Sidan innehåller annonser

Avida Finance privatlån: Recension 2024

Avida Finances privatlån är ett lån utan säkerhet som passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet. Om du nekats privatlån hos andra långivare eller har en låg kreditvärdighet till följd av till exempel betalningsanmärkningar eller låg inkomst kan Avida Finances privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Avida Finances privatlån har en hög beviljandegrad men också en hög ränta. Om du har en medelhög eller hög kreditvärdighet kan du ha möjlighet att beviljas bättre lånevillkor hos en annan långivare.

Läs hela recensionen

Avida Finance Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 5,95 - 21,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Avidafinance.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Avida Finance Privatlån: Ganska bra, 3.6/5

Lånea anser att Avida Finances privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,6 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Avida Finance är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 2/5. Avida Finances privatlån är ett förhållandes dyrt privatlån. Deras lån har en hög ränta, en uppläggningsavgift samt en aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 5/5. Avida Finances privatlån är enklare att bli beviljad än många andra privatlån. Du kan till exempel beviljas deras lån om du är arbetslös (med ersättning från en A-kassa) eller om du har betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 5/5. Avida Finance har en smidig låneprocess för deras lån. När du ansöker om deras lån får du alltid svar på om du beviljas inom 15 minuter.
 • Kundservice: betyg 3/5. Avida Finance har en helt okej kundservice. De är tillgängliga via telefon och mejl under vardagar mellan klockan 09.00–15.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Avidafinance.com

Omdöme av Avida Finance Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.6/5
Lånekostnad2/5
Beviljandegrad5/5
Låneprocess5/5
Kundservice3/5

Lånekostnad: Ganska dåligt, 2/5

review-star-full review-star-full review-star review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Avida Finances lån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 2 av 5. Avida Finance erbjuder ett privatlån som är dyrare än många andra privatlån. Vad som är positivt med deras lån är att det har en låg uppläggningsavgift på 179 kr och en låg aviavgift på 10 kr.

Vad som är negativt med lånekostnaden för Avida Finances lån är lånet har en hög maxränta på 21,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 11,9 %. Att Avida Finances representativa ränta är väsentligt högre än deras frånränta indikerar att få låntagare beviljas en ränta i närheten av frånräntan. Om du har hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån är inte Avida Finances lån ett bra alternativ för dig.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Avida Finance, återbetalas över 10 år till nominell ränta 11,9 %, en uppläggningsavgift på 179 kr och en aviavgift på 10 kr har Avida Finances privatlån en effektiv ränta på 12,62 %. Det är dåligt, eftersom det är högre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att beviljandegraden för Avida Finances privatlån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Avida Finances privatlån är enklare att bli beviljad än de flesta andra privatlån. Du kan beviljas deras lån om du har en låg inkomst, saknar en fast tjänst, är arbetslös (med ersättning från en a-kassa) eller om du har betalningsanmärkningar. Det är inte möjligt hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån.

Avida Finance har inga specifika krav på hur många anmärkningar du max får ha eller hur gamla de måste vara. De har inte heller ett specifikt inkomstkrav. Istället är det din sammanlagda betalningsförmåga som avgör om du kan beviljas deras lån. Om du söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad är Avida Finances privatlån ett bra alternativ.

Låneprocess: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att låneprocessen hos Avida Finance är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Avida Finance har en enkel och smidig låneprocess. När du ansöker om deras lån får du alltid besked direkt på skärmen om du beviljas. Du kan dessutom ansöka om deras lån med en medsökande eller via en låneförmedlare.

Tyvärr kan det ta mellan 3–4 dagar för Avida Finance att betala ut deras lån. Ett lån som beviljats skickas först till bankgirocentralen för kontroll och registrering av autogiro. Efter att Avida Finance fått svar från bankgirocentralen (det tar cirka 2 dagar) lägger de upp det beviljade lånet som betalas ut 1–2 bankdagar därefter. Privatlån tar dock i regel 3–4 dagar att betalas ut. Det är alltså inte en stor nackdel.

Kundservice: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att Avida Finances kundservice är medioker och de ges i denna kategori betyget 3 av 5. Avida Finance har en ganska bra kundservice. Deras kundservice är tillgänglig via telefon och mejl under vardagar mellan klockan 09.00–15.00.

