Sidan innehåller annonser

Marginalen Bank privatlån: Recension 2024

Marginalen Banks privatlån har ett brett räntespann och passar därigenom bra för låntagare med låg likväl som hög kreditvärdighet. Om du söker ett privatlån med tillgänglig kundservice och hög beviljandegrad kan Marginalen Banks privatlån vara ett utmärkt alternativ för dig.

Även om Marginalen Bank har en hög beviljandegrad för deras lån beviljar de inte alla. Om du till exempel saknar en fast anställning eller har betalningsanmärkningar finns det flera andra privatlån som är enklare att bli beviljad än Marginalen Banks privatlån.

Läs hela recensionen

Marginalen Bank Privatlån
 • Lånebelopp: 25 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 4,95 - 19,32 %Fördel
 • Löptid: 2 - 15 år Fördel
Läs mer eller ansök på Marginalen.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Marginalen Bank Privatlån: Ganska bra, 3.7/5

Lånea anser att Marginalen Banks privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,7 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Marginalen Bank är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 3.5/5. Marginalen Banks privatlån är ett förhållandevis billigt privatlån. Deras lån har en låg frånränta, en låg månatlig aviavgift och saknar uppläggningsavgift.
 • Beviljandegrad: betyg 4.5/5. Marginalen Banks privatlån är relativt enkelt att bli beviljad så länge du har en fast anställning och saknar betalningsanmärkningar.
 • Låneprocess: betyg 3/5. Marginalen Bank har en smidig låneprocess. När du ansöker om deras lån får du ofta svar direkt på skärmen om du beviljas. Ett lån som beviljats betalas i regel ut inom 2–5 bankdagar.
 • Kundservice: betyg 4.5/5. Marginalen Banks har en bra kundservice. De finns tillgängliga via telefon och mejl under vardagar mellan 08.00–20.00, samt lör-sön mellan 09.00–17.00.

Gå till: Metod för betygsättning

Omdöme av Marginalen Bank Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.7/5
Lånekostnad3.5/5
Beviljandegrad4.5/5
Låneprocess3/5
Kundservice4.5/5

Lånekostnad: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att lånekostnaden för Marginalen Banks lån är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Marginalen banks privatlån är förhållandevis billigt. Deras lån har en låg frånränta på 4,95 och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,29 %. En annan positiv aspekt av lånekostnaden för Marginalen Banks privatlån är att de har 0 kr i uppläggningsavgift och endast 10 kr i månatlig aviavgift. Om du söker ett privatlån med låg lånekostnad kan Marginalen Banks lån vara ett utmärkt val för dig.

Tyvärr har Marginalen Banks privatlån en hög maxränta på 19,32 %. Om du har en låg kreditvärdighet och ansöker om deras lån är det risk att du blir erbjuden lån till en hög ränta (och därigenom får ett dyrt lån).

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Marginalen Bank, återbetalas över 10 år till nominell ränta på 6,29 % och en aviavgift på 10 kr har Marginalen Banks privatlån en effektiv ränta på 6,68 %. Det är bra, eftersom det är betydligt lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att beviljandegraden för Marginalen Banks privatlån är bra och lånet ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Det kan vara enklare att bli beviljad Marginalen Banks lån än andra privatlån. Två positiva aspekter av beviljandegraden hos Marginalen Banks privatlån är att lånet kan beviljas med lösenkrav och du kan ansöka om lånet via en låneförmedlare.

Vad som är en nackdel med beviljandegraden för Marginalen Banks privatlån är att du måste ha en fast anställning eller pension för att kunna beviljas deras lån. De godkänner inte heller att du har betalningsanmärkningar (oavsett typ eller hur gamla de är).

Låneprocess: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Lånea anser att låneprocessen hos Marginalen Bank är medioker och lånet ges i denna kategori betyget 3 av 5. Marginalen Bank har en förhållandevis smidig låneprocess för deras lån. Du kan ansöka om lånet utan BankID och du får ofta svar direkt på skärmen om du beviljas.

Tyvärr har Marginalen Bank en relativt lång utbetalningstid för deras lån. Ett lån som har beviljats betalas i normala fall ut inom 2–5 bankdagar. Det är mer tid än vad det tar för många andra långivare att betala ut deras privatlån.

Kundservice: Bra, 4.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half

Lånea anser att Marginalen Banks kundservice är bra och de ges i denna kategori betyget 4,5 av 5. Marginalen Bank har generösa öppettider under vardagar mellan 08.00–20.00. De har dessutom öppet under lördagar samt söndagar mellan 09.00–17.00. Få andra långivare som erbjuder privatlån har öppet på helger. Det går snabbt att nå Marginalen Bank via mejl, telefon eller i sociala medier. De erbjuder dessutom en mobilapp som du enkelt kan hantera ditt lån i.

