Banks privatlån.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Danske Bank är medioker och de ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Danske Bank har en relativt smidig låneprocess och det går att ansöka om lånet både online och via telefon vilket är positivt. En annan positiv aspekt är att Danske Bank kan betala ut lån direkt till konton i Danske Bank. Du kan även ansöka om Danske Banks lån utan BankID vilket är ovanligt hos långivare som erbjuder privatlån.

En negativ aspekt med Danske Banks låneprocess är att utbetalningar inte är möjliga under helgdagar. Det betyder att om du ansöker om ett lån från Danske Bank på en torsdag eller fredag kan lånet tidigast betalas ut i början av nästkommande vecka. Danske Bank betalar inte ut lån direkt till konton i andra banker än Danske Bank.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Danske Banks kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Danske Bank har en professionell kundservice som är tillgängliga via telefon och livechatt. Du kan kontakta Danske Banks kundservice alla dagar i veckan vilket är positivt. Danske Banks kundservice kan även ta emot låneansökningar via telefon vilket är ytterligare en positiv aspekt.

En av få negativa aspekter med Danske Banks kundservice är att det inte går att kontakta dem via e-post. Kundservicens öppettider på lördagar och söndagar (10:00 – 16:00) är också mer begränsade än deras öppettider på vardagar (08:00 – 17:00).

Vem är Danske Banks privatlån bäst för?

Danske Banks privatlån är bäst för dig som söker ett privatlån med en låg maxränta och en lättillgänglig kundservice. Danske Bank har nämligen en låg maxränta på 9,5 % och en kundservice som är tillgänglig via telefon samt livechatt alla dagar i veckan. Det är bra för dig som värdesätter en långivare med en lättåtkomlig kundtjänst.

Omständigheter när Danske Banks privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Danske Bank:

 • Du vill samla dina befintliga lån med ett samlingslån. Danske Bank kan bevilja lån med medlåntagare vilket är fördelaktigt om du har låg kreditvärdighet eller vill låna stora lånebelopp. Du kan också låna upp till 400 000 kr från Danske Bank till en låg maxränta på 9,5 %. Därmed kan det vara ett samlingslån till en relativt låg ränta om du vill samla befintliga lån.
 • Du vill ta ett banklån och samtidigt samla din ekonomi hos en bank. En fördel med Danske Bank är att de kan hjälpa dig med hela din vardagsekonomi. Det betyder att du till exempel kan ha dina lönekonton och sparkonton samt privatlån och bolån hos Danske Bank. Söker du ett banklån och en bank för hela din vardagsekonomi är Danske Banks privatlån ett bra alternativ.

Vem är Danske Banks privatlån dåligt för?

Danske Banks privatlån är dåligt för dig med låg kreditvärdighet eller som söker ett lån med hög beviljandegrad och låg frånränta. Det beror på att Danske Banks frånränta på 7,5 % är relativt hög jämfört med frånräntan på andra privatlån. Danske Bank har även medioker beviljandegrad. De kräver bland annat att du som låntagare har en fast anställning eller en anställningsform som ska övergå till fast.

Alternativ om Danske Banks privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Danske Banks privatlån inte är rätt för dig:

 • SBAB Privatlån: lån med en låg frånränta på 5,9 % och inga avgifter. Den representativa räntan hos SBAB är så låg som 6,5 % och deras maxränta på 10,3 % är också förhållandevis låg. SBAB kan bevilja lånebelopp från 30 000 till 500 000 kr till en låneperiod från 2 år till 10 år.
 • Resurs Bank privatlån: lån som kan beviljas trots låg inkomst. Du kan låna 10 000 till 500 000 kr från Resurs Bank och återbetala lånet på 1 år15 år. Resurs Bank har ett förhållandevis lågt inkomstkrav på 8334 kr per månad. Räntan hos Resurs Bank är 5,95 – 15,15 % och deras representativa ränta (vanligast förekommande ränta) är 7,98 %.

Fördelar med lån från Danske Bank

De främsta fördelarna med privatlån från Danske Bank är:

 • Du kan ansöka om lånet utan ett BankID. Danske Bank godkänner att du signerar din låneansökan och ditt skuldebrev utan BankID.
 • Det är ett utmärkt lån att ta som pensionär. Danske Bank har ingen maxålder för låntagare och godkänner inkomst från pension. Det gör det till ett utmärkt privatlån att ansöka om som pensionär.
 • Du kan lägga till en medsökande på ditt lån. Danske Bank godkänner medlåntagare på lån vilket är en fördel om du har svårt att beviljas ett lån ensam.
 • Lånet kan tas till en lång återbetalningstid. Danske Bank godkänner återbetalningstider upp till 10 år. Det är en fördel om du vill minimera din lånekostnad per månad genom att låna till en lång återbetalningstid, å andra sidan ökar då totalkostnaden.
 • Du kan förlänga ditt lån vid behov. Du kan förlänga din återbetalningstid hos Danske Bank vid behov. Det är en fördel om du vill minimera din månadskostnad för lånet (till bekostnad av höjd totalkostnad). Du kan förlänga ditt privatlån genom att kontakta Danske Banks kundservice.

