Sidan innehåller annonser

Coop Privatlån: Recension 2024

Coops privatlån är bäst för dig med medel till hög kreditvärdighet som söker ett privatlån med låg ränta utan tillkommande avgifter. Det beror på att Coops lån har en låg frånränta på 4,45 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,05 % och kan beviljas utan avgifter.

Det finns dock vissa andra privatlån med lägre ränta och lånekostnad än Coops privatlån. Om du söker det privatlån med absolut lägst ränta, om du saknar en fast inkomst eller om du har betalningsanmärkningar kan du behöva se över andra lån än Coops. Ett alternativ är också att ansöka om Coops lån via en låneförmedlare. Coop har alltså inte det bästa privatlånet i något avseende.

Läs hela recensionen

Coop Privatlån
 • Lånebelopp: 15 000 - 500 000 krFördel
 • Ränta: 4,45 - 14,95 %Fördel
 • Löptid: 2 - 12 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Coop.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Coop Privatlån: Ganska bra, 3.8/5

Lånea anser att Coops privatlån allt sammantaget är ganska bra och lånet ges betyget 3,8 av 5. Det är högre än 3,35, vilket är Låneas genomsnittliga betyg av de privatlån vi recenserat.

Vårt omdöme av privatlån från Coop är en sammanvägning av kategorierna:

 • Lånekostnad: betyg 5/5. Coop erbjuder ett förmånligt privatlån till låg lånekostnad. Både frånräntan på 4,45 % och den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) på 6,05 % är låga jämfört med andra privatlån.
 • Beviljandegrad: betyg 1.5/5. Coops privatlån har låg beviljandegrad. Du kan endast beviljas lånet med fast anställning, inkomst från pension eller två års arbete som egenföretagare. Du ska även ha en månadsinkomst på minst 20 000 kr.
 • Låneprocess: betyg 5/5. Coop har en ovanligt snabb låneprocess och kan alltid ge svar på signerade låneansökningar direkt.
 • Kundservice: betyg 3.5/5. Coop har en ganska bra kundservice som är tillgänglig via telefon och mejl under alla vardagar från 09:00 till 17:00.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Coop.se

Omdöme av Coop Privatlån: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 3.8/5
Lånekostnad5/5
Beviljandegrad1.5/5
Låneprocess5/5
Kundservice3.5/5

Lånekostnad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att lånekostnaden för Coops privatlån är enastående och lånet ges i denna kategori betyget 5 av 5. Coop erbjuder en låg fränränta på 4,45 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,05 % och en relativt låg maxränta på 14,95 %. En positiv del med Coops privatlån är du kan sänka din ränta med 1 procentenhet om du är Coop-medlem. Lånet kan även beviljas utan avgifter vilket är positivt.

En av få negativa aspekter med Coops lånekostnad är att det tillkommer en aviavgift om du väljer att bli aviserad via pappersavi eller e-faktura. Både avgiften för pappersavi på 35 kr per månad, och avgiften för e-faktura på 35 kr per månad kan bidra till att din totala kostnad för lånet blir högre än om du betalar via autogiro (0 kr).

I ett scenario där 100 000 kr lånas hos Coop och återbetalas över 10 år till nominell ränta 6,05 % har privatlånet en effektiv ränta på 6,22 %. Det är bra, eftersom det är lägre än medianen på 10,5 % effektiv ränta för alla privatlån Lånea recenserat (under samma förutsättningar).

Beviljandegrad: Ganska dåligt, 1.5/5

review-star-full review-star-half review-star review-star review-star

Lånea anser att beviljandegraden för Coops privatlån är ganska dålig och lånet ges i denna kategori betyget 1,5 av 5. Coops privatlån har relativt låg beviljandegrad. En positiv aspekt är att de kan bevilja lånebelopp upp till 500 000 kr. Det är bra för dig som vill låna pengar för att finansiera större inköp eller investeringar. Du kan även beviljas Coops privatlån som egenföretagare (du ska ha haft företaget i minst 2 år) vilket är positivt.

