Sidan innehåller annonser

Danske Bank Medlemslån: Recension 2024

Danske Banks medlemslån är ett privatlån utan krav på säkerhet för dig som är fackligt ansluten i ett TCO- eller Saco-förbund. Om du vill ta ett privatlån som redan är upphandlat (där du själv slipper att förhandla om räntan) och med extra förmåner, då kan Danske Banks medlemslån vara ett bra alternativ för dig.

Danske Bank erbjuder samma medelhöga ränta till alla låntagare som beviljas deras medlemslån. Om du har hög kreditvärdighet och vill ansöka om ett privatlån med lägsta möjliga ränta, finns det andra privatlån med lägre ränta än Danske Banks medlemslån.

Läs hela recensionen

Danske Bank Medlemslån
 • Lånebelopp: 50 000 - 400 000 krFördel
 • Ränta: 7,25 %Fördel
 • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Läs mer eller ansök på Danskebank.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Danske Bank Medlemslån: Mediokert, 2.8/5

Lånea anser att Danske Banks medlemslån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 2,8 av 5. Det är lägre än 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av medlemslån från Danska Bank är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 2.5/5. Danske Banks medlemslån är dyrare än många andra privatlån. Deras lån har en medelhög ränta, en uppläggningsavgift samt en månatlig administrativ avgift.
 • Beviljandegrad: betyg 2.5/5. Det kan vara förhållandevis svårt att bli beviljad Danske Banks medlemslån. För att bli beviljad måste du vara medlem i ett TCO- eller Saco-förbund, ha en regelbunden inkomst och sakna betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Danske Bank har en relativt snabb låneprocess för sitt medlemslån. Du kan få ett preliminärt besked direkt på skärmen och ett beviljat lån betalas ut inom 1–3 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 5/5. Danske Bank har en bra kundservice. De nås via telefon eller chatt vardagar 08.00–17.00 och helger 10.00–16.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Danske Bank Medlemslån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 2.8/5
Lånekostnad2.5/5
Beviljandegrad2.5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice5/5

Lånekostnad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Danske Banks medlemslån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Deras medlemslån är dyrare än många andra privatlån. Om du har låg till medelhög kreditvärdighet är dock räntan, som är samma för alla, på 7,25 % förhållandevis låg.

En nackdel med Danske Banks medlemslån är att räntan på 7,25 % är hög för låntagare med god kreditvärdighet. Om du har hög kreditvärdighet finns det flera andra privatlån du kan bli beviljad till en lägre ränta än Danske Banks medlemslån. Deras lån har dessutom en uppläggningsavgift på 595 kr och en månatlig administrationsavgift på 10 kr.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Danske Bank och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 7,25 %, med en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 10 kr har Danske Banks medlemslån en effektiv ränta på 7,85 %. Det är bra. Det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Danske Banks medlemslån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5.

Om du är medlem i ett TCO-eller Saco-förbund och har minst medelhög kreditvärdighet är det relativt enkelt att bli beviljad Danske Banks medlemslån. Du kan bli beviljad lånet även om du saknar en fast anställning eller om du själv saknar medlemskap förutsatt att din sambo, make eller maka är medlem.

Något som är negativt med beviljandegraden för Danske Banks medlemslån är att du inte kan bli beviljad lånet om du har en betalningsanmärkning. Det gäller oavsett hur gammal din anmärkning är eller av vilken typ den är.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Danske Banks medlemslån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Danske Bank har en helt okej låneprocess för sitt medlemslån.

Vad som är positivt med låneprocessen är att du kan få ett preliminärt besked direkt på skärmen. Ett lån som beviljats betalas ut inom 1–3 bankdagar (till ett konto du måste öppna hos Danske Bank). Du kan även ansöka om deras lån med en medsökande.

Vad som är negativt med låneprocessen för Danske Banks medlemslån är att du inte kan ansöka om lånet via låneförmedlare. Genom att ansöka om lån via en låneförmedlare har du möjlighet att jämföra villkoren för olika lån med endast en kreditupplysning.

Kundservice: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att Danske Banks kundservice är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Deras kundservice är enkel att nå, via telefon eller chatt vardagar 08.00–17.00 samt helger 10.00–16.00. Danske Bank har även en mobilapp du kan använda för att hantera ditt lån i.

