Sidan innehåller annonser

Nordea privatlån: Recension 2024

Nordeas privatlån är ett lån utan säkerhet som passar utmärkt för dig som söker ett lån som är enkelt att hantera, har en lång återbetalningstid och en låg lånekostnad. Privatlånet från Nordea har en förhållandevis låg frånränta och en kundtjänst som är tillgänglig alla dagar i veckan.

Det finns däremot andra privatlån som har lägre minimiränta eller är enklare att få än Nordeas privatlån. Om du till exempel har låg kreditvärdighet eller är ute efter den lägsta möjliga räntan kan det vara bättre för dig att se över andra lån. Nordea har inte det bästa privatlånet ur något avseende.

Läs hela recensionen

Nordea Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 5,7 - 13,2 %Fördel
 • Löptid: 1 - 12 år Fördel
Läs mer eller ansök på Nordea.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Nordea Privatlån: Ganska bra, 3.9/5

Lånea anser att Nordeas privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,9 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Nordea är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. Nordeas privatlån har ett räntespann från 5,7 % till 13,2 %, men en förhållandevis hög uppläggningsavgift på 525 kronor.
 • Beviljandegrad: betyg 3.5/5. Nordeas privatlån kräver att du som låntagare har en anställning, en deklarerad inkomst och inga betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 3.5/5. Nordea har en förhållandevis smidig låneprocess jämfört med andra storbanker och en ansökan hanteras och utbetalas ofta inom 1-3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 5/5. Nordea erbjuder kundservice via telefoni, mejl, chatt och sociala medier. Kundtjänsten är tillgänglig alla dagar i veckan 08:00 - 20:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Nordea Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.9/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad3.5/5
Låneprocess3.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Nordeas privatlån är ganska bra och privatlånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Nordea har ett privatlån som inte är dyrt jämfört med andra privatlån. En positiv aspekt med Nordeas lånekostnad är att det inte tillkommer några avgifter för autogiro eller e-faktura. Nordeas räntespann från 5,7 % till 13,2 % är lägre än räntespannet hos andra storbanker.

En negativ aspekt av Nordeas lånekostnad är den förhållandevis höga uppläggningsavgiften på 525 kr. Om du väljer att bli aviserad genom pappersavier tillkommer ytterligare en avgift på 35 kr vilket ökar ett eventuellt låns effektiva ränta.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Nordea och återbetalas över 10 år till nominell ränta 6,6 % och en aviavgift på 0 kr har privatlånet en effektiv ränta på 6,94 %. Det är förhållandevis bra, eftersom det är bättre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Nordeas privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Nordea har ganska hög beviljandegrad jämfört med andra storbanker med privatlån. Du kan bli beviljad ett privatlån hos Nordea även om du inte har en fast anställning (du kan till exempel vara timanställd). Nordea har inget specifikt minimikrav på låntagares inkomst utan bedömer samtliga ansökningar individuellt.

Några negativa aspekter med Nordeas privatlån är att lånet kräver någon form av anställning och en deklarerad inkomst. Utöver det får du inte ha någon befintlig betalningsanmärkning om du ska ta ett lån hos Nordea. Det betyder att du behöver en högre kreditvärdighet som låntagare hos Nordea än hos flera andra långivare som erbjuder privatlån.

Låneprocess: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Nordea är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Nordeas låneprocess är väldigt enkel och en låneansökan går att göra via Nordeas hemsida, app eller kundtjänst (endast via telefon). Nordea kan hantera låneansökningar under alla vardagar.

En negativ aspekt med Nordeas låneprocess är att det inte går att få deras privatlån utbetalt samma dag. Låneansökningar hanteras alltid av lånerådgivare hos Nordea vilket betyder att din ansökan inte kan hanteras på helger när endast kundservicemedarbetare är tillgängliga. Nordea kan inte utbetala lån genom direktutbetalningar förutsatt att utbetalningskontot inte är ett konto på Nordea.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Nordeas kundservice är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Nordeas kundservice är tillgänglig alla dagar i veckan via telefon, chatt, mejl och sociala medier. Det går att kontakta Nordeas kundservice alla dagar mellan 08:00 och 20:00 genom deras hemsida, app, sociala medier eller telefonnummer.

En negativ aspekt med Nordeas kundservice är att den är något begränsad på helger. Det betyder att visa ärenden såsom hantering av låneansökningar eller utbetalning av lån inte går att göra på helger. Eftersom Nordea är en av de bankerna med flest kunder i Sverige kan det ibland även vara långa köer till kundtjänsten under vissa tider på dygnet.

Vem är Nordeas privatlån bäst för?

