Sidan innehåller annonser

Northmill Reduce samlingslån: Recension 2024

Northmills privatlån (samlingslån) Reduce är ett lån utan krav på säkerhet som endast kan användas till att betala av befintliga skulder såsom blancolån, kreditkortsskulder och delbetalningar. Reduce passar bra för låntagare, oavsett kreditvärdighet, som vill sänka sin månadskostnad genom att samla sina befintliga skulder i ett nytt lån.

Northmills lån har en relativt låg kostnad. Räntan du erbjuds baseras på din kreditvärdighet och genomsnittsräntan på dina befintliga lån (om du samlar flera lån). Om du har en låg kreditvärdighet och flera befintliga lån med hög ränta kan du ha möjlighet att bli beviljad ett samlingslån med lägre ränta hos en annan långivare än Northmill.

Läs hela recensionen

Northmill Samlingslån
 • Lånebelopp: 10 000 - 300 000 krFördel
 • Ränta: 4,95 - 24,95 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Northmill.com
Lånea cover

Vårt omdöme av Northmill Samlingslån: Ganska bra, 3.8/5

Lånea anser att Northmills samlingslån Reduce sammantaget är ganska bra. Lånet ges betyget 3,8 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är ett genomsnittligt betyg av de privatlån Lånea recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Northmill är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 4/5. Northmills privatlån Reduce är ett billigt privatlån. Deras lån har en låg ränta, en låg uppläggningsavgift och saknar aviavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4/5. Det är enkelt att bli beviljad Northmills lån Reduce. Du kan till exempel bli beviljad lånet om du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkning.
 • Låneprocess: betyg 3/5. Northmill har en enkel låneprocess för sitt lån Reduce. När du ansöker om Reduce får du ofta ett preliminärt besked direkt på skärmen. Om du blir beviljad löser Northmill dina befintliga skulder och samlar dem i ett nytt lån med lägre ränta inom 1–2 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 4/5. Northmills kundservice har hög tillgänglighet. De kan nås via telefon, chatt eller mejl mån–fre 08.00–19.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Northmill Samlingslån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.8/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad4/5
Låneprocess3/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Northmills lån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Northmills privatlån är billigare än många andra privatlån. Deras lån har en låg frånränta på 4,95 %, en låg uppläggningsavgift på 195 kr och saknar aviavgift. Om du blir beviljad deras lån garanteras du en räntesänkning på minst 5 procentenheter.

Vad som är en nackdel med lånekostnaden för Northmills lån Reduce är att lånet har en hög maxränta på 24,95 %. Samtidigt har lånet en medelhög representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 9,5 %. Det betyder att en större andel av deras kunder erbjuds en ränta närmare deras frånränta än deras maxränta.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Northmill och återbetalas under 10 år till nominell ränta på 9,5 % och med en uppläggningsavgift på 195 kr har Northmills lån Reduce en effektiv ränta på 9,97 %. Det är ganska bra. Det är ungefär samma som medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Northmills lån Reduce är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 4 av 5. Det är enklare att bli beviljad Reduce än många andra privatlån. Du kan till exempel bli beviljad deras lån om du saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning.

Det finns två nackdelar vad gäller beviljandegraden för Northmills lån. Den ena är att du inte kan ansöka om deras lån med en medsökande (och därmed öka din chans att bli beviljad). Den andra nackdelen är att du inte kan ansöka om deras lån via en låneförmedlare. Eftersom du inte kan ansöka om Reduce via en låneförmedlare kan du inte heller jämföra villkoren för Reduce med villkoren för andra privatlån (med en låneansökan och en UC-förfrågan).

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Northmill är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Northmill har en enkel låneprocess som liknar andra långivares låneprocess. När du ansöker om lånet Reduce får du i regel ett preliminärt besked direkt på skärmen. Ett slutgiltigt besked får du ofta inom 1 timme. Om lånet beviljas löser Northmill dina befintliga skulder och samlar dem i ett nytt lån med lägre ränta (minst 5 %) inom 1–2 bankdagar.

Något som är negativt med låneprocessen för Northmills lån Reduce är att du ofta behöver komplettera din låneansökan med ytterligare dokument, såsom lönebesked. Du kan inte heller ansöka om deras lån utan BankID. Om du vill ansöka om samlingslån utan BankID behöver du vända dig till en annan långivare än Northmill.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Lånea anser att Northmills kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 4 av 5. Northmill har en kundservice med hög tillgänglighet, som kan nås via telefon, chatt eller mejl mån–fre klockan 08.00–19.00. Northmill har dessutom en mobilapp du kan använda för att administrera ditt lån.