Vad som är negativt med Danske Banks kundservice är att banken inte har ett telefonnummer utsatt på sin hemsida.

Vem är Danske Banks medlemslån bäst för?

Danske Banks medlemslån är bäst för låntagare som är medlem i ett TCO- eller Saco-förbund, som har medelhög kreditvärdighet och vill ansöka om ett privatlån med relativt låg ränta och extra förmåner. Lånet har en ränta på 7,25 %, förmåner i form av högre ränta på sparkonto XL och rabatt på kontopaket (innefattar till exempel lönekonto och korttjänster).

Omständigheter när Danske Banks medlemslån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Danske Bank:

 • Om du vill samla lån och krediter. Danske Banks medlemslån har en förhållandevis låg ränta jämfört med många andra privatlån (7,25 %). Genom att samla dina lån och krediter hos Danske Bank kan du ha möjlighet att sänka din månadskostnad. Medlemslånet är utan lösenkrav och kan användas till valfritt ändamål. Det högsta lånebeloppet är 400 000 kr.
 • Om du vill ta ett lån utan krav på säkerhet. Danske Bank kräver inte att du ska lämna någon form av säkerhet (såsom en bostad) för att bli beviljad deras lån. Du kan således använda deras lån till ett valfritt ändamål. Låntagare använder ofta lån utan krav på säkerhet till att samla skulder, renovera sin bostad eller köpa en bil.

Vem är Danske Banks medlemslån dåligt för?

Danske Banks medlemslån är dåligt för låntagare som inte är medlem i ett TCO- eller Saco-förbund. Om du har en sambo, make eller maka som är medlem har du däremot möjlighet att ansöka (utan en medsökande) och bli beviljad samma villkor som en låntagare som är fackansluten.

Danske Banks medlemslån är även dåligt för låntagare med hög kreditvärdighet som vill ta ett privatlån med låg ränta. Alla låntagare oavsett deras kreditvärdighet får samma ränta (7,25 %) för medlemslånet.

Alternativ om Danske Banks medlemslån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Danske Banks medlemslån inte är rätt för dig:

 • Lea Banks privatlån: lån utan krav på säkerhet med en hög beviljandegrad och ett högt maxbelopp. Lea Banks lån ges ut till belopp på 10 000500 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Deras lån passar bra för låntagare som vill ta ett stort lån som är enkelt att bli beviljad.
 • Lån & Spar Banks privatlån: lån utan krav på säkerhet med en låg ränta. Lån & Spar Banks privatlån ges ut till belopp på 50 000600 000 kr med en ränta på 3,95–9,95 %. Deras lån passar bra för låntagare med hög kreditvärdighet som vill ta ett billigt och stort privatlån.

Fördelar med medlemslån från Danske Bank

De främsta fördelarna med Danske Banks medlemslån är:

 • Du kan ansöka om deras lån och få ett preliminärt besked direkt. Det är en fördel för dig som inte vill behöva vänta på att få svar på din låneansökan. Hos flera andra långivare som erbjuder privatlån kan du inte ansöka om lån och få ett besked direkt.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om deras lån. De flesta långivare erbjuder inte lån utan BankID.
 • Du kan bli beviljad deras lån som pensionär. Danske Bank har inte en maxålder för låntagare som ansöker om deras lån eller för när deras lån ska vara återbetalt. Det är en fördel för dig som vill ta lån som pensionär.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som inte har en tillräckligt hög kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand. Det är även en fördel för dig som vill maximera din chans att bli beviljad deras maxbelopp på 400 000 kr. En medsökande kan både öka chansen att beviljas lån, samt chansen att beviljas ett högt lånebelopp. Se: Ta lån med en medsökande.
 • Deras lån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka din månadskostnad genom att förlänga lånets löptid. Om ditt lån förlängs ökar samtidigt totalkostnaden för lånet.
 • Du kan ansöka om deras lån från att du är 18 år gammal. Det är en fördel för dig som är myndig och vill ansöka om deras lån. Många andra långivare beviljar inte lån till dig som är 18 år gammal, utan du behöver ofta vara åtminstone 20 år gammal.
 • Du kan bli beviljad deras lån utan en fast anställning. Det är en fördel för dig som till exempel är timanställd eller provanställd. De flesta långivare som erbjuder privatlån erbjuder inte lån till den som saknar en fast anställning.