Vad som är en nackdel med Marginalen Banks kundservice är att de inte har en livechatt på deras hemsida. Med tanke på att de har en hög tillgänglighet i övrigt, anser vi på Lånea att det inte spelar någon större roll.

Vem är Marginalen Banks privatlån bäst för?

Marginalen Banks privatlån är bäst för dig som har en hög kreditvärdighet och söker ett billigt privatlån. Deras lån har en relativt låg frånränta på 4,95 % och en låg representativ ränta (den ränta en stor del av deras kunder har) på 6,29 %. Lånet saknar dessutom en uppläggningsavgift.

Eftersom Marginalen Bank har en hög beviljandegrad för deras lån kan lånet även vara bra för dig som har en låg inkomst och söker ett privatlån som är enkelt att bli beviljad.

Omständigheter när Marginalen Banks privatlån passar bra

Dessa är några omständigheter när det passar bra att låna från Marginalen Bank:

 • Om du vill samla alla dina lån. Marginalen Bank erbjuder lån med lösenkrav. Ett lösenkrav är ett krav på att hela eller delar av ett lån ska användas till att lösa befintliga lån. Om ett lån har lösenkrav blir det tryggare för långivaren att bevilja dig lånet. Det resulterar ofta i att det är enklare att bli beviljad ett samlingslån hos Marginalen Bank än hos en annan långivare som inte erbjuder lån med lösenkrav. Se: Samla alla dina lån.
 • Om du vill ansöka om privatlån trots en låg kreditvärdighet. Marginalen Bank har en hög beviljandegrad för deras lån. Så länge du har en fast anställning eller pension och saknar betalningsanmärkningar är det enkelt att beviljas deras privatlån. Se: Ta privatlån trots en låg kreditvärdighet.
 • Om du vill ansöka om ett banklån. Marginalen Bank erbjuder ett lån utan säkerhet, med hög beviljandegrad och ett brett räntespann. Om du vill ta ett banklån för till exempel en handpenning, köp av en bil eller till en renovering kan Marginalen Banks privatlån vara ett bra alternativ för dig.

Vem är Marginalen Banks privatlån dåligt för?

Marginalen Banks privatlån är dåligt för dig som söker ett privatlån med snabb utbetalning. Det tar 2–5 dagar för Marginalen Bank att betala ut ett beviljat lån och du har pengarna på ditt konto. Det är en längre utbetalningstid än vad många andra långivare har för deras privatlån.

Alternativ om Marginalen Banks lån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Marginalen Banks lån inte är rätt för dig:

 • Moanks privatlån: lån utan säkerhet med låg ränta och ett högt maxbelopp. Moank erbjuder ett privatlån med lånebelopp på 25 000600 000 kr med en ränta på 3,9–14,95 %. Deras lån passar bra för dig som söker ett stort och billigt privatlån.
 • MoneyGos privatlån: lån utan säkerhet på ett lågt lånebelopp och med en snabb ansökningsprocess. MoneyGo erbjuder ett privatlån på lånebelopp mellan 5 000200 000 kr med en ränta på 5,8–18,6 %. MoneyGos privatlån passar bra för dig som vill ansöka om ett litet lån och få svar direkt på skärmen.

Fördelar med lån från Marginalen Bank

De viktigaste fördelarna med privatlån från Marginalen Bank är:

 • Deras lån har en låg frånränta. Marginalen bank har en förhållandevis låg frånränta för deras privatlån på 4,95 %. Om du har en god kreditvärdighet och ansöker om lån hos Marginalen Bank har du möjlighet att beviljas ett billigt privatlån. Se: Ta lån till låg ränta.
 • Du kan ansöka om deras lån utan BankID. Det är en fördel för dig som inte har ett BankID och vill ansöka om deras privatlån online eller genom att ringa dem. Se: Ansöka om lån utan BankID.
 • Deras lån har en hög beviljandegrad. Det är enklare att bli beviljad Marginalen Banks lån än många andra privatlån. Du kan till exempel beviljas deras lån om du har en låg inkomst. Se: Ta lån med en hög beviljandegrad.
 • Du kan ansöka om deras lån med en medsökande. Det är en fördel för dig som vill ansöka om deras lån på ett högt belopp och dig som har svårt att beviljas lån på egen hand. Se: Ta lån med en medsökande.
 • Deras lån är utan uppläggningsavgift. Det är en fördel för dig som söker ett privatlån med så låg lånekostnad som möjligt. Se: Lån utan uppläggningsavgift.
 • Deras privatlån har en lång återbetalningstid. Marginalen Bank har en återbetalningstid på 180 månader. Det är ovanligt långt för att vara ett privatlån. Att ta ett lån med lång återbetalningstid är en fördel för dig som hellre vill ha en låg månadskostnad under lång tid framför att betala av ett lån så fort som möjligt med hög månadskostnad.