Nackdelar med lån från Danske Bank

De främsta nackdelarna med privatlån från Danske Bank är:

 • Lånet har inte en låg frånränta. Danske Bank har en medelhög frånränta på 7,5 %. Därmed har inte Danske Bank en förhållandevis låg ränta på privatlån. Däremot har lånet en låg maxränta på 9,5 %.
 • Du kan inte bli beviljad ett lån med befintliga betalningsanmärkningar. Eventuella betalningsanmärkningar behöver gallras (tas bort) innan du kan ansöka om lån hos Danske Bank. Om du har anmärkningar kommer din ansökan hos Danske Bank avslås automatiskt. Se: Lån trots betalningsanmärkningar.
 • Du får inte besked direkt efter din ansökan. Danske Bank ger dig inte besked direkt efter du signerat din låneansökan vilket betyder att din ansökan kräver manuell hantering. Därmed kan du behöva avvakta minst en bankdag innan du får svar på din ansökan.
 • Lånet har inte hög beviljandegrad. Danske Bank har medelhög beviljandegrad vilket betyder att det finns andra lån som är enklare att få. Se: Privatlån med hög beviljandegrad.
 • Du kan inte få lånet upplagt utan en uppläggningsavgift. Danske Bank har en uppläggningsavgift på 595 kr. Om du inte vill betala en avgift för upplägg av lån behöver du ansöka om ett lån utan uppläggningsavgift.

Jämför Danske Bank med andra privatlån

Tabell 2: Danske Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Danske Bank Privatlån Danske Bank Privatlån 50 000-400 000 kr 7,5-9,5 % 1 år-10 år
2,8/5
Nordea Privatlån Nordea Privatlån 10 000-500 000 kr 5,7-13,2 % 1 år-12 år
3.9/5
Bank Norwegian Privatlån Bank Norwegian Privatlån 5 000-600 000 kr 5,99-23,99 % 1 år-15 år
3/5

Vad särskiljer Danske Banks privatlån från andra?

Det som särskiljer Danske Banks privatlån från andra privatlån är att lånet har en förhållandevis låg maxränta på 9,5 % och en kundservice som är tillgänglig alla dagar. Eftersom maxräntan är så pass låg är du därmed garanterad en relativt låg eller medelhög ränta hos Danske Bank. Du kan även kontakta deras kundservice via telefon eller chatt under veckans alla dagar.

Danske Bank privatlån vs Swedbank privatlån

Swedbank kan bevilja lånebelopp mellan 20 000500 000 kr. Danske Bank har en högre gräns än Swedbank för lägst lånebelopp på 50 000. Gränsen för högst lånebelopp hos Danske Bank på 400 000 kr är dock lägre än motsvarande gräns hos Swedbank. Swedbanks frånränta på 6,2 % är lägre än Danske Banks frånränta på 7,5 %. Däremot är Swedbanks maxränta på 16,34 % högre än Danske Banks maxränta på 9,5 %.

Danske Banks representativa ränta (vanligast förekommande ränta) på 7,25 % är lägre än Swedbanks representativa ränta som är 7,98 %. Danske Bank godkänner lån med återbetalningstid från 1 år10 år. Det är en kortare period än återbetalningstiderna som erbjuds av Swedbank vilka är 1 år12 år.

Swedbanks privatlån har en uppläggningsavgift på 300 kr och beviljar lån utan aviavgifter. Det är förmånligare än Danske Banks privatlån som har en uppläggningsavgift på 595 kr och en aviavgift på 10 kr per månad. Både Swedbank och Danske Bank har en bra kundservice som är tillgänglig via telefon, mejl och chatt, alla dagar i veckan.

Danske Bank privatlån vs SEB Enkla Lånet

Danske Bank erbjuder lån på lånebelopp från 50 000 till 400 000 kr. De har både ett högre lägsta och högsta lånebelopp än SEB som erbjuder lånebelopp från 20 000 till 350 000 kr. Både SEB och Danske Bank har en maxgräns för godkänd återbetalningstid på 10 år. Däremot är den kortaste återbetalningstiden hos SEB på 2 år vilket är längre än Danske Banks kortaste återbetalningstid på 1 år.

SEB har en lägre frånränta på 5,25 % än Danske Bank som har en frånränta på 7,5 %. Däremot är SEB:s maxränta på 13 % högre än Danske Banks maxränta på 9,5 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande räntan) hos SEB:s privatlån är 6,8 %. Det är lägre än Danske Banks representativa ränta på 7,25 %. SEB Enkla Lånet kan även beviljas utan aviavgifter vilket Danske Banks privatlån inte kan.