Något som är negativt med Avida Finances kundservice är att de inte har öppet på varken lördagar eller söndagar. De har dessutom en begränsad tillgänglighet under vardagar (öppet till endast 15.00). De har inte heller en livechatt på deras hemsida.

Vem är Avida Finances privatlån bäst för?

Avida Finances privatlån är bäst för dig som har en låg kreditvärdighet. De har nämligen ovanligt hög beviljandegrad. Om du tidigare har nekats andra privatlån kan du fortfarande ha chans att beviljas Avida Finances Privatlån.

Du kan beviljas Avida Financse lån även om du är arbetslös (och har ersättning från en A-kassa), har en låg inkomst eller om du har betalningsanmärkningar. Det är inte möjligt hos de flesta andra långivare som erbjuder privatlån.

Omständigheter när Avida Finances privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Avida Finance:

 • Om du vill samla lån och krediter. Eftersom Avida Finance erbjuder lån med lösenkrav är deras privatlån särskilt lämpligt att användas till att samla lån och krediter med hög ränta. Om deras lån beviljas med lösenkrav behöver hela eller delar av deras lån användas till att lösa de befintliga skulderna. Det medför att det blir tryggare för Avida Finance att låna dig pengar vilket ökar din chans att beviljas deras lån.
 • Om du vill ansöka om privatlån på ett lågt lånebelopp. Avida Finance privatlån har ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr. Det är lägre än vad många andra långivare har för deras privatlån. Se: Privatlån på ett lågt lånebelopp.
 • Om du vill ta privatlån med låg kreditvärdighet. Det är enkelt att bli beviljad privatlån hos Avida Finance. Du kan beviljas deras lån även om du saknar en fast anställning eller om du har betalningsanmärkningar. Det viktigaste för Avida Finance är att du har en god betalningsförmåga och en okej UC-score. Se: Privatlån med låg kreditvärdighet.
Läs mer på Avidafinance.com

Vem är Avida Finances privatlån dåligt för?

Avida Finances lån är dåligt för dig som har hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån. Avidas lån har en ränta på 5,95–21,95 %, en uppläggningsavgift på 179 kr och en aviavgift på 10 kr. Både deras högsta ränta och antalet avgifter är högre än hos de flesta konkurrerande privatlån.

Avida Finances privatlån har dessutom en representativ ränta på 11,9 %, vilket är den ränta en stor del av deras kunder har. Deras representativa ränta är hög jämfört med den hos många andra långivare som erbjuder privatlån.

Alternativ om Avida Finances lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Avida Finances privatlån inte är rätt för dig:

 • SevenDay Banks privatlån: lån utan säkerhet med låg ränta. Det är möjligt att ta ett privatlån från SevenDay Bank på både på små och stora lånebelopp. SevenDay Bank erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 10 000500 000 kr med en ränta på 3,45–13,95 %. Deras lån passar bra för dig som söker ett litet eller stort privatlån med låg lånekostnad.
 • Nordnet privatlån: lån utan säkerhet med låg ränta. Nordnet erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 20 000500 000 kr med en ränta på 3,9–10,9 %. Nordnets privatlån passar bra för dig som har en hög kreditvärdighet och vill ta ett billigt privatlån.

Fördelar med lån från Avida Finance

De viktigaste fördelarna med privatlån från Avida Finance är:

 • Du får besked direkt när du ansöker om deras lån. När du ansöker om lån hos Avida Finance får du svar inom 15 min om du beviljas. Det är en fördel för dig som inte vill vänta på att få svar utan vill ansöka om lån och få besked direkt.
 • Du kan beviljad deras lån med en låg inkomst. Det är enkelt att beviljas lån hos Avida Finance. De har inget specifikt inkomstkrav och du kan beviljas deras lån även om du är arbetslös och din inkomst består av ersättning från en A-kassa (så länge din återbetalningsförmåga är god). Se: Ta lån med låg inkomst.
 • Deras lån är enkelt att bli beviljad. Avida Finances lån är enklare att bli beviljad än många andra privatlån. Det är en fördel för dig som till exempel saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar. Se: Enkelt lån att bli beviljad.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som till exempel vill öka din möjlighet att bli beviljad ett högt lånebelopp. Se: Ansök om lån med en medsökande.
 • Du kan förlänga löptiden för deras lån. Det är en fördel för dig som vill kunna sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga dess löptid. När du förlänger ditt lån hos Avida Finance läggs lånet om på nytt och du betalar en ny uppläggningsavgift på 179 kr. Se: Förlänga löptiden för lån.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Avida Finances privatlån har en lång återbetalningstid på 180 månader. Det är en längre återbetalningstid än vad många andra långivare har för deras privatlån. Fördelen med en lång löptid är att det medför en låg månadskostnad. Se: Lån med lång återbetalningstid.