Coop har ett förhållandevis högt inkomstkrav för låntagare på 20 000 kr per månad vilket är negativt. En annan negativ aspekt är att lånet endast beviljas för låntagare med fast anställning, eget företag eller fast inkomst från pension. Det är en nackdel för dig som är deltidsanställd eller student. Ytterligare en nackdel är att om du har betalningsanmärkningar kan du inte heller bli beviljad som låntagare hos Coop.

Låneprocess: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Lånea anser att låneprocessen hos Coop är enastående och de ges i denna kategori betyget 5 av 5. Coop har en ovanligt smidig låneprocess och ger alltid svar på låneansökan direkt. Ansökningar via Coops hemsida är enkla och kan dessutom resultera i att du blir erbjuden en lägre ränta än annars. Något annat som är positivt är att Coop även kan ta emot låneansökningar via telefon vilket är bra för dig som inte kan ansöka online.

En negativ aspekt med Coops låneprocess är att ansökningar och utbetalningar inte hanteras under helger. Det betyder att ett lån som beviljas på en torsdag eller fredag inte kan betalas ut tills början av nästkommande vecka. Coop kan dessutom inte betala ut lånebelopp till ditt konto genom direktbetalningar.

Kundservice: Ganska bra, 3.5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-half review-star

Lånea anser att Coops kundservice är ganska bra och de ges i denna kategori betyget 3,5 av 5. Coop har en bra kundservice som är tillgänglig på vardagar från 09:00 till 17:00 via mejl och telefon. En positiv aspekt är att kundservicen också är tillgänglig via Coops egna app.

En nackdel med Coops kundservice är att den är stängd under helger. Om du behöver hjälp av Coop på en helgdag behöver du avvakta till nästkommande bankdag för återkoppling av kundservicen. Coops kundservice har dessutom inte en livechatt vilket är en nackdel. Att erbjuda livechattet är något många andra långivare med privatlån kan erbjuda via deras kundservice.

Vem är Coops privatlån bäst för?

Coops privatlån är bäst för dig som söker ett lån med låg lånekostnad utan tillkommande avgifter. Det beror på att Coops privatlån har en låg frånränta på 4,45 % och en låg representativ ränta på 6,05 %. Ansöker du via deras hemsida får du också 1 procentenhets ränterabatt och slopad uppläggningsavgift.

Omständigheter när Coops privatlån passar bra

Dessa är omständigheter när det passar bra att låna från Coop:

 • Du vill samla dina befintliga lån med ett samlingslån. Coops privatlån har en låg frånränta på 4,45 %, en relativt lång längsta återbetalningstid upp till 12 år och kan beviljas med medsökande. Den låga frånräntan och möjligheterna att låna till lång återbetalningstid samt med en medsökande gör Coops privatlån till ett utmärkt samlingslån.
 • Du vill minimera dina lånekostnader med ett billigt lån. Coops privatlån har en låg frånränta på 4,45 % och en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,05 %. Lånet är ett bra och billigt privatlån som dessutom beviljas utan tillkommande avgifter.
 • Du behöver låna ett relativt litet lånebelopp. Eftersom Coop erbjuder lån på lånebelopp från 15 000 kr är det ett bra lån för dig som vill låna ett relativt litet lånebelopp.
 • Du vill låna upp till 500 000 kr. Coops privatlån är utmärkt för dig som behöver låna pengar för att finansiera större inköp eller projekt. Det beror på att Coops privatlån kan bevilja lånebelopp upp till 500 000 kr.
Läs mer på Coop.se

Vem är Coops privatlån dåligt för?

Coops privatlån är dåligt för dig med låg kreditvärdighet som söker ett lån med hög beviljandegrad. Det beror på att Coops privatlån endast kan beviljas till låntagare med en taxerad inkomst på minst 20 000 kr per månad från arbete eller pension.

Du måste ha en fast inkomst för att beviljas privatlån hos Coop. Om du är student, deltidsanställd eller har betalningsanmärkning kan du inte beviljas lånet.