Nordeas privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett lån utan säkerhet med förhållandevis låg ränta och lång återbetalningstid. Det är även bra för låntagare som vill ha en smidig ansökningsprocess och bra kundservice med hög tillgänglighet. Tillgången till kostnadsfri rådgivning är också en positiv aspekt för dig som tar ett privatlån hos Nordea.

Omständigheter när Nordeas privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Nordea:

 • Du vill samla dina befintliga lån. Nordea kan bevilja upp till 500 000 kr utan säkerhet och har en förhållandevis låg ränta jämfört med andra långivare. Det kan därmed vara ett bra samlingslån för dig som vill samla befintliga lån.
 • Du vill låna små belopp. Nordea kan godkänna privatlån på minst 10 000 kr vilket är förhållandevis lågt jämfört med privatlån hos andra långivare. Det går därmed att låna små belopp hos Nordea till en lägre ränta än om du till exempel skulle ansöka om ett SMS lån.
 • Du behöver ett banklån för att reparera din bil. Om du till exempel fått en skada på din bil och inte är försäkrad kan Nordeas privatlån vara ett bra lån för att täcka skadekostnaderna. Det beror på att du har möjlighet att få utbetalning inom 1-3 bankdagar och kan återbetala lånet under en längre period.

Vem är Nordeas privatlån dåligt för?

Nordeas privatlån är dåligt för dig med låg kreditvärdighet som till exempel saknar anställning eller har befintliga betalningsanmärkningar. Det beror på att Nordea kräver att deras låntagare har någon form av anställning och är fri från anmärkningar. Eftersom utbetalning av lån från Nordea tar 1-3 bankdagar är det även ett dåligt val för dig som vill få ditt lån utbetalt samma dag.

Alternativ om Nordeas privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Nordeas privatlån inte är rätt för dig:

 • Bank Norwegian Blancolån: privatlån som kan beviljas trots arbetslösehet. Ett privatlån från Bank Norwegian har en låg förränta på 5,99 % men en hög högsta ränta på 23,99 %. Hos Bank Norwegian kan du beviljas ett blancolån även om du har inkomst från A-kassa eller CSN. Det betyder att du kan bli beviljad ett lån som student utan en tidigare inkomst.
 • Remember Privatlån: privatlån som kan beviljas trots betalningsanmärkningar och låg kreditvärdighet. Ett privatlån från Remember har ett räntespann från 4,95 % till 20,85 %. Du kan beviljas Remember Privatlån med låg inkomst eftersom långivarens minimikrav på inkomst per månad är 10 000 kr.

Fördelar med lån från Nordea

De viktigaste fördelarna med ett privatlån från Nordea är att lånet är:

 • Ett privatlån med låg ränta. Nordeas privatlån har ett räntespann från 5,7 % till 13,2 % vilket är förhållandevis lågt jämfört med privatlån från andra storbanker. Se: Lån med låg ränta.
 • Ett bra samlingslån som kan beviljas med ett lösenkrav. Nordea kan i vissa fall bevilja samlingslån med lösenkrav vilket betyder att de betalar av befintliga lån och kan samla dina skulder hos en och samma långivare. Ett lösenkrav minskar långivarens utlånings risk vilket i sin tur kan göra att du som låntagare får bättre lånevillkor.
 • Mobilt BankID är inte ett måste. Du kan ansöka om privatlån hos Nordea genom att signera med till exempel ditt Nordea bankkort och en dosa från Nordea. Det betyder att Nordeas privatlån är ett lån som du kan ta utan BankID.
 • Det går att låna som pensionär. Nordea har ingen högsta åldersgräns för låntagare vilket betyder att du kan låna pengar som pensionär hos dem.
 • Går att låna med medsökande. Om du har svårt att bli beviljad ett lån från Nordea kan du ansöka med en medsökande. Att låna med medsökande kan vara en fördel om du vill låna ett större belopp till exempel i syfte att samla lån. En medsökande kan i vanliga fall resultera i att du som låntagare kan få en lägre ränta, ett större lånebelopp ha större chans att bli beviljad lån.
 • Går att få en lång återbetalningstid. Nordeas privatlån har en återbetalningstid upp till 12 år. Det är fördelaktigt för dig som vill ta ett lån med lång återbetalningstid.
 • Lånet kan förlängas utan extra kostnad. Du som låntagare har möjlighet att förlänga återbetalningstiden på ditt befintliga lån hos Nordea utan extra kostnad. Det kan vara till fördel om du till exempel vill minska din månadsbetalning (amortering) genom att förlänga din återbetalningstid. Se: Lån som går att förlänga.

