Sidan innehåller annonser

Re:member Privatlån: Recension 2024

Re:member erbjuder ett privatlån utan säkerhet som passar bra för låntagare oavsett nivå på kreditvärdighet. Om du har hög kreditvärdighet och söker ett förhållandevis billigt privatlån, då kan re:members lån passa bra för dig. Likväl kan deras lån vara lämpligt för dig som nekats lån hos andra långivare till följd av din anställningsform, låg inkomst eller betalningsanmärkningar.

Även om Re:member har en hög beviljandegrad och en förhållandevis låg lånekostnad för deras privatlån finns det flera andra privatlån med liknande villkor. Deras lån är inte det bästa lånet utifrån någon kategori. Innan du bestämmer dig för vilket privatlån du vill ansöka om, är det bra att först ta ställning till vilka villkor som är viktiga för dig och vilka möjligheter du har.

Läs hela recensionen

Remember Privatlån
 • Lånebelopp: 10 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 4,95 - 20,85 %Fördel
 • Löptid: 1 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Remember.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Remember Privatlån: Ganska bra, 3.4/5

Lånea anser att Re:members privatlån sammantaget är mediokert. Lånet ges betyget 3,4 av 5. Det är ungefär samma som 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Re:member är en sammanvägning av:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Re:members privatlån är varken ett ovanligt billigt eller dyrt privatlån. Deras lån har en låg frånränta, hög maxränta, en medelhög uppläggningsavgift och saknar en aviavgift (vid återbetalnings via autogiro eller e-faktura).
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Re:member har en mycket hög beviljandegrad för deras privatlån. Du kan beviljas deras privatlån även om du saknar en fast anställning, har betalningsanmärkningar eller låg inkomst.
 • Låneprocess: betyg 2.5/5. Re:member har en enkel men inte särskilt snabb låneprocess för deras privatlån. Du kan ofta få svar direkt på din låneansökan och ett lån som beviljats betalas ut inom 3–5 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 1.5/5. Re:members kundservice kan nås via telefon (ej mejl) under mån–fre 09.00–18.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Remember Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.4/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess2.5/5
Kundservice1.5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Re:members privatlån är ganska bra och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Vad som är positivt är att lånet har en låg frånränta på 4,95 %, en relativt låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 7,95 % samt 0 kr i aviavgift vid återbetalning via autogiro eller e-faktura.

Två negativa aspekter av lånekostnaden för Re:members lån är att lånet har en hög maxränta på 20,85 % och en uppläggningsavgift på 395 kr. Om du har en låg kreditvärdighet och ansöker om Re:members lån är det risk för att du beviljas deras lån till en hög ränta och därigenom får ett dyrt lån. Omvänt gäller för dig som ansöker om deras lån och har en hög kreditvärdighet.

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Re:member, återbetalas över 10 år till nominell ränta på 7,95 % och med en uppläggningsavgift på 395 kr har Re:members privatlån en effektiv ränta på 8,34 %. Det är bra. Det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån som Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Re:members privatlån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det är enklare att bli beviljad Re:members privatlån än många andra privatlån. Du kan beviljas deras lån om du saknar en fast anställning (om du har en regelbunden inkomst). Re:members privatlån kan också beviljas till dig som har betalningsanmärkningar eller en låg inkomst (ner till deras maxgräns på 10 000 kr/mån).

Vad som är en nackdel med bevijlandegraden för Re:members lån är att du inte kan beviljas deras lån med lösenkrav. När ett lån beviljas med lösenkrav (och hela eller delar av lånet används till att lösa befintliga lån) blir det säkrare för långivaren att låna dig pengar. Det resulterar ofta i att du kan beviljas bättre villkor på deras lån än annars.

Låneprocess: Mediokert, 2.5/5

review-star-full review-star-full review-star-half review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Re:members privatlån är medioker. De ges i denna kategori betyget 2,5 av 5. Vad som är positivt med låneprocessen för Re:members lån är att du ofta kan få svar direkt på skärmen om du blivit beviljad eller inte. Du kan dessutom ansöka om Re:members lån via låneförmedlare och därigenom ha en chans att jämföra deras villkor med villkoren för andra privatlån.

En nackdel med Re:members låneprocess är att det tar relativt lång tid för Re:member att betala ut deras lån. Från det att du har beviljats tar det minst 3–5 dagar innan du kan ha pengarna på ditt konto. Det är en lite längre tid än vad det ofta tar för andra långivare att betala ut sina privatlån.

Kundservice: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att Re:members kundservice är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Re:members kundservice finns tillgänglig, endast via telefon, mån–fre mellan klockan 09.00 och 18.00.