Nackdelar med lån från Avida Finance

De största nackdelarna med privatlån från Avida Finance är:

 • Det går inte att ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är en nackdel för dig som vill ansöka om ett privatlån men inte har ett BankID. Se: Ansök om privatlån utan BankID.
 • Det är inte ett lån med låg ränta. Avida Finances privatlån har en ränta på 5,95–21,95 % och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 11,9 %. Det är en högre representativ ränta än vad många andra långivare har för deras privatlån. Om du söker ett privatlån med låg ränta bör du vända dig till en annan långivare. Se: Ta lån med låg ränta.
 • Du kan inte låna utan en uppläggningsavgift. Avida Finance har en uppläggningsavgift på 179 kr för deras privatlån. Även om det finns långivare som saknar en uppläggningsavgift för deras privatlån är det trots allt en ovanligt låg uppläggningsavgift. Se: Låna utan en uppläggningsavgift.

Jämför Avida Finances lån med andra privatlån

Tabell 2: Avida Finance i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Avida Finance Privatlån Avida Finance Privatlån 10 000-500 000 kr 5,95-21,95 % 1 år-15 år
3.6/5
Konsumentkredit Privatlån Konsumentkredit Privatlån 20 000-500 000 kr 4,9-12,9 % 2 år-15 år
3.6/5
Lunar Privatlån Lunar Privatlån 20 000-300 000 kr 7,08-21 % 1 år-15 år
3,4/5

Vad särskiljer Avida Finances privatlån från andra?

Vad som särskiljer Avida Finances lån från andra privatlån är att deras lån har en ovanligt hög beviljandegrad. Du kan beviljas deras lån även om du saknar en fast anställning och är arbetslös (med ersättning från en A-kassa), om du har en låg inkomst eller om du har betalningsanmärkningar.

Avida Finances privatlån vs Konsumentkredit privatlån

Precis som Avida Finance erbjuder Konsumentkredit ett privatlån utan säkerhet. Konsumentkredits privatlån ges ut på lånebelopp mellan 20 000500 000 kr. Avida Finance erbjuder ett privatlån på ungefär samma belopp, mellan 10 000500 000 kr.

Konsumentkredits privatlån har både en lägre frånränta och maxränta än Avida Finances lån på 4,9–12,9 %. Avida Finances privatlån har en ränta på 5,95–21,95 %.

Både Avida Finans lån och Konsumenkredits lån kan förlängas, utökas och ansökas om med en medsökande. Konsumentkredits lån har däremot inga betalningsfria månader. Avida Finance erbjuder två betalningsfria månader per år för låntagare som har deras privatlån.

Avida Finances privatlån vs Lunars privatlån

Både Avida Finance och Lunar erbjuder ett privatlån utan säkerhet. Lunars privatlån erbjuds på ett något lägre lånebelopp än Avida Finances lån, mellan 20 000300 000 kr. Avida Finances privatlån erbjuds på lånebelopp mellan 10 000500 000 kr.

De båda lånen har även en liknande ränta. Lunars privatlån har en ränta på 7,08–21 %. Avida Finances privatlån har en ränta på 5,95–21,95 %. Lunars lån har däremot en högre uppläggningsavgift än Avida Finances lån. Uppläggningsavgiften hos Lunar är på 495 kr. Avida Finances lån har en uppläggningsavgift på 179 kr.

Den största skillnaden mellan Lunars lån och Avida Finances lån är att Lunars privatlån kan betalas ut direkt till bankkonton hos samtliga storbanker och Danske bank. Avida Finance har inte direktutbetalning av deras lån till konton på någon bank.

Ansök om Avida Finances via låneförmedlare

Ansöker du om Avida Finances privatlån via en låneförmedlare kan du jämför deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor (såsom en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Avida Finances privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Avida Finance kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Hitta bästa låneförmedlaren.