Alternativ om Coops privatlån inte passar dig

Förslag på andra alternativ om Coops privatlån inte är rätt för dig:

 • Resurs Bank privatlån: lån som kan beviljas utan krav på fast inkomst. Hos Resurs Bank kan du kan beviljas lånebelopp från 10 000 till 500 000 kr med en löptid från 1 år till 15 år. Resurs Bank erbjuder privatlån till en ränta mellan 5,95 och 15,15 % och har en representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 7,98 %.
 • Santander privatlån: lån som kan beviljas oavsett din anställningsform. Räntan hos Santander sträcker sig från 5,35 till 14,35 % och lånets representativa ränta (vanligast förekommande ränta) är 7,35 %. Santanders privatlån kan bevilja lånebelopp mellan 10 000 och 350 000 kr under en återbetalningsperiod från 2 år till 12 år.

Fördelar med lån från Coop

De viktigaste fördelarna med privatlån från Coop är:

 • Ett privatlån som i vanliga fall beviljas till låg ränta. Coops privatlån har en låg frånränta på 4,45 %, en låg representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,05 % och en låg maxränta på 14,95 %. Därmed är Coops privatlån ett bra privatlån som kan beviljas till låg ränta.
 • Du får alltid svar direkt på din låneansökan. Coops privatlån är utmärkt för dig som söker en snabb låneprocess. Det beror på att Coop alltid ger svar direkt på din låneansökan efter att den är signerad.
 • Du kan beviljas ett privatlån som pensionär. Coop har ingen maxålder för låntagare och godkänner inkomst från pension. Det är alltså ett bra privatlån att ta som pensionär.
 • Det går att lägga till medsökande på lånet. Du kan låna med en medsökande hos Coop vilket är bra för dig som har svårt att bli beviljad lån ensam. Om en medsökande inkluseras i din låneansökan räknas din medsökandes inkomst också med i din ansökan. Det ökar din återbetalningsförmåga och din långivare kan på grund av detta bevilja bättre lånevillkor.
 • Du kan minimera din månadskostnad med en lång återbetalningstid. Coop kan bevilja lån med långa återbetalningstider (upp till 12 år). Det är därmed ett bra lån för dig som vill minimera din månadskostnad genom att ha en lång återbetalningstid. Ju längre din återbetalningstid är desto lägre blir din månadskostnad, samtidigt som totalkostnaden blir högre.
 • Lånet kan läggas upp utan en uppläggningsavgift. Om du ansöker om Coops privatlån via deras hemsida behöver du inte betala uppläggningsavgift. Coops privatlån är ett av få privatlån utan uppläggningsavgift.

Nackdelar med lån från Coop

De största nackdelarna med privatlån från Coop är:

 • Du kan inte beviljas lån med låg inkomst. För att beviljas Coops privatlån behöver du en fast inkomst på minst 20 000 kr per månad. Det är ett förhållandevis högt inkomstkrav för att vara ett privatlån. Coops privatlån kan således inte beviljas till dig med låg inkomst. Se: Låna med låg inkomst.
 • För att ansöka om lånet behöver du ha ett eget och giltigt BankID. För att signera din låneansökan och ditt skuldebrev hos Coop behöver du ett BankID i ditt namn. Du kan därmed inte låna utan BankID hos Coop.
 • Det är inte ett lån med hög beviljandegrad. Coop kräver att låntagare har en fast anställning eller en fast inkomst från pension. Dessutom kräver Coop en inkomst på minst 20 000 kr per månad. Det finns andra privatlån med högre beviljandegrad än Coops privatlån. Se: Lån med hög beviljandegrad.
 • Du kan inte beviljas utan en fast inkomst. Coops privatlån kan inte beviljas till studenter eller anställda med en deltids- eller timlön. Privatlån från Coop är alltså inte lån som kan beviljas utan fast inkomst.

Jämför Coops privatlån med andra privatlån

Tabell 2: Coop i jämförelse med andra långivare.

Långivare Lånebelopp Ränta Återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Coop Privatlån Coop Privatlån 15 000-500 000 kr 4,45-14,95 % 2 år-12 år
3.8/5
Nordax Privatlån Nordax Privatlån 15 000-600 000 kr 5,9-19,9 % 1 år-20 år
3/5
SEB Privatlån SEB Privatlån 20 000-350 000 kr 5,25-13 % 2 år-10 år
3.9/5

Vad särskiljer Coops privatlån från andra?