Tyvärr har Re:member varken en mejladress eller livechatt på sin hemsida. De har inte heller öppet under lördagar eller söndagar. Om du söker en långivare med hög tillgänglighet finns det flera andra långivare som kan passa dig bättre än Re:member.

Vem är Re:members privatlån bäst för?

Re:members privatlån kan passa bra både för låntagare med låg och hög kreditvärdighet. Om du har hög kreditvärdighet har du möjlighet att bli beviljad deras lån till en låg ränta (de har frånränta på 4,95 %). Om du har låg kreditvärdighet och nekats lån hos andra långviare kan du fortfarande bli beviljad Re:memebers lån. Det gäller även om du till exempel saknar fast anställning, har betalningsanmärkningar eller låg inkomst.

Omständigheter när Re:members privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det kan passa bra att låna från Re:member:

 • Om du vill samla alla dina lån och krediter på ett ställe. Genom att samla dina befintliga skulder med hög ränta på ett ställe med lägre ränta kan du sänka din månadskostnad. Re:member erbjuder samlingslån på ett maxbelopp upp till 500 000 kr, med lång återbetalningstid på 15 år och möjligheten att inkludera en medsökande. Se: Samla alla dina lån och krediter på ett ställe.
 • Om du vill ansöka om privatlån trots anmärkning. Re:member har inga specifika regler för hur gammal en betalningsanmärkning får vara, antal eller typ. De gör istället en sammantagen bedömning av din betalningsförmåga utifrån en kreditupplysning hos UC. Om du har en helt ny betalningsanmärkning i samband med din låneansökan är risken för att du ska få avslag på din låneansökan relativt hög. Se: Ta privatlån trots anmärkningar.
 • Om du vill ansöka om ett litet privatlån. Re:members privatlån ges på ett lägsta lånebelopp på 10 000 kr. Det är ett lägre lägsta belopp än vad många andra långivare har för sina privatlån. Se: Ansök om ett litet privatlån.
 • Om du vill ansöka om privatlån trots låg kreditvärdighet. Du kan beviljas Re:members privatlån trots låg kreditvärdighet till följd av till exempel en betalningsanmärkning eller låg inkomst.
 • Om du vill ta ett lån utan säkerhet. Du kan använda pengarna från Re:members privatlån till vad du vill. Det är vanligt att låntagare använder lån utan säkerhet till att samla lån och krediter, till renoveringar eller handpenning.

Vem är Re:members privatlån dåligt för?

Re:members privatlån är dåligt för dig som har mycket hög kreditvärdighet och söker ett så billigt privatlån som möjligt. Deras privatlån har en uppläggningsavgift på 395 kr och en representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 7,95 %. Även om det är en förhållandevis låg representativ ränta och låg uppläggningsavgift finns det andra privatlån som är billigare.

Alternativ om Re:members privatlån inte passar dig

Förslag på alternativ om Re:members privatlån inte är rätt för dig:

 • Moanks privatlån: lån utan säkerhet med en låg ränta och ett högt maxbelopp. Moank erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 25 000600 000 kr med en ränta på 3,9–14,95 %. Moanks lån passar bra för dig som vill ta ett stort privatlån till en låg ränta.
 • Ellos privatlån: lån utan säkerhet med ett ovanligt lågt lägsta belopp. Ellos erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 2 000400 000 kr med en ränta på 6–26 %. Ellos privatlån passar bra för dig som vill ta ett mycket litet privatlån.

Fördelar med lån från Re:member

De viktigaste fördelarna med privatlån från Re:member är:

 • Du kan ansöka om deras lån och få svar direkt på skärmen. Det är en fördel för dig som inte vill behöva vänta på att få svar på din låneansökan. Se: Ta lån och få svar direkt på skärmen.
 • Du kan beviljas deras lån med en låg ränta. Det är främst en fördel för dig som har hög kreditvärdighet och har möjlighet att beviljas deras lån med låg ränta (från 4,95 %).
 • Du kan beviljas deras lån med en låg inkomst. Re:member har ett lägsta inkomstkrav på 10 000 kr i månade Det är ett lägre krav på inkomst än vad de flesta andra långivare har för sina privatlån. Se: Ta lån med låg inkomst.
 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det är enklare att bli beviljad Re:members privatlån är många andra privatlån. Det är en fördel för dig som till exempel har en timanställning, betalningsanmärkning eller en låg månadsinkomst. Se: Lån med hög beviljandegrad.
 • Deras lån kan förlängas. Det är en fördel för dig som vill ha en möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga lånets löptid. Du kan förlänga ditt lån hos Re:member utan att det medför en kostnad. Se: Ta lån som kan förlängas.
 • Deras lån har en lång återbetalningstid. Det är en fördel för dig som vill kunna återbetala ditt lån med en låg månadskostnad. Se: Ta lån med en lång återbetalningstid.