Kundomdömen av Danske Bank online

Det finns flera omdömen om Danske Bank online. På jämförelsesidan Trustpilot har Danske Bank ett betyg på 4 av 5 (baserat på över 10 250 omdömen). Det är ett ovanligt högt betyg, speciellt med tanke på det höga antalet omdömen betyget är baserat på. Viktigt att ha i åtanke är att betygen avser Danske Bank som bank, och inte specifikt deras privatlån. Betyget är således inte representativt för Danske Banks privatlån.

Flera positiva omdömen om Danske Bank tar ofta upp kundservicen som en utmärkande del av Danske Bank. Kundservicens bemötande, service och effektivitet har i flera positiva omdömen fått höga betyg av kunder.

Däremot tar även flera negativa omdömen om Danske Bank upp deras kundservice som negativ. I dessa omdömen kritiseras kundservicen och beskrivs som långsam samt dålig på att bemöta kunder. Även Danske Banks hemsida och app har fått kritik i en del negativa omdömen om Danske Bank.

Krav för Danske Banks privatlån

Danske Banks grundkrav för privatlån är:

 • Du som låntagare ska vara minst 18 år.
 • En anställningsform som är fast- eller ska övergå till fast anställning.
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Ett eget konto på Danske Bank.

Om du inte uppfyller Danske Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut fattas av Danske Bank.

Innan du ansöker om Danske Banks privatlån

Innan du ansöker om privatlån hos Danske Bank bör du beakta detta:

 • Danske Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Danske Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Danske Banks lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Danske Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Danske Banks privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Danske Banks privatlån

Så gör du för att ansöka om Danske Banks privatlån:

 1. Gå in på Danske Banks hemsida på din mobila webbläsare och dator.

 2. Klicka på “Produkter” följt av “Privatlån – Direktlån” under “Lån”.

 3. Välj om du kan ansöka som befintlig kund, annars behöver du bli kund först.

 4. Efter att du har slutfört din legitimering eller blivit kund kan du räkna på ditt lån.

 5. Välj ditt önskade lånebelopp och återbetalningstid.

 6. Fyll i all nödvändig information om lånet och dig som låntagare.

 7. Signera din ansökan för att påbörja hanteringen av din ansökan.

Så har vi betygsatt Danske Banks privatlån

För vår recension av Danske Banks privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 uppgifter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Danske Banks privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Danske Banks privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Danske Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Danske Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Danske Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar hos Danske Bank?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Danske Bank. Danske Bank formades år 1871 och är en av dom äldsta finansiella koncernerna i Norden. I dagsläget är Danske Bank den största banken i Danmark men är även verksam i Sverige, Norge, Finland och Irland.

Danske Bank har idag över 3,3 miljoner aktiva privat- och företagskunder vilket talar för att det är en seriös och etablerad kreditgivare. Danske Bank arbetar också under Finansinspektionens och Konsumentverkets tillsyn vilket är ytterligare en säkerhet för dig som väljer att låna av dem.

Kostar det att lösa Danske Banks privatlån i förtid?

Nej, det kostar inget att lösa Danske Banks privatlån i förtid. Danske Bank erbjuder inte lån med bunden ränta. Det betyder att de inte tar någon ränteskillnadsersättning (kostnad för utebliven ränta) från låntagare som väljer att förtidsinlösa sina privatlån. Du kan extraamortera eller lösa ditt lån hos Danske Bank vid behov genom att kontakta deras kundservice.

Hur lång tid tar en utbetalning från Danske Bank?

Det tar i regel 1-3 bankdagar för Danske Bank att hantera en låneansökan och betala ut lånebeloppet efter det beviljats. Om ditt utbetalningskonto är ett konto på Danske Bank kan lånet betalas ut direkt till kontot efter att ansökan beviljats. Danske Bank kan hantera ansökningar och utbetalningar under vardagar från 08:00 till 17:00.

Har Danske Bank någon mobilapp för att hantera privatlån?

Ja, Danske Banks app “Mobilbank SE – Danske Bank” går att använda för att hantera privatlån och andra tjänster från Danske Bank. Det går även att kontakta Danske Banks kundservice via appen och se över kontohändelser. Appen “Mobilbank SE – Danske Bank” går att ladda ner kostnadsfritt från Google Play Store eller App Store.

Detaljerad information om Danske Bank Privatlån

Information om Danske Bank Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
1.3 / 5 Trust pilot score 1.3 / 5
(218 omdömen)
Krav hos Danske Bank Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Danske Bank privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Danske Bank privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Danske Bank Privatlån
Ränta
7,5 - 9,5 %
Effektiv ränta
7,85 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
10 - 45 kr
Betalningsfria månader
Individuellt
Ansökan hos Danske Bank Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 7,25 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift och 10 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas med rak amortering under 120 månader ger en genomsnittlig månadsbetalning på 1 100 kr och effektiv ränta på 7,85 %. Totalt att betala blir 142 677 kr.