Kundomdömen av Avida Finances lån online

Avida Finance erbjuder ett populärt privatlån som har funnits under ett flertal år. Deras lån har recenserats av ett högt antal recensenter på Trustpilot. På Trustpilot har Avida Finances privatlån fått betyget 4,3 av 5 möjliga. Det är ett ovanligt högt betyg för att vara ett privatlån.

Vad recensenterna tycker är positivt med Avida Finances privatlån är att de erbjuder lån med lösenkrav, att de är seriösa, tillmötesgående och snabba. Låntagarna uppskattar även att deras lån är enkelt att bli beviljad och att låneprocessen är smidig.

De negativa omdömen Avida Finance privatlån fått handlar om att vissa låntagare tycker att de har en långsam utbetalning och att deras lån har en hög ränta.

Krav för Avida Finances privatlån

Avida Finances grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal.
 • ha ett svenskt bankkontonummer.
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Avida Finances krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Avida Finance.

Innan du ansöker om Avida Finances privatlån

Innan du ansöker hos Avida Finance bör du beakta detta:

 • Avida Finances grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Avida Finance grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Avida Finances lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Avida Finance tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Avida Finances privatlån. Allt annat lika kommer detta innebära ett billigare privatlån, vilket över tid kommer spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Avida Finances privatlån

Så gör du för att ansöka om Avida Finances privatlån:

 1. Ange hur mycket du önskar låna och återbetalningstid för lånet.

 2. Fyll i dina personliga uppgifter. Om du har en medlåntagare fyller även denne i sina personliga uppgifter.

 3. Skicka in din låneansökan och invänta svar. Du får i regel svar inom 15 min.

 4. Om du blir godkänd signerar du låneavtalet med BankID.

 5. Invänta utbetalning av lånet. Utbetalning sker i regel inom 3–4 bankdagar.

Det är går snabbt att ansöka om lån hos Avida Finance. Hela ansökningsprocessen tar endast några minuter och du får svar direkt om du beviljas.

Så har vi betygsatt Avida Finances privatlån

För vår recension av Avida Finances privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Avida Finances privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Avida Finances privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Avida Finances process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Avida Finances låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Avida Finance för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Har Avida Finances privatlån ett låneskydd?

Ja, Avida Finance erbjuder ett låneskydd som möjliggör att du delvis kan ersättas för ditt låns månadskostnad vid sjukskrivning eller ofrivillig arbetslöshet. Vid dödsfall kan försäkringen täcka hela din utestående skuld. Försäkringen är kostnadsfri de tre första månaderna. Därefter tillkommer en kostnad för försäkringen som motsvarar 8,75 % av din avtalade månadskostnad för lånet.

Kostar det något att lösa Avida Finances lån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du vill lösa ditt lån hos Avida Finance i förtid. Du betalar inte heller en kostnad i form av ränteskillnadsersättning om du vill göra en extrainbetalning på ditt lån utöver det belopp du är skyldig att betala varje månad.

Är det säkert att låna pengar av Avida Finance?

Ja, det är säkert att låna pengar av Avida Finance. Avida Finance har funnits sedan år 1983. Sedan dess har de erbjudit olika finansiella lösningar till privatpersoner i Sverige, Finland och Norge. Avida Finance står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd av Finansinspektionen för att få bedriva finansiell verksamhet såsom utlåning.

Har Avida Finance betalningsfria månader?

Ja, Avida Finance erbjuder två betalningsfria månader per år. Kraven för att få nyttja dessa är att du har haft ditt lån i minst sex månader och att du har betalat dina tre senaste avier utan försening. Du får inte ha två betalningsfria månader i följd. För att ansöka om en betalningsfri månad hos Avida Finance meddelar du dem via Mina Sidor.

Detaljerad information om Avida Finance Privatlån

Information om Avida Finance Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(1303 omdömen)
Krav hos Avida Finance Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Det finns inga specifika krav för när Avida Finance privatlån kan beviljas med hänsyn till betalningsanmärkningar, de bedömer helheten från din UC.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
För att beviljas Avida Finance privatlån räcker det med att informationen från din UC ser bra ut.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Avida Finance Privatlån
Ränta
5,95 - 21,95 %
Effektiv ränta
12,62 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
179 kr
Aviavgift
10 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Avida Finance Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 11,9 % nominell ränta, 179 kr i uppläggningsavgift och 10 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 429 kr och effektiv ränta på 12,62 %. Totalt att betala blir 171 651 kr.