Det som särskiljer Coops privatlån från andra privatlån är lånets låga lånekostnad. Coop erbjuder en låg låneränta mellan 4,45 och 14,95 % och har en förhållandevis låg representatativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 6,05 %. En annan särskiljande faktor förutom den låga räntan är att Coop kan bevilja privatlån utan tillkommande avgifter.

Coop privatlån vs Lån & Spar Bank privatlån

Lån & Spar Bank (LSB) erbjuder lån med en lägre frånränta på 3,95 % än Coops frånränta på 4,45 %. Coops maxränta på 14,95 % är också högre än LSB:s maxränta på 9,95 %. Den representativa räntan (vanligast förekommande ränta) hos Coop på 6,05 % är även högre än LSB:s representativa ränta på 5,11 %. LSB har däremot en uppläggningsavgift på 395 kr till skillnad från Coop som erbjuder privatlån utan avgifter.

Coop erbjuder privatlån på lånebelopp 15 000500 000 kr. Det skiljer sig från Lån & Spar Bank som erbjuder lån med högre minimum och maximum lånebelopp. Du kan låna mellan 50 000 och 600 000 kr hos Lån & Spar Bank. Löptiden på lån från Coop är från 2 år till 12 år. Det är något kortare än löptiden för Lån & Spar Banks privatlån som är från 2 år till 15 år.

Coop privatlån vs Nordnet privatlån

Nordnet erbjuder privatlån med ränta 3,9 – 10,9 % och har en representativ ränta (vanligast förekommande ränta) på 4,85 %. Coop har en högre frånränta än Nordnet på 4,45 och en högre maxränta på 14,95 %. Den representativa räntan hos Coop på 6,05 % är dessutom högre än Nordnets representativa ränta. Coop erbjuder dock privatlån utan uppläggningsavgift vilket Nordnet inte gör, de har en uppläggningsavgift på 429 kr.

Nordnet erbjuder lån på ungefär samma lånebelopp som Coop. Du kan beviljas lånebelopp från 15 000 till 500 000 kr hos Coop. Nordnet kan bevilja lånebelopp från 20 000 till 500 000 kr. Löptiden på Nordnets privatlån är däremot från 2 år till 15 år. Det är längre än löptiden för Coops privatlån som är från 2 år till 12 år.

Ansök om Coops privatlån via låneförmedlare

Ansöker du om Coops privatlån via en låneförmedlare kan du jämföra deras lån med flera andra långivares. På så sätt maximerar du chansen att beviljas bra lånevillkor, såsom en låg ränta, ditt eftersökta lånebelopp och en lämplig löptid.

Tabell 3: Låneförmedlare du kan ansöka om Coops privatlån hos.

Låneförmedlare Ränta Lånebelopp Max återbetalningstid Låneas omdöme Läs mer / ansök
Lendo Lendo 2,95-29,95% 10 000-600 000 kr 20 år
4,7/5
Sambla Sambla 2,95-29,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,9/5
Advisa Advisa 2,95-25,95% 5 000-600 000 kr 20 år
4,6/5

Att ansöka via förmedlare är inte en garanti för att Coop kommer erbjuda dig ett lån. Låneförmedlare filtrerar ofta låneansökningar och skickar dem ibland enbart till långivare som de på förhand bedömer passar din situation och sökta lån.

Se mer: Jämför låneförmedlare.

Kundomdömen av Coop online

Det finns gott om omdömen om Coop online. Dessa omdömen är dock i vanliga fall helhetsbetyg om Coop som varumärke. Det betyder att det är endast ett fåtal av dessa omdömen som har med Coops låneprodukter att göra. I många fall är omdömen istället ett betyg på Coop som livsmedelsbutik. På Trustpilot har Coop ett lågt betyg på 1,8 av 5 (baserat på över 500 omdömen).