Nackdelen med Northmills kundservice är att de varken har öppet på helger eller finns tillgängliga i sociala medier.

Vem är Northmills samlingslån Reduce bäst för?

Northmills lån Reduce är bra för låntagare som vill samla sina befintliga skulder i ett nytt lån till en lägre ränta. Northmill erbjuder en räntegaranti för deras lån Reduce. Om du uppfyller Northmills grundkrav för att bli beviljad lånet blir du garanterad minst 5 procentenheter lägre ränta än den räntan du har haft för dina befintliga skulder.

Om du ansöker om att lösa flera befintliga lån eller krediter använder Northmill en genomsnittsränta utifrån räntan på dina nuvarande skulder. Det kan innebära att du får en högre ränta för en enskild kredit eller delbetalning efter att du samlat dina lån hos Northmill.

Omständigheter när Northmills samlingslån Reduce passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Northmill:

 • Om du vill samla alla dina skulder. Northmills lån har lösenkrav på hela lånebeloppet, vilket innebär att de inte erbjuder nylån. Med deras samlingslån garanterar de att du kan samla alla dina skulder till en lägre sammanlagd ränta än innan, på belopp upp till 300 000 kr.
 • Om du vill ta samlingslån trots betalningsanmärkning. Du kan samla dina avbetalningar och krediter hos Northmill i ett samlingslån trots betalningsanmärkning. De flesta andra långivare som erbjuder privatlån godkänner inte en betalningsanmärkning.
 • Om du vill ta lån på ett lågt belopp. Northmill erbjuder deras lån Reduce till ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr. Det är ett lägre lägsta lånebelopp än vad många andra långivare har för sina privatlån. Se: Lån på ett lågt belopp.
 • Om du vill ta ett billigt privatlån. Northmills privatlån har en låg frånränta på 4,95 %, en låg uppläggningsavgift på 195 kr samt saknar aviavgift. Dessutom erbjuder Northmill räntegaranti, vilket innebär att räntan du erbjuds alltid blir lägre än räntan på din befintliga skuld (om du har flera lån görs en genomsnittsberäkning). Om du vill samla dina skulder i ett billigt privatlån kan Northmills lån Reduce vara ett bra alternativ.
 • Om du vill ta samlingslån trots en låg kreditvärdighet. Northmill har en hög beviljandegrad för sitt privatlån Reduce. Du kan till exempel bli beviljad samlingslån om du har låg kreditvärdighet. Det kan vara bra för dig som gjort många UC-förfrågningar, saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning.

Vem är Northmills lån Reduce dåligt för?

Northmills lån Reduce är dåligt för låntagare som vill ansöka om ett nytt lån eller ett samlingslån på ett högt belopp (över 300 000 kr). Northmills lån har alltid lösenkrav och erbjuder inga nylån. Vill du ta ett stort samlingslån finns andra långivare som erbjuder privatlån på 400 000–600 000 kr.

Reduce kan även vara dåligt för låntagare med låg kreditvärdighet, som har befintliga krediter med hög ränta (till exempel högkostnadskrediter). Räntan du erbjuds hos Northmill baseras på din kreditvärdighet och räntan hos dina befintliga krediter. Det innebär att du får en högre ränta hos Northmill om dina befintliga skulder har en hög ränta. Du garanteras dock en räntesänkning.

Alternativ om Northmills lån inte passar dig

Förslag på alternativ om Northmills lån Reduce inte är rätt för dig:

 • Nstarts lån: samlingslån utan krav på säkerhet med mycket hög beviljandegrad. Nstarts lån erbjuds med ett lånebelopp på 30 000500 000 kr med en ränta på 17,8–27,95 %. Lånet passar bra för låntagare med låg kreditvärdighet, som vill samla sina lån och krediter i ett samlingslån.
 • Nordax privatlån: lån utan krav på säkerhet med ett högt maxbelopp. Nordax privatlån erbjuds med ett lånebelopp på 15 000600 000 kr med en ränta på 5,9–19,9 %. Nordax lån passar bra för låntagare som vill ta ett stort privatlån.