Nackdelar med lån från Marginalen Bank

De största nackdelarna med privatlån från Marginalen Banks är:

 • Du kan inte ansöka om deras lån med betalningsanmärkningar. Det gäller oavsett vilket antal du har, typ eller hur gamla de är. Se: Lån med betalningsanmärkningar.
 • Deras lån går inte att förlänga. Du kan endast förlänga löptiden för ditt lån hos Marginalen Bank om du samtidigt utökar ditt lån. Det är en nackdel för dig som vill ha en möjlighet att sänka månadskostnaden för ditt lån genom att förlänga dess löptid. Se: Lån som går att förlänga.
 • Det går inte att beviljas deras lån utan en fast anställning. Det är en nackdel för dig som till exempel har ett vikariat, en projektanställning eller en timanställning. Se: Beviljas lån utan en fast anställning.

Jämför Marginalen Banks lån med andra privatlån

Tabell 2: Marginalen Bank i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Marginalen Bank Privatlån Marginalen Bank Privatlån 25 000-500 000 kr 4,95-19,32 % 2 år-15 år
3,6/5
DNB Privatlån DNB Privatlån 20 000-350 000 kr 4,4-10,7 % 2 år-15 år
3.6/5
Resurs Bank Privatlån Resurs Bank Privatlån 10 000-500 000 kr 5,95-15,15 % 1 år-15 år
3.6/5

Vad särskiljer Marginalen Banks privatlån från andra?

Vad som särskiljer Marginalen Banks lån från andra privatlån är att det har en ovanligt hög beviljandegrad. Deras lån har till exempel ett brett räntespann på 4,95–19,32 %. Det kan därigenom beviljas till både låntagare med en låg eller hög kreditvärdighet. Låga räntor erbjuds i regel till låntagare med hög kreditvärdighet, och höga räntor till låntagare med låg kreditvärdighet.

Till skillnad från de flesta andra privatlån saknar Marginalen Banks privatlån även en uppläggningsavgift. Lånet har dessutom en ovanligt låg månatlig aviavgift på 10 kr. Det finns dock flera långivare som saknar aviavgift helt och hållet.

Marginalen Banks privatlån vs DNB:s privatlån

Precis som Marginalen Banks privatlån erbjuder DNB ett privatlån utan säkerhet. DNB:s lån erbjuds på lägre lånebelopp än vad lån hos Marginalen Bank gör. Hos DNB går det att ansöka om privatlån på 20 000350 000 kr.  Marginalen Banks lån erbjuds på belopp mellan 25 000500 000 kr.

DNB:s lån har däremot en lägre ränta än vad Marginalen Banks lån har. DNB:s privatlån har en ränta på 4,4–10,7 %. Marginalen Banks lån har en ränta på 4,95–19,32 %.

DNB:s lån har en uppläggningsavgift på 395 kr. Marginalen Bank har ingen uppläggningsavgift för deras lån. Du kan inte ansökan om ett lån hos DNB utan BankID, vilket du kan göra hos Marginalen Bank. Marginalen Bank har inga betalningsfria månader per år. DNB erbjuder två betalningsfria månader per år för deras lån.

Marginalen Banks privatlån vs Resurs Banks privatlån

Både Marginalen Bank och Resurs Bank erbjuder ett privatlån utan säkerhet. Resurs Bank erbjuder lån på belopp mellan 10 000500 000 kr. Marginalen Banks lån ges ut på ungefär samma lånebelopp, mellan 25 000500 000 kr.

Resurs Banks privatlån har en högre frånränta på 5,95 % än Marginalen Banks lån som har en frånränta på 4,95 %. Resurs Banks lån har däremot en lägre lägre maxränta på 15,15 % än Marginalen Banks lån som har en maxränta på 19,32 %.

Du kan beviljas lån hos Resurs Bank även om du saknar en fast anställning. Du kan inte beviljas lån hos Marginalen Bank om du inte har en tillsvidareanställning eller inkomst från pension. Resurs Bank har en uppläggningsavgift för deras lån på 399 kr. Marginalen bank har ingen uppläggningsavgift för deras lån.

Ansök om Marginalen Banks lån via låneförmedlare

Ansöker du om Marginalen Banks privatlån via en låneförmedlare kan du jämför deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor (såsom en låg ränta), ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Marginalen Banks privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Marginalen Bank kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Vilken låneförmedlare är bäst?

Kundomdömen av Marginalen Banks lån online

Marginalen Bank AB är en populär bank som har funnits sedan år 2010. De har fått ett flertal recensioner online. Dessa omdömen berör dock främst bolaget Marginalen Bank som helhet och inte specifikt deras privatlån (de erbjuder ett flertal olika tjänster). Hos Trustpilot har Marginalen Bank AB givits betyget 3,5 av 5.