Eftersom inga betyg finns om Coop Bank specifikt, eller om Coops privatlån, går det inte att säga med säkerhet vad deras kunder tycker om dem.

Krav för Coops privatlån

Coops grundkrav för privatlån är:

 • Låntagare ska ha vara minst 20 år vid ansökningsdatumet.
 • En taxerad inkomst på minst 20 000 kr per månad.
 • Fast inkomst från arbete eller pension.
 • Egenföretagare ska ha haft företaget i minst 2 år.
 • Ingen betalningsanmärkning.
 • Ingen skuld hos Kronofogden.
 • Ett eget och giltigt BankID.

Om du inte uppfyller Coops krav kommer du automatiskt få avslag på din låneansökan. Uppfyller du kraven blir du dock inte automatiskt beviljad, utan genomgår en sedvanlig kreditprövning där kreditbeslut tas av Coop.

Innan du ansöker om Coops privatlån

Innan du ansöker om Coop MedMeras privatlån bör du beakta detta:

 • Coops grundkrav. Säkerställ att du uppfyller Coops grundkrav. Uppfyller du inte kraven får du avslag direkt på din låneansökan och ansöker då i onödan.
 • Hur snabbt du behöver pengar. Om du behöver ha pengar disponibla på ditt konto inom ett par timmar eller senast samma dag bör du överväga ett annat lån. Coops lån, såväl som andra privatlån, tar ofta ett par dagar att betalas ut. För att låna snabbt bör du istället överväga SMS lån (snabblån).
 • Om du kan inkludera en medsökande. Eftersom Coop tillåter att du inkluderar en medsökande bör du, om möjligt, göra det. Att låna pengar med medsökande är förknippat med högre beviljade lånebelopp, högre beviljandegrad och bättre lånevillkor. Prata därför med en potentiell medsökande om att inkludera denna i låneansökan innan du ansöker.
 • Vilken månadskostnad du klarar av. Använd en lånekalkylator (till exempel Konsumenternas lånekalkyl) för att räkna ut vilket ränta och återbetalningstid du behöver för att få en överkomlig månadsbetalning. Du bör utifrån detta även ta fram en budget för att se om du har råd att leva med månadskostnaden som lånet skulle innebära.
 • Din kreditvärdighet. Om du har låg kreditvärdighet finns det andra lån som du kommer ha större chans att bli beviljad än Coops privatlån. Detta kan bespara dig en onödig kreditupplysning hos UC, vilket har negativ påverkan på din kreditvärdighet ur UCs perspektiv.

Hur du ansöker om Coops privatlån

Så gör du för att ansöka om Coops privatlån:

 1. Klicka på “Bank & betalkort” följt av “Låna pengar”.

 2. Klicka på “Läs mer” under “Privatlån”.

 3. Välj ditt önskade lånebelopp och din önskade återbetalningstid.

 4. Klicka i rutan om du är Coop-medlem och få 1 procentenhets lägre ränta.

 5. Se över din uppskattade månadskostnad.

 6. Klicka på “Till ansökan” för att fortsätta med din ansökan.

 7. Fyll i antal sökande och syftet med lånet.

 8. Fyll i dina personuppgifter och välj din sysselsättning samt ditt civilstånd.

 9. Klicka i antal hemmavarande barn och typ av boende.

 10. Fyll i din boendekostnad för ditt hushåll.

 11. Klicka i om du har befintliga lån eller krediter.

 12. Klicka i rutorna för att acceptera de nödvändiga villkoren.

 13. Tryck på “Få ditt erbjudande” för att slutföra din låneansökan.

 14. Signera med BankID för att acceptera ditt låneerbjudande.

Så har vi betygsatt Coop privatlån

För vår recension av Coop privatlån har vi använt oss av Låneas betygsmodell för omdömen av privatlån. Vi har baserat privatlånets betyg på 48 referenspunkter relaterade till lånekostnad, beviljandegrad, låneprocess och kundservice. Vårt betyg är baserat på en jämförelse av lånevillkor hos svenska långivare som erbjuder privatlån.