Nackdelar med lån från Re:member

De största nackdelarna med privatlån från Re:member är:

 • Du kan inte ansöka om deras privatlån utan BankID. Det är en nackdel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om privatlån utan BankID.
 • Deras lån är inte utan en uppläggningsavgift. Re:member har en uppläggningsavgift på 395 kr för sitt privatlån. Även om det inte är en ovanligt hög uppläggningsavgift är det trots allt en ytterligare kostnad (utöver ränta) du betalar för deras lån. Se: Ta lån utan en uppläggningsavgift.
 • Deras lån har en hög maxränta på 20,85 %. Det är en nackdel för dig som har låg kreditvärdighet och ansöker om deras lån. Ju lägre kreditvärdighet du har vid din låneansökan, desto större risk är det att du beviljas deras lån till en hög ränta (och får ett dyrt lån).

Jämför Re:members lån med andra privatlån

Tabell 2: Re:member i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Remember Privatlån Remember Privatlån 10 000-500 000 kr 4,95-20,85 % 1 år-15 år
3.4/5
SevenDay Bank Privatlån SevenDay Bank Privatlån 10 000-500 000 kr 3,45-13,95 % 1 år-12 år
3,8/5
Nordax Privatlån Nordax Privatlån 15 000-600 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-20 år
3/5

Vad särskiljer Re:members privatlån från andra?

Det som särskiljer Re:members lån från andra privatlån är att deras lån är ovanligt enkelt att bli beviljad. Du kan bli beviljad Re:members privatlån även om du saknar fast anställning, har betalningsanmärkningar eller har en låg inkomst (på minst 10 000 kr i månaden).

De flesta andra långivare accepterar inte en annan anställningsform än en tillsvidareanställning; att du har betalningsanmärkning eller en månadsinkomst under 15 000 kr.

Re:memebers privatlån vs SevenDay Banks privatlån

Precis som Re:members privatlån erbjuder SevenDay Bank ett privatlån utan säkerhet. De båda lånen har likadant lånespann. SevenDay Banks privatlån ges med lånebelopp på 10 000500 000 kr och Re:members privatlån ges med lånebelopp på 10 000500 000 kr.

SevenDay Banks lån har en lägre frånränta och maxränta än Re:members lån, på 3,45–13,95 %. Re:members lån har en frånränta och maxränta på 4,95–20,85 %.

Det är enklare att bli beviljad Re:members lån än SevenDay Banks privatlån. Du kan beviljas Re:members lån även om du saknar en fast anställning och har betalningsanmärkningar. Du kan inte beviljas SevenDay Banks privatlån om du saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar.

Re:members privatlån vs Nordax privatlån

Både Re:member och Nordax erbjuder privatlån utan säkerhet. Nordax lån ges på ett högre lägsta- och maxbelopp än Re:members lån, på 15 000600 000 kr. Re:members privatlån ges på lånebelopp på 10 000500 000 kr.

De båda privatlånen har ungefär samma räntespann. Nordax privatlån har ett räntespann på 5,9–19,9 % och Re:members lån har ett räntespann på 4,95–20,85 %. Båda lånen har en uppläggningsavgift utöver räntan. Nordax har en uppläggningsavgift på 400 kr och Re:member har en uppläggningsavgift på 395 kr.

Om du ansöker om privatlån hos Nordax får du vänta upp till 1 dygn för att få svar på din låneansökan. Om du ansöker om privatlån hos Re:member får du ofta svar direkt på skärmen om du beviljas. Läs recension av Nordax privatlån.

Ansök om Re:members privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Re:members privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras villkor med andra långivares. På så sätt ökar du chansen att bli beviljad en låg ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Re:members privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Re:member kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de bedömer passar din situation och ditt ansökta lån.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Re:members lån online

Re:member erbjuder ett populärt privatlån som har erbjudits konsumenter sedan ett antal år tillbaka. Bolaget bakom Re:member är Entercard Group AB, med säte i Stockholm. På Trustpilot har det fått ett ovanligt högt betyg på 4,6 av 5, antalet recensioner är dock relativt lågt. Att antalet recensioner är lågt medför att det är svårt att säga om betyget är representativt för genomsnittskundens intryck av Re:member.

Vad ett antal kunder främst lyft fram som positivt med Re:members privatlån är att de anser att de haft en hjälpsam, snabb och tillmötesgående kundservice. Recensenterna anser att de fått den hjälp de behövt, på ett professionellt och förtroendegivande sätt.