De positiva omdömen Marginalen Bank har fått handlar till stor del om att Marginalens kundtjänst uppfattats som hjälpsamma, tillgängliga och flexibla. Speciellt när det kommer till vägledning i frågor som gäller bolån har personalen på Marginalen Bank fått ett högt betyg.

De negativa omdömen Marginalen Bank har fått på Trustpilot handlar till stor del om att det varit svårt att nå dem via telefon. Det finns dessutom flera negativa recensioner som tar upp att Marginalen haft en felaktigt beräknad ränta på deras hemsida och att hemsidan varit svårnavigerad.

Krav för Marginalen Banks privatlån

Marginalen Banks grundkrav för privatlån är att du ska:

 • vara minst 20 år gammal
 • ha en fast månadsinkomst på minst 16 667 kr från arbete eller pension
 • vara folkbokförd i Sverige
 • ej ha några betalningsanmärkningar
 • ej ha några skulder hos Kronofogden.

Om du inte uppfyller Marginalen Banks krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Marginalen Bank.

Innan du ansöker om Marginalen Banks privatlån

Innan du ansöker hos Marginalen Banks privatlån bör du beakta detta:

 • Marginalen Banks grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Marginalen Banks grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Marginalen Banks lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna pengar snabbt och enkelt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Marginalen Bank tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, definitivt göra det. Att ta lån med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilken ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet, till följd av till exempel betalningsanmärkningar, finns det andra lån som du kommer ha större chans att beviljas än Marginalen Banks privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Marginalen Banks privatlån

Så gör du för att ansöka om Marginalen Banks privatlån:

 1. Gå till Marginalen Banks ansökningsformulär.

 2. Ange hur mycket du vill låna och till vilken löptid.

 3. Ange syftet med ditt lån (krav enligt penningtvättslagen).

 4. Fyll i dina personuppgifter (samt eventuellt din medsökandes personuppgifter).

 5. Legitimera dig med BankID.

 6. Lämna in din låneansökan och invänta lånebesked (som ofta syns direkt på skärmen).

 7. Om du beviljas lån signerar du låneavtalet med BankID.

 8. Invänta utbetalning av lånet (som sker inom 2–5 bankdagar).

Marginalen Bank har en enkel ansökningsprocess online. Det tar några minuter att fylla i ansökningen och du kan ofta få ett lånebesked snart därefter.

Så har vi betygsatt Marginalen Banks privatlån

För vår recension av Marginalen Banks privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 datapunkter relaterat till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Marginalen Banks privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Marginalen Banks privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav eller om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till [Marginalen Banks process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Marginalen Banks låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Marginalen Bank för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Går det att utöka mitt lån hos Marginalen Bank?

Ja, du kan utöka ditt lån hos Marginalen Bank. Det gör du genom att ansöka om att utöka lånet i deras internetbank, via deras mobilapp eller genom att ringa deras kundtjänst. När du ansöker om att utöka ditt lån hos Marginalen Bank görs en ny kreditupplysning.

När du utökar ett privatlån hos Marginalen kan din ränta komma att ändras (stiga eller sjunka). Vad som avgör om din ränta ändras beror på hur din ekonomiska situation ser ut i dagsläget.

Kan jag förlänga mitt lån hos Marginalen Bank?

Nej, du kan inte förlänga ditt lån hos Marginalen Bank om du inte samtidigt utökar lånet. Du kan maximalt utöka ditt lån så att det uppgår till 500 000 kr. Som mest går det att förlänga ett privatlån hos Marginalen Bank till en återbetalningstid på 180 månader.

Kostar det något att lösa Marginalen Banks lån i förtid?

Nej, du betalar ingen kostnad om du vill lösa ditt lån hos Marginalen Bank i förtid. Du betalar inte heller en ränteskillnadsersättning om du väljer att göra en extrainbetalning någon gång under ditt låns återstående löptid.

Vilka olika tjänster erbjuder Marginalen Bank utöver privatlån?

Marginalen Bank erbjuder ett flertal olika tjänster utöver privatlån. De erbjuder sparande, bolån och kreditkort. Därutöver erbjuder de även en olycksfallsförsäkring, en låneskyddsförsäkring och ett betalskydd.

Detaljerad information om Marginalen Bank Privatlån

Information om Marginalen Bank Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
2.9 / 5 Trust pilot score 2.9 / 5
(312 omdömen)
Krav hos Marginalen Bank Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras
×
-
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
16 667 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att låna hos Marginalen behöver du inkomst från en anställning eller pension.
Lån utan Bank-ID
Ja
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Marginalen Bank Privatlån
Ränta
4,95 - 19,32 %
Effektiv ränta
6,68 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med låneperiod 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
10 - 29 kr
Betalningsfria månader
Erbjuds ej
Ansökan hos Marginalen Bank Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,29 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 10 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 125 kr och effektiv ränta på 6,68 %. Totalt att betala blir 136 180 kr.