Vi har betygsatt Coops privatlån enligt följande viktning av varje kategori:

 • Lånekostnad: står för 40 % av det totala betyget.
 • Beviljandegrad: står för 30 % av det totala betyget.
 • Låneprocess: står för 20 % av det totala betyget.
 • Kundservice: står för 10 % av det totala betyget.

Inom respektive kategori har vi på Lånea tagit hänsyn till flera viktiga egenskaper hos Coop privatlån. I kategorin lånekostnad har vi främst värderat egenskaper som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift. I kategorin beviljandegrad har vi utvärderat privatlånets grundkrav, såsom inkomstkrav och om de tillåter sökande med betalningsanmärkning. Vidare har vi tagit hänsyn till Coops process och metoder för kreditprövning.

Därtill har vi utvärderat Coops låneprocess. I bedömningen ingår bland annat hur de ger lånebesked och betalar ut beviljade lån. Slutligen har vi utvärderat långivarens kundservice där vi bland annat tagit hänsyn till öppettider och möjliga kontaktvägar till Coop för personlig service.

Läs mer: Låneas metod för att betygsätta och recensera långivare.

Frågor och svar

Är det säkert att låna pengar från Coop?

Ja, det är säkert att låna pengar från Coop. Privatlån från Coop erbjuds av MedMera Bank som är ett dotterbolag till Kooperativa Förbundet (KF) som sedan år 2007 bedrivit bankverksamhet under Finansinspektionens tillsyn. Coop är även verksam under Konsumentverkets tillsyn vilket är ytterligare ett tecken på att det är en pålitlig och legitim kreditgivare.

Kostar det att lösa Coops privatlån i förtid?

Nej, det kostar inget extra att lösa Coops privatlån i förtid. Det beror på att Coop inte erbjuder lån med bunden ränta. Därmed behöver du inte betala för uteblivna räntekostnader vid förtidsinlösen. Om du vill lösa ditt privatlån hos Coop i förtid eller göra extraamorteringar kan du kontakta Coops kundservice.

Hur lång tid tar en utbetalning från Coop?

Utbetalning av beviljade lån från Coop tar i regel 1-3 bankdagar. Coop kan inte betala ut lån genom direktutbetalningar. Det betyder att ett beviljat lån från Coop inte kan betalas ut samma dag som det beviljas.

Har Coop någon mobilapp?

Ja, Coop har två olika appar som kan användas för att hantera deras tjänster. Appen Coop är bäst för dig som använder Coop som livsmedelsaffär. Appen Coop Mastercard är till för dig som har kreditkort via Coop. Du kan kontakta Coops kundservice via båda apparna.

Det finns däremot ingen specifik app för att hantera Coops privatlån. Du kan istället logga in på Coop via deras hemsida för att hantera ditt privatlån. Du kan ladda ner båda appen Coop och appen Coop Mastercard kostnadsfritt via Google Play Store eller App Store.

Detaljerad information om Coop Privatlån

Information om Coop Privatlån
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Direkt, dygnet runt
Direktutbetalning
Nej
Utbet. helger & kvällar
Nej
Betyg hos Trustpilot
1.6 / 5 Trust pilot score 1.6 / 5
(708 omdömen)
Krav hos Coop Privatlån
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Coop privatlån kan inte beviljas inte under några omständigheter om du har betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
20 000 kr/mån
Lån som arbetslös
Nej
×
För att beviljas Coop privatlån måste du vara fast anställd eller pensionär.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Nej
Detaljer om Coop Privatlån
Ränta
4,45 - 14,95 %
Effektiv ränta
6,22 %
×
Baserat på lånebeloppet 100 000 kr med löptid 120 månader.
Uppläggningsavgift
0 kr
Aviavgift
0 - 35 kr
Betalningsfria månader
2 st/år
Ansökan hos Coop Privatlån
Tillåter medsökande
Ja
Lämpligt som samlingslån
Ja
Företagstyp
Långivare
 
 
Räkneexempel: Ett lån på 100 000 kr med 6,05 % nominell ränta, 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 120 månader ger en månadsbetalning på 1 113 kr och effektiv ränta på 6,22 %. Totalt att betala blir 133 525 kr.