Fördelar med lån från Northmill

De främsta fördelarna med samlingslån från Northmill är:

 • Du kan ansöka om deras lån och få ett preliminärt besked direkt. Det är en fördel för dig som inte vill behöva vänta på att få svar på din låneansökan. I regel får du ett slutgiltigt beslut inom en timme. Se: Ta lån och få besked direkt.
 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det är enklare att bli beviljad Northmills lån Reduce än många andra privatlån. Det är en fördel för dig som till exempel saknar fast anställning eller har en betalningsanmärkning. De flesta långivarna som erbjuder privatlån har inte lika hög beviljandegrad som Northmill.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Northmills privatlån har en längsta återbetalningstid på 15 år. Det är en fördel för dig som vill återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. Lån som återbetalas med en lång löptid får dock en högre totalkostnad, jämfört med om lånet återbetalats med en kort löptid.
 • Deras lån går att förlänga. Det är en fördel för dig som vill ha möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. När lån förlängs ökar dock lånets totalkostnad, jämfört med om lånet återbetalas med en kort löptid.

Nackdelar med lån från Northmill

De främsta nackdelarna med samlingslån från Northmill är:

 • Du kan inte ansöka om deras lån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om lån. De flesta långivare erbjuder dock inte privatlån utan identifiering via BankID.
 • Du kan inte ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en nackdel för dig som inte har tillräckligt god kreditvärdighet för att bli beviljad deras lån på egen hand. Det är även en nackdel för dig som har låg kreditvärdighet och vill bli beviljad deras maxbelopp på 300 000 kr. För att bli beviljad ett högt lånebelopp krävs oftast att du har hög kreditvärdighet eller att du ansöker om lån med en medsökande.
 • Du kan inte bli beviljad deras lån om du är 18 år gammal. För att bli beviljad Northmills privatlån behöver du ha fyllt 20 år. Det är en nackdel för dig som är vill ta lån och är 18 år gammal.

Jämför Northmills samlingslån med andra privatlån

Tabell 2: Northmill i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Northmill Samlingslån Northmill Samlingslån 10 000-300 000 kr 4,95-24,95 % 1 år-15 år
3,8/5
Svea Bank Svealånet Svea Bank Svealånet 10 000-400 000 kr 6,49-25,95 % 2 år-15 år
3,1/5
DNB Privatlån DNB Privatlån 20 000-350 000 kr 4,4-10,7 % 2 år-15 år
3.6/5

Vad särskiljer Northmills lån från andra privatlån?

Vad som särskiljer Northmills lån Reduce från andra privatlån är att lånet har både en låg lånekostnad (en låg ränta och låga avgifter) och en hög beviljandegrad. De flesta andra privatlån har antingen en hög lånekostnad eller en hög beviljandegrad. Northmills privatlån Reduce är även unikt eftersom lånet alltid har lösenkrav.

Northmills lån Reduce vs Svea Banks privatlån Svealånet

Både Northmills privatlån Reduce och Svea Banks privatlån Svealånet är lån utan krav på säkerhet. Svealånet ges ut på lånebelopp på 10 000400 000 kr. Reduce ges ut på lånebelopp på 10 000300 000 kr. Lånen har liknande räntespann. Svealånet har en ränta på 6,49–25,95 % och Reduce har en ränta på 4,95–24,95 %.

Likväl som Reduce har en längsta återbetalningstid på 15 år, har Svealånet en maximal återbetalningstid på 15 år. Du kan bli beviljad Reduce även om du saknar en fast anställning och har betalningsanmärkning. Du kan inte bli beviljad Svealånet om du saknar tillsvidaretjänst eller har betalningsanmärkning.

Något som urskiljer Northmills lån Reduce är att lånet alltid har lösenkrav på hela lånebeloppet (lånet kan endast tas som samlingslån). Svea Banks privatlån Svealånet kan både tas med lösenkrav eller som nylån.

Northmills lån Reduce vs DNB:s privatlån

Både Northmills lån Reduce och DNB:s privatlån är lån utan krav på säkerhet är. DNB:s lån ges ut på ett lånebelopp på 20 000350 000 kr. Northmills lån Reduce ges ut på ett lånebelopp på 10 000300 000 kr. DNB:s lån har ett snävare räntespann än vad Reduce har, på 6,84–10,7 %. Reduce har ett räntespann på 4,95–24,95 %.