Nackdelar med medlemslån från Danske Bank

De främsta nackdelarna med Danske Banks medlemslån är:

 • Deras lån har inte en lång återbetalningstid. Danske Banks medlemslån har en längsta återbetalningstid på 10 år (till skillnad mot många andra privatlån som kan återbetalas under 12–20 år). Det är en nackdel för dig som vill kunna återbetala ditt lån med så låg månadskostnad som möjligt. Se: Lån med en lång återbetalningstid.
 • Deras lån har inte en låg ränta. Danske Bank erbjuder alla låntagare som beviljas deras medlemslån en ränta på 7,25 %. Det är en nackdel för dig som har en hög kreditvärdighet och har möjlighet att bli beviljad lån till lägre ränta än 7,25 %.
 • Du kan inte bli beviljad deras lån med en betalningsanmärkning. Det är en nackdel för dig som har en anmärkning och vill ansöka om deras lån. De flesta långivare som erbjuder privatlån beviljar dock inte lån till dig som har en betalningsanmärkning.

Jämför Danske Banks medlemslån med andra privatlån

Tabell 2: Danske Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Danske Bank Medlemslån Danske Bank Medlemslån 50 000-400 000 kr 7,25-7,25 % 1 år-10 år
2,8/5
Coop Privatlån Coop Privatlån 15 000-500 000 kr 4,45-14,95 % 2 år-12 år
3.8/5
Brocc Privatlån Brocc Privatlån 10 000-400 000 kr 5,24-24,99 % 1 år-15 år
3.4/5

Vad särskiljer Danske Banks medlemslån från andra privatlån?

Vad som särskiljer Danske Banks medlemslån från andra privatlån är att lånet endast kan tas av medlemmar i ett TCO- eller Saco-förbund (samt en medlems sambo, make eller maka). Deras medlemslån särskiljer sig även på så sätt att alla låntagare erbjuds samma ränta på 7,25 %. Räntan är inte förhandlingsbar och påverkas inte av vilken kreditvärdighet den som ansöker om lånet har.

Danske Banks medlemslån vs Coops privatlån

Både Danske Bank och Coop erbjuder ett privatlån utan krav på säkerhet. Coops lån ges ut med ett högre maxbelopp än Danske Banks medlemslån, på 500 000 kr. Danske Banks medlemslån ges ut med ett maxbelopp på 400 000 kr.

Coops lån har en lägre frånränta och högre maxränta än Danske Banks medlemslån, på 4,45–14,95 %. Medlemslånet från Danske Bank har en ränta på 7,25 % för samtliga låntagare.

För att bli beviljad Danske Banks medlemslån behöver du vara medlem i ett TCO- eller Saco-förbund (eller ha en sambo, make eller maka som är medlem). Du behöver även uppfylla deras grundläggande krav för beviljande. För att bli beviljad Coops privatlån behöver du endast uppfylla deras grundläggande krav för beviljande.

Danske Banks medlemslån vs Broccs privatlån

Precis som Danske Banks medlemslån är Broccs privatlån utan krav på säkerhet. Broccs lån ges ut med ett lägre lägstabelopp men samma maxbelopp som Danske Banks medlemslån, på 10 000400 000 kr. Danske Banks medlemslån ges ut på belopp på 50 000400 000 kr. Broccs lån har en ränta på 5,24–24,99 %. Danske Banks medlemslån har en ränta på 7,25 %.

Broccs lån har en uppläggningsavgift på 500 kr och saknar aviavgift. Danske Banks medlemslån har en uppläggningsavgift på 595 kr och månatlig administrationsavgift på 10 kr (vid återbetalnings via autogiro).

För att bli beviljad Danske Banks medlemslån behöver du vara medlem i ett TCO- eller Saco-förbund (eller ha en sambo, make eller maka som är medlem). Du behöver även uppfylla deras grundläggande krav för beviljande. För att bli beviljad Broccs privatlån behöver du uppfylla deras grundläggande krav för beviljande.