Nackdelar med lån från Nordea

De största nackdelarna med privatlån från Nordea är:

 • Tillåter inte låntagare med betalningsanmärkningar. Om du sedan tidigare har fått betalningsanmärkningar behöver du vänta tills dina anmärkningar försvinner för chansen att beviljas ett privatlån från Nordea. Se: Lån trots betalningsanmärkning.
 • Det är inte alltid ett enkelt lån att få. Nordea kräver att deras låntagare har någon form av anställning, inga betalningsanmärkningar och en inkomst synlig in den senaste inkomstdeklarationen. Således är Nordeas privatlån inte alltid ett lån som är enkelt att få. Söker du ett lån med hög beviljandegrad finns andra lån som är mer lämpliga.
 • Har en förhållandevis hög uppläggningsavgift. Nordeas privatlån har en uppläggningsavgift på 525 kr vilket är förhållandevis högt jämfört med andra långivare. Det finns till exempel flera lån utan uppläggningsavgift som kan vara mer lämpliga om du vill slippa avgiften. Om du lånar lägre belopp kan detta vara speciellt viktigt då en hög uppläggningsavgift kan utgöra en större del av totalkostnaden.

Jämför Nordeas privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Nordeas privatlån i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Nordea Privatlån Nordea Privatlån 10 000-500 000 kr 5,7-13,2 % 1 år-12 år
3.9/5
Collector Bank Privatlån Collector Bank Privatlån 20 000-500 000 kr 4,9-17,9 % 2 år-18 år
3,6/5
ICA Banken Privatlån ICA Banken Privatlån 20 000-500 000 kr 5,24-14,95 % 3 år-15 år
3,7/5

Vad särskiljer Nordeas privatlån från andra?

Det som särskiljer Nordeas privatlån från andra lån är att det har en låg frånränta jämfört med frånräntor på privatlån hos andra långivare. Lånet är även ovanligt lättillgängligt och enkelt att hantera eftersom Nordea tillhandahåller flera plattformar där du kan hantera ditt lån. Dessa plattformar inkluderar Nordeas hemsida, app, sociala medier och kundservice.

Nordea privatlån vs Julalånet

Julalånet har ett räntespann från 4,25 % till 15,7 % vilket är lite lägre än Nordeas räntespann på 5,7 % till 13,2 %. En bra egenskap hos Julalånet är att en ansökan inte resulterar i en UC förfrågan vilket är ovanligt när det kommer till privatlån. Julalånet har även en lägre uppläggningsavgift på 150 kr än Nordeas avgift på 525 kr.

Däremot har Julalånet en aviavgift för e-faktura på 20 kr till skillnad från Nordea där denna tjänst är kostnadsfri. Julalånets minsta och högsta lånebelopp (30 000 kr – 300 000 kr) avviker även från Nordeas lånebelopp (10 000 kr – 500 000 kr).

Nordea privatlån vs Lunar Privatlån

Ett privatlån från Lunar har snabb hanteringstid och kan utbetalas samma dag som lånet beviljas. Lunar har till skillnad från Nordea möjlighet att betala ut lånebelopp genom direktutbetalningar till samtliga storbanker. Räntespannet hos Lunar är 7,08 % till 21 %, vilket är högre än Nordeas räntespann från 5,7 % till 13,2 %.

Lunar har likt Nordea inga avgifter förutom en uppläggningsavgift på 495 kr som är något lägre än Nordeas uppläggningsavgift på 525 kr. Hos Lunar kan du likt hos Nordea ta ett privatlån upp till 500 000 kr. Däremot kräver Lunar att du som minst lånar 20 000 kr, till skillnad från Nordea som kräver att du som minst lånar 10 000 kr.

Ansök om Nordea privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Nordeas privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lån med flera andra privatlån. På så sätt maximerar du chansen att beviljas lägsta möjliga ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Nordeas privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Nordea kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Jämför lån via låneförmedlare.

Kundomdömen av Nordeas privatlån online

Det går att hitta många recensioner om Nordea som långivare online. Du bör dock ha i åtanke att Nordea är en storbank som erbjuder mer än endast privatlån. Nordeas betyg online är ofta helhetsbetyg om Nordea som bank och inte nödvändigtvis ett betyg om just privatlånet. På Trustpilot har Nordea ett betyg på 1,7 av 5 (baserat på 446 omdömen) vilket är ett lågt betyg.

Positiva omdömen om Nordea tar mestadels upp servicen från kundtjänstmedarbetare som en utmärkande positiv aspekt. Även hemsidan, appen och de olika digitala lösningarna som till exempel Apple Pay funktionerna har fått goda omdömen. Möjligheten för gratis rådgivning är också något som många kundomdömen tagit upp.