Båda lånen har en uppläggningsavgift och saknar aviavgift. DNB:s lån har en uppläggningsavgift på 395 kr och Northmills lån har en lägre uppläggningsavgift på 195 kr. DNB:s privatlån har inget lösenkrav, Northmills privatlån har alltid lösenkrav (lånet kan endast användas som samlingslån).

Kundomdömen av Northmills samlingslån online

De kundomdömen som finns av Northmills samlingslån online handlar om Northmill Bank som helhet och inte specifikt deras samlingslån Reduce. På Trustpilot har Northmill ett högt betyg på 4,8 av 5. De har fått ett ovanligt stort antal recensioner, och dessutom ett ovanligt högt betyg.

Vad flera recenter lyfter fram som positivt med Northmill är deras kundservice. Recensenterna tycker att handläggarna varit pedagogiska och ansträngt sig för att kunna sänka räntan på deras befintliga lån så mycket som möjligt.

Vad en del recensenter lyfter fram som negativt med Northmill är att de tycker att de höjt räntan på rörliga lån för ofta.

Krav för Northmills lån Reduce

Northmills grundkrav för privatlån (för att samla lån och krediter) är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett giltigt BankID
 • ej ha skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Northmills krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Northmill.

Innan du ansöker om Northmills lån Reduce

Innan du ansöker om Reduce hos Northmill Bank bör du beakta detta:

 • Northmills grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Northmills grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Northmills lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betala ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med månadskostnaden för lånet.
 • Din kreditvärdighet. Om du har hög kreditvärdighet kan det finnas andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Northmills lån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Northmills samlingslån

Så gör du för att ansöka om Northmills samlingslån:

 1. Gå till Northmills ansökningsformulär.

 2. Fyll i dina personuppgifter och ange summan av dina befintliga lån eller krediter.

 3. Identifiera dig med BankID.

 4. Invänta lånebesked som ofta syns direkt på skärmen.

 5. Om du blir beviljad skriver du under skuldebrevet med BankID.

 6. Northmill löser dina befintliga skulder och samlar dem i ett nytt lån med lägre ränta.

Det är enkelt att ansöka om samlingslån hos Northmill. Om du blir beviljad deras lån garanteras du en räntesänkning på minst 5 %.

Så har vi betygsatt Northmills lån Reduce

För vår recension av Northmills lån Reduce har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Northmills privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Northmills privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till [Northmills process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Northmills låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Northmill för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Har Northmill en mobilapp jag kan hantera mitt lån i?

Ja, Northmill har en mobilapp som du kan hantera ditt lån i. Med appen kan du hantera ditt sparande, få erbjudanden och ha en översikt över ditt lån.

Måste jag ha en säkerhet för att få få samla lån hos Northmill?

Nej, Northmills samlingslån är utan krav på säkerhet. Deras lån har däremot alltid lösenkrav på hela lånebeloppet Det innebär att du inte kan bli beviljad nylån med Northmills lån Reduce. Du kan endast ta lånet för att samla befintliga lån, kontokortskrediter och avbetalningar.

Påverkar jag min kreditvärdighet om jag ansöker om samlingslån hos Northmill?

Ja, du påverkar din kreditvärdighet hos UC negativt om du ansöker om samlingslån hos Northmill. Det beror på att Northmill använder UC som kreditupplysningsföretag (och Creditsafe). Om du blir beviljad deras lån kan din kreditvärdighet hos UC däremot påverkas positivt (så till vida att lånen som samlas syns hos UC).

Anledningen till det är att du får en bättre UC-score ju färre dina lån är till antal, oavsett lånebelopp.

Detaljerad information om Northmill Samlingslån

Information om Northmill Samlingslån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.5 / 5 Trust pilot score 4.5 / 5
(1268 omdömen)
Krav hos Northmill Samlingslån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Northmill har inga specifika krav krav på antal anmärkningar och ålder, de gör en individuell helhetsbedömning.
Ålderskrav
20 - 75 år
Inkomstkrav
Inget min. krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Northmill Reduce måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Northmill Samlingslån
Ränta
4,95 - 24,95 %
Effektiv ränta
9,97 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
195 kr
Aviavgift
0 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Northmill Samlingslån
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 9,5 % nominell ränta, 195 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 294 kr och effektiv ränta på 9,97 %. Totalt att betala blir 155 472 kr.