Vad några kunder lyft fram som negativt med Re:members privatlån är att deras personal varit okunnig och behövt bolla frågor mellan varandra. Andra recensenter menar på att deras kreditkort inte fungerat som utlovat, till exempel vad gäller kortets cashback.

Krav för Re:members privatlån

Re:members grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 18 år gammal
 • ha en regelbunden månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • ej ha en aktiv (helt ny) betalningsanmärkning (äldre betalningsanmärkningar går bra)
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ha ett svenskt bankkontonummer
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Re:members krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du ändå inte automatiskt beviljad, utan genomgår först en sedvanlig kreditprövning där ett kreditbeslut sedan fattas av Re:member.

Innan du ansöker om Re:members privatlån

Innan du ansöker om privatlån hos Re:member bör du beakta detta:

 • Re:members grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Re:members grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Re:members privatlån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Re:members privatlån tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en acceptabel månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se att du verkligen har råd med den månadskostnad som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har en hög kreditvärdighet finns det andra långivare som erbjuder lån med lägre ränta och avgifter än Re:members privatlån. Det innebär då ett billigare privatlån, vilket över tid kan spara dig mycket pengar.

Hur du ansöker om Re:members privatlån

Så gör du för att ansöka om Re:members privatlån:

 1. Gå till Re:members ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du önskar låna och löptid för lånet.

 3. Fyll i dina personuppgifter.

 4. Identifiera dig med BankID.

 5. Invänta lånebesked som ofta kommer direkt på skärmen.

 6. Om du beviljas lån skriver du under skuldebrevet med ditt BankID.

 7. Invänta utbetalningen av lånet (sker inom 3–5 bankdagar).

Precis som hos de flesta andra långivare är det enkelt och smidigt att ansöka om privatlån hos Re:member. Själva ansökningsprocessen tar endast några minuter. Om Re:member inte behöver uppgifter för att komplettera din låneansökan får du svar på om du beviljas direkt på skärmen.

Så har vi betygsatt Re:members privatlån

För vår recension av Re:members privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Re:members privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Re:members privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de kan bevilja lån till låntagare med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Re:members process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Re:members låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Re:member för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar av Re:member?

Ja, det är säkert att låna pengar av Re:member. Det bolag som står bakom varumärket Re:member heter Entercard. Entercard är ett samägt bolag av Swedbank och den brittiska banken Barclays Bank. Re:member har tillstånd av Finansinspektionen för att få låna ut pengar i Sverige, samt står under tillsyn av Finansinspektionen.

Hur lång tid tar det för Re:member att betala ut deras lån?

Det tar cirka 3–5 dagar för Re:member att betala ut ett lån som de beviljat. När du ansöker om privatlån hos Re:member får du däremot ofta svar direkt på skärmen (om din låneansökan inte behöver kompletteras med till exempel ett lönebesked). Låneas slutsats är att Re:member har ungefär samma låneprocess som andra långivare som erbjuder privatlån.

Påverkar en ansökan hos Re:member min kreditvärdighet?

Ja, du påverkar din kreditvärdighet negativt hos UC både när du ansöker om Re:members privatlån och om du beviljas deras lån. Anledningen till det är att de använder UC som kreditupplysningsföretag och att de rapporterar beviljade lån vidare till UC:s skuldregister.

Ju fler kreditupplysningar och rapporterade lån du har hos UC, desto mer påverkar du din kreditvärdighet hos UC (UC-score) negativt.

Har Re:member en mobilapp jag kan hantera mitt lån i?

Ja, Re:member har en mobilapp som du kan hantera ditt lån i. Med hjälp av deras app kan du till exempel ha koll på ditt saldo, kategorisera och gruppera dina transaktioner, ansöka om en högre kredit och betala fakturor. Användare har betygsatt deras app med betyget 4,6 av 5 möjliga.

Detaljerad information om Remember Privatlån

Information om Remember Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Oftast direkt, annars inom 24 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
4.7 / 5 Trust pilot score 4.7 / 5
(464 omdömen)
Krav hos Remember Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
Huruvida du beviljas Remember privatlån beror helt på UC, inte antal betalningsanmärkningar eller ålder på dessa.
Ålderskrav
Minst 18 år
Inkomstkrav
10 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Remember privatlån måste du ha någon typ av anställning.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Remember Privatlån
Ränta
4,95 - 20,85 %
Effektiv ränta
8,34 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
395 kr
Aviavgift
0 - 29 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Remember Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 7,95 % nominell ränta, 395 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 211 kr och effektiv ränta på 8,34 %. Totalt att betala blir 145 671 kr.