Negativa omdömen om Nordea tar i många fall även upp bemötande från kundservice när vissa kunder haft en negativ upplevelse. Det handlar i regel om att kunderna blivit nekade vissa tjänster som till exempel möjlighet till utlandsbetalningar eller varit tvungna att gå in på ett kontor för att lösa ett ärende. Många kunder har även tagit upp långa telefonköer som en negativ aspekt hos Nordea.

Krav för Nordeas privatlån

Nordeas grundkrav för privatlån är:

 • Du som låntagare är minst 18 år.
 • En inkomst som framgår i deklarationen (kan ej styrkas med lönespecar).
 • Någon form av anställning (till exempel fast- eller deltidsanställning).
 • Inga befintliga betalningsanmärkningar.
 • Inget skuldsaldo hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Nordeas krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Nordea.

Innan du ansöker om Nordeas privatlån

Innan du ansöker hos Nordeas privatlån bör du beakta detta:

 • Nordeas grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Nordeas grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Nordeas lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Nordeas privatlån tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Nordeas privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Nordeas privatlån

Så gör du för att ansöka om Nordeas privatlån:

 1. Gå in på Nordeas hemsida på din dator eller mobila webbläsare.

 2. Klicka på “Våra tjänster” följt av “Lån och krediter”.

 3. Under “Lån och krediter” väljer du “Privatlån”.

 4. Klicka på “Räkna och ansök om ett Privatlån”.

 5. Välj ditt önskade lånebelopp och låneperiod.

 6. Kryssa i rutan om du vill samla befintliga lån.

 7. Välj konto för ut- och återbetalning.

 8. Skriv ditt syfte med lånet.

 9. Fyll i ditt mobilnummer, anställningsform och månadslön.

 10. Fyll i information om ditt hushåll, civilstånd och eventuell medsökande.

 11. Lägg in dina nuvarande skuldbelopp.

 12. Klicka på “Skicka ansökan” och signera med Mobilt BankID.

Låneprocessen hos Nordea tar i regel 1-3 bankdagar för hantering och utbetalning att genomföras. I vissa fall kan processen ta längre tid om Nordea till exempel skulle behöva styrka dina uppgifter med någon form av dokument. Nordea kan till exempel be dig att skicka in en lönespecifikation eller ett arbetsgivarintyg.

Så har vi betygsatt Nordeas privatlån

För vår recension av Nordeas privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Nordeas privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Nordeas privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Nordeas process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Nordeas låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Nordea för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar från Nordea?

Ja, Nordea är en av de största och mest populära bankerna i Sverige. Nordea som koncern är en aktiv kreditgivare i Norden och Nordeuropa. I Sverige är Nordea under Konsumentverket och Finansinspektionens tillsyn vilket är ett tecken på att det är en säker och pålitlig aktör inom kreditgivning.

Kostar det att lösa Nordeas privatlån i förtid?

Nej, Nordeas privatlån har ingen bunden ränta och du som låntagare betalar således ingen ränteskillnadsersättning vid förtidsinlösen. Du kan avsluta ditt lån genom en återbetalning av hela skuldbeloppet eller göra mindre extraamorteringar kostnadsfritt vid behov. Förtidsinlösen av privatlån kan göras via Nordeas nätbank, app eller kundservice.

Påverkar en ansökan hos Nordea min kreditvärdighet?

Ja, likt alla låneansökningar har även en ansökan hos Nordea en påverkan på din kreditvärdighet. Ifall du har många UC förfrågningar sedan innan kan en ansökan hos Nordea ha negativ påverkan på din kreditvärdighet eftersom Nordea beställer kreditupplysningar via UC. I dessa fall är det bättre för din kreditvärdighet att ansöka om ett lån utan UC.

Har Nordea någon mobilapp du kan hantera ditt lån i?

Ja, i appen Nordea Mobile kan du hantera lån, göra extraamorteringar, se information om ditt lån och se tidigare och kommande fakturor. Via Nordea Mobile kan du även ta kontakt med Nordeas kundservice för eventuella frågor kring lån och ärenden som kräver kontakt med kundtjänsten. Nordea Mobile (även kallad Mobilbanken) kan du ladda ner via App Store eller Google Play Store.

Detaljerad information om Nordea Privatlån

Information om Nordea Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
1.5 / 5 Trust pilot score 1.5 / 5
(700 omdömen)
Krav hos Nordea Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Nordea privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Nordea privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Nordea Privatlån
Ränta
5,7 - 13,2 %
Effektiv ränta
6,94 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
525 kr
Aviavgift
0 - 35 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Nordea Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,6 % nominell ränta, 525 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas med rak amortering under 120 månader ger en genomsnittlig månadsbetalning på 1 115 kr och effektiv ränta på 6,94 %. Totalt att betala blir 133 805 kr.