Kundomdömen av Danske Banks medlemslån online

Danske Banks medlemslån har inte fått ett eget betyg online och har endast recenserats av ett lågt antal personer på Trustpilot. Dessa har givit Danske Bank (banken som helhet och inte specifikt deras medlemslån) betyget 1,4 av 5.

Det låga antalet recensioner (och mängden negative kommentarer) kan bero på att Danske Bank, trots att banken är stor, inte aktivt bett deras kunder att recensera deras tjänster. De kan ha lett till att endast personer med en negativ upplevelse av Danske Bank har valt att recensera dem.

Krav för Danske Banks medlemslån

Danske Banks grundkrav för medlemslån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • vara medlem i ett TCO- eller Saco-förbund (alternativt ha en sambo, make eller maka som är medlem)
 • ha en regelbunden inkomst från arbete
 • ha eller öppna ett lönekonto hos Danske Bank
 • inte ha betalningsanmärkningar
 • inte ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Danske Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Danske Bank.

Innan du ansöker om Danske Banks medlemslån

Innan du ansöker om privatlån hos Danske Bank bör du beakta detta:

 • Danske Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Danske Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Danske Banks medlemslån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att ta ett snabbt lån bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Danske Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Om du har en hög kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Danske Banks medlemslån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.
 • Om du har en låg kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Danske Banks medlemslån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet hos UC.

Hur du ansöker om Danske Banks medlemslån

Så gör du för att ansöka om Danske Banks medlemslån online:

 1. Gå till Danske Banks ansökningsformulär för deras medlemslån.

 2. Ange vilket förbund du är medlem i (alternativt din sambo, make/maka).

 3. Fyll i dina personuppgifter och identifiera dig med BankID.

 4. Ange hur mycket du önskar att låna och löptid för lånet.

 5. Skicka in din låneansökan.

 6. Invänta lånebesked.

 7. Om du blir beviljad lån skriver du under skuldebrevet genom att identifiera dig med BankID.

 8. Danske Bank utbetalar ditt beviljade belopp inom 1–3 bankdagar.

Danske Bank har en smidig ansökningsprocess för deras medlemslån. Du kan även ringa deras kundtjänst och ansöka via telefon och utan BankID.

Så har vi betygsatt Danske Banks medlemslån

För vår recension av Danske Banks medlemslån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Danske Banks medlemslån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Danske Banks medlemslån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Danske Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Danske Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Danske Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Vem kan bli beviljad Danske Banks medlemslån?

För att bli beviljad Danske Banks medlemslån måste du vara fackligt ansluten hos ett TCO- eller Saco-förbund. Du kan även bli beviljad deras medlemslån om du är sambo, maka eller make med en person som är medlem. Därutöver behöver du uppfylla Danske Banks grundkrav för beviljande.

Det innebär att du till exempel behöver vara minst 18 år gammal och ha en regelbunden inkomst från arbete.

Vad kan Danske Banks medlemslån användas till?

Du kan använda Danske Banks medlemslån till vad du vill. Det beror på att medlemslånet är utan krav säkerhet. Det är vanligt att låntagare använder lån utan säkerhet till att lösa andra lån och krediter, till en bostadsrenovering eller köp av en bil.

Har Danske Bank en mobilapp jag kan hantera lånet i?

Ja, Danske Bank har en mobilapp som du kan hantera ditt lån i. Med deras app kan du bland annat betala räkningar och överföra pengar, se konton du har i andra banker, beställa månadspeng till dina barn och skicka meddelande till Danske Bank.

Detaljerad information om Danske Bank Medlemslån

Information om Danske Bank Medlemslån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
1.4 / 5 Trust pilot score 1.4 / 5
(227 omdömen)
Krav hos Danske Bank Medlemslån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas av Danske Bank måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Danske Bank Medlemslån
Ränta
7,25 %
Effektiv ränta
7,85 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
10 kr
Betalningsfria månader
Individuellt
Ansökan hos Danske Bank Medlemslån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 7,25 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift och 10 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 194 kr och effektiv ränta på 7,85 %. Totalt att betala blir 